Ringankan Website Dengan Adblock Plus



Korang bengang tak kalo website kesukaan korang penuh dengan gambar, iklan, widget yang tak penting sekaligus membuat web browser korang berat semacam?. Benda-benda itu semua kita bole atasi dengan sekejap je dengan menggunakan Mozilla Addon: Adblock Plus. XLAWS sediakan sekali link di bawah.

Install addon ni dulu ye.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/fireshot/versions/

Contoh website yang banyak gambar dan widget yang tak penting.
http://www.twins-iloveasian.co.cc/

Gambar di bawah merupakan contoh gambar dan iklan di website tersebut. Semua ni melambatkan masa loading website dan memberatkan web browser kita.


Cara untuk membuangnya korang perlu klik kanan pada iklan tersebut dan pilih Adblock Plus: Block Image.... Kadang-kadang ada gak Adblock Plus: Block Frame.... Korang pilih jela mana-mana satu.


Selepas itu, bila keluar macam di bawah ni, korang perlu klik button Add filter je. Block je apa-apa yang tak patut dan selesai!. Jadi lepas ni korang boleh la surfing internet di website kesukaan korang dengan lebih laju. =D



We Appreciate Your Comments

5 Respones to "Ringankan Website Dengan Adblock Plus"

Abdul Majid Abd Aziz said...

untuk mozilla jer ker boley??


July 31, 2011 at 5:40 PM
XLAWS said...

chrome boleh gak aku rasa.. sory la aku nie peminat setia firefox. hehehe


July 31, 2011 at 10:47 PM
nKhaR said...

block tu sampai bile2 xkuar or lepas ni bukak ade balik?

p/s
Firefox forever! ahaha.


August 1, 2011 at 4:12 PM
XLAWS said...

dia block selagi ko x unblock dia.
yeah Firefox!! ;D


August 2, 2011 at 12:43 PM
ADAM FIKRI said...

hahahaha..lawak la ko daam... boleh plak bagi contoh..buta2 dia dapat trafiik free ^^


August 18, 2011 at 5:25 AM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS