Jom Tukar Theme Facebook!




Teringin nak jadikan Facebook korang macam gambar di atas?. Senang je!. Memang banyak theme Facebook yang stylish. Apa yang korang perlukan adalah Mozilla Addon: Stylish. Download link XLAWS sediakan di bawah.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/stylish/

Lepas install je, korang pergi ke website ni pula.
http://userstyles.org/stylish

Kat website tu macam-macam theme cantik ada. Korang pilih je mana yang korang nak. Dalam tutorial ni XLAWS pilih theme Facebook Dark Shiny Green Galaxy, Transparent. Selepas itu klik button Install with Stylish.


Lepas tu dia akan keluar macam gambar di bawah ni. Korang tekan Install je OK.


Selepas itu theme Facebook korang siap di Install!. Kalau nak disable/enable theme ni pergi ke Tools>Add-ons dan pilih Stylish, seterusnya tekan button Options.


Seterusnya korang boleh tekan button Disable untuk kembalikan theme Facebook kepada asal. Kalau korang nak guna theme yang lain pula, caranya sama macam di atas, tapi pastikan hanya satu theme untuk sesuatu website je boleh aktif. Sebabnya kalau banyak theme Facebook aktif dalam satu masa boleh buat web browser korang jadi berat dan sangkut masa nak layari website tersebut.



We Appreciate Your Comments

9 Respones to "Jom Tukar Theme Facebook!"

LS said...

tp saya pakai google crome...bleh ke?..dan bleh ke org yg pakai google chrome nampak kalo org yg pakai mozilla pakai mende tuh?


August 3, 2011 at 11:41 PM
XLAWS said...

Alamak. lupa nak bgtaw. ni utk Firefox. maklumlah peminat setia Firefox :D. ni just kita je yang nampak. org len x nampak.


August 4, 2011 at 12:23 AM
shamilsuhaimi said...

untuk google chrome same jgk..install dulu stylish extension tu..next step sama je rsanya..


August 4, 2011 at 7:48 PM
BroZooL said...

oo..yg ni untuk kita jer nampakkan xlaws?memang xleh kasi org lain nampak theme kita tu kan?


August 5, 2011 at 9:07 PM
Anonymous said...

kenapa x bleh bukak laman web userstyles.org tu????


August 6, 2011 at 9:41 AM
XLAWS said...

shamilsuhaimi: ye kowt.hehe

BroZooL: haah kita je yang nampak. org len x nampak theme kita tu.

Anon: ntah, aku pown x bole bukak skang nie. dorg tgh upgrade kowt. sapa taw. huhu


August 6, 2011 at 11:31 AM
add la aq said...

cam mne nk tukar blk pada yang asal??


August 12, 2011 at 4:01 PM
nKhaR said...

perenggan akhir sblom image last skali tu da ade tulis cik abg oi..
"Seterusnya korang boleh tekan button Disable untuk kembalikan theme Facebook kepada asal."
Hehe.. Selamat mencuba! thanks to XLAWS


August 13, 2011 at 6:17 AM
XLAWS said...

thanks you again nKhaR! :)


August 13, 2011 at 3:46 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS