Cara Buka File .ISO



Lama XLAWS tak buat tutorial. Maklumlah Final Exam skang nie. Yang info pasal H tu pun bukan XLAWS punya post, tetapi Qz. Beliau memang expert dalam bidang-bidang anime ni. Terima Kasih Qz ^_^.

OK. Tutorial kali ni khas untuk abang Zul kerana beliau buntu macam mana nak guna file .ISO. Sila ikuti langkah-langkah ni yo. Nak buka ISO ni ada 2 cara (yang setakat XLAWS tahu la) dengan menggunakan software WinRAR dan Power ISO.

WinRAR

Pertama sekali, pilih Extract Files...


Selepas tu, buat satu folder baru untuk simpan file yang nak di"extract"kan. Standard XLAWS letak kat desktop je. Jangan lupa tick keep broken files. (Mana tahu kalau file korang ada rosak sikit, proses extract masih boleh berfungsi dengan biasa). Selepas extract, korang boleh lah install game tu seperti biasa.


DOWNLOAD
(Mediafire)


Power ISO

Korang ikut je step macam gambar di bawah. Ianya untuk mewujudkan 2 Virtual DVD Drive. Nanti korang boleh mount kat situ. Kalau korang ada 3 DVD installer, korang set la DVD drive tu 3.


2 Virtual DVD Drive telah diwujudkan.


Selepas tu, korang mount setiap DVD tu untuk 1 DVD drive. Contoh Fable III (Disc 1) mount ke Drive (F:), Fable III (Disc 2) mount ke Drive (G:). Nanti bila korang install, tak ada keluar amaran nak suruh masukkan Disc 2.


Kesimpulannya Power ISO lebih senang digunakan berbanding WinRAR kerana WinRAR perlukan masa untuk extract (mengambil masa yang lama untuk extract) dan install. Power ISO pula, mount (tak sampai seminit) dan terus install.

DOWNLOAD
(Mediafire)



We Appreciate Your Comments

9 Respones to "Cara Buka File .ISO"

Arya Putra said...

GOOD LUCK untuk final exam bro! =)


September 26, 2011 at 11:50 AM
Anonymous said...

ni dia minx insert cd plak..adoi yai downloadable games...xpe2, xlaws free jwb la k..hehehe.sory kacau finals..ngee.
-ZUL


September 27, 2011 at 4:36 AM
XLAWS said...

lepas install crack la game tu. mesti ada file crack dlm ISO yg Zul download tu.


September 27, 2011 at 5:03 AM
Qz said...

macam pula dengan anti-virus, camne nak detect kalu benda ni ada virus ke tak?


September 28, 2011 at 12:40 AM
XLAWS said...

kalau laptop Qz tak detect virus ok la tu. tapi kalo masih ragu2 scan jela file tu.


September 29, 2011 at 10:27 AM
Anonymous said...

gne 7zip boleh jugak kan?


October 22, 2011 at 1:49 PM
NuR said...

time kasih........... tutorial ni membantu sangat2!


April 1, 2012 at 8:06 PM
XLAWS said...

sama-sama NuR. singah2 la sini lagi ye :)


April 2, 2012 at 8:40 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS