Potong Internet Orang Lain



Selalunya kalau kita guna WiFi public mesti internet lambat kan? tak kira lah mana-mana WiFi yang ada. Boleh je kalau nak lajukan balik dengan menggunakan software "netcut". Konsep dia, kita dapat cut/disable internet terus ke device mereka dengan sekali klik je. Lepas tu, barulah kita dapat menggunakan kelajuan internet maksimum.

Note: Ini adalah untuk tujuan pembelajaran sahaja.

Cara penggunaannya amat mudah. Selepas install ikut step di bawah.

  1. Pilih IP mangsa
  2. Cut!


Cara untuk melindungi korang dari serangan netcut ni adalah dengan menggunakan netcut juga. Nanti secara auto korang terselamat dari ancaman dari pihak lain yang ingin cut internet korang.

Jangan cut Gateway IP. Contoh macam gambar di atas ialah 192.168.42.254. Sebab IP tu adalah sumber internet korang.

 DOWNLOAD

Note: Pandai buat, pandai cover sendiri la. Kalau kantoi dengan orang lain jangan salahkan XLAWS pulak ye.


We Appreciate Your Comments

23 Respones to "Potong Internet Orang Lain"

Anonymous said...

salam..
kenapa bila lepas install dan run program ni...saya x dapat detect ip address org lain...gelap jek..huhu


January 8, 2012 at 11:22 PM
XLAWS said...

Wasalam, sepatutnya boleh. guna wifi public ke?


January 9, 2012 at 10:56 AM
Qz said...

dah choice netcard ke belum


January 10, 2012 at 11:53 AM
XLAWS said...

run as admin please.


January 10, 2012 at 12:25 PM
Irwan Mono said...

kaspesky ditect virus lps install soft ni..virus ni bhya x?


January 12, 2012 at 1:57 AM
XLAWS said...

Virus jenis apa?


January 12, 2012 at 9:20 PM
Qz said...

unistall kasperky, habis cerita...


January 13, 2012 at 10:20 AM
nKhaR said...

kalu silap cut gateway jgn duk bising2 ckp org cut wifi kite plak.. malu dek org..


February 4, 2012 at 11:54 AM
XLAWS said...

kalo potong gateway mmg x dpt tenet la jwbnya.


February 4, 2012 at 7:40 PM
----- ----- said...

haha...
kalu kat kuis masta guna ni ke...
patut bnyk bdk2 complain..
haha~~....
peace..^.^
NINJA


February 6, 2012 at 10:41 PM
XLAWS said...

time terdesak baru aku guna natang nie. hahaha


February 7, 2012 at 11:05 AM
Anonymous said...

salam bro XLAWS..nape lps install dan restart dia tulis "unable to menage ARP Cache 2 please RunAs administrator"..da run as admin pon dia tulis cam2 gak bile start software nie..nape yek?


February 8, 2012 at 12:04 PM
XLAWS said...

time install tu ada winPcap x?


February 8, 2012 at 9:18 PM
Anonymous said...

ade bende 2..dua2 da install..cmne yek..


February 9, 2012 at 10:48 AM
XLAWS said...

cuba buang pakai revo uninstaller pastu install balik.


February 9, 2012 at 12:56 PM
Anonymous said...

macam mana cara nak elak dari kena "cut"?


February 13, 2012 at 11:46 PM
XLAWS said...

ko pun kene open netcut juga.


February 14, 2012 at 6:40 PM
Anonymous said...

0oo....bila open netcut automatik sapa2 pn xleh cut ke?


February 21, 2012 at 1:50 AM
Aizat Aslam said...

broo. ade virus laa. trojan. aku download kat website netcut ni pon ade virus gak. mcm mne nak wat?leh tolong tk?


April 11, 2012 at 7:42 AM
XLAWS said...

bila dah open netcut. secara automatik pc ko pun dilindungi dari kena netcut dgn org lain.

@Aizat Aslam: Software ni memerlukan virus untuk beroperasi. kalo xde, memang x jalan la jawabnya.


April 13, 2012 at 10:47 AM
Anonymous said...

virtual memory gua x cukup laa bro...cmne nie?


April 13, 2012 at 11:49 PM
XLAWS said...

Matikan software yang x pakai pada task manager. kalo boleh disable kat startup sekali.


April 14, 2012 at 8:01 AM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS