Infografik: Windows 8 Beta Download Stats




Walaupun Windows 8 masih belum siap sepenuhnya, namun sudah berjuta-juta download direkodkan dari awal pengeluarannya sehinga sekarang. Mesti ramai pengguna menggigil tidak sabar menunggu hari pelepasan rasminya.



Extract Audio Dari Video Menggunakan CMD



Tutorial ini menunjukkan cara bagaimana untuk extract audio daripada pelbagai jenis format video kepada dalam bentuk MP3 VBR. Bukan extract sahaja, malah dapat convert kepada bitrate yang anda mahukan.

Download ffmpeg.
http://www.mediafire.com/?0gwpygzb5zeflgz

Ikuti langkah seterusnya:
1. Wujudkan satu folder baru dan namakan kepada "ffmpeg".
2. Extract ffmpeg.rar yang anda download tadi. dan cari file ffmpeg.exe.
3. Letakkan file ffmpeg.exe bersama video pilihan anda pada folder langkah pertama tadi.
4. Seeloknya letakkan folder tersebut pada partition (D:). Contoh, seperti imej di bawah.

Note: Rename video anda kepada nama yang ringkas, supaya senang nak tulis pada CMD nanti.


Imej di bawah merupakan format audio yang terkandung dalam video Jester.flv


Seterusnya anda mestilah setkan path pada folder ffmpeg dahulu dengan menggunakan CMD.


Masukkan command ni:
(Tukar "Jester.flv" kepada nama dan format video anda)


Info:
-i: "Input video file"
-vn: "No video"
-ac: "Audio channels"
-ar: "Audio rate"
-ab: "Audio bitrate"
-f: "File format"
audio.mp3: "Boleh tukar perkataan "audio" kepada nama yang anda suka. Contoh terbaik.mp3

~ I love command line tools ~


Raspberry Pi Komputer Bersaiz Kecil




Raspberyy Pi merupakan sebuah komputer bersaiz kecil sebesar kad pengenalan yang beroperasi dengan menggunakan Linux. Raspberry Pi mempunyai dua model iaitu A dan B. Kedua-duanya mempunyai fungsi yang sama, cuma pada model B mempunyai sedikit penambahan port Ethernet dan juga 2 port USB. Ianya dibangunkan dengan menggunakan cip pemprosesan ARM 11 700MHz, RAM 256MB.


Raspberry juga boleh menyokong linux seperti Fedora, Ubuntu, Mint, Debian dan Archlinux padanya. Kemungkinan banyak OS akan disokong pada masa akan datang. Ianya sudah mula dijual di seluruh dunia dan mendapat sambutan yang hangat sehingga kehabisan stok. Harga untuk model A adalah RM 75, manakala model B adalah RM 105. Raspberry juga mampu untuk memainkan game Quake III.

Raspberry Specification For Model A & B


Video




Windows XP Professional SP3 Integrated April 2012 SATA




Bagi anda yang masih setia dengan Windows XP. Cuba lah Windows XP Professional SP3 Integrated April 2012 SATA drivers ini. Windows XP Professional SP3 telah di update pada 14 april 2012. Tentunya untuk 32-bit. Windows ini sudah dikemas dalam bentuk file ISO. Anda juga tidak memerlukan serial number untuk install versi ini.

Specifications:
This release is the best you could find on the net, because it’s just simple.
  • NO tweaks or add-ons.
  • NO additional programs and software added.
  • NO graphics, scripts and wallpapers added or changed.
  • NO serial needed during installation, the key is already inserted.
  • It’s just the original image from Microsoft except updates, IE8 and SATA drivers!
  • Windows Messenger, MSN Explorer and Internet Explorer 6 were removed.

DOWNLOAD

Pass: SAZLINA COMP


Unreal Tournament 3




Minimum System Requirement
OS: Windows XP/Vista/7/8
Processor: Core 2 Duo 2.0 & AMD Althon X2 64  2.4 GHz (or higher)
RAM: 1GB
HDD: 8GB Free
Graphic Card: Nvidia 7800GTX+ or ATI x1300+

Screenshot


Video Gameplay


DOWNLOAD

Note: Pastikan cek download link terlebih dahulu untuk memastikan sama ada link masih hidup atau mati.

Add Recovery 10%

Pass: congtruongit.com


Kingdoms Of Amalur: Reckoning + Expansion + DLC + Update




Game RPG terbaik pada abad ini. Sesiapa yang suka main game berbentuk RPG, anda sangat-sangat digalakkan untuk mencuba game buatan EA Games ini. Grafik cantik, sistem skill, kuasa semua luar biasa. Cuma, game ini tidak disokong untuk multiplayer online/offline. Harap maklum.

XLAWS sediakan sekali full set untuk download termasuklah DLC (Downloadable Content) + 2 Expansion iaitu, Teeth Of Naros & The Legend Of Dead Kel + Update.

Note: Pastikan cek download link terlebih dahulu untuk memastikan sama ada link masih hidup atau mati.

Minimum System Requirement
OS: Windows XP/Vista/7/8
Processor: Core 2 Duo 2.0 & AMD Althon X2 64  2.4 GHz (or higher)
RAM: 2GB
HDD: 10.5GB Free
Graphic Card: Nvidia GeForce 8 Series, ATI HD 3000 Series (or higher)

Screenshot


Video Gameplay



DOWNLOAD
(47 Part + 6 Part DLC (Expansion The Legend Of Dead Kel) + 9 Part DLC2)

Note: Hanya download folder KOAR & CTIT_KoAR-DLC2. folder DLC adalah expansion The Legend Of Dead Kel. Uploader ni buat pening je.

Add Recovery 10%

Password: congtruongit.com

Crack Only

Update v1.002

Expansion: The Legend Of Dead Kel


DOWNLOAD
(6 Part)

Expansion 2: Teeth Of Naros


DOWNLOAD
(6 Part)

~ Happy Downloading ~


Melihat Saved Password Di Web Browser



Ini merupakan kaedah lain untuk melihat password akaun sesuatu website seperti Facebook, Twitter, Youtube dan pelbagai lagi. Tapi yang ni style hacker, baru nampak bergaya. Anda akan tukar Password bulat ni menjadi text dengan simple coding.

Note: Tutorial ini dibuat dengan menggunakan Mozilla Firefox. Bagi pengguna Google Chrome, kaedahnya sama juga.


Pada kotak Password klik kanan dan pilih Inspect Element (Q).


Cari code type="password" dan tukarkan "password" kepada "text" dan enter.


Maka inilah hasilnya.


Memasang JQuery Image Zoom Pada Blogger



Tutorial kali ini untuk memasang fungsi image zoom effect yang menarik untuk blogspot anda. nak demo? cuba halakan mouse anda pada imej di bawah.


Teruja? Fungsi ini membenarkan orang lain melihat imej dengan lebih terperinci walaupun imej tersebut pada skala kecil dengan tanpa klik imej tersebut.

Secara amnya. Untuk memastikan zoom tersebut berfungsi, pastikan imej sebenar mempunyai resolusi yang besar seperti 600x400 dan keatas.

Memasang CSS & Script

Step 1:
- Pergi ke Blogger Dashboard > Design > Edit HTML (untuk interface blogger lama)
- Pergi ke Template > Edit HTML > Proceed (untuk interface blogger baru)

Step 2: Tekan CTRL + F dan cari code ini:-

]]></b:skin>

Step 3: Copy & paste code bawah ini diatas ]]></b:skin>.

#easy_zoom{
width:600px;
height:400px;
border:5px solid #eee;
background:#fff;
color:#333;
position:fixed;
top:35px;
left:50%;
overflow:hidden;
-moz-box-shadow:0 0 10px #555;
-webkit-box-shadow:0 0 10px #555;
box-shadow:0 0 10px #555;
/* vertical and horizontal alignment used for preloader text */
line-height:400px;
text-align:center;
}
Note: Tukar nilai peratus pada left:50%; sehingga jarak size imej asal dengan zoom imej bersesuaian dengan template anda.

Contoh:


Step 4: Tekan CTRL + F dan cari code ini:-

</head>

Step 5: Copy & paste code bawah ini di atas </head>.

Note: Code warna hijau membuatkan JQuery berfungsi. Jika anda sudah install, biarkan saja.

<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://suyb.googlecode.com/files/easyzoom.js' type='text/javascript'/>
<script type='text/javascript'>
$().ready(function() {
$(&#39;a.zoom&#39;).each(function(i) {
$(this).easyZoom();
});
});
</script>
Contoh:


Step 6: Save template.

Memasukkan Imej Pada Post
Apabila kita upload imej resolusi yang besar, mesti anda akan resize kan supaya size imej sesuai dengan template blog anda. Kalau setkan imej kepada small, medium atau large, ianya masih boleh dapat zoom pada size asal. Untuk aktifkan fungsi zoom cuma selitkan code class="zoom" pada imej anda seperti di bawah.



Adobe Photoshop CS5 Portable




Adobe Photoshop CS5 versi portable ini tidak memerlukan sebarang installation. Cuma klik pada Adobe Photoshop CS5 dan gunakan seperti biasa.

Adobe Photoshop CS5 (Portable) 263MB
Part 1: http://www.mediafire.com/?munawby6qmd6j2n
Part 2: http://www.mediafire.com/?s6esa2kmdg5spq6
Part 3: http://www.mediafire.com/?x0zf2f2i0vshcce

Password MF: congtruongit.com


10 Sumber Blogger Template Yang Terbaik!



Kalau anda masih tak tahu dimanakah website yang paling terbaik untuk mencari template blogspot yang gempak. Mungkin website dibawah ini jalan penyelesaian anda untuk mencari template yang anda mahukan selama ini.

Note: Kalau korang ada website yang menarik untuk blogger template ni jangan segan silu nak berkongsi dengan kami.












































Pencipta Instagram Kaya Serta Merta



Kevin Systrom dan Mike Krieger

CALIFORNIA: Facebook semalam mengumumkan akan membeli aplikasi perkongsian foto paling popular, Instagram, untuk telefon bimbit pintar dengan harga berbilion dolar.

Pencipta aplikasi yang memberi kemudahan pengguna untuk mengubah dan memuat naik foto ke dalam telefon bimbit pintar dan tablet itu akan dibayar secara tunai dan memperoleh saham Facebook. 

Facebook juga akan menyelesaikan proses Initial Public Offering (IPO) sahamnya, bulan depan. Persetujuan itu akan menjadikan pencipta Instagram, Kevin Systrom dan Mike Krieger kaya-raya serta merta.

Persetujuan itu dicapai beberapa hari selepas Instragram memperkenalkan versi perisian untuk telefon android, selepas terkenal dalam aplikasi Apple. Mereka bersetuju dengan tawaran itu selepas Kevin menolak tawaran Mark Zuckerberg untuk bergabung dengan Facebook, lapan tahun lalu. 

Pertama kali mereka bertemu dengan Zukerberg ketika Kevin masih lagi meneruskan pengajian di Universiti Stanford. 

Kevin berkata: “Waktu itu saya membuat keputusan untuk meneruskan pengajian.” 

Kevin dan Mike telah mengambil keputusan tepat kerana mereka kini menikmati kejayaan tanpa dibantu oleh ibu bapa atau orang lain. 


Google Bantah Curi Teknologi Java Untuk Android




Google Inc dan Oracle Corp kini sedang berhadapan di mahkamah persekutuan San Francisco, AS, berkaitan masalah hak cipta. Oracle menuduh Google telah menggunakan teknologi Java untuk membangunkan sistem operasi Android tanpa lesen.

Menurut Oracle, sejak tahun 2005, Google tahu bahawa syarikatnya perlu mempunyai lesen untuk menggunakan program Java bagi Android, namun syarikat gergasi internet tersebut tidak melakukannya.

Untuk itu, Oracle berniat meminta ganti rugi sebanyak US $ 1 bilion kepada Google serta melarang peredaran produk-produk yang menggunakan sistem operasi Android.

Sementara itu, peguam Google, Robert van Nest, membela diri dengan menyatakan bahawa pihaknya tidak perlu meminta lesen untuk menggunakan teknologi Java. Menurutnya, Java boleh digunakan dan dikembangkan dengan bebas oleh para developer untuk pelbagai sistem operasi.

Java merupakan sebuah software yang dibangunkan oleh Sun Microsystems pada pertengahan tahun 90. Pada tahun 2010, Oracle memperoleh Sun Microsystems bernilai US $ 7.4 bilion sehingga lesen Java kini menjadi milik Oracle.


20 Workstation Graphic Designer Yang Gempak!



Post kali ni saja nak bagi inspirasi kepada korang dan designer untuk memiliki sebuah workstation yang selesa dan indah. Korang tak teringin ke nak ada workstation macam ni? Simple dan menarik, Takde la nampak buku, wayar, alatan-alatan nampak berserabut dan berselerak.

Pencahayaan juga memainkan peranan yang amat penting untuk memberi keselesaan ketika menghasilkan sesuatu kerja. Apa yang pasti, workstation seperti imej-imej dibawah ni sudah tentu mahal!.


Mana pengguna Windows ni? hahaha


Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS