Bypass Sekatan Internet SKMM




Baru-baru ni kecoh dengan masalah SKMM sekat website seperti yang ada di bawah ni.


Meskipun mereka sekat laman web berkenaan mesti ada jalan penyelesaiannya. Tanpa membuang masa jom ikut tutorial XLAWS ni.

Klik kana ikon wireless tu dan pilih Open Network and Sharing Center.


Klik Wireless Network Connection seperti di dalam kotak merah tu.


Tekan Properties.


Pilih Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4).


Tukarkan DNS Server anda seperti gambar di bawah:

208.67.222.222
208.67.220.220

dan klik OK.



We Appreciate Your Comments

23 Respones to "Bypass Sekatan Internet SKMM"

Anonymous said...

thanx xlaws...


June 16, 2011 at 6:44 PM
Anonymous said...

thanx teramat xlaws!!


June 17, 2011 at 9:51 AM
nKhaR said...
This comment has been removed by the author.
nKhaR said...

XLAWS, xjadi pon.. kalu pkai broadband pon cmtu je buat kan? tpi tetap xle bukak megaupload.. T.T


June 17, 2011 at 11:04 AM
BroZooL said...

best bro..best bro..


June 17, 2011 at 11:06 AM
XLAWS said...

Anon: Orait sama2 =D

nKhaR: kalau bb memang x boleh la pulak. aku dah try member aku punya.huhu ko cuba try yg nie pulak http://www.myhackersarehere.com/2011/06/tutorial-ssh-tunneling.html

BroZool: manfaatkan sepenuhnya =D


June 17, 2011 at 2:17 PM
スライス~ said...

kalo bb cube gune google DNS ..


June 17, 2011 at 9:25 PM
Anonymous said...

xlaws,ade ricko tk klau tukr dns server ni????


June 18, 2011 at 8:34 AM
Anonymous said...

ni utk apa..?


June 18, 2011 at 11:27 AM
Richie_kunz said...

Thanks Daam ! Sngat Berguna ! Fuck KRU !


June 18, 2011 at 8:54 PM
Anonymous said...

adeh laju ma gila.
all the best thx...........yahoooooooooo............


June 19, 2011 at 9:06 PM
ayie said...

nice..gempakla ko bro..huhu


June 19, 2011 at 11:10 PM
naswa nadila said...

kalau buat bypass , ade effect tak kat setting modem ?


June 21, 2011 at 9:10 AM
XLAWS said...

スライス~ : thanks sebab membantu XLAWS. kekeke
Anon: xde risiko apa2 tukar dns server nie.
Anon 2: Untuk bypass sekatan internet SKMM la. haha
Anon 3: bukan men happy lg. jgn layan movie2k.to lama2 sgt ar. hahaha
ayie: thanks =D
naswa: xde effect kat modem pown. hehe


June 24, 2011 at 5:55 PM
Anonymous said...

bb memg x leh ek?leceh la,x dpt gune megaupload


June 24, 2011 at 10:03 PM
XLAWS said...

cuba pakai ni. tukar ikut tuto kat atas k.

8.8.8.8
8.8.4.4


June 24, 2011 at 10:20 PM
akasuke said...

utk mereka yg x gune vista or window 7 lak camner?kat wireless network connection properties x de internet version 4 tuh..

thanks


June 25, 2011 at 10:02 AM
XLAWS said...

tutorial ni untuk windows xp/vista/7 .. kalo selain tu xde rasanya. ko pakai apa bro?linux?


June 25, 2011 at 11:14 AM
Anonymous said...

bro,kalau nak bypass Uitm punye Wifi ade care?
sebab kalau wifi uitm sume bende kene sekat,
ade mase je baru boleh bukak?


June 28, 2011 at 12:50 PM
Qz said...

thks bro ko adalah yg terbaik beb!


July 2, 2011 at 12:30 AM
XLAWS said...

Anon: kalo nak bypass sumer tu aku rasa pergi website nie http://www.myhackersarehere.com/ cari pasal SHH Tunnel dia ada berkait rapat dgn shellmix. aku da guna. bole bypass. =D

Qz: thanks! =D


July 3, 2011 at 1:12 AM
dannyz said...

walawey..jadi laa...aku gune broadband pun jadii!~~..thank you vry much


July 13, 2011 at 9:57 PM
acap said...

bro...gua x der la Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4).
system win xp...
help,,....


November 21, 2011 at 11:11 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS