Cara Block Website Secara Manual




Tuto kali ni XLAWS nak ajar macam mana nak block sesuatu website secara manual. Cara ni boleh digunakan di Windows XP/Vista/7. Mesti ada sebab tertentu korang nak block website kan?. Contohnya, untuk block dari website yang tak sepatutnya dari kanak-kanak. Tanpa membuang masa lagi jom ikut tutorial ni.

1) Pergi ke C:\Windows\System32\drivers\etc
3) Copy host dan paste ke desktop
2) Buka file host dengan notepad


3) Tulis 127.0.0.1 serta websitenya dan save. Contoh gambar di bawah.


4) Copy balik file host korang save tadi dan paste balik ke C:\Windows\System32\drivers\etc.

Selepas tu cuba korang buka balik website yang korang block tadi. Tak boleh kan? jadi, korang dah berjaya. Tahniah! =D


We Appreciate Your Comments

9 Respones to "Cara Block Website Secara Manual"

nKhaR said...

wah! buat kat lappy org bes ni..


September 2, 2011 at 2:55 AM
XLAWS said...

aku selalu block website kat ats tu. jgn kasi org ganggu speed download aku. haha


September 2, 2011 at 4:17 AM
Anonymous said...

nak bukk balik cm ne r plak ? T.T..ter block facebook la T.T


September 7, 2011 at 11:02 PM
XLAWS said...

nak unblock facebook. padam je balik apa yang ko tulis kat host tu.


September 8, 2011 at 4:45 PM
ashe said...

kenape buat x jadi punnnn


December 29, 2012 at 12:53 PM
nuna said...

Alhamdulillah berjaya. Thanks atas perkongsiannya :))


February 21, 2014 at 10:48 PM
ekaaa said...

macam mna nakk copyy ?


June 23, 2014 at 7:26 PM
editer said...

terima kaseeehh, working


July 16, 2014 at 11:18 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS