Generate Premium Link Dengan DebriDNS




Debridns merupakan salah satu perkhidmatan yang menyediakan convert link HF/MU/FS/FSo kepada premium link!. Ini adalah salah satu berita yang menggembirakan buat kaki download. Tapi ada cara nak menggunakan debridns ni. Boleh digunakan untuk Windows/Linux/Mac. Tapi untuk tutorial ni, XLAWS tunjukkan cara macam mana nak install pada Windows. Untuk pengguna Linux & Mac korang boleh lihat di SINI. Tanpa membuang masa lagi, jom tengok macam mana nak guna.

1) Pergi ke website ni.
http://www.debridns.com/en/espace

2) Register dulu, free je!
3) Confirm activation link pada inbox email korang.
4) Login ke Debridns
5) Setkan DNS

Untuk setkan DNS, buka Open Network and Sharing Center pada ikon internet korang.


 Pilih je yang ada di kotak merah macam gambar di bawah ni. Semua sama je.


Klik pada Properties.


Double klik pada Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4).


Pilih use the following DNS server addressess. dan masukkan DNS di bawah ni.

Preffered DNS server: 85.17.255.198
Alternate DNS server: 46.19.33.120


6) Klik OK dan tutup semua.
7) Restart web browser korang.
8) Enjoy!

Tapi Debridns ni menyediakan perkhidmatan premium account limit 2GB je untuk free user. dan unlimted pada gold user. nak tak nak gak terpaksa la beli yang original punya. Tutorial ni sekadar nak membantu korang yang ada masalah dengan HF/MU/FS/FSo. Enjoy!


We Appreciate Your Comments

7 Respones to "Generate Premium Link Dengan DebriDNS"

Anonymous said...

2gb /day ke


September 3, 2011 at 7:32 PM
Anonymous said...

HF/MU/FS/FSo tu pebende?


September 5, 2011 at 3:47 PM
Anonymous said...

hf-hot file
mu-mega uploaders
fs- entahh...
fso-xtw taw lak ak...
tanyer la xlaws..


September 6, 2011 at 3:00 PM
Anonymous said...

fs-file sonic


September 7, 2011 at 9:53 PM
XLAWS said...

2GB per day

HF = Hotfile
MU = Megaupload
FS = Fileserve
FSo = Filesonic


September 8, 2011 at 4:47 PM
Anonymous said...

kalu gune berukband buleh x?


September 14, 2011 at 10:04 PM
Anonymous said...

hm..entah la..
DNS ni hanye ntok Wireless @ Internet Cable je


September 26, 2011 at 7:07 AM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS