Lajukan Windows 7 Boot Dengan Mematikan GUI Boot




Setiap kali korang on PC windows 7 mesti nampak logo Windows 7 yang bersinar  diatas ni kan?. Pada pendapat XLAWS sendiri, sebenarnya benda ni takde apa pun, cuma nak mencantikkan atau bagi nampak professional je. Buat lambat nak pergi ke desktop je. =_=

Apa yang bagusnya, korang boleh matikan fungsi ni. Jangan takut, tiada apa-apa perkara buruk yang berlaku bila korang matikan fungsi Windows 7 GUI boot. Kalau korang perasan, Windows 8 pun telah membuang fungsi ni untuk boot dengan lebih pantas. Cara nak buat tutorial kali ini mudah je. Jom tengok.

Note: Pergi sini untuk Menguji Time Reboot Komputer Anda.

Pergi ke Start Button>tulis "msconfig".


Pergi ke Boot tab>Tick, No GUI boot>Apply>OK.


Ni hasil boot sebelum dan selepas matikan fungsi GUI boot.

Sebelum

Selepas

7 saat lebih cepat dari sebelumnya, bagi XLAWS kira OK la tu. :)


We Appreciate Your Comments

10 Respones to "Lajukan Windows 7 Boot Dengan Mematikan GUI Boot"

----- ----- said...

aq sokong ko tapi...
aq x berani nak cuba...hehe

NINJA Crew


November 5, 2011 at 3:44 PM
XLAWS said...

xdenyer nak rosak hardware or software. ianya mmg da dicipta mcmtu.


November 5, 2011 at 4:23 PM
Anonymous said...

gui boot ni xde function ke xlaws?


November 6, 2011 at 4:28 PM
XLAWS said...

pada pendapat aku, xde function pown. nak kasi nampak cantek je.


November 6, 2011 at 10:35 PM
nKhaR said...

function dia nmpk cantik.. -.- dan bole kenal ni la windows 7.. ahaha.


November 6, 2011 at 11:33 PM
----- ----- said...

bos ajar la cam mane nk wat gui sendiri..hehe~~
wat gmbr muka sendiri...bau gembak encoder...

NINJA Crew


November 7, 2011 at 12:22 AM
XLAWS said...

@nKhaR tutorial nie terpulang pada korang la nak buat ke x. hehe

@Ninja ko tnye la sapa belajar buat OS. huhu


November 7, 2011 at 9:26 AM
----- ----- said...

@XLAWS

hehe~~...
potong lain la bos nie....
ajar la ..kongsi2...la..

NINJA Crew


November 7, 2011 at 10:04 PM
Anonymous said...

kalu nk hilang kn logo operater cm laptop acer kua xnk kua acer 2 buleh x


November 8, 2011 at 4:33 PM
----- ----- said...

@Anonymous
boleh2...
nak seribu daya x nak seribu dalih...haha~~

nak kasi kuar gmbr sendiri terus pun boleh...:
tpi...kena ada duit la...

NINJA Crew


November 8, 2011 at 8:56 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS