Cara Unlock Windows 7 Theme



Windows 7 yang kita pakai sekarang ni tersimpan pelbagai wallpaper & theme yang menarik. Tapi susah sikit nak jumpa sebab mereka letak di tempat yang kita sendiri tak tahu. XLAWS pun tak paham kenapa la mereka sorokkan wallpaper Windows 7 yang cantik-cantik ni.

Theme yang hidden ini adalah wallpaper daripada pelbagai negara lain seperti, Australia, Canada, South Afrika & United Kingdom. Tapi ada caranya untuk unlock theme ni.

Pertama sekali korang mesti pergi ke Organize>Folder and search option.


Pilih Show hidden files, folders and drives serta untick box Hide protected operating system files (Recommended) dan tekan OK.


Klik Yes je bila Warning keluar.


Pergi ke My Computer>C:>Windows>Globalization>MCT dan di dalam folder MCT terdapat nama seperti gambar di bawah ni.


Setiap di dalam folder tersebut mempunyai folder theme. Masuk kedalam tu akan jumpa seperti gambar di bawah ni. Apa yang korang perlu buat cuma klik 2 kali je. Nanti secara automatik theme Windows 7 korang akan bertukar. Buatlah berulang kali untuk unlock folder yang lain juga.


Itu la dia cara-cara untuk unlock theme Windows 7 yang kita tak tahu selama ni. =D


We Appreciate Your Comments

3 Respones to "Cara Unlock Windows 7 Theme"

Reffles Ace said...

Aku buat tak ada file MCT ? Macam mana ?


June 11, 2011 at 11:29 AM
Anonymous said...

ademin mmg terbaik :)


August 15, 2011 at 12:46 PM
acap said...

malaysia punyer x de ke?


September 23, 2011 at 12:22 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS