Mozilla Addon: Fireshot - Screenshot Tool




Hari ni XLAWS nak memperkenalkan satu tool yang sangat berguna untuk mengambil screenshot dari mana-mana website. Ianya addon untuk Mozilla, kalau internet browser yang lain XLAWS tak pasti la pula ada ke tak.

XLAWS selalu guna tool ni untuk ambil screenshot dari website tutorial Photoshop. Tapi tak tahu la korang guna untuk apa. hehe, apa yang pasti ianya senang untuk digunakan.

Untuk menggunakan tool ni korang mesti kene install dulu, sila pergi ke laman web ini.
https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/fireshot/

Selepas dah install restart firefox untuk addon ni berfungsi sepenuhnya dan korang pergilah mana-mana website yang korang nak buat screenshot tu. Tekan anak panah sebelah ikon Fireshot tu (yang huruf "S"), dan pergi ke Capture Selected area and ... serta pilih edit.


Korang boleh tarik untuk buat screenshot.


Selepas tu save.


Tu saja tutorial XLAWS kali ni. Harap dapat membantu korang semua =D


We Appreciate Your Comments

2 Respones to "Mozilla Addon: Fireshot - Screenshot Tool"

XLAWS said...

no hal bro ^_^


June 24, 2011 at 5:44 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS