Lagi Game Yang Menghina Islam!



Terima kasih kepada pemilik blogger kmfsc kerana sudi berkongsi mengenai games yang menghina Islam. Kali ini melibatkan games online yang bertajuk Sudden Attack, iaitu sebuah game FPS (First Person Shooter) dimana di sebuah map yang bernama Cross Counter dan Monkey Garden mempunyai unsur-unsur menghina Islam.

Ni tempat apa kawan-kawan? Bangunan apakah itu?

Red Team akan memijak 3 kitab/buku ini untuk menembak. Jika anda "Blue team", pihak lawan akan memijaknya untuk menembak anda.

 Tulisan yang tidak jelas, boleh mendatangkan syak

 Ya! Sememangnya perjalanan di sini amat pelik!

 Ini logo asal Freak Street di Kathmandu, Nepal.

Ini maklumat tentang Freak Street:
Freak Street acquired its name in the late 1960s/early 1970s when Kathmandu became a port (replacing the original word = Mecca) for hippies and flower people attracted by the idyllic almost traffic-free city and seemingly unlimited supplies of hashish. Cannabis or ganja, Shiva's favorite herb which grows virtually wild here, is used by sadhus as part of normal religious practice. Older male villagers also enjoy a smoke when getting together for a game or a chat. In this congenial climate the influx of drug-seeking foreigners stimulated a thriving trade. Cannabis sellers on the streets and cannabis biscuits in the restaurants were not unusual. More and more hotels appeared. Freak Street became the tourist center of Kathmandu, until eventually overtaken by Thamel with its superior facilities.

In 1973 King Birendra intervened to stem the tide by making the sale of cannabis illegal, and in 1976 its cultivation was banned. It can still be bought, especially in and around Freak Street and in Thamel, furtive whispers heralding offers of sale. But strictly enforced controls have largely halted the trade. Anyone acquiring or found in possession of the drug can usually expect a prison sentence. In exceptional circumstances they may get off with a very large fine.

Apakah tujuan mengaitkan kawasan ini sebagai Freak Street yang dulunya terkenal sebagai sarang dadah?

Eh! Macam iklan katil Dreamland je?
Err... boleh zoom dekat lagi?

Nah dah zoom! Jangan buat-buat tak nampak pulak.
London Strong: Adult Only? Kedai Sex Toys atau Rumah Pelacuran?


Ya benar ! Kawasan ini adalah kawasan penganut Islam. Rasanya takde orang yang tak mengaitkan bangunan berkubah itu sebenarnya masjid.

Adakah anda mahu bermain lagi di sini?
Kepada yang nak mengatakan tindakan banned ini bodoh, adakah anda tidak bodoh kerana "mempersendakan" agama semata-mata nak main sniper?

Ingat, jangan kerana hendak berhibur kita rela memijak dan memalukan agama kita sendiri.

Note: Game Online kebanyakannya mempunyai unsur-unsur negatif sebegini yang dilihat secara halus untuk meghakis akidah remaja & kanak-kanak Islam melalui hiburan Game Online!.



We Appreciate Your Comments

7 Respones to "Lagi Game Yang Menghina Islam!"

Anonymous said...

nice share daam ..


October 29, 2011 at 12:51 AM
Anonymous said...

erm...


October 31, 2011 at 12:22 PM
Qz said...

ele pengecut la dia org ni...
skali perang betul mesti kita menagnye


November 21, 2011 at 10:00 PM
Anonymous said...

kn ade satu batu besar die tlis: Masjid dlm jawi?


December 10, 2011 at 4:52 PM
qatrunada said...

mereka (kanak -kanak ) bermain game ini , dan sangup mengabaikan solat , budak2 sekolah rendah lagi


August 26, 2013 at 2:30 PM
shukor said...

aku tak perasan game ini .sebab aku buta.


September 29, 2014 at 5:49 PM
shukor said...

aku pu main game sangat best sangat main kat cc net story


September 29, 2014 at 5:50 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS