Info Sejarah: Nama Malaysia Sudah Wujud 100 Tahun Lepas




The Pirates Of Malaysia (Italian: I Pirati Della Malesia) is an exotic adventure novel written by Italian author Emilio Salgari, published in 1896. It features his most famous character, Sandokan, and is a sequel to The Tigers Of Mompracem.

Sejarah Dah Tipu Kita:
1. Nama MALAYSIA sudah wujud lebih 100 tahun yang lepas
2. Mengikut buku "The Reluctant Politician" bio Tun Dr Ismail, MALAYSIA ditakrifkan pada: Malay shire (Kawasan Pentadbiran Melayu)
3. Nama Malaysia sudah termaktub Dalam Buku Ripley's Believe It Or Not cetakan pertama tahun 1929.
4. Nama, lagu negaraku dan bendera MALAYSIA berasal dari barat.


1) Kajian yang telah dijalankan oleh UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA dari Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polis kata nama MALAYSIA sudah ada pada tahun 1889 lagi. Perancangan penjajah barat memecah-belahkan dan melemahkan dunia Melayu sudah beratus-ratus tahun dirancang oleh FREEMASON!

2) Kritikan perancangan penubuhan negara MALAYSIA pada tahun 1937 oleh penasihat luar USA Rupert Emerson yang membentangkan kertas kerjanya di HARVARD UNIVERSITY!. 10 tahun selepas batu asas FREEMASON (gerakan sulit yang diasaskan oleh yahudi) diletakkan di Northam Road di Pulau Pinang. Semasa perletakan batu asas FREEMASON tu pada tahun 1927, Rupert Emerson baru sahaja menjawat jawatan professor di Harvard University. USA panggil dia "Specialist On Nationalism In Asia" mungkin salah seorang ahli kuat FREEMASON ni.

4) Kenapa FILIPINA suatu ketika dahulu pernah nak tuntut nama MALAYSIA, sebelum Tanah Melayu, Sabah, Sarawak dan Singapura dapat dulu dulu nama MALAYSIA?. Rupa-rupanya perancangan negara MALAYSIA sudah ada kertas kerjanya beratus tahun sebelum diisyhtiharkan "Merdeka", dan yang amat jelas ialah kertas kerja penubuhan negara MALAYSIA serta kritikannya di HARVARD UNIVERSITY pada tahun 1937 oleh Rupert Emerson yang merupakan PENASIHAT LUAR USA pada ketika itu serta professor of political science and international relations in Harvard University.

5) Dokumen rahsia USA mengenai penubuhan negara Malaysia bertajuk seperti dibawah telah dibuang oleh USA di dalam website rasmi dia setelah artikel mengenainya diterbitkan di Universiti Teknologi MARA. Kuat betul perisik CIA ni "Foreign Relations, 1964-1968, Indonesia; Malaysia-Singapore; Philippines.Editor: Edward C. Keefer General Editor: David S. Patterson, United States Government Printing Office, Washington, 2001."

6) Dato Onn Jaafar: pengasas Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (PEKEMBAR), tulisan asal ڤرتوبوهن كبڠسأن ملايو برساتو atau nama sekarang telah diInggeriskan menjadi United Malay National Organisation (UMNO) atas sebab British mengharamkan semua parti yang tidak di Inggeriskan.

7) Ucapan terakhir Dato Onn Jaafar sebagai Yang DiPertua UMNO pada 26 Ogos 1951:

“Oleh kerana saya mempunyai beberapa peluang dapat melihat sesuatu gerak langkah, sesuatu perbuatan atau cadangan yang hendak dijalankan di Tanah Melayu ini; langkah-langkah dan perbuatan yang mendatangkan kebimbangan kepada diri saya sendiri.

Saya dapat peluang itu oleh kerana dapat melihat tempat-tempat yang tidak dapat dimasuki kebanyakkan orang. (adakah Dato Onn Jaafar sudah berjaya masuk ke dalam salah satu loji FREEMASON di Tanah Melayu ketika itu?). Melihat gerak langkah dan cadangan-cadangan yang hendak didatangkannya ke atas Tanah Melayu ini.

Malang mulut saya tertutup, malang saya berkata mulut saya ini tertutup tidak dapat menzahirkan kepada umat Melayu Semenanjung ini apa yang diketahui oleh saya dalam masa menyempurnakan pekerjaan-pekerjaan dan tanggungan saya itu…“

Rujukan : (Mohamed Abid, 2003, muka surat 191-192)

Penubuhan salah satu loji FREEMASON oleh penjajah pada tahun 1927 di Pulau Pinang, upacara perletakan batu asas.

8) Gagasan USA tentang Malaysia sepertimana yang dihasratkan Rupert Emerson (kemungkinan besar ahli FREEMASON) menjadi kenyataan pada tahun 16 September 1963 bilamana Singapura, Tanah Melayu (atau suka dikenal sebagai Malaya), Sabah dan Sarawak bersama-sama menubuhkan Malaysia. Brunei di saat akhir, menarik diri daripada menyertai Malaysia, dan kekal dibawah naungan jajahan Inggeris hingga ke tahun 1984. manakala Singapura pula menyertai Malaysia setakat tahun 1965.

9) Pendokong gagasan Nusantara Melayu Raya seperti Lim Chin Siong dan Said Zahari yang menentang penubuhan Malaysia sebagai projek kolonial A.S, juga beranggapan Singapura sememangnya sudah menjadi bahagian Tanah Melayu, tidak timbul persoalan tentang Singapura masuk Malaysia. Kita tidak akan semudahnya melupakan derita suatu pengorbanan cita-cita masa lalu yg gagal. Perlembagaan rakyat dan gabungan Putera AMCJA, perang anti British darurat, dan kemerdekaan, Barisan Sosialis dan penangkapan ISA terhadap hampir kesemua wakil rakyat Parti Rakyat dan Parti Buruh, Adun, Ahli Parlimen, Ahli Pihak Berkuasa Tempatan, juga pemimpin bahagian dan cawangan, pengharaman pilihanraya majlis tempatan atas kemenangan hampir seluruh kerusi kepada Barisan Sosialis. Presiden Pas, Dr Burhanudin Al-Helmy juga turut merengkok di dalam ISA atas tuduhan konunnya menentang penubuhan Malaysia. Hal ini ditulis Pak Said Zahari, yang dipenjara ISA oleh Lee Kuan Yew di Singapura, selama 17 tahun tanpa bicara, dalam buku memoirnya “Meniti Lautan Gelora.”

10) Jadi bukan Tunku Abdul Rahman lah yang mencipta nama Malaysia. Jika begitu tertipulah kita gamaknya dan sudah tentunya juga mereka inilah yang telah mencatur dan mengatur (indirect rule) siapa yang patut memerintah dan generasi yang bagaimana patut dilahirkan oleh negara Malaysia itu kelak.

11) Realitinya, Dato’ Onn sudah dapat mengesan perancangan ‘mereka’ itu sedari awal lagi, malangnya orang UMNO telah dibutakan oleh dakyah barua British dan agen-agennya sehingga ke hari ini. Akhirnya Dato Onn pula yang dihina dan dituduh talibarut British. (Mohamed Abid, 2003, p189)

12) sesuatu yang besar pasti berlaku selepas era pemerintahan Najib Tun Razak kerana pencaturan Perdana Menteri Malaysia telah berakhir!

R - Tunku Abdul Rahman
A - Tun Abdul Razak
H - Tun Hussein Onn
M - Tun Dr. Mahathir Mohamad.. (Musa Hitam bertanding tapi kalah kepada Dr.M M)
A - Abdullah badawi (Anwar Ibrahim dipenjarakan atas tuduhan liwat/sodomi)
N - Najib Tun Razak (seperti menang tanpa bertanding kerana tiada lagi orang ada nama N)

13) "Kerajaan telah memilih Perang Besar" (sekarang namanya PUTRAJAYA). Sumber rasmi petikan ucapan ini:

Koleksi Arkib Ucapan Ketua Eksekutif

Credit To: billionman78 from cariforum


We Appreciate Your Comments

59 Respones to "Info Sejarah: Nama Malaysia Sudah Wujud 100 Tahun Lepas"

Anonymous said...

ape yg kan berlaku lepas pemerintahan Najib Razak?


May 4, 2011 at 11:28 PM
XLAWS said...

yang ni kita tak taw. tunggu dan lihat sajalah...


May 4, 2011 at 11:44 PM
Anonymous said...

salam,,,,ana nak share leh tak


May 5, 2011 at 8:39 AM
Anonymous said...

saya rasa formula 'R-A-H-M-A-N' may b d reverse balik mnjd 'N-A-M-H-A-R', N tu Najib, A -> ???


May 5, 2011 at 6:17 PM
Anonymous said...

nak share


May 5, 2011 at 6:32 PM
Anonymous said...

weeii mengarutla entri n. nak kucar kacirkan malaysia k yg da aman n? x suke duduk malaysia pi duduk indon.. baru tau langit tinggi rendah.. mau masuk isa k??


May 5, 2011 at 9:09 PM
Anonymous said...

Persoalan : Aman ke Malaysia ni?


May 5, 2011 at 11:21 PM
Anonymous said...

Malaysia? AMAN? ha3.. skit perut sy.. maaf la sdare2 skalian.. wlaupun sy hdup d klgan org2 yg baik (Alhamdulillah). Tetapi x dpt kt nafikan ap yg terpampang di dada akhbar, kat blog sume.. kt ni, lbh2 lg umat Islam.. bgai telur di hujung tanduk.. Nauzubillah ap akn jdi.. kdang2 mmg x leh jg tepi kain, tp, ni negara kita, soal diri kita jgak kan? :)


May 5, 2011 at 11:52 PM
Anonymous said...

orang buta, pekak n bahlol jer ckap M'sia ni aman...
kau "xkena" memang la sdap ckap!! cuba kau yg jd mangsa....mampuihhh


May 6, 2011 at 1:42 AM
khai said...

manusia memang macamtu. dah dapat peha, nak betis. tak penah berpuas hati dengan apa yang ada. well said. cuba kita compare dengan mana mana negara asia, siapa paling aman selepas singapore? cecita cecita.

apa barang jadik anon. reveal yourself to make opinion dude.


May 6, 2011 at 3:34 AM
Anonymous said...

xde block lain ke saya nak shere


May 6, 2011 at 7:11 AM
Anonymous said...

maybe najib is the last one ... dunia dah hampir penghujungnye .. wallahualam ...


May 6, 2011 at 8:05 AM
Anonymous said...

memang btol ade dalam simpanan konsep RAHMAN tuh...

tp kite positive dah la...pkir je yg elok2..mudahan2 perubahan selepas kepimpinan najib adelah kearah yg lebih positive...


May 6, 2011 at 11:26 AM
XLAWS said...

Kalau nak share dipersilakan.

apa yg XLAWS nak ckp. harap selepas kepimpinan Najib, Malaysia still ok je. =D


May 6, 2011 at 11:36 AM
eh said...

yg benda RAHMAN tu , mna nk tau dorang akan teruskan RAHMAN tu selepas najib nazak da ? :)


May 6, 2011 at 10:31 PM
Anonymous said...

pelik juga,mcmne kite senang2 je merdeka,,tp pepun, kita boleh amik iktibar,,kita kena berusaha mempertahankan negara daripada dijajah semula oleh negara luar,,cuma berdoa,usaha n tawakal


May 7, 2011 at 2:12 AM
KotakHitam said...

entri yang menarik..
perlu ada kesedaran tentang semua ini...


May 7, 2011 at 9:30 AM
Anonymous said...

Menipu !
Malaysia betol la wei !
korang thu ke ap maksud 'FREEMASON' tu ?
tu la agama yg nk hancur kn ISLAM ..
sejarah Malaysia tepat dan benar ..
terpedaya la korang pasal mende ni ..
menipu lagu negara ku, berasal dari negara barat ..
nenek ko negara barat ..
bodoh 'Freemason' ..


May 7, 2011 at 4:07 PM
Anonymous said...

malaya merdeka atas nma je tp klau korg nk tau tnah kita ni masih dijajah..contohnya hasil tanah dinegara kita hampir seluruh negeri di malaysia dberikan kpd british.


May 7, 2011 at 4:09 PM
Anonymous said...

dulu da cantik2 nama malaya sebok nak letak malaysia wat pe..malaya pon da menunjukkan ni tanah melayu xkesah la berbilang bangsa lgpon bangsa lain 2 pon bkn asal drpd tanah malaya ni...


May 7, 2011 at 4:14 PM
Anonymous said...

najib butoh


May 7, 2011 at 7:07 PM
Arya Putra said...

kerajaan memilih Perang Besar tu maksudnya apa?? urgh...takut la plak..


May 8, 2011 at 2:09 AM
Anonymous said...

baru dilinkkan ke blog ni dari kawan saya, saya rasa entri ni untuk orang yang berfikiran cetek or shallow minded. apa kena mengena Freemasonic dengan Malaysia ni? langsung tiada kena mengena Freemason nak melemahkan dunia Melayu, apa Melayu boleh mengancam keselamatan Freemason disitu? dah lah memandai kate buku tu ada kaitan ngan nama Malaysia, setahu saya penulis buku itu tidak pernah jejak ke Tanah Melayu dan kelahiran Italy dia hannya ade pengetahuan ttg raja inggeris di Sarawak sahaja dan lagi satu, penulis ni gila dan pernah masuk asylum dan dia bunuh diri, boleh percaya ke?


May 8, 2011 at 12:56 PM
Anonymous said...

ingat melayu ni cikai ke.
nampak sangat x tau perihal orang2 melayu kat seluruh nusantara ni dulu.ingat kepulauan melayu ni cikai ke.silap la..silap...


May 8, 2011 at 2:29 PM
Anonymous said...

lepas najib .. Anwar naik plak kot ...


May 8, 2011 at 8:23 PM
suhaimi said...

kah kah kah... apa ni woi. dah tak ada kerja lain ke...

kah kah kah... pagi tadi aku bangun tidur ada kurap berbentuk mata satu dekat kaki aku. sah kerja freemanson ni. sah. kah kah kah...


May 10, 2011 at 2:07 PM
A.C.E said...

dude..seriously, there is a post related to this but im not sure which one because your points about Freemason are true ! basically, from what the Freemason believe, our Imam Mahadi will lead the war and there will be tons of Malay races in the lineup to assassinate Al-Dajjal.(which is what to believe their waiting one eye God) So thats why they have been planning to destroy the Malay races in first place..Anyway,awesome post man ! have a nice day ! :)


May 11, 2011 at 5:08 PM
Anonymous said...

ape babi2 niy woi..!!kurang ajar..


May 12, 2011 at 11:01 AM
Anonymous said...

BABI PUNYE BLOG..HHAHAHA


May 12, 2011 at 11:01 AM
Anonymous said...

kao tak paya nak berlagak la KHAI..hakktuihh....!! suke la orang nak tawok anon ke ape..kao nak blagak apahal? tumbok muke kao, satu ape kao tak dapat..nak dude2 plak.. :)


May 12, 2011 at 11:04 AM
Anonymous said...

FUCK HISTORY..HAHAHAHA


May 12, 2011 at 11:06 AM
Anonymous said...

lepas Najib(RAHMAN)...PUTRAJAYA....nama sape mula ngan huruf P...huuhuhu


May 14, 2011 at 1:20 AM
Anonymous said...

apepon kite mesti tegakkan agama islam...........sekalipon diorang rampas negara kite........diorang takkan boleh rampas iman kita

Kalau umat islam bersatu sgalanya akan kembali aman
kalaulah umno dng pas bersatu skang ni


May 14, 2011 at 11:20 AM
Anonymous said...

Bersatu kita teguh, Bercerai kita roboh,
United we stand, Divided we fall,
jgn lupa pribahasa ni....

fight again who fight islam wht ever people call them (freemason,antichrist,and whtsoever)
N wht ever will come next..only Allah know...
but Doomday(hari kiamat) will come only pure muslim
will follow Muhammad to heaven(syurga)

Ther something right about this article...All of u need to..read and think wisely !


May 15, 2011 at 2:20 AM
pandangan said...

sila2 la sekalian dtg sini duduk mesir...baru bersyukur hidup negara sendiri...korg kena ke tak kena ke cuba carik balik apa tujuan korg idup didunia...ingat balik apa janji kita semasa ditiupkan roh...


May 16, 2011 at 11:10 PM
Anonymous said...

taik ar..aku xpaham teori rahman tu la pas2 apasal malaysia pilih perang besar lak bodo tol


May 17, 2011 at 9:23 PM
Anonymous said...

pening22222....


May 19, 2011 at 10:53 PM
Anonymous said...

haha karut...jgn prcaya..RAHMAN.. 2 smua kbetulan..(bijak btul spe yg tafsir ni)..xde bukti pun yg smua ni benar...mengarut..


May 20, 2011 at 3:18 PM
Anonymous said...

ada lg org cam nie ke?adoi....org 2 dah le italy...tulis buku je pun...xpnh jejak kaki kt malaya...kalo g2 aku leh gak tulis buku cam nie...haih...aku leh tulis yg USA 2 negara org islam la..apa la...pas2..100thn akn dtg ble org review aku nye buku...diorg cye gak la...kire aku dah terkenal..hahahhahaha


May 22, 2011 at 7:29 PM
Anonymous said...

percaya @ tidak terpulang kepada individu..anggap jer penulis nak kita sedar..berdasarkan dari byk artikel mengenai freemason aq rasa yg ni mmg x mustahil..sebab ada sorang paderi kata "kami nak tengok macam mana Tuhan Muhammad (Allah s.w.t) memusnahkan semua rancangan kami dalam masa 7 tahun (Pemerintahan Imam Al-Mahdi) yang telah kami rancang selama 700 tahun dahulu"
Sejarah Malaysia?? Serius aq x percaya 100%..sejarah kita pun hampir semua di tulis oleh orang putih dulu...kalau betul orang melayu sendiri yang tulis xkan sejarah Hang Tuah jadi lagenda...


May 23, 2011 at 5:26 AM
Anonymous said...

ape pown kite sebagai orang malaysia hidup dan membesar di malaysia, sayangilah negara ini. tiada apa yang sempurna di dunia ini, cuma masing masing lakukan yang terbaik untuk diri masing masing....


May 24, 2011 at 2:44 AM
Anonymous said...

jgn percaye sgt...ingat tuhan...die tntukan sumernyer


May 25, 2011 at 4:34 AM
Anonymous said...

setiap orang pandangan berbeza, terpulanglah kepada setiap individu utk menentukannya.


June 8, 2011 at 6:42 PM
Anonymous said...

Maaf jika saya tersalah cakap... Malaysia nie nampaknya aman... tetapi oleh disebabkan politik itu sendiri yang menyebabkan negara ini tidak aman.. saya tidak pernah nampak malaysia kucar-kacir dan berperang, tetapi orang dalam negara sendiri yang menyebabkannya akibat tidak berpuas hati atau tidak mendapat apa yang di ingini daripada kerajaan memerintah... yang paling saya nampak ialah parti politik yang ditubuhkan pada tahun 1999 iaitu PKR, penubuhan PKR itu sendiri ialah asalnya untuk membebaskan datuk seri anwar ibrahim daripada penjara, dan sekarang pun dilihat masih lagi memperjuangkan untuk kepentingan dirinya.. PAS yang merupakan parti paling lama dalam pakatan pembangkang hanya mengikut telunjuk seolah2 memperlajari politik tetapi hampir nak menjatuhkan orang islam itu sendiri, DAP pula dilihat ingin menjadikan malaysia sebagai sebuah negara republik yang diketuai oleh seorang presiden dan raja2 melayu menjadi rakyat biasa, UMNO pula dilihat membelakangkan prinsip-prinsip awal penubuhan malaysia.

Di blog ini juga tidak kurangnya, siapa yang bertengkar dengan siapa? harimau sama singa bergaduh.. kancil melompat2 kegembiraan..

Maafkan saya sekali lagi...


November 9, 2011 at 5:49 PM
Abang Din said...

erm..nice, 'konspirasi' kot entry ni..haha, tapi freemason sememangnye bergerak secara halus dalam setiap urusan pentadbiran malah P.Pinang pon pernah tersenarai..erm sy bukan nk memanjangkan isu ni, tapi sape2 pernah mengkaji pasal freemason dari soal politik, pentadbiran dunia malah..mmg cukup byk..
so..ape2 pon..slagi malaysia aman..xyah nk panjangkan..
.....tun haritu dan komen pasal BN, bekas parti sendiri,hak2, bile mau tukar pemerintah, najib ke rosmah pm?.....-remaja terkonfius-...


December 9, 2011 at 11:45 PM
Little_ayam90 said...

psl ada anonymous yg ckp sal raja2 tu kena tahu dan selidik..bahawa psl BN ler,kuasa raja/sultan dikurangkan..start awal 90-an zaman mahathir..selamat mengkaji..peace yo


May 21, 2012 at 9:15 PM
Anonymous said...

pemimpin yang baik, lahir dari rakyat yang baik.... Kalo ada antara korang yg maih memandang pemimpin yg sedia ada ni zalim, jahat or whatever, tu makne nye, kita sendiri yang x cukup baik.... So, layak ke kita dapat yg terbaik?? Hehehe.....kita terhukum dengan dosa kita semua... Rakyat tanah malaya... Kita sendiri pun x betul... Macam mane nak bentuk sistem pemerintahan yg betul?? Sy berani cakap - penulis artikel ni lbh freemason dari freemason .. Jgn cuba memutarbelit sejarah atas sebab anda ada agenda poitik.. (Hehe , kalo penulis ni dr kalangan manusia yg berfikir, dia x kn marah dgn kenyataan sy ni....fikir lah..) sebagai muslim, sy di wjibkan mentaati pemerintah selama mana sy bebas dlam mengamalkan ajaran islam, selama mana sy bebas mencari rezeki, , hidup dalm keadaan aman (walaupn pd hari ni kita lihat malaysia bnyk jenayah, masalah sosial dan sebagainya)... Inilah mesej yg ingin sy sampaikan - Selagi hak2 anda yg sy sebutkan sebelumnya tertunai...Taat lah, x kira siapa pun yg memerintah.. Baik PKR; PAS;DAP maupun UMNO..


May 25, 2012 at 10:32 PM
zohhhh said...

anonymous mmg aman, xkan la diorang nk hncurkn ape yg mreka rancang.


September 11, 2012 at 4:28 AM
rel said...

ia bukan satu konspirasi. ia adalah realiti. buka minda minda dan lihat sekeliling anda. anda yg menetukannya.


September 17, 2012 at 11:11 AM
BANG TOYIB said...

MALAYSIA ADALAH SEBUAH NEGARA YANG AMAN?...HANYA BAGI ORANG YANG BUTA SAHAJA KATA MALAYSIA SEBUAH NEGARA AMAN,.....


December 1, 2012 at 2:37 AM
Anonymous said...

Kalo boleh, selain hantar anak2 pegi belajar tahfiz atau skolah agama, suruh mereka belajar silat, silat apa2 la selain dari silat olahraga yg ada diskolah2 kebangsaan skrg ini. Kerana itulah asal usul bangsa kita(melayu). Selama ni kita tlah dibutakan dgn taekwondo,karate,muay thai dan lain2 lagi tp tidak ramai yg berminat dgn silat.silat bukan sekadar seni mempertahankan diri sahaja tapi ia juga jenis2 'ilmu' yg sebenarnya wajib dpelajari oleh bangsa kita yg merupakan maruah dan jatidiri sbenar org melayu. kebanyakan masyarakat melayu skrg tidak sedar akan hal ini.kenapa hikayat hang tuah dkatakan mitos?sedangkan perigi dan makamnya ada di melaka..sejarah mmg tidak bole diubah tapi bole dikaji semula jika terlalu

bnyk persoalan yg timbul.sumpah hang tuah yg terkenal dan slalu disebut sehingga hari ini 'takkan melayu hilang didunia'.apakah maksud sbenar ayat hang tuah ini?anda sendiri fikirkan..saya hamba allah yg hina ini berharap slepas pru13 nanti org melayu masih memerintah negara ini..


January 7, 2013 at 9:28 PM
Alam said...

Freemason sudah lama bertapak di Malaysia.... Menara Berkembar Petronas adalah lambang kepada "The Gate" (mengikut kepercayaan Freemasons).. Siapa yang meluluskan dan berbangga dengan pembinaan Menara Berkembar Petronas? adakah ini satu kebetulan atau sebaliknya? gunakan akal fikiran anda untuk menentukan.. Adakah anda percaya yang Barrack Obama adalah sepupu jauh George W. Bush laknatullah? Buka hati dan FIKIRAN anda, Perbezaan kita Muslim (ISLAM "kata nama khusus bagi yang menyembah Allah S.W.T) dan Freemason ialah, Muslim sujud kepada Allah S.W.T manakala Freemason sujud kepada Iblis..

(JIKA SAYA ADA TERSALAH, SILA BETULKAN, TERIMA KASIH)

Reference = youtube = The Arrivals Part 00 (Intro) - Malay Sub


January 16, 2013 at 7:22 PM
peninglalat said...

anonymous,,, freemason ni mmg mahu mgawal seluruh dunia,buktinya sangat bnyk,malaysia nmpk aman,tp skrg sdh mula nak kecoh,pru13 nilah penentunya


February 24, 2013 at 8:30 PM
peninglalat said...

huhuh nmpk yakin je knyataan ni,,saya sokong,tp stakat mna kepercayaan ko ni untk agama islam tu sndri,


February 24, 2013 at 8:35 PM
bersatumelayupertahanislam said...

beringat2 lah kita bila berpolitik, jgn sampai membenci kesumat sesama muslim.. politik malaysia dan segala sistem yg ada mostly adalah acuan barat.. takpa apa yg ada kita cuba betulkan.,dakwah penyelesainnya, lepaskan geram di kertas undi, bukan pada sesama muslim.. klu tidak kafir senyum tgk.. ada sbb british bwak kaum cina dan india ke malaysia.. sama seperti palestine diangkutnya yahudi ke situ dan lihat hari ni apa jadi.. fahama liberalisme yg berleluasa, mulut ngaku ada tuhan Allah, tp bersekongkol dgn freethinker..


March 17, 2013 at 5:02 PM
bersatumelayupertahanislam said...

baru2 ni afdlin shauki ditemuramah, dicerita pengalaman beliau semasa dan selepas pulang dari palestin..dia berasa confuse, lost, bingung dgn apa yg dah dibuat dlm hidup.. dirasakan apa yg dibuatnya selama ini tak penting, baginya dia ada visi baru hidup baru yg sebenar sbg muslim iaitu, membantu dan menguatkan org islam.. itu yg nyata.. *point saya di sini, jika kita bercerita politik, boleh .. tapi berada sbg muslim yg sejati bukan nya taksub kepartian.. umno pas ke.. sama je dua2 parti ada org jahat kat dlm tu..yg tak berasuah mulut jahat.. dan yg berasuah mulut manis..


March 17, 2013 at 5:07 PM
bersatumelayupertahanislam said...

terima kasih sharekan artikel ni


March 17, 2013 at 5:09 PM
dj fuzz said...

Kepala butuh apa yg hang merepek ni sial!!!


March 12, 2015 at 8:44 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS