Kawal Internet Orang Lain



Sebelum ini XLAWS sudah mengajar cara untuk cut internet orang lain. Sekarang ni pula kita belajar cara untuk kawal internet pula. dengan menggunakan software "p2pover". Korang boleh setkan speed pengguna internet yang lain. Paling minimum pun 10kbps.

Note: Ini adalah untuk tujuan pembelajaran sahaja.

Pertama sekali sila download software p2pover ni.
http://www.mediafire.com/?ibu8hu29v2bhs4t

Selepas install nanti akan keluar System Setting untuk setkan wireless card korang.


Pilih Settings > Schedules Setting > New


Schedules Setting ni untuk setkan bilakah p2pover akan aktif.

  1. Namakan jadual.
  2. Klik kanan pada box dibawah dan pilih Select All.


Pergi ke Settings > Rules Setting > New


Yang ini pula untuk namakan Rules korang.

  1. Tulis nama Rules.
  2. Setkan jadual korang tadi.


Korang boleh setkan speed mereka. Paling minimum 10kbps. Seterusnya Next.


Ini pula untuk menyekat service P2P. Select All dan Next.


Munkin Chatting Service? Siapa peduli, Select All dan Next je!.


Bermulanya proses untuk kawal speed internet orang lain.

  1. Scan untuk mengesan siapa yang sedang menggunakan nerwork atau WiFi tersebut.
  2. Start untuk melihat speed internet mereka (akan keluar di tab Incoming(KB/S).
  3. Control All untuk pilih semua IP.


Lihat di tab Incoming(KB/S) ada 1 user sedang menggunakan internet. Untuk kawal internet dia cuma tekan kanan pada IP nya dan Apply Rule to Hosts Selected > Pilih nama rules yang korang buat tadi dan OK.


Selepas ni barulah laju sikit korang guna internet tu. Sekarang ni masih tiada jalan untuk melindungi dari serangan p2pover ni, jikalau ada sila share dengan XLAWS ya. Akhir sekali jangan guna sampai terkantoi lak. Kalau kantoi sendiri tanggung OK!.

Tanya je jika korang ada yang tak paham? InsyaAllah XLAWS akan bantu.


We Appreciate Your Comments

13 Respones to "Kawal Internet Orang Lain"

KV said...

Kenapa bila scan, xkeluar semua IP lain yg pada wifi yg sama?
Dia hanya tunjuk IP sy sendiri.
Macam mana?
Sy dh ikut steps..


January 8, 2012 at 11:53 PM
XLAWS said...

Mungkin ada sesetengah wireless ada yg boleh dan x boleh.


January 9, 2012 at 10:54 AM
Qz said...

cuba check balik kat step paling awal, yang adapter card tu ko pakai apa?, dia ada utk kabel kalu ko enable kan, satu lagi utk wireless...


January 10, 2012 at 11:57 AM
Arya Putra said...

Kalau untuk Linux pakai apa plak?


March 15, 2012 at 3:55 PM
XLAWS said...

Linux aku x pasti lak. ko xley run pakai wine ke?


March 15, 2012 at 4:29 PM
benji said...

xlaw,em kena mark jgk ke untuk local host tu?bkn itu kita punya ke?


March 30, 2012 at 2:01 PM
XLAWS said...

haah la. localhost tu jgn select, mcm mana la aku x pasan yg tu. xD


March 30, 2012 at 3:06 PM
Anonymous said...

THE ADAPTER HAS NOT BEEN INITIALISED...cmne nie bro?


April 13, 2012 at 11:46 PM
XLAWS said...

Cuba try cek driver wireless ada update ke x. kalau x boleh gak, cuba try reinstall balik p2pover.


April 14, 2012 at 7:54 AM
mie said...

kenapa ble dah scan nk start untuk tgok speed , y localhost je naek speed dye . y laen xnaek pom .? knape ek .


April 28, 2012 at 1:02 PM
XLAWS said...

mungkin yang laen tu x mendownload.


April 28, 2012 at 2:11 PM
Zack said...

lpas setting im dy akn kuar lgi 1 kotak ntok setting kan http/ftp download .... www.... last skali acl ... cm ner nk configure tuhh


July 20, 2013 at 10:06 AM
Teggoh Admodjo said...

pak cik..kenapa aku pakai malaj internet yang lain pada mati??


April 26, 2015 at 11:22 AM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS