Permainan Berahi Remaja Pada Masa KiniZaman teknologi dan zaman koridor maklumat ini. Internet menjadi saluran paling manfaat dan juga paling berbahaya. Kebijaksanaan kita sendirilah yang mengawal diri kita dari macam-macam unsur yang tidak sihat.


Permainan Berahi dan Panas.
Mainan berahi, permainan yang diadaptasi  dari rancangan realiti seks kini menjadi  kegilaan remaja zaman ini. Yang lebih parah, para remaja boleh terus memuat turun game tersebut secara percuma. Tidak menggunakan elemen Hentai atau kartun tetapi lebih membahayakan adalah  ia menggunakan visual manusia. Yang menyedihkan, mangsa-mangsa alat-alat Porno ini terdiri kalangan remaja yang sudah biasa dengan bahan-bahan lucah. Telefon yang semakin canggih dan menyediakan aplikasi mudah lagi memudahkan mereka untuk mendownload games sebegini.

Contohnya


Pendakwah bebas, Datuk Hasan berkata. Melihat dan bermain alatan lucah seperti permainan video seperti itu adalah perbuatan maksiat. ”Cara mengatasi mereka (remaja) adalah mendekatkan diri dengan Allah. Iaitu menunaikan solat . Solat bertujuan mencegah menusia dari perbuatan perkara mungkar, jika mereka masih tegar melakukan maksiat bermakna ibadat itu tudak dihayati sepenuhnya. ”Orang beramal dengan sempurna sudah pasti medapat keberkatan dan terhindar daripada melakukan maksiat. Allah memberi jaminan jika manusia mengawal kualiti solat dengan baik dan ia memberikan kekuatan dalamn. ”jadi menusia yang tersilap langkah mereka perlu kembali bertaubat.

Jadi terpulanglah kepada diri anda. Kebijaksanaan diri anda yang mengawalnya.
Orang yang berakal waras boleh mengenal  mana yang baik dan buruk.

-Wira Azhar


We Appreciate Your Comments

5 Respones to "Permainan Berahi Remaja Pada Masa Kini"

Aliya said...

ehhh....abang Wira???


June 19, 2011 at 10:55 AM
XLAWS said...

ni Aliya mana pulak???


June 19, 2011 at 12:59 PM
Arya Putra said...

bertemu cinta lama plak dah..ahaha.. =D


June 20, 2011 at 5:13 PM
XLAWS said...

bukan aku. =_=


June 24, 2011 at 6:00 PM
Anonymous said...

aku la abang wira


November 12, 2012 at 11:46 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS