1 Lubuk Download Movie Terbesar




Kadang-kadang kita jenuh nak download movie yang mempunyai banyak part. Lebih teruk lagi movie HD 1080p/720p yang mempunyai sehingga melebihi 15 part, dah la 15 part ditambah pula setiap 1 part nak 450mb. Mesti leceh kan?

Untuk mengatasi masalah ini, kita guna je Torrent. Pilih movie yang mana anda suka lepas tu biarkan download sampai habis. Senang kan?

Sebenarnya XLAWS ada terjumpa 1 website yang mengandungi banyak movie. Mungkin database movie paling besar? Websitenya pula simple, tetapi memang style la orang kata. Seeders dan leechers pun banyak. Tapi tak kisah la selagi seeders masih banyak., yang penting dapat sedut sepuas-puasnya, tak gitu? Link XLAWS sediakan di bawah.


~ Selamat Mendownload ~


10 Laptop Gaming Paling Power 2012



Jangan ingat Alienware, Razer Blade, Asus je gaming laptop yang paling power wujud di dunia ni. Sebenarnya ada lagi power dari mereka. Mungkin anda sendiri pun tidak pernah dengar jenamanya. Spec memang terlalu extreme. Memang Stunning/Killer/Unbeatable, inilah 3 perkataan yang dapat diungkapkan untuk senarai laptop gaming di bawah.

#1
SAGER NP9270


Sager menduduki tempat pertama kerana menggunakan processor paling extreme, HDD 2.25TB (Hybrid Hard Drive), RAM 32GB dan mempunyai harga yang tidak melampau berbanding dengan jenama laptop yang lain.

Base Spec Configuration ($2899.00)
Processor: 2nd Generation Intel® Core i7-3930K Processor ( 12MB L3 Cache, 3.20GHz / 3.80GHz in Turbo Mode, 6 Cores )
RAM: 16GB Quad Channel DDR3 SDRAM at 1600MHz - 4 X 4GB
Graphic Card: Nvidia GeForce GTX 580M GPU with 2GB GDDR5 Video Memory [Ranking : 16 ]*
HDD: 750GB 7200rpm SATA 300 Hard Drive
Audio: THX TruStudio Pro Audio
Display: 17.3" Full HD LED-Backlit Display with Super Glossy Surface (1920 x 1080)

Max Spec Configuration ($5184.00)
Processor: 2nd Generation Intel® Core i7-3960X Processor Extreme Edition ( 15MB L3 Cache, 3.30GHz / 3.90GHz in Turbo Mode, 6 Cores )
RAM: 32GB Quad Channel DDR3 SDRAM at 1333MHz - 4 X 8GB
Graphic Card: Dual Nvidia GeForce GTX 580M GPU NVIDIA® SLI® Enabled with 2GB GDDR5 Video Memory + Additional AC Adapter & Power Converter Box [Ranking : 6]*
HDD: 2.25TB RAID 0 (3x 750GB 7200rpm SATA Hybrid Hard Drive with 8GB SSD )
Audio: THX TruStudio Pro Audio
Display: 17.3" Full HD LED-Backlit Display with Super Glossy Surface (1920 x 1080)

#2
Falcon Northwest DRX


Jika anda mahukan laptop jenis bergaya dan performance yang mantap, cubalah Falcon Northwest DRX!. Laptop ini boleh ditempah dan diubah suai mengikut citarasa anda. Tetapi harganya terlalu mahal dan spec rendah jika nak dibandingkan dengan Sager NP9270. Ianya sangat berat serta bateri hanya dapat bertahan selama 45 minit. Sistem Audio yang digunakan juga tidak diketahui.

Base Spec Configuration ($3163.88)
Processor: Intel® Core i7-960 Processor ( 8MB L3 Cache, 3.20GHz, 4.8GT/sec QPI )
RAM: 12GB Triple Channel DDR3 SDRAM
Graphic Card: Single 1.5GB GDDR5 NVIDIA GeForce GTX 460M (1.5GB of Total GFX) [Ranking : 46 ]*
HDD: 250GB 7200rpm SATA 300 Hard Drive
Display: 17" LED Backlit Glossy Screen - Perfect Pixel Guaranteed (1920 x 1080)

Max Spec Configuration ($6520.88)
Processor: Intel® Core i7-990X Processor Extreme Edition ( 12MB L3 Cache, 3.46GHz, 6.4GT/sec QPI, 6 Cores )
RAM: 24GB DDR3 SDRAM at 1333MHz - 3 X 8GB
Graphic Card: Dual Nvidia GeForce GTX 580M GPU NVIDIA® SLI® Enabled with 2GB GDDR5 Video Memory + Additional AC Adapter & Power Converter Box [Ranking : 6]*
HDD: 1.5 TB RAID 0 (3x 5000GB) 7200RPM
Display: 17" LED Backlit Glossy Screen - Perfect Pixel Guaranteed (1920 x 1080)

#3
Origin PC EON17


~ Tiada penerangan lanjut ~

Base Spec Configuration ($2326.00)
Processor: Intel Core i7 950 3.06GHz LGA 1366 Quad-Core Processor (8MB L3 Cache)
RAM: 6GB Triple-Channel DDR3 SDRAM at 1333MHz - 3 X 2GB
Graphic Card: Single 1.5GB GDDR5 NVIDIA GeForce GTX 460M (1.5GB of Total GFX) [Ranking : 46 ]*
HDD: 250GB 7200rpm SATA 300 Hard Drive
Audio: Integrated High-Definition Audio and up to 7.1 Channel support
Display: 1920 x 1080 Full HD 17.3" LED Backlit Glossy Screen

Max Spec Configuration ($7605.00)
Processor: Intel Core i7 990X 3.46GHz LGA 1366 Hex-Core Processor (12MB L3 Cache)
RAM: 24GB Triple-Channel DDR3 SDRAM at 1333MHz - 3 X 8GB - Extended lead time
Graphic Card: Dual 2GB GDDR5 NVIDIA GeForce GTX 580M Overclocked NVIDIA® SLI® Enabled (4GB of Total GFX) w/Dual 300watt power adapters [Ranking : 6]*
HDD: 1.5TB RAID 0 (3x 500GB) 7200RPM
Audio: Integrated High-Definition Audio and up to 7.1 Channel support
Display: 1920 x 1080 Full HD 17.3" LED Backlit Glossy Screen

#4
Alienware M18x


Siapa tak kenal Alienware M18x. Walaupun harganya mahal dari serendah $1999 hingga $6273.99, tetapi ianya boleh diubah suai mengikut cita rasa para pengguna. Dinasihatkan agar membeli melalui website utama Dell kerana mempunyai rebate serta dapat menjimatkan wang anda.

Base Spec Configuration ($1999.00)
Processor: Intel® Core i7 2670QM 2.2GHz (3.1GHz w/Turbo Boost, 6MB Cache)
RAM: 4GB Dual Channel DDR3 at 1600MHz (2DIMMS)
Graphic Card: 1.5GB GDDR5 NVIDIA GeForce GTX 560M [Ranking : 37]*
HDD: 500GB 7200RPM SATA 3Gb/s edit
Audio: Internal High-Definition 5.1 Surround Sound Audio
Display: 18.4-inch WideFHD 1920 x 1080 WLED

Max Spec Configuration ($6273.99)
Processor: Intel® Core i7 2960XM Overclocked Turbo Boost to 4.0GHz (8MB Cache)
RAM: 32GB Dual Channel DDR3 at 1333MHz (4DIMMS)
Graphic Card: Dual 2GB GDDR5 NVIDIA® GeForce® GTX 580M - NVIDIA® SLI® Enabled [Ranking : 6]*
HDD: 1TB RAID 0 (2x 500GB) 7200RPM Solid State Hybrid
Audio: Internal High-Definition 5.1 Performance Audio with SoundBlaster MB Software
Display: 18.4-inch WideFHD 1920 x 1080 WLED

#5
MSI GT783-625US


MSI GT783-625US mempunyai heartbeat!Plus dengan THX TruStudio Proaudio yang menghasilkan sound effect yang terbaik, harganya pula hampir sama dengan Sager NP7280-S1. Tetapi, terdapat extra hard disk iaitu, SDD 128GB dan HDD 750GB.

1 Spec Configuration ($2499.99)
Processor: 2nd generation Intel(R) Core(TM) i7-2670QM (2.2 GHz, 6MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 3.1 GHz
RAM: 16GB DDR3 system memory
Graphic Card: NVIDIA® GeForce® GTX 580M discrete graphics (DDR5 2.0GB VRAM) [Ranking : 16]*
SDD + HDD: 128GB SSD + 750GB HDD(7200 RPM)
Audio: Dynaudio Premium Speakers w/ Subwoofer
Display: 17.3" Full HD Anti-reflective Display (16:9; 1920 x 1080)

#6
iBuyPower Battalion 101 X7200


~ Tiada penerangan lanjut ~

Base Spec Configuration ($2399.00)
Processor: Intel® Core i7 970 Processor (6x 3.20GHz/12MB L3 Cache) - FREE Upgrade to Intel Core i7 980 Processor
RAM:
12GB [4GB x 3] 1333MHz DDR3 SDRAM [Laptop Memory] - Corsair or Major Brand
Graphic Card:
NVIDIA GeForce GTX 560M 1.5GB GDDR5 Video [Ranking : 37]*
HDD:
500 GB 7200rpm Serial-ATA Super Slim Laptop Hard Drive 
Audio: 3D Premium Surround Sound Onboard
Display: 17.3" Full HD 1920X1080 Widescreen LCD TFT
 
Max Spec Configuration ($3118.00)
Processor: Intel® Core i7 990X Processor Extreme Edition (6x 3.46GHz/12MB L3 Cache)
6-Core CPU - Highest Performing Desktop Processor
RAM: 12GB [4GB x 3] 1333MHz DDR3 SDRAM [Laptop Memory] Corsair or Major Brand
Graphic Card: NVIDIA GeForce GTX 560M 1.5GB GDDR5 Video [Ranking : 37]*
HDD: 1.5TB RAID 0 (2x 750GB) 7200rpm Serial-ATA Super Slim Laptop Hard Drive
Audio: 3D Premium Surround Sound Onboard
Display: 17.3" Full HD 1920X1080 Widescreen LCD TFT Laptop

#7
Toshiba Qosmio X775-3DV80


Mempunyai sokongan 3D. Jangan risau ketika hendak membeli game baru kerana ianya akan auto-convert game 2D menjadi 3D.

1 Spec Configuration ($1899.99)
Processor: 2nd generation Intel(R) Core(TM) i7-2670QM (2.2 GHz, 6MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 3.1 GHz
RAM: 8GB DDR3 1333MHz memory
Graphic Card: NVIDIA® GeForce® GTX 560M (3D vision) [Ranking : 37]*
HDD: 1.25TB: 500GB (7200rpm, Hybrid 4GB Serial ATA) + 750GB (5400rpm, Serial ATA)
harman/kardon® stereo speakers
Display: 17.3" widescreen,FHD TruBrite® TFT LED Backlit Display (3D ready, 1920x1080 120Hz) + NVIDIA® 3D VISION Kit (glasses, USB 2.0 type A to 5-pin mini-B cable)

#8
ASUS G74SX-DH72


Antara jenama laptop yang terkenal di dunia. Hardware mereka juga berkualiti tinggi. Walaupun laptop ini besar, tetapi ianya tidak seberat yang anda sangkakan. ASUS G74SX-DH72 menjadi pilihan ramai gamers di dunia kerana terdapat sokongan 3D, bentuk, spec serta designnya yang sangat memberangsangkan. Harganya yang agak murah serta dapat menarik perhatian orang ramai.

1 Spec Configuration ($1939.99)
Processor: Intel Core i7-2670QM (6M Cache, 2.20 GHz)
RAM: 16GB 1333 MHz DDR3 RAM
Graphic Card: NVIDIA GeForce GTX 560M 3GB GDDR5 [Ranking : 37]*
HDD: 750 GB 7200rpm Serial-ATA
Audio:EAX Advanced HD 4.0 Audio
Display: 17.3" 16:9 Active Matrix TFT Color LCD(1920x1080 120Hz) LED Backlight

#9
Razer Blade


Rujuk:
Penerangan & Spec

#10
HEWLETT-PACKARD (HP) ENVY 17 3D series


Dicipta dengan badan aluminium yang dapat mengurangkan haba pada laptop serta mempunyai kualiti muzik yang tinggi (Crystal Clear). Ianya juga disokong dengan 3D untuk membuatkan pengalaman bermain game dan menonton movie menjadi lebih bermakna.

Base Spec Configuration ($1599.99)
Processor: 2nd generation Intel(R) Core(TM) i7-2670QM (2.2 GHz, 6MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 3.1 GHz
RAM: 6GB 1333MHz DDR3 System Memory (2 Dimm)
Graphic Card: 1GB GDDR5 Radeon(TM) HD 6850M Graphics [Ranking : 70]*
HDD: 750GB 7200RPM Hard Drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection
Audio: HP Beats Audio
Display: 17.3" diagonal Full HD HP 3D Ultra BrightView Infinity LED Display (1920x1080) + HP 3D Active Shutter Glasses

Max Spec Configuration ($2778.98)
Processor: 2nd generation Intel(R) Core(TM) i7-2820QM (2.3 GHz, 8MB L3 Cache) with Turbo Boost up to 3.4 GHz
RAM: 16GB 1333MHz DDR3 System Memory (2 Dimm)
Graphic Card: 1GB GDDR5 Radeon(TM) HD 6850M Graphics [Ranking : 70]*
HDD: 1.5TB 7200RPM Dual Hard Drive (750GB x 2) with HP ProtectSmart Hard Drive Protection
Audio: HP Beats Audio
Display: 17.3" diagonal Full HD HP 3D Ultra BrightView Infinity LED Display (1920x1080) + HP 3D Active Shutter Glasses


Windows 8 Release Preview




Seperti yang ditunggu-tunggu akhirnya Microsoft telah memperkenalkan Windows 8 Release Preview kepada umum yang merupakan produk terakhir sebelum pelancaran versi stabil Windows 8 yang semakin hampir.

Terdapat banyak applikasi yang ditambah dan dipertingkatkan fungsinya, termasuk pelayar web Internet Explorer 10, Hotmail, SkyDrive, Messenger, Windows Store serta kemudahan-kemudahan lain. Selain itu, tahap sekuriti Windows 8 juga dipertingkatkan lagi.

Bagi anda yang berminat, boleh la download secara percuma pada link yang disediakan di bawah.

Windows 8 Release Preview (ISO)
Windows 8 Release Preview (Official Website)


Android: Buang Ads/License Verification



Setiap Android apps yang percuma mesti mempunyai annoying ads. Tahukah anda ads yang anda lihat tu juga mempengaruhi penggunaan bateri. 

Bukan itu sahaja, apps paid yang anda download secara percuma juga kadang-kadang tidak boleh buka kerana terdapat masalah hakcipta yang memerlukan License Verification ini untuk membuatkan apps itu berfungsi.

Jadi dengan apps percuma Lucky Patcher ini, anda boleh selesaikan masalah ini dengan mudah. Download link disediakan.
http://www.mediafire.com/?dz0tdgvqby4tf4y

Selain itu, Lucky Patcher ini juga terdapat pelbagai fungsi seperti imej di bawah.


FaceNiff: Hack Facebook Dengan Mudah




FaceNiff merupakan sebuah aplikasi yang berkebolehan untuk hack account Facebook orang lain dengan mudah, tak kiralah mereka menggunakan sekuriti Open/WEP/WPA-PSK/WPA2-PSK, dengan senang lenangnya aplikasi ini dapat pecah masuk dengan mudah. Tetapi aplikasi ini hanyalah dibangunkan untuk Android sahaja dan memerlukan phone yang sudah ROOT. Aplikasi ini hanya mampu hack akaun orang lain dengan sama wireless dengan anda sahaja.

Apa yang FaceNiff mampu hack?
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Amazon
  • Vkontakte
  • Tumblr
  • MySpace
  • Tuenti
  • MeinVZ/StudiVZ
  • Blogger
  • Nasza-Klasa
(Link Updated 3/8/2012)
Sila download FaceNiff-2.1b + FaceNiffGen.
http://www.mediafire.com/?zw2eybt3n7q6yzm

Note: Pilih Allow sahaja bila keluar Superuser.

Step 1
Install FaceNiff-2.1b seperti biasa dan buka. Seperti yang anda lihat imej di bawah, Application locked. Gunakan FaceNiffGen untuk unlock apps ini.

(Aplikasi Masih Locked)

Step 2
Untuk unlock FaceNiff: Tekan home button dan install FaceNiffGen dan buka.

Note: Pastikan FaceNiff masih running pada background semasa untuk unlock.

(Tekan Unlock)

(FaceNiff sudah siap register!)

Sekarang anda boleh delete aplikasi FaceNiffGen. Ayat application locked itu sudah tiada lagi. Untuk memastikannya anda boleh pergi pada menu dan pilih Unlock app. Ini bermakna anda boleh hack sebanyak mana akaun yang anda mahukan.

(FaceNiff berjaya di unlock)

Step 3
Untuk membuatkan apps ni show password dan email. Pastikan anda aktifkan SSLStrip ON dan START sebelum orang lain login Facebook. Tetapi apps ini tidak paparkan full password. Tapi tak mengapalah, walaupun kita tak dapat full password, tapi kita masih boleh kacau Facebook mereka, tak gitu?


Anda juga boleh buka pada Facebook dengan URL facebook.com:8080. Cuma perlu tambah :8080, begitu juga dengan website akaun lain.

Dalam web browser Android  asal pula, pergi pada menu dan pilih "More". Kemudian pilih pada Settings. Pada bahagian bawah sekali dan klik pada Select User Agent. Tukar kepada Dekstop atau IE6. Untuk pengguna Dolphin Browser, pergi pada menu dan pilih pada "More". Seterusnya pergi pada Settings>Dolphin Settings>User Agent dan tukar pada Dekstop.


XLAWS sendiri sudah mencubanya. Lebih dari 5 Facebook orang yang sudah XLAWS kacau. Memang panik gila tengok muka orang tu bila kena hack. HAHAHA!!!

Info Tambahan
Boleh filter website mana yang anda nak hack.


Gunakan lah apps ini dengan tujuan pembelajaran. Jangan asik kacau orang lain je. Kalau terkantoi, tanggung sendiri. Hehe


Mengapa Perlu CAPTCHA?



Captcha pada Facebook.

CAPTCHA disebut sebagai (cap-ch-uh) yang merupakan singkatan dari “Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart” adalah sejenis kaedah challenge-respons untuk memastikan bahawa respon yang dihasilkan hanya boleh dibuat oleh manusia dan bukannya  komputer. Dengan erti kata lain, CAPTCHA adalah pengesahan kata ujian yang dimasukkan dari suatu bentuk sign-up seperti sign up akaun Gmail, Yahoo, Facebook dan banyak lagi.

Setiap pengguna internet akan mempunyai pengalaman CAPTCHA dan mereka terpaksa menempuh walaupun ada sesetengahnya menggangap ianya sangat menyusahkan, tetapi tidak semua yang menyedari tentang revelan penggunaan kaedah ini. Jadi dalam posting kali ini saya akan rumuskan tentang bagaimana CAPTCHA bekerja dan mengapa mereka digunakan.

Apa Tujuan Yang Paling Tepat CAPTCHA Digunakan?
CAPTCHA digunakan terutamanya untuk mengelakkan perisian automatik (bot) dari melakukan tindakan sama seperti manusia melakukan sign up atau login dan sebagainya. Misalnya ketika sign up untuk akaun e-mel baru, anda akan menemui CAPTCHA di bahagian bawah sign-up, Ini sebenarnya untuk memastikan bahawa form tersebut hanya boleh diisi oleh manusia dan bukannya perisian automatik atau komputer bot. Cuba anda bayangkan adalah mustahil bagi bot untuk meneka tepat CAPTCHA yang dihasilkan. Jika kaedah ini tidak digunakan, maka bertambah banyaklah akaun yang dihasilkan oleh bot.

CATPCHA kadang kala sangat annoying dan mungkin menyebabkan pengguna malas untuk sign up sesuatu form. Jika anda adalah pentadbir/devoloper sistem, maka CAPTCHA mesti digunakan kerana ianya memiliki kemampuan untuk melindungi sistem daripada serangan berbahaya di mana sesetengah hackers/crackers akan cuba mempermainkan sistem anda dengan mencipta perisian atau sebuah aturcara (program) yang boleh sign up secara automatik. Sebagai contoh, hackers/crackers boleh menggunakan software automatik untuk menghasilkan sejumlah kuantiti akaun tertentu malah mungkin jumlah yang infiniti sehingga menyebabkan beban yang sangat tinggi pada pelayan target. Ini secara tidak langsung menurunkan kualiti perkhidmatan sistem tertentu. Hal ini boleh menjejaskan berjuta-juta pengguna yang sah dan permintaan mereka.

Perancangan Sistem CAPTCHA
Sebenarnya idea CAPTCHA ini diambil dari teori manusia itu sendiri bahawa manusia lebih bijak dari sistem. Hal ini kerana komputer tidak memiliki kemampuan visual yang nyata seperti manusia yang mempunyai pemikiran yang berperasaan. Manusia melihat dan mentafsir melalui perasaan sedangkan komputer tidak. Terdapat pelbagai kaedah yang digunakan oleh pencipta CAPTCHA seperti pengesahan melalui gambar/imej yang kadang kala manusia sendiri sukar untuk mengenalpasti apakah gambar/imej tersebut (ini sebenarnya menguji respon taksiran manusia dan adalah mustahil komputer mampu mentafsir seperti manusia mentaksir).

Memecahkan CAPTCHA
Cabaran dalam memecahkan CAPTCHA adalah sangat sukar dalam memastikan komputer mampu untuk memproses maklumat dalam cara yang seakan sama seperti manusia berfikir. Algoritma dengan kecerdasan buatan/Artificial Intelligence (AI) mesti dirancang untuk membuat komputer berfikir seperti manusia ketika berhadapan dengan gambar/imej. Namun saya yakin setiap security yang dibuat pasti ada yang mampu memecahkannya kerana saya selalu berpegang prinsip bahawa tiada satu pun sistem di dunia ini yang perfect yang mampu dilakukan oleh manusia sejagat. Mungkin video di bawah menguatkan kata-kata saya.




Infografik: Windows 8 Beta Download Stats




Walaupun Windows 8 masih belum siap sepenuhnya, namun sudah berjuta-juta download direkodkan dari awal pengeluarannya sehinga sekarang. Mesti ramai pengguna menggigil tidak sabar menunggu hari pelepasan rasminya.



Extract Audio Dari Video Menggunakan CMD



Tutorial ini menunjukkan cara bagaimana untuk extract audio daripada pelbagai jenis format video kepada dalam bentuk MP3 VBR. Bukan extract sahaja, malah dapat convert kepada bitrate yang anda mahukan.

Download ffmpeg.
http://www.mediafire.com/?0gwpygzb5zeflgz

Ikuti langkah seterusnya:
1. Wujudkan satu folder baru dan namakan kepada "ffmpeg".
2. Extract ffmpeg.rar yang anda download tadi. dan cari file ffmpeg.exe.
3. Letakkan file ffmpeg.exe bersama video pilihan anda pada folder langkah pertama tadi.
4. Seeloknya letakkan folder tersebut pada partition (D:). Contoh, seperti imej di bawah.

Note: Rename video anda kepada nama yang ringkas, supaya senang nak tulis pada CMD nanti.


Imej di bawah merupakan format audio yang terkandung dalam video Jester.flv


Seterusnya anda mestilah setkan path pada folder ffmpeg dahulu dengan menggunakan CMD.


Masukkan command ni:
(Tukar "Jester.flv" kepada nama dan format video anda)


Info:
-i: "Input video file"
-vn: "No video"
-ac: "Audio channels"
-ar: "Audio rate"
-ab: "Audio bitrate"
-f: "File format"
audio.mp3: "Boleh tukar perkataan "audio" kepada nama yang anda suka. Contoh terbaik.mp3

~ I love command line tools ~


Raspberry Pi Komputer Bersaiz Kecil




Raspberyy Pi merupakan sebuah komputer bersaiz kecil sebesar kad pengenalan yang beroperasi dengan menggunakan Linux. Raspberry Pi mempunyai dua model iaitu A dan B. Kedua-duanya mempunyai fungsi yang sama, cuma pada model B mempunyai sedikit penambahan port Ethernet dan juga 2 port USB. Ianya dibangunkan dengan menggunakan cip pemprosesan ARM 11 700MHz, RAM 256MB.


Raspberry juga boleh menyokong linux seperti Fedora, Ubuntu, Mint, Debian dan Archlinux padanya. Kemungkinan banyak OS akan disokong pada masa akan datang. Ianya sudah mula dijual di seluruh dunia dan mendapat sambutan yang hangat sehingga kehabisan stok. Harga untuk model A adalah RM 75, manakala model B adalah RM 105. Raspberry juga mampu untuk memainkan game Quake III.

Raspberry Specification For Model A & B


Video




Windows XP Professional SP3 Integrated April 2012 SATA




Bagi anda yang masih setia dengan Windows XP. Cuba lah Windows XP Professional SP3 Integrated April 2012 SATA drivers ini. Windows XP Professional SP3 telah di update pada 14 april 2012. Tentunya untuk 32-bit. Windows ini sudah dikemas dalam bentuk file ISO. Anda juga tidak memerlukan serial number untuk install versi ini.

Specifications:
This release is the best you could find on the net, because it’s just simple.
  • NO tweaks or add-ons.
  • NO additional programs and software added.
  • NO graphics, scripts and wallpapers added or changed.
  • NO serial needed during installation, the key is already inserted.
  • It’s just the original image from Microsoft except updates, IE8 and SATA drivers!
  • Windows Messenger, MSN Explorer and Internet Explorer 6 were removed.

DOWNLOAD

Pass: SAZLINA COMP


Unreal Tournament 3




Minimum System Requirement
OS: Windows XP/Vista/7/8
Processor: Core 2 Duo 2.0 & AMD Althon X2 64  2.4 GHz (or higher)
RAM: 1GB
HDD: 8GB Free
Graphic Card: Nvidia 7800GTX+ or ATI x1300+

Screenshot


Video Gameplay


DOWNLOAD

Note: Pastikan cek download link terlebih dahulu untuk memastikan sama ada link masih hidup atau mati.

Add Recovery 10%

Pass: congtruongit.com


Kingdoms Of Amalur: Reckoning + Expansion + DLC + Update




Game RPG terbaik pada abad ini. Sesiapa yang suka main game berbentuk RPG, anda sangat-sangat digalakkan untuk mencuba game buatan EA Games ini. Grafik cantik, sistem skill, kuasa semua luar biasa. Cuma, game ini tidak disokong untuk multiplayer online/offline. Harap maklum.

XLAWS sediakan sekali full set untuk download termasuklah DLC (Downloadable Content) + 2 Expansion iaitu, Teeth Of Naros & The Legend Of Dead Kel + Update.

Note: Pastikan cek download link terlebih dahulu untuk memastikan sama ada link masih hidup atau mati.

Minimum System Requirement
OS: Windows XP/Vista/7/8
Processor: Core 2 Duo 2.0 & AMD Althon X2 64  2.4 GHz (or higher)
RAM: 2GB
HDD: 10.5GB Free
Graphic Card: Nvidia GeForce 8 Series, ATI HD 3000 Series (or higher)

Screenshot


Video Gameplay



DOWNLOAD
(47 Part + 6 Part DLC (Expansion The Legend Of Dead Kel) + 9 Part DLC2)

Note: Hanya download folder KOAR & CTIT_KoAR-DLC2. folder DLC adalah expansion The Legend Of Dead Kel. Uploader ni buat pening je.

Add Recovery 10%

Password: congtruongit.com

Crack Only

Update v1.002

Expansion: The Legend Of Dead Kel


DOWNLOAD
(6 Part)

Expansion 2: Teeth Of Naros


DOWNLOAD
(6 Part)

~ Happy Downloading ~


Melihat Saved Password Di Web Browser



Ini merupakan kaedah lain untuk melihat password akaun sesuatu website seperti Facebook, Twitter, Youtube dan pelbagai lagi. Tapi yang ni style hacker, baru nampak bergaya. Anda akan tukar Password bulat ni menjadi text dengan simple coding.

Note: Tutorial ini dibuat dengan menggunakan Mozilla Firefox. Bagi pengguna Google Chrome, kaedahnya sama juga.


Pada kotak Password klik kanan dan pilih Inspect Element (Q).


Cari code type="password" dan tukarkan "password" kepada "text" dan enter.


Maka inilah hasilnya.


Memasang JQuery Image Zoom Pada Blogger



Tutorial kali ini untuk memasang fungsi image zoom effect yang menarik untuk blogspot anda. nak demo? cuba halakan mouse anda pada imej di bawah.


Teruja? Fungsi ini membenarkan orang lain melihat imej dengan lebih terperinci walaupun imej tersebut pada skala kecil dengan tanpa klik imej tersebut.

Secara amnya. Untuk memastikan zoom tersebut berfungsi, pastikan imej sebenar mempunyai resolusi yang besar seperti 600x400 dan keatas.

Memasang CSS & Script

Step 1:
- Pergi ke Blogger Dashboard > Design > Edit HTML (untuk interface blogger lama)
- Pergi ke Template > Edit HTML > Proceed (untuk interface blogger baru)

Step 2: Tekan CTRL + F dan cari code ini:-

]]></b:skin>

Step 3: Copy & paste code bawah ini diatas ]]></b:skin>.

#easy_zoom{
width:600px;
height:400px;
border:5px solid #eee;
background:#fff;
color:#333;
position:fixed;
top:35px;
left:50%;
overflow:hidden;
-moz-box-shadow:0 0 10px #555;
-webkit-box-shadow:0 0 10px #555;
box-shadow:0 0 10px #555;
/* vertical and horizontal alignment used for preloader text */
line-height:400px;
text-align:center;
}
Note: Tukar nilai peratus pada left:50%; sehingga jarak size imej asal dengan zoom imej bersesuaian dengan template anda.

Contoh:


Step 4: Tekan CTRL + F dan cari code ini:-

</head>

Step 5: Copy & paste code bawah ini di atas </head>.

Note: Code warna hijau membuatkan JQuery berfungsi. Jika anda sudah install, biarkan saja.

<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://suyb.googlecode.com/files/easyzoom.js' type='text/javascript'/>
<script type='text/javascript'>
$().ready(function() {
$(&#39;a.zoom&#39;).each(function(i) {
$(this).easyZoom();
});
});
</script>
Contoh:


Step 6: Save template.

Memasukkan Imej Pada Post
Apabila kita upload imej resolusi yang besar, mesti anda akan resize kan supaya size imej sesuai dengan template blog anda. Kalau setkan imej kepada small, medium atau large, ianya masih boleh dapat zoom pada size asal. Untuk aktifkan fungsi zoom cuma selitkan code class="zoom" pada imej anda seperti di bawah.



Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS