Anime Hang Tuah Bakal Keluar Pada 2011/2012



(Updated from 10/22/2010)

Hang Towa

OK siapa disini peminat anime? Siapa suka anime Afro Samurai, Blood The Last Vampire Vandred , Full Metal Panic , Blue Submarine No 6 dan Gatekeeper? Ada berita baik untuk anda. Studio GONZO yang bertanggungjawab melakukan animasi untuk anime diatas akan mengeluarkan siri anime 26 episod bertajuk Satria - The Warriors of the 7 Elements. Anime ini bakal diarahkan oleh Hiroyuki Kitakubo, pengarah yang terkenal dengan anime Blood The Last Vampire.


Satria adalah anime yang menggunakan mitolosi dan legenda dari Asia Tenggara sebagai basis storyline mereka. Gonzo mematerai perjanjian 3 hala bersama dengan studio animasi FUNCEL Malaysia dan juga FINAS. Anime ini dijangkakan bakal ke udara pada tahun 2011/2012 nanti. Berkemungkinan mempunyai 26 episode dan 24 minit untuk setiap episode.

Sebagai teaser Hiroyuki Kitakubo mengtweet lakaran watak utama Satria beberapa hari yang lalu. Cuba teka apa nama karakter dibawah ini?


Ini ialah Hang Towa. Yep! Hang Tuah versi Jepun!. Gagah perkasa!. Mesti gempak Hang Tuah bercakap dalam bahasa Jepun dan kelihatan tak macam Melayu!. Tapi siapa kisah, asalkan jalan cerita tak lari dari sejarah asal dan perwatakan dan sifat utama beliau.

Berikut Adalah Rekaan Watak Anime Tersebut

Pakaian rasmi mereka kelihatan baik dan sesuai dengan gaya tempatan kita!

Mereka ni mungkin penjahat. Tengok cara pakaian pun dah tahu.



We Appreciate Your Comments

13 Respones to "Anime Hang Tuah Bakal Keluar Pada 2011/2012"

Abdul Majid Abd Aziz said...

mak aih...aku memang peminat anime n manga...n aku tau studio gonzo antare studio yg pernah dapat anugerah sebab kualiti n kehebatan anime2 mereka...x sgke ade projek untuk hang tuah...syabas!!!


June 24, 2011 at 7:58 PM
XLAWS said...

yup2. btw projek ni memang dah lama di usahakan. kita tunggu je. =D


June 24, 2011 at 8:22 PM
Naz said...

Fooyoh.. Jepun memang creative. Alhamdulillah. Sejarah negara kita tidak mudah dilupakan begitu sahaja walaupun ramai orang Malaysia sendiri tak suka belajar Sejarah. Selamatlah aku ni minat Sejarah. :)


June 24, 2011 at 9:37 PM
XLAWS said...

aku pown x sabar nak tengok anime nie! =D

Naz: minat sejarah layan blog nie la. mmg power sejarah

http://zharifalimin.blogspot.com/

Terbaek! =D


June 25, 2011 at 12:44 AM
Qz said...

ala apa la ni dah lama dah
orang dah start production la


June 27, 2011 at 2:03 PM
XLAWS said...

aku taw. post nie dah lama. Updated from 10/22/2010.

aku just tambah lg sikit detail.


June 27, 2011 at 4:43 PM
Anonymous said...

m nasir....


July 8, 2011 at 8:51 AM
nKhaR said...

bile nk kuar anime ni erk?


July 17, 2011 at 7:47 PM
Anonymous said...

1st pic mcm dr anime fate/stay night jer...


November 4, 2011 at 1:46 AM
----- ----- said...
This comment has been removed by the author.
----- ----- said...

bos bila nak kuar cite nie...
x jumpa pun link movie nyer...

NINJA Crew


November 4, 2011 at 2:59 PM
XLAWS said...

tunggu je 2012 nie :)


November 4, 2011 at 5:41 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS