Kesalahan Google Translate



Update: Perkara ini telah selesai. Pihak Google telah membetulkan balik kesalahan tersebut. Harap maklum.

(Open new tab untuk tengok image lebih besar)

Cara:
  1. Buka Google Translate.
  2. Pilih untuk terjemahan "English" to "Malay".
  3. Masukan perkataan "myquran" lihat terjemahannya apa?.
  4. Cuba pilih perkataan lain. Contoh, myselipar / mybaju / mycar atau sebagainya. Ia tak dapat diterjemahkan dari 'English' to 'Malay'.

Adakah ia suatu kebetulan atau kesilapan?
Dekat translation tu ada tanda rate the translation, cukup 1000 orang report offensive nanti dia buang.
TOLONG RATE OFFENSIVE PERKATAAN INI!

Cara:
  1. Pergi ke tanda ✔ di hujung terjemahan, klik
  2. Menu akan terpapar. klik OFFENSIVE!

Semoga usaha yang tak seberapa ini membantu menyelamatkan Islam dari terus dihina. Amiin, jangan lupa tolong sebarkan.



We Appreciate Your Comments

9 Respones to "Kesalahan Google Translate"

Saifulnizam bin Muhamad (Nie-Zarm) said...

Alhamdulilah...sudah disapu
syukran di atas perkongsian


November 2, 2011 at 4:26 AM
RizmanHarris said...

tak tulis setan pn dia tuli myquran balik ....mungkin ada kesilapan masa Xlaws gunakan.....Google takkan menghina sesiapa dan untuk apa?


November 5, 2011 at 3:27 PM
FirstClass F said...

tak hina islam pun! ke orang islam tu sendiri yang hina islam?! buat fitnah tak tentu pasal.


November 5, 2011 at 3:49 PM
XLAWS said...

@RizmanHarris: pihak google dah fix benda ni. so segala masalah tentang ni da setel.

@FirstClass F:Relax la, aku just share je benda nie. baik gak utk umat Islam. yela siapa tak panas kalo myquran dia translate mcm tu.

mungkin tajuk post ni x sesuai. aku edit balik ok?


November 5, 2011 at 3:56 PM
FirstClass F said...

baguslah kau da edit balik......macam ni baru sedap nak membaca.


November 5, 2011 at 4:12 PM
XLAWS said...

ok thanks semua :)


November 5, 2011 at 5:40 PM
Anonymous said...

sblom ni mmg ade... ak bru check die da buang pkataan tu..
BANGZAI..!!!


November 10, 2011 at 8:53 PM
Qz said...

baguiihh..
terbaik!!


November 21, 2011 at 9:53 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS