Download Manga Menggunakan DomDomSoft Manga
Apa Khabar? Kali ini Qz nak perkenalkan software DomDomSoft Manga kepada pembaca, software ini  membolehkan anda  mendownload manga yang disukai untuk  buat sebagai bahan bacaan mahupun sebagai koleksi simpanan, cara penggunaanya senang sahaja.

Mula-mula download  DDSM.
http://domdomsoft.com/home/2009/08/06/manga-downloader/domdomsoft-manga-downloader-2/

Selepas itu buka application tersebut. Mula-mula sekali kita setting terlebih dahulu di "option" atau "crtl + O".


Pilih tab Manga sites dan tick sumber manga yang dihendaki.
  

Pilih tab "Save To" untuk menetapkan di mana manga akan disimpan. Selain itu, pengguna boleh memilih bagaimana manga tersebut akan disimpan, contohnya "Make directory base on Manga name" berfungsi menamakan file berdasarkan nama manga tersebut.

  

Pilih tab "Download" untuk menetapkan berapa manga yang akan dimuat turun pada satu masa, Selain itu, pengguna boleh pilih sama ada mahu compress manga tersebut dalam format yang telah disediakan.

  

Sudah siap setting, tekan OK, sekarang kita sudah boleh mula untuk proses download manga.  Pertama, kita pilih sumber manga yang ingin digunakan.


Seterusnya, taipkan nama manga yang diingini, contohnya, "pastel". Klik kanan dan pilih "Download".

  

Seterusnya pengguna boleh mendapatkan banyak maklumat mengenai manga tersebut, setelah berpuas hati, pengguna boleh memilih "chapter" yang ingin didownload dengan tick sahaja di "List Chapter" kemudian tekan butang anak panah, pastikan didalam "download list" adanya chapter yang ingin anda download dan akhirnya tekan button gambar FloppyDisk untuk mula mendownload.

  

Pengguna dapat lihat proses download, dengan menggunakan software ini pengguna dapat memuat turun sebanyak mana manga yang dingini.


Sebenarnya software ini mempunyai 2 versi iaitu, Limited version dan Full version. Limited version boleh download secara percuma, manakala Full version pula berbayar. Bezanya Full version mempunyai lebih banyak fungsi. Anda juga boleh tengok fungsi-fungsi tambahan pada imej di bawah.


Jadi, Qz ucapkan selamat mencuba. =D


We Appreciate Your Comments

1 Respones to "Download Manga Menggunakan DomDomSoft Manga"

Qz said...

kalau pengguna rasa malas mahu menggunakan DDSM, pengguna boleh buat coding sahaja... tak susah pun, atau boleh juga, muat turun perisian sedia ada di internet


November 24, 2011 at 8:46 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS