OSHIRIX 2011



Sebelum ni XLAWS ada buat entri mengenai Oshirix: OS Ciptaan Anak Tempatan. Untuk entri kali ni pula kira update dari yang entri lepas. Oshirix sekarang sudah makin berkembang dan bertambah maju dengan release terbarunya OSHIRIX 2011, interface dan sistem pun sudah bertambah mantap!. Apa lagi jom kita download dan cuba apa yang special pada OSHIRIX 2011 ini. Terima kasih Mambang! =D


OSHIRIX 2011 telah pun siap dan telah release. Masih lagi menggunakan Debian Squeeze sebagai asas. Namun tidak semua pembaharuan pada Debian Squeeze diguna-pakai oleh Oshirix 2011. Contohnya, Oshirix 2011 masih mengekalkan sysvinit berbanding insserv agar pengguna lama Debian tidak terkeliru. Oshirix 2011 juga masih mengekalkan grub-gfxboot berbanding grub2.

Oshirix 2011 kali ini bersaiz lebih besar iaitu sekitar 1.7GB. Ini bermakna lebih banyak aplikasi yang dimuatkan.


Antara aplikasi baru yang diperkenalkan ialah:


Banyak lagi software baru, tapi kalau korang nak tahu lebih lanjut sila layari website di bawah.

DOWNLOAD
(Torrent & Direct Download)





We Appreciate Your Comments

2 Respones to "OSHIRIX 2011"

rain said...

xlaws, yg pic 1st mcm rainmeter. 1 lg, oshirix ney blh bt multiple desktop x?


August 11, 2011 at 11:05 PM
XLAWS said...

mutiple desktop aku x pasti la. huhu


August 13, 2011 at 3:59 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS