Razer Blade: Laptop Untuk Gamers




Sebelum ini Razer telah melancarkan kempen "PC Gaming Is Not Dead" dan telah berjanji untuk mengumumkan sesuatu yang menggemparkan. Seperti yang dijanjikan, Razer telah mengumumkan satu produk terbaru yang super slim, gaming laptop yang dinamakan Blade.

Blade merupakan pencabar baru Alienware yang dikatakan Laptop untuk gamers paling power. Tetapi kini tidak lagi sejak kemunculan Laptop Razer Blade yang dikatakan paling power yang didatangkan bersama tagline "World’s First True Gaming Laptop". (Habis la kau Alienware... hahaha)

Razer Blade merupakan hasil kerjasama dari Intel, Nvidia dan Razer yang menggunakan teknologi paling baru berserta skrin LED 17" resolusi 1080p dan didatangkan graphic card Nvidia GT 555M 2GB GDDR5 untuk menjadikan games nampak lebih HD dan mantap!. Apa yang bagusnya. Design Razer Blade yang serupa seperti MacBook Pro lebih nipis berbanding laptop gaming sekarang ni, dimana design mereka lebih besar. Contoh seperti Alienware. Besar dan tebal. Kadang-kadang boleh menyusahkan pengguna pula.

Banyak "Unique Design" dari Blade ni. Jom usha screenshot di bawah. Thanks to engadget because provide amazing screenshot!.

Inilah dia Razer Blade

Keyboard yang nampak glossy dan tersusun

Keyboard cantik, eh apa benda kat sebelah kanan tu?

Pernah nampak touchpad siap ada display? kat atas tu pula button yang korang boleh setkan. Tak kira la untuk game, kerja seperti AE, Photoshop, Mirosoft Office ke, semua boleh. Inilah dia membuatkan laptop Blade ni nampak lebih power dan unik!.

Zaman dah berubah. Senang dah nak main game lepas ni.

Button power on yang nampak hebat dan simple.

Belakang skrin laptop yang simple berserta logo Razer. Nice!

Belakang Blade, gila simple!

Segala port Cable LAN, HDMI, USB 3.0 & 2.0 diletakkan pada satu tempat.

Slim gila!

Perbandingan kenipisan MacBook Pro dengan Blade. Blade lebih nipis.

Alienware gila tebal, Blade relax je nipis. Baru mudah nak dibawa kemana-mana!

Kiri: Alienware, tengok charger dia besar mana O_O
Tengah: Apple, charger dia kecik je.
Kanan: Razer Blade, Standard size charger laptop biasa.

Korang juga boleh tengok video review Razer Blade ni


Razer Blade Specs
Processor: Intel i7 2nd Gen
RAM: 8GB 1333MHz DDR3
Display: 17.3" | 16:9 | 1920x1080 LED Backlit
Graphics: Nvidia GeForce GT 555M 2GB GDDR5
HDD: 320GB 7200rpm SATA

Others Info
  • Built-in HD webcam.
  • 1x HDMI.
  • 1x USB 3.0.
  • 2x USB 2.0 (always on power).
  • 3.5mm audio microphone/headphone combo jack.
  • Gigabit Ethernet port.
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n compatible.
  • Bluetooth 3.0.

Size & Weight
Width: 16.81 inch (42.7 cm)
Depth: 10.90 inches (27.7 cm)
Height: 0.88 inches (2.24 cm)
Weight: 6.9 pounds (3.16 kg)

PRICE
USD $2,800

OR

RM 8605,80 
Q_Q...

Nak tahu lebih lanjut lagi sila layari laman web Razer Blade
http://www.razerzone.com/

Thanks to Company founder/CEO & Creative Director Min Liang Tan



We Appreciate Your Comments

6 Respones to "Razer Blade: Laptop Untuk Gamers"

Anonymous said...

giler hebat....
n giler mahal


November 4, 2011 at 12:15 AM
Qz said...

Min Liang Tan
aku tabik ko!!!


November 21, 2011 at 9:57 PM
pembunuh said...

mengarut je.aku lebih percaya laptop yg tebal sbb kuasa penyejuk yg tinggi sbbtu laptop mahal2 tebal2 nak isi kipas dlm tu ni nipis bila main game mula la panas laptop tu


June 3, 2012 at 1:23 AM
abeming said...

mak aih harga along + lintah darat....


October 6, 2012 at 9:46 PM
Adam Hazreen said...

mne lgi bgus alienware ke razer??


January 19, 2014 at 5:05 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS