Selamatkan Folder Anda Dari Penceroboh!



Secure Folder merupakan sebuah software untuk memastikan folder penting anda selamat supaya tidak dibuka oleh orang lain.

Ada tiga pilihan untuk menghalang folder korang dari diceroboh, iaitu, Lock, Hide, dan Encrypt. Tak semestinya kalau korang lock folder je dah boleh selamat. Sebab ada banyak cara untuk crack folder tu. Tapi dinasihatkan supaya guna lock dan encrypt sekali. Baru susah orang nak crack. Untuk lebih selamat guna je ketiga-tiga pilihan tersebut. Setting tersebut kekal apabila korang pindahkan folder di tempat lain.

Download Secure Folder.
https://sites.google.com/site/securefolders/Home

Selepas korang download dan install software ni, korang kene set password, email dan clue password untuk pertama kali.


Korang juga kena masukkan password setiap kali untuk menggunakannya.


Di sini, korang juga boleh add folder untuk lock. lihat di bawah, apabila korang pilih sesuatu folder, nanti dia akan tanya 3 pilihan untuk lock folder tersebut. Kalau nak unlock pula, cuma tekan button Insecure.


Pada bahagian Options pula, korang juga boleh tick/untick Add to context menu untuk wujud dan matikan fungsi apabila kita tekan kanan di desktop.


Contohnya macam gambar bawah ni. Korang boleh wujudkan atau matikan fungsi [Lock/Unlock] with Secure Folder.


Ada lagi fungsi tambahan pada software ini seperti Hide Drive. Korang boleh hilangkan partition penting daripada orang lain.


Software ni tak susah mana pun nak guna, kerana tidak terlalu rumit. Harap tutorial kali ini dapat membantu dan meningkatkan lagi prestasi tahap security PC anda. :)

Note: Post kali ini hampir sama dengan Cara Hide/Unhide Partition. Tetapi itu untuk partition sahaja.


We Appreciate Your Comments

13 Respones to "Selamatkan Folder Anda Dari Penceroboh!"

Nazrin_jawa said...

cam ne nk buka lau dier minta name and register code...
tolong


April 28, 2012 at 12:36 AM
XLAWS said...

Register code payah pulak nak mencari..


April 28, 2012 at 10:35 AM
Nazrin_jawa said...

so macam mane xlaws....
document pnting banyak dalam tu


April 28, 2012 at 6:39 PM
Nazrin_jawa said...

tolong xlaws.....


April 28, 2012 at 6:39 PM
XLAWS said...

 @Nazrin_jawa cuba tgk FAQ ni. http://www.securefolder.org/faq#5 (bahagian recover locked folder).


April 29, 2012 at 9:23 AM
Nazrin_jawa said...

thankz xlaws..
tp leh buka...
cam document..slide show..pic xleh bace...
cam ne ea nak buat


April 29, 2012 at 12:10 PM
Nazrin_jawa said...

 thankz xlaws..
tp tak leh buka...
cam document..slide show..pic xleh bace...
cam ne ea nak buat


April 29, 2012 at 12:17 PM
XLAWS said...

 cuba post screenshot masalah tu kat sini.


April 29, 2012 at 1:38 PM
Nazrin_jawa said...

cam ner nk wat???
ajar kn...


April 29, 2012 at 5:52 PM
Nazrin_jawa said...

ajar kn jer....


April 29, 2012 at 5:56 PM
XLAWS said...

 register kat picasaweb.google.com. pastu upload.


April 29, 2012 at 6:36 PM
Nazrin_jawa said...

lau xlaws ajar melalui dalam ni boleh tak???


April 29, 2012 at 7:03 PM
XLAWS said...

@Nazrin_jawa  perkara senang je. cuba la usaha.


April 30, 2012 at 9:37 AM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS