Tukar Theme Windows Dengan CustoPack!




Pertama sekali XLAWS nak ucapkan terima kasih kepada saudara Saya Shamil kerana dia lah memperkenalkan kepada XLAWS cara baru install theme Windows. Senang pulak tu dengan beberapa klik je. Memang puas hati habis! Theme dia semua perfect!. XLAWS ucapkan terima kasih sekali lagi kepada beliau. Hahaha =D

CustoPack merupakan sebuah software yang berfungsi dengan menukar theme Windows XP/Vista/7. Dengan ini proses untuk install theme amat mudah kerana ianya install secara automatik. Sebenarnya sama macam install theme dengan menggunakan TuneUp Utilities. Cuma, TuneUp tak install beberapa visual styles dari theme yang kita pilih. Memang tak lengkap. Kalau menggunakan CustoPack ni memang 100% lengkap sebab mereka telah menyediakan banyak special theme yang mereka ni design sendiri di laman web mereka.

Apa yang korang perlu buat pergi ke laman web CustoPack di bawah dan download software tersebut.
http://www.custopack.com/

Di bawah ni video tutorial turut disertakan sekali.



Hasilnya, macam gambar theme XLAWS punya di bawah ni. Memang cantik!! ♥_♥



We Appreciate Your Comments

5 Respones to "Tukar Theme Windows Dengan CustoPack!"

Anonymous said...

wahh...smart ar bro....thank 4 information....~~


July 7, 2011 at 8:43 PM
Ahmad Fikrizaman said...

Aku ada pakai ni kat win7 aku,.. cantik deh.. tapi bukan selalu pon dok guna.. linux bes gi..


July 7, 2011 at 9:02 PM
shamilsuhaimi said...

hehehe..just share pe yg sya tau..


July 8, 2011 at 2:30 AM
Anthrax said...

Dam ni window 7 je kah?

Window XP tak da?


July 13, 2011 at 10:02 AM
Anonymous said...

CustoPack nih xdek side effect ke ?


July 16, 2011 at 8:56 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS