Android: Buang Ads/License Verification



Setiap Android apps yang percuma mesti mempunyai annoying ads. Tahukah anda ads yang anda lihat tu juga mempengaruhi penggunaan bateri. 

Bukan itu sahaja, apps paid yang anda download secara percuma juga kadang-kadang tidak boleh buka kerana terdapat masalah hakcipta yang memerlukan License Verification ini untuk membuatkan apps itu berfungsi.

Jadi dengan apps percuma Lucky Patcher ini, anda boleh selesaikan masalah ini dengan mudah. Download link disediakan.
http://www.mediafire.com/?dz0tdgvqby4tf4y

Selain itu, Lucky Patcher ini juga terdapat pelbagai fungsi seperti imej di bawah.


FaceNiff: Hack Facebook Dengan Mudah




FaceNiff merupakan sebuah aplikasi yang berkebolehan untuk hack account Facebook orang lain dengan mudah, tak kiralah mereka menggunakan sekuriti Open/WEP/WPA-PSK/WPA2-PSK, dengan senang lenangnya aplikasi ini dapat pecah masuk dengan mudah. Tetapi aplikasi ini hanyalah dibangunkan untuk Android sahaja dan memerlukan phone yang sudah ROOT. Aplikasi ini hanya mampu hack akaun orang lain dengan sama wireless dengan anda sahaja.

Apa yang FaceNiff mampu hack?
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Amazon
  • Vkontakte
  • Tumblr
  • MySpace
  • Tuenti
  • MeinVZ/StudiVZ
  • Blogger
  • Nasza-Klasa
(Link Updated 3/8/2012)
Sila download FaceNiff-2.1b + FaceNiffGen.
http://www.mediafire.com/?zw2eybt3n7q6yzm

Note: Pilih Allow sahaja bila keluar Superuser.

Step 1
Install FaceNiff-2.1b seperti biasa dan buka. Seperti yang anda lihat imej di bawah, Application locked. Gunakan FaceNiffGen untuk unlock apps ini.

(Aplikasi Masih Locked)

Step 2
Untuk unlock FaceNiff: Tekan home button dan install FaceNiffGen dan buka.

Note: Pastikan FaceNiff masih running pada background semasa untuk unlock.

(Tekan Unlock)

(FaceNiff sudah siap register!)

Sekarang anda boleh delete aplikasi FaceNiffGen. Ayat application locked itu sudah tiada lagi. Untuk memastikannya anda boleh pergi pada menu dan pilih Unlock app. Ini bermakna anda boleh hack sebanyak mana akaun yang anda mahukan.

(FaceNiff berjaya di unlock)

Step 3
Untuk membuatkan apps ni show password dan email. Pastikan anda aktifkan SSLStrip ON dan START sebelum orang lain login Facebook. Tetapi apps ini tidak paparkan full password. Tapi tak mengapalah, walaupun kita tak dapat full password, tapi kita masih boleh kacau Facebook mereka, tak gitu?


Anda juga boleh buka pada Facebook dengan URL facebook.com:8080. Cuma perlu tambah :8080, begitu juga dengan website akaun lain.

Dalam web browser Android  asal pula, pergi pada menu dan pilih "More". Kemudian pilih pada Settings. Pada bahagian bawah sekali dan klik pada Select User Agent. Tukar kepada Dekstop atau IE6. Untuk pengguna Dolphin Browser, pergi pada menu dan pilih pada "More". Seterusnya pergi pada Settings>Dolphin Settings>User Agent dan tukar pada Dekstop.


XLAWS sendiri sudah mencubanya. Lebih dari 5 Facebook orang yang sudah XLAWS kacau. Memang panik gila tengok muka orang tu bila kena hack. HAHAHA!!!

Info Tambahan
Boleh filter website mana yang anda nak hack.


Gunakan lah apps ini dengan tujuan pembelajaran. Jangan asik kacau orang lain je. Kalau terkantoi, tanggung sendiri. Hehe


Mengapa Perlu CAPTCHA?



Captcha pada Facebook.

CAPTCHA disebut sebagai (cap-ch-uh) yang merupakan singkatan dari “Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart” adalah sejenis kaedah challenge-respons untuk memastikan bahawa respon yang dihasilkan hanya boleh dibuat oleh manusia dan bukannya  komputer. Dengan erti kata lain, CAPTCHA adalah pengesahan kata ujian yang dimasukkan dari suatu bentuk sign-up seperti sign up akaun Gmail, Yahoo, Facebook dan banyak lagi.

Setiap pengguna internet akan mempunyai pengalaman CAPTCHA dan mereka terpaksa menempuh walaupun ada sesetengahnya menggangap ianya sangat menyusahkan, tetapi tidak semua yang menyedari tentang revelan penggunaan kaedah ini. Jadi dalam posting kali ini saya akan rumuskan tentang bagaimana CAPTCHA bekerja dan mengapa mereka digunakan.

Apa Tujuan Yang Paling Tepat CAPTCHA Digunakan?
CAPTCHA digunakan terutamanya untuk mengelakkan perisian automatik (bot) dari melakukan tindakan sama seperti manusia melakukan sign up atau login dan sebagainya. Misalnya ketika sign up untuk akaun e-mel baru, anda akan menemui CAPTCHA di bahagian bawah sign-up, Ini sebenarnya untuk memastikan bahawa form tersebut hanya boleh diisi oleh manusia dan bukannya perisian automatik atau komputer bot. Cuba anda bayangkan adalah mustahil bagi bot untuk meneka tepat CAPTCHA yang dihasilkan. Jika kaedah ini tidak digunakan, maka bertambah banyaklah akaun yang dihasilkan oleh bot.

CATPCHA kadang kala sangat annoying dan mungkin menyebabkan pengguna malas untuk sign up sesuatu form. Jika anda adalah pentadbir/devoloper sistem, maka CAPTCHA mesti digunakan kerana ianya memiliki kemampuan untuk melindungi sistem daripada serangan berbahaya di mana sesetengah hackers/crackers akan cuba mempermainkan sistem anda dengan mencipta perisian atau sebuah aturcara (program) yang boleh sign up secara automatik. Sebagai contoh, hackers/crackers boleh menggunakan software automatik untuk menghasilkan sejumlah kuantiti akaun tertentu malah mungkin jumlah yang infiniti sehingga menyebabkan beban yang sangat tinggi pada pelayan target. Ini secara tidak langsung menurunkan kualiti perkhidmatan sistem tertentu. Hal ini boleh menjejaskan berjuta-juta pengguna yang sah dan permintaan mereka.

Perancangan Sistem CAPTCHA
Sebenarnya idea CAPTCHA ini diambil dari teori manusia itu sendiri bahawa manusia lebih bijak dari sistem. Hal ini kerana komputer tidak memiliki kemampuan visual yang nyata seperti manusia yang mempunyai pemikiran yang berperasaan. Manusia melihat dan mentafsir melalui perasaan sedangkan komputer tidak. Terdapat pelbagai kaedah yang digunakan oleh pencipta CAPTCHA seperti pengesahan melalui gambar/imej yang kadang kala manusia sendiri sukar untuk mengenalpasti apakah gambar/imej tersebut (ini sebenarnya menguji respon taksiran manusia dan adalah mustahil komputer mampu mentafsir seperti manusia mentaksir).

Memecahkan CAPTCHA
Cabaran dalam memecahkan CAPTCHA adalah sangat sukar dalam memastikan komputer mampu untuk memproses maklumat dalam cara yang seakan sama seperti manusia berfikir. Algoritma dengan kecerdasan buatan/Artificial Intelligence (AI) mesti dirancang untuk membuat komputer berfikir seperti manusia ketika berhadapan dengan gambar/imej. Namun saya yakin setiap security yang dibuat pasti ada yang mampu memecahkannya kerana saya selalu berpegang prinsip bahawa tiada satu pun sistem di dunia ini yang perfect yang mampu dilakukan oleh manusia sejagat. Mungkin video di bawah menguatkan kata-kata saya.




Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS