Hati-hati Ketika Menggunakan Cyber Cafe!



Informasi ini saya postkan agar anda tidak terkena dengan ‘jerat’ teknologi sekarang. Hati-hatilah jika anda mengguna PC di tempat umum seperti Cybercafe ataupun Internet Cafe untuk akses internet. Cuba cek belakang PC yang anda sedang guna dan lihat apakah alat ini ada di belakang PC? Kalau ada jangan sesekali guna PC itu!


Alat ini dicucuk di hujung cable keyboard yang terhubung ke PC, ini digunakan untuk menyimpan semua data yang telah ditaip oleh keyboard itu. Alat ini akan record apa yang dibuat. Kebanyakan alat ini sering diguna pakai di Internet Kafe, pameran, hotel dan lapangan terbang. Maka berhati-hatilah terutama anda yang menggunakan internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya.


Bagaimana alat ini berfungsi?
Contohnya anda masuk/login ke account bank, setelah selesai anda pun logout seperti biasa dan meninggalkan PC. Walaupun PC anda sudah di offkan, alat itu dengan mudahnya untuk membuka account itu kembali dengan apa yang sebelumnya anda tekan dan di record alat tersebut, telah tersimpan di dalam Black Device.

Jadi, sebaiknya anda periksa dahulu PC jika ada sesuatu yang mencurigakan di belakangnya sebelum menggunakan internet di tempat umum untuk mengakses site penting. Semoga informasi ini berguna untuk anda semua dan mencegah terjadinya hal-hal yang tidak diinginkan.

Note: Beringatlah periksa belakang PC tu dulu OK? biar je tuan kedai tu nak cakap apa, janji akaun kita selamat.



We Appreciate Your Comments

11 Respones to "Hati-hati Ketika Menggunakan Cyber Cafe!"

LS said...

cantik la...bleh rambat bende ni kat cc...haha


June 27, 2011 at 12:54 PM
nKhaR said...

mane bleh dpt mnde ni erk?

p/s
pesanan kepada tauke cc, hati2 jika ade customer cek blakang pc tu.. nnt kang xpasal2 kene rembat oleh LS. hahaha..


June 27, 2011 at 3:53 PM
XLAWS said...

LS: Buat hal la bro kang kantoi, apa pown x boleh! hahaha
Qz: aik nak try kat cc sendiri ke?
nKhaR: nak dapat ko ikot la LS g rembat. hahaha


June 27, 2011 at 4:34 PM
LS said...

jom2...hahahahaha


June 27, 2011 at 9:47 PM
nKhaR said...

jom LS kite p rembat 3-4 bijik.
pastu jual kat Qz.. =.=


June 28, 2011 at 2:45 PM
rain said...

mohon share..thanx 4 da info :)


August 11, 2011 at 11:29 PM
XLAWS said...

same2 :) jgn lupe letak credit yo!


August 13, 2011 at 3:50 PM
Anonymous said...

like3


September 23, 2011 at 12:09 PM
Richie_kunz said...

Huhu lebih kurang mcm Keylogger ar...:D


October 5, 2011 at 8:40 PM
Anonymous said...

Pakai je keybod kat m0nitor..


November 14, 2012 at 1:59 AM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS