Vocaloid ~Artis Dunia Digital~



Sempena tertubuhnya XLAWS MUSIC SEKAI, Qz nak rekomenkan pembaca sekalian layan PV vocaloid, Xlaws dah pun sediakan link-link di XMS, cuma nak tunggu pembaca mendapatkannya sahaja, hanya di:



Vocaloid?
Kepada yang masih tidak tahu, pembaca boleh dapatkan maklumat tersebut di sini:

http://xlawsknowledges.blogspot.com/2011/08/konsert-hologram-vocaloid-jepun-hatsune.html
http://xlawsknowledges.blogspot.com/2011/08/vocaloid-2.html

Kalau pembaca mahukan lebih banyak maklumat mengenai Vocaloid, taip sahaja vocaloid pasti
banyak maklumat yang boleh didapati.


Qz sebenarnya nak umumkan Vocaloid 3 akan bakal dipasarkan pada 21 hari bulan oktober, tahun 2011, walaubagaimanapun Qz masih belum dapat tarikh official release yang sebenarnya, dengan ini, Vocaloid 3 akan mengantikan perisian Vocaloid 2:
  • Audio lebih berkualiti;  sampel suara lebih panjang serta menggunakan bank suara yang hampir sama dengan UTAU VCV,  sebutan seperti /s/w/ diperbaiki menjadikan suara lebih lembut dan lancar.
  • Senang digunakan; papan antara muka yang diperbaruhui, lebih banyak file format audio boleh digunakan.
  • Fungsi seperti Undo atau Redo boleh digunakan dalam editor.
  • Sokongan bahasa selain bahasa jepun; antaranya bahasa korea,china dan sepanyol, yang tukang editnya pun adalah orang tempatan.
  • Boleh digunakan di windows Xp/Vista/7.
  • Satu perisian akan mengabungkan bank suara VY1 atau Mew, mungkin VY2 juga akan digabungkan bersama, selain itu, Gumi Extended telah pun disahkan akan dijual bersama sebagai edisi permulaan.

Di bawah adalah pek yang berbeza yang ditawarkan serta harga perisaian tersebut. Sila ambil perhatian bahawa editor VOCALOID3 Tiny adalah versi percubaan.


VOCALOID3 Libraries (with Tiny VOCALOID3 Editor)
  • VOCALOID3 Megpoid Power: 10,800 yen (berserta cukai: 11,340 yen)
  • VOCALOID3 Megpoid Whisper: 10,800 yen (berserta cukai: 11,340 yen)
  • VOCALOID3 Megpoid Adult:10,800 yen (berserta cukai: 11,340 yen)
  • VOCALOID3 Megpoid Sweet: 10,800 yen (berserta cukai: 11,340 yen)
  • VOCALOID3 Megpoid Complete (all voices): 25,000yen (berserta cukai: 26,250 yen)

VOCALOID3 Starter Pack (with Libraries & full VOCALOID3 Editor)
  • VOCALOID3 Starter Pack Megpoid Power: 16,800 yen (berserta cukai: 17,640 yen)
  • VOCALOID3 Starter Pack Megpoid Whisper: 16,800 yen (berserta cukai: 17,640 yen)
  • VOCALOID3 Starter Pack Megpoid Adult: 16,800 yen (berserta cukai: 17,640 yen)
  • VOCALOID3 Starter Pack Megpoid Sweet: 16,800 yen (berserta cukai: 17,640 yen)
  • VOCALOID3 Starter Pack Megpoid Complete (all voices): 29,800 yen (berserta cukai: 31,290 yen)

Masih terdapat pek yang lain namun kata putus harga masih belum ditetapkan, selain itu, pengguna tidak perlu membeli perisian vocaloid 1&2 kerana ianya datang bersama dengan Vocaloid 3. Jika ada yang berminat, pembaca boleh dapatkan diskaun dengan mendaftar di lawan web rasmi vocaloid.


Sejak daripada tahun 2004 sehingga sekarang, Yamaha telah menghasilkan 17 belas Vocaloid jepun, salah satunya, Miku, Luka dan Ren serta Rei, dan terdapat khabar angin mengatakan Yamaha akan mencipta lagu solo untuk kesemua vocaloid tersebut sempena pengeluaran Vocaloid 3, dan yang terbaik sekali ialah dalam album tersebut, vocaloid ke 18, vocaloid yang terbaru, Mew (disuarakan oleh Sakamoto Miu), dengan menggunakan software Vocaloid 3. Dengan itu, akan terbukanya lembaran sejarah baru buat Vocaloid.


Senarai Lagu yang akan dikeluarkan pada bulan september, 14 haribulan tahun 2011, korang boleh buat pra-pesanan di CDJapan dan YesAsia:

  1. “Nostalogic (THE VOCALOID edit)” by yuukiss feat. MEIKO (NND, YT)
  2. “Sen’nen no Dokusouka (d.g.mix)” by yanagi-P feat. KAITO (NND, YT) (VocaListener)
  3. “Miku Miku ni Shite Ageru♪” by ika feat. Hatsune Miku (NND, YT) (VocaListener)
  4. “Kokoro” by Toraboruta-P feat. Kagamine Rin (NND, YT) (VocaListener)
  5. “Aku no Meshitsukai” by mothy(Akuno-P) feat. Kagamine Len (NND, YT)
  6. “Dancing☆Samurai” by Kanimiso-P feat. Kamui Gakupo (NND, YT)
  7. “Just Be Friends” by Dixie Flatline feat. Megurine Luka (NND (the video has been set to private), YT) (VocaListener)
  8. “Mozaik Role” by DECO*27 feat. GUMI (NND, YT)
  9. “Kaze no Tadaima” by Tsuyatsuya-P feat. Kaai Yuki (NND, YT)
  10. “Guilty Verse” by Peperon-P feat. Hiyama Kiyoteru (NND, YT)
  11. “Satellite” by Peperon-P feat. Miki (NND, YT) (VocaListener)
  12. “Lily Lily★Burning Night” by SAM(samfree) feat. Lily (NND, YT) (VocaListener)
  13. “Tsukihane” by Seiko-P feat. VY1 (NND, YT)
  14. “GAJAPINAX” by renton-P feat. Ryuto (NND, YT)
  15. “Tobira no Mukou” by Hinayukki@Shigotoshite-P feat. Nekomura Iroha (NND,YT)
  16. “Kotoba Meteo” by HYBRID SENSE feat. Utatane Piko (NND, YT)
  17. “Garasu no Hana” by Machigerita-P feat. VY2 (NND, YT)
  18. “Line” by Yuyoyuppe feat. Mew

    Akhir kata, Qz ucapkan terima kasih kat Yamaha dan sekutu-sekutunya dalam perjuangan mereka menghasilkan vocaloid, dan Ganbate, teruskan usaha anda, kami akan terus menyokong Vocaloid. Jadi, sila beli CD original Vocaloid, sayonara.


    We Appreciate Your Comments

    0 Respones to "Vocaloid ~Artis Dunia Digital~"

    Post a Comment

    Blog Fansub XLAWS

    J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
     
    Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS