Games Yang Menghina Islam! (Wajib Baca!) Part 2



9) Dante's Inferno


Dante’s Inferno adalah game mengenai seorang karakter yang ingin menamatkan misinya yang dilakukan dalam neraka membolehkan pemain membuat pilihan sama ada mahu memusnah atau menyucikan roh manusia dikutuk menggunakan cahaya salib untuk dihantar ke syurga. Game ini menggunakan tempat neraka yang diilustrasikan terbahagi kepada sembilan tingkat lingkaran (Circles Of Hell) dengan mengikut dosa pada setiap manusia, seperti Lust, Gluttony, Greed, Anger, Violence, dan lain sebagainya. Dante adalah karakter yang di adaptasikan dari nama Dante Alighieri, seorang penyair abad ke-14, iaitu seorang pejuang di masa Perang Salib III.


Jadi apa yang tak kena dengan game ni?. Game ni sebenarnya telah meletakkan Nabi Muhammad SAW ke dalam Neraka!!!.

Menurut dari website Gameslatest: Middle East avoids Dante’s Inferno (Post ni sekarang dah kena delete) =(

Menurut dari website Gameslatest di atas bahawa Timur Tengah telah mengharamkan game Dante's Inferno yang diterbitkan dari syarikat game terbesar iaitu EA Games kerana "keutamaan selera pelanggan, campuran platform dan faktor lain". Faktor lain? ya, faktor lain seperti penyair Dante (pejuang zaman perang salib III), menempatkan Nabi Muhammad, nabi palsu dalam lubang neraka. Mengapa Islam ingin membantu mempromosikan di kalangan pengikut-pengikutnya satu videogame yang berdasarkan Divine Comedy nabi palsu yang menempatkan mereka di neraka?. Berdasarkan maksud tersirat pada "sajak suci" ianya dari Inferno Canto XXVIII:

No barrel, even though it's lost a hoop
or end- piece, ever gapes as one whom I
saw ripped right from his chin to where we fart:
his bowels hung between his legs, one saw
his vitals and the miserable sack
that makes of what we swallow excrement.
While I was all intent on watching him,
he looked at me, and with his hands he spread
his chest and said: "See how I split myself!
See now how maimed Mohammed is! And he
who walks and weeps before me is Ali,
whose face is opened wide from chin to forelock.
And all the others here whom you can see
were, when alive, the sowers of dissension
and scandal, and for this they now are split.
Behind us here, a devil decks us out
so cruelly, re-placing every one
of this throng underneath the sword edge when
we've made our way around the road of pain,
because our wounds have closed again before
we have returned to meet his blade once more.
But who are you who dawdle on this ridge,
perhaps to slow your going to the verdict
that was pronounced on your self-accusations?
"Death has not reached him yet," my master answered,
"nor is it guilt that summons him to torment;
but that he may gain full experience,
I, who am dead, must guide him here below,
to circle after circle, throughout Hell:
this is as true as that I speak to you."
Inferno XXVIII

Ada sesiapa paham tak? XLAWS serius tak paham. Kalau paham kongsi la kat sini ye. Ada la maksud tersirat di dalam tu... 

"See how I split myself!"
"See now how maimed Mohammed is!"

Dante Alighieri (1265-1321), sasterawan besar Italy, dalam Inferno-nya mengatakan bahawa Nabi Muhammad dan sahabat Baginda, Ali bin Abi Talib, dihumbankan ke dalam neraka tingkat ke lapan, kerana ia telah memecah belah masyarakat dengan ajarannya dan menabur kekejian selama hidupnya.

Inferno XXVIII, 19-42.

The poets are in the ninth chasm of the eighth circle, that of the Sowers of Discord, whose punishment is to be mutilated. Mahomet shows his entrails to Dante and Virgil while on the left stands his son Ali, his head cleft from chin to forelock.

Gambaran ilustrasi di atas adalah yang diambil dari salah satu lukisan-lukisan dalam pelbagai manuskrip yang tersimpan di perpustakaan-perpustakaan besar di dunia termasuk ada yang telahpun membuat satu filem bisu pada tahun 1911 (The 1911 Italian silent film L’Inferno contained a dramatization of the scene; Mohammed is shown with his entrails hanging out).

Jadi game Dante's Inferno ni telah menerapkan nilai-nilai negatif dan berunsur penghinaan kepada umat Islam sedunia dari sajak Dante Alighieri. Ianya sungguh membimbangkan walaupun ia sekadar permainan, namun memberi kesan di bawah sedar terhadap kepada sesiapa yang main game tersebut dan ianya haram dibeli dan haram dimainkan oleh orang Islam. Generasi muda dinasihatkan supaya berhati-hati dengan permainan terbabit yang boleh menyebabkan kerosakan akidah.

Note: Inilah kajian yang dibuat oleh XLAWS sendiri pada game ni. Kalau XLAWS ada tersilap pasal info ni sila beritahu ye! =D

Sumber dikumpul & dianalisis dari:


We Appreciate Your Comments

259 Respones to "Games Yang Menghina Islam! (Wajib Baca!) Part 2"

«Oldest  
‹Older
  1 – 200 of 259   Newer›   Newest»
dream writer said...

nape ek diorg nk hina islam?? jom kita buat game utk islam.. :)


blog-tips-kurus said...

memang < suke main computer game-sebab mata dah rabun! huhu.. :(


.::: mr IQ :::. said...

Bagaimana pula dgn game dota?


XLAWS said...

aik dota ada jugak ke?


Anonymous said...

dota tak tahu la . :)


Anonymous said...

dota ada, cuba tgk kat roshan tu ada simbol satanic dan kalo diperhatikan betul2 ada kalimah Allah kat tiang satanic tu..


Cikgu Azmi said...

Assalamu'laikum Wrmbth,

Dalam Warcraft 3 DOTA tu lah banyak syirik. Cuba dengar betul2 bila pemain dah berjaya bunuh lawan 4 kali berturut.. dia sebut.. G_DLIKE..

Isi tempat kosong dengan huruf O..

Kalau bunuh 5 org berturut2.. dia sebut BEYOND G_DLIKE.. Banyak lg.. kena cari je


Azlan The Type Writer said...

mohon menyebarkan post ini....


Anonymous said...

korang main game 02jam ta. ? ? klaw korang main 02jam , n pilih lagu "feel the 02jam" , korang dgar btol2 , ade suare laki bce "bismilahhirahmanirahim" klaw na dgar gak , download kat 4shared je , n dgar btol2 . .


Anonymous said...

part manne yg dye ckp "bismillahirahmanirahim"?


Anonymous said...

Tidak barel, meskipun itu hilang gawang
atau end-piece, pernah gapes sebagai salah satu yang saya
melihat robek kanan dari dagu ke tempat kita kentut:
isi perutnya menggantung di antara kakinya, satu melihat
itu tanda-tanda vital dan karung sengsara
yang membuat dari apa yang kita menelan kotoran.
Ketika saya sedang semua niat menonton dia,
ia menatapku, dan dengan tangannya ia menyebar
dadanya dan berkata: "Lihat bagaimana aku membagi diriku sendiri!
Lihatlah sekarang, bagaimana Muhamad adalah cacat! Dan dia
yang berjalan dan menangis di hadapan saya adalah Ali,
yang wajahnya dibuka lebar dari dagu sampai jambul.
Dan semua yang lain di sini yang anda boleh melihat
adalah, ketika hidup, Sowers dari pertikaian
dan skandal, dan untuk itu mereka sekarang dibagi.
Di belakang kami di sini, syaitan deck kami keluar
begitu kejam, kembali menempatkan setiap orang
gerombolan ini di bawah hujung pedang saat
kami telah membuat jalan kami di seluruh jalan rasa sakit,
kerana luka kita telah ditutup lagi sebelum
kita harus kembali bertemu pedangnya sekali lagi.
Tapi siapa kamu yang membuang masa di punggungan ini,
mungkin untuk melambatkan anda akan putusan
yang diucapkan pada diri anda-tuduhan?
"Kematian belum mencapai dia belum," master saya menjawab,
"Juga bukan rasa bersalah yang memanggil dia untuk menyeksa;
tetapi bahawa ia mungkin memperoleh pengalaman penuh,
Saya, yang sudah mati, harus membimbing dia di bawah ini,
untuk lingkaran selepas lingkaran, seluruh neraka:
ini adalah sebagai benar seperti yang saya bercakap dengan anda. "
Inferno XXVIII
(aku translate "sajak suci" yg kao bagi ade phm pape maksud x ?)


Azan Network said...

senang ctew, maen game bola jela.. FIFA ke PES ke.. lg baik..menang dpt piala. maen game mcm ni dhla xwujud, cm bodoh je


Anonymous said...

game "02jam"...ape maksud sebalik sebutan 'bismillahirrahmanirahim'?? sy da dgr lgu tu..~


Anonymous said...

takkan tk tau?? mksudnye 'dengan nme Allah yg Maha Pemurah lg Maha Mengasihani'


Anonymous said...

tp yg ku respect game FAR CRY TWO sbb depa tunjuk org islam pun terbaik dalam adventuring..
nama watak tu Hakim..hairan la juga tiba2 ada nama hakim dlm game tu..
masa 1st jmpk dia dkt 1 tmpt tu dia ada sebut Assalammualaikum dkt kita yg jd watak utama dlm game tu..huhu


Anonymous said...

kalo sume game ONIMUSHA plak cmne? ade ker unsur2 menghina islam?


Firdaus Salehuddin said...

DoTA kn ada Prophet(Furion) & Death Prophet(Krobelus), bukankah itu juga menghina Islam??!!


putra_chabee said...

cm na dgn Assassin's Creed??


XLAWS said...

Games2 yang korang tanye tu sumer aku tak maen lagi. so tak bole komen pape. sory..=D

kepada yg translatekan sajak tu, mmg sajak ni menghina Nabi Muhammad SAW . sumer ni tak benar! =(


syapix said...

adoii dota pon ada gak ke? maen game mario je laa =.=


Anonymous said...

assalamualaikum. sy ad la maen satu game online ni. name nye FlyForFun.


ape yg mghairankn sye, ad la satu skill yg player2 game ni bley gune, name skill tu Asalraalaikum. ni gmbr dye, dicapture fresh dr website game tu sndiri.

http://postimage.org/image/1892dr938/


well...ape pndapat korang....?


Anonymous said...

god of war?

darksider?


Anonymous said...

cmne plak ngan game god of war??? nmpak cm da gak unsur2 jerrr.....


Anonymous said...

Try Medal of Honor Vanguard dgn Medal of Honor 2010.

Dlm medal of Honor Vanguard,ada Al-Quran kat bwh lantai.Bkn ke patut Al-Quran tu diletak kat tmpt tinggi.

Dlm Medal of Honor 2010 plk ada unsur menentang jihad Islam.Org2 islam ada sebut,"Allahuakbar".


Anonymous said...

DoTa??? Prophet tu bermaksud pengutus kan?? lagi pon dalam warcraft3 character die merupakn pegantara night elf dgn human..


Wangian Dunya said...

Salam... bg peringatan pd dri sndri jgak neh.. agk kaki gamer dlu2 n skit2 skrang.. SUME GAME NI BUATAN YAHUDI atau NON MUSLIM. snang cite.. kite nak jd cam dorg ke? Wallahualam.. ringkas n padat..


Anonymous said...

THIS IS NOT ABOUT THE GAME, 'DIVINE COMEDY' HAS EXISTED FOR A LONG TIME. SEEMS LIKE YOU HAVE A PROBLEM WITH THE POEM, but you're clearly not intelligent enough to comment on literature, thus this lame jab at the game on which it is based.

GILA TRAFFIC.


Nadia Iskandarshah said...

pohon share..thanks


mu'azz said...

patut la abah x bg main game


Anonymous said...

terbaru game flash point pun jgn men..sbb ada unsur2 menghina islam gakl


fizi said...

yup~


Anonymous said...

ttg dante inferno ni filem animasi die pn dh kuar...watak saladin diorg wat diletakkan dlam neraka diorg...diorg angkt tntera salib diorang...try la search...


Anonymous said...

dota..........necronomicon,satanic,stiap kli mend item,simbol satanic muncul ats kpala hero korng..


Anonymous said...

tok dota plak.. ce dgr watak SVEN kot lau x silap... dgr die cakap satu2... koreng leh dgr die cakap "suffer Muhammad" n tu x pk lg skill die tu... "god strength"...
rasanye dalam dota la pling banyak...
plus... dalam dota diorng byk guna 'hero2' dalam mitos spt zeus, medusa... tok necromicon plak... necromicon tu sejenis buku tok necromastery-lmu membangkitkan org mati...
byk lg... ak je xingat da... huhu...

in addition... ak cadangkan korng cari video THE ARRIVAL... kt youtube dlu ada... skunk xtau la... huhu...

tidak lupa juga IOI... itu merupakan simbol lodge tok masonic nye org berkumpul...

(ak tertanya... Kalaupown Kristian n Yahudi tu da tersesat... tp ttp merupakan dri juzuk sumber yg sama dan dikira sbgi agama samawi... ttp np kite bgaduh sesama sndri??? camne kalau ada kuasa lain yg sengaja buat kite berperang atr satu sama lain??? knp jarang kite dgr Islam or Kristian or Yahudi ada masalah ngan Buddha n Hindu... pelikkan???)


Anonymous said...

mcm mana pula dgn game modern warefare 1 & 2???


Anonymous said...

yee lgu "feel the 02jam" tu...dgr dah..dgr dah..3 kali dgr bru perasan org bce bismillah......


Anonymous said...

1 hari nnti aq akn wat game bnuh2 org Kristian... just u wait


Anonymous said...

lgu "feel the 02jam" ad org bace bismillah? part mne?


afi said...

wow .. game wow lak cmne? world of warcraft (bukan dota) xkisah la cata ke wowltk ... ad x unsur2 pelik2 cmtu ..


Anonymous said...

cuba check game god of war and god hand


Anonymous said...

Tidak barel, meskipun itu hilang gawang
atau end-piece, pernah gapes sebagai salah satu yang saya
melihat robek kanan dari dagu ke tempat kita kentut:
isi perutnya menggantung di antara kakinya, satu melihat
itu tanda-tanda vital dan karung sengsara
yang membuat dari apa yang kita menelan kotoran.
Ketika saya sedang semua niat menonton dia,
ia menatapku, dan dengan tangannya ia menyebar
dadanya dan berkata: "Lihat bagaimana aku membagi diriku sendiri!
Lihatlah sekarang, bagaimana Muhamad adalah cacat! Dan dia
yang berjalan dan menangis di hadapan saya adalah Ali,
yang wajahnya dibuka lebar dari dagu sampai jambul.
Dan semua yang lain di sini yang anda boleh melihat
adalah, ketika hidup, Sowers dari pertikaian
dan skandal, dan untuk itu mereka sekarang dibagi.
Di belakang kami di sini, syaitan deck kami keluar
begitu kejam, kembali menempatkan setiap orang
gerombolan ini di bawah hujung pedang saat
kami telah membuat jalan kami di seluruh jalan rasa sakit,
kerana luka kita telah ditutup lagi sebelum
kita harus kembali bertemu pedangnya sekali lagi.
Tapi siapa kamu yang membuang masa di punggungan ini,
mungkin untuk melambatkan anda akan putusan
yang diucapkan pada diri anda-tuduhan?
"Kematian belum mencapai dia belum," master saya menjawab,
"Juga bukan rasa bersalah yang memanggil dia untuk menyeksa;
tetapi bahawa ia mungkin memperoleh pengalaman penuh,
Saya, yang sudah mati, harus membimbing dia di bawah ini,
untuk lingkaran selepas lingkaran, seluruh neraka:
ini adalah sebagai benar seperti yang saya bercakap dengan anda. "
Inferno XXVIII


Anonymous said...

psl sven tuw .. dye sebut suffer for slaughter .. bukan suffer muhammad =="


Anonymous said...

aku takpaham betoi dgn beberapa korang yang reply post ni.jangan la tanya XLAWS game ni,game tu,game ni menghina Islam ke tidak..XLAWS tak dibayar gaji suruh cari game2 yang hina Islam..dah korang main,korang sendiri la ambil sikap berhati2..korang ingat klu XLAWS tak reply apa2 ttg game yg korang main tu maknanya game tu lulus ka..Come on la weii..musuh Islam ni ramai,korang sayang agama,korang kena sama jagala..bukan mangharap pada orang lain


Anonymous said...

aku dah main dah game ni sampai habis,,,tapi kat mana yang diorang cakap nabi junjungan kita ada kat neraka?game ni cuma manusia berperang ngan iblis saja,,memang ada guna lambang salib,,,tapi itu senjata untuk menghapuskan saitan,,dalam game ni semua musuh adalah iblis,dan tidak ada gambaran yang menghina islam,,,umumnya orang kristen juga ada syurga dan neraka sendiri mengikut alkitab mereka,so mungkin effect yang di tunjukkan dalam gam ni cumalah diadaptasi dari kitab kepercayaan orang2 kristen sahaja,


Anonymous said...

tpi knape dorang nak hina islam sdgkan islam x mghina diorang....diorang x sedar ke isu ni amat sensitif....


Anonymous said...

Kita x perlu la nk ktuk2 mreka... lbih bgus kta diam... klau kta ktuk... kta pun dpt dosa.... btul x??? Kta nk menentang biarlh sembunyi dahulu.... bla dh rmai menyokong... brulah terang-terangan.... kan Islam x mengajar kta utk menghina org.. Jdi renung2kan kata sya ini sekian. Wasalam.


Anonymous said...

bagi ku...agamaku..
bagimu...agamamu..
jgn jadi cam dorg..kalu kita nk org hormat kite..kite kna hormat or dulu kan??


ManyS said...

Cikgu Azmi : 4 kill turut2 Ultra Kill bukan godlike..5 kill turut2 rampage bukan beyond godlike..harap maklum..PEACE :)


ManyS said...

and kalau nak ikut laen..4 kill dominating..


@DiB said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

ape nk buat? org yahudi lagi power....
kita sume ni hidup dgn brg2 yahudi.... org arab buat ape?
mkn kebab sampai lembab palotak? minum barbican sampai muntah?
cuba kita perati keliling kita... ape brg yg pure Muslim..?
xde kn? kalo ade ciput2 je.... sekian, terima kaseh.

p/s: sedar2 la sume Muslim... dunia dh nk kiamat.


Anonymous said...

lol kalo dota tuh just... xde la hina2.. prophet tuh pengutus.. plus dier bkan gune kuase mcm sesat kan orag dlm game tuh.. kite yg maen pk just bende tuh game je.Tutup je pc tk bwk da bende tuh.. so dier depends kat org yg maen la.. kalo dier radikal sgt xle watpe la


serachu890 said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Inferno_%28Dante%29

kalo kowg nk tau lbeh lnjut ttg ape yg d bncangkn kt atas, g ar kt link URL yg tertera...
;p


Captain Amirudin said...

Dota ade Prophet kan..? nape die ltak Prophet n siape Prophet kite..?
sb bile kite maen n mati,kite akan maki cth : "Damn u P*****t".. so..? renung2kn lah..


Anonymous said...

klw dah menghadap pc dok maen game sampai x ingat nak solat 5 waktu tu plak camne yek??pikir2 lah yea...strategi diorg wat game2 mcm nie sbb nak merosakkan n melalaikan umat islam yg pikir seronok semata2....


Anonymous said...

Tu atas masing2 nak tapis bende2 baik atau buruk. please refer to terms and condition before installing or playing the game(s). if u disagreed, GTFO. knape xde assasins creed kat cni?? bukan ke game tu ada main bunuh2 org kafir?? haha... kira xsemua la kan yg hina islam. mcm mane la islam nak maju kalau semua bende dah ban... katak bwh tempurung btul... kalau nak ban semua barang@makanan yahudi meh kite tgk ape yg ada kat malaysia. cari la kesilapan masing2, knape melayu xleh bersaing ngan org luar. cine x smayang leh je berjaya? guest what? pendirian masing2 tu penting. kalau smayang 5 waktu leh tinggal xpayah la tegur org lain. OR smayang 5 waktu tapi perangai mcm sial, maksiat ikut suke hati pun same jugak. jgn ingat smayang je leh dekatkan diri ngan tuhan, AMALAN tu jaga. so pasal games ni small matter je. tgk bende lain yg lagi besar kat luar sane. WAKE THE HELL UP PEOPLES!!!


Anonymous said...

cube try check game assasin creed 2... game tu mcm ade je unsur2 hina islam


Anonymous said...

tu la pasal... korang ni terlalu focus kat game tu sampai serap masuk dlm emotion korang. and WTF, diorang brani buat depan2 hina kite, ada kite nak bls depan2? xde kan? just pray for the time being. sampai masa tuhan balas la. get it? we dont expect that "cut scene" during gameplay. info ni berguna, just utk kuatkan pendirian masing2 je. keputusan dlm tgn masing2. ban the product? diorang gelak je kat kite mcm diorang rugi besar kalau semua umat islam xmain game2 ni. assasins creed 2 ada unsur2 hina islam? which part? im still playing it, n killing many crusader is so fun. can u tell me which part of it. I might be miss look at it. atau pun awk pun xpasti... hummm...


xaviersire said...

No barrel, even though it's lost a hoop
or end- piece,
tak ada telur,dan telah kehilangan kulup atau bahagian hujungnya
(dia nya barang dah xdak ar kiranya)

ever gapes as one whom I
saw ripped right from his chin
xpernah terlopong sebagai mana aku lihat dia terbelah dari dagunya hingga ke tempat
to where we fart:
kita kentut(punggung):

his bowels hung between his legs, one saw
his vitals and the miserable sack
usus2nya tergantung dicelahan kakinya. aku lihat isi perutnya dan kantung sadis tempat
that makes of what we swallow excrement.
dimana akan bahan kita makan itu ditukarkan kepada tahi.(usus besar)
(usus besar tergantung celah kangkang)

While I was all intent on watching him,
tatkalau tekun daku melihat akan dia,

he looked at me,
maka memandanglah dia akan daku

and with his hands he spread
his chest and said : "See how I split myself!
dengan tangannya mengoyak dadanya nan berkatalah dia: lihatlah,bagaimana aku mengoyak-ngoyak diriku ini!

See now how maimed Mohammed is!
lihatlah bagaimana cacatnya mohamad itu!

And he who walks and weeps before me is Ali,
maka dia yang berjalan dan menangis di hadapanku ini dialah Ali.

whose face is opened wide from chin to forelock.
mukanya terbelah luas dari dagu ke atas ubun-ubunnya.

And all the others here whom you can see
were when alive,
dan semua yang dapat kau lihat disini. maka mereka mereka ini masa hidupnya merekalah
the sowers of dissension and scandal, and for this they now are split.
penyebar pertikaian dan fitnah.untuk itu mereka ini dibelah-belah

Behind us here, a devil decks us out
di belakang kita ini, iblis menghumban kita


so cruelly, re-placing every one
of this throng underneath the sword edge
dengan kejamnya,menggantikan segala isi gerombolan di bawah mata pedangnya

when
we've made our way around the road of pain,
tatkala kita berjaya mengharung rasa kesakitan.

we have returned to meet his blade once more.
kerana segala luka itu telah sembuhlah akan ia.selepas sembuh maka ditetaklah lagi kita ini dengan mata pedangnya itu.

But who are you who dawdle on this ridge,
tapi siapalah kamu yang bersenang senang di tebing ini
(ridge mcm tebing dalam gambar tu bleh paham ar..kira nabi muhammad bertegur dengan
orang yang ada dekat tebing bukit rendah tu ar)

perhaps to slow your going to the verdict
mungkin engkau mahu melengahkan masa mu menuju ke tempat perhitungan(verdict)

that was pronounced on your self-accusations?
terhadap segala dosa-dosa mu itu?

"Death has not reached him yet," my master answered,
"nor is it guilt that summons him to torment;
but that he may gain full experience,
I, who am dead, must guide him here below,
to circle after circle, throughout Hell:
this is as true as that I speak to you."
"ajal belum menjemputnya lagi." jawab guruku.
"bukanlah jua kesalahan yang membawanya kearah kesiksaan(neraka)";
tapi supaya dapatlah dia ini beroleh pengajaran jua hendaknya.
maka akulah yang telah mati ini hendak menjadi pembimbingnya di bawah sini.
dari setiap lingkaran demi lingkaran merentas neraka ini;
maka itulah perihalnya kebenaran daku khabarkan kepadamu.

p/s: kesimpulan sajak penyajak bersama guru dia merentas neraka nak pergi ke paling
bawah,dalam perjalanan terserempak nabi muhammad.bertegur sapa ar kejap sebelum
sambung perjalnan.(zaman perang salib..dia xdak idea ar tu..gi curi sirah israk miraj
dia buat ar sajak ni nk cakap nabi masuk neraka nak kutuk nabi nk bagi naik moral
askar dia ar kt..xpn nk mengampu raja2..)


Anonymous said...

benda ni sume sekadar game sahaja. kita memang xleh nk elak dah. sbb yahudi ni dah monopoli kita dr segala aspek. kalo kita ban semua ni, mmg dah xda ape laa kita nk buat. tngk la semua syarikat2 besar, semua yahudi. And yahudi ni ad sebut dalam Al-Quran. umat Islam mmg xkan boleh mng bila lawan yahudi. ad 1 kisah ni, nk menunjukkan betapa pandai nya org yahudi. kalo boleh korg search la. pasal budak kecik 9 taon org yahudi carik malaikat jibril. paling pndai. pandai mana pon org Islam. xkn leh lwn org yahudi punya akaiii. depa sume mmg kaki tipu. pale otak genius. ehh btw, aku dota fans :) game dota toe mmg mengasyik kn. tp ingt2 la solat 5 waktu. kaw jahat camne pon, solat jgn la tinggal. sbb solat tu la, dosa2 kita semua terhapus. Allahuakhbar :D


Anonymous said...

and why should we care about this nonsense? they are trying to take advantage over us from these mediums, and all of you are fussing shit all over the net 'jgn main', 'kenapa nk hina islam', dudes, relax... its just a game...

we can be better than them, ignore it, pretend we didnt see it. never fall into their stage and become one of them. for all of you to know, they also mock their own religion. not only in games mind you, also in TV series like Simpsons, Family Guy and many more. even in swearing they mock their own religion, for instance 'Holy Fucking Jesus', 'Goddamn it!' and much more, so, why should we care?

now you preach about the Jews, or 'Yahudi' trying to sway us with these games, it's your faults for buying it in the first place. dont be that stupid and so fucking blind. blame yourselves before you blame the ones who made the game to support the growing game demand and the ones feeding their children with their salaries.

some even are just coincidences, like the one in RE4, and Dante's Inferno, what proof that you can give me that can, at least support your claims that these games are the work of Jews and not honest men trying to make a living? the picture can even be Photoshop'ed. never trust the internet as much as you like.


Anonymous said...

aku men je semua game x kisah lah ada menda menghina islam ke x,klau ada pon aku men gak....bunyi pon "games'....kpada si blogger,trimas kerna sharing,tapi....klau nak ikut...mmg Iblis boleh hidup bersama Quran...xde yg pelik disitu....


gENg said...

pe kate men game yg bosan cket..
farm mania,diner dash n so on..


Roxales said...

game assasin creed dah gtaw awal2 yg game tu multicultural...so pelbagai bngsa yg bekerjasama buat game tu..yg heran...mse tgk abg men game assasin creed brotherhood...terlihat staff diorg ader sorg org melayu...


Anonymous said...

memang sial betol diorng nih.. celaka benar!!! neraka jahanam lah tempat mereka!!!


Anonymous said...

7 sin?


Anonymous said...

hurm............


Anonymous said...

final fantasy ade unsur gak ke?


Anonymous said...

Roxales....tu melayu singapore hahaha


Anonymous said...

kepada yg tetap ingin bermain games berbentuk seperti ini,kerana ia hanyalah "games".

biar aku bg ayat supaya ko fikir.."your dad f**k you mom"..marah?kenapa plak?btol la..

fikirkan..


Anonymous said...

kalau nak senang cerite,kalau hendak kenal ALLAH,kenal lah diri kita dahulu,dari mna kita datang n kepada siapa kita hendak pergi.. asalamualaikum...


Anonymous said...

setelah kita btl2 mengenali siapa kita..baru lah kita kenal ALLAH S.W.T .


Mr.Manz said...

kalu korang perasan dlm game devil may cry 3 pom ada gak hina islam cam intro sblum virgil msk kt pntu ada tertera kalimah ayt al-quran,korang tau x mksud diorang kan?pntu pe yg ada kalimah al-quran kalo bkn pntu kaabah,sma2 renungkan....


Anonymous said...

DOTA ad unsur jugak ker?? sbb aq men DOTA tiap2 hari! xpernh miss!! hehe!. 1 hari xmen DOTA pyah la.!! DOTA ad unsur2 menhina ISLAM x?! tlng jawab soalan aq!


Bazlee said...

ummm...bleh tak cuba research tntg game The Last Remnant dan Devil May cry 4 dan juga Final Fantasy XIII


Anonymous said...

kepada org yg post ''aku men je semua game x kisah lah ada menda menghina islam ke x,klau ada pon aku men gak....bunyi pon "games'....''.
kalo ko x kisah men game yg menghina Islam,mknenye ko pn x kisah sgt la psal Islam,ape yg ko igt HANYA KESERONOKAN men game je kn?i'm i right?taubat la,,fikir balik ape yg ko post~


Anonymous said...

err...aku ni bukannya alim sgt...tp still ader la selapisan iman senipis kulit bawang kat dada ni...
aku cuma nak tanya,lets say org bukan islam,dia mengucap 2 kalimah syahadah tanpa niat utk msk islam pun,adakah dia da diconsider islam?
n yg keduanya,sblm kita komplen,kita marah org hina islam...kita tgk dlm diri kita dulu...abaikan games tu sume...tgk diri kita...adakah kita ikut segala sunnah nabi,akur semua perintah Allah?kalau pada tahap diri sendiri pun kita gagal,jgn menunding jari salahkan org lain menghina islam...atau buat games menghina islam...
aku pun gamers gak,dan mcm soalan pertama aku td,aku just play the games...tp bukan dgn niat aku nak hina agama aku sendiri.
biarlah org kafir nak wat apa pun...coz thats what they...the important things now is us...bila kita da boleh manghafaz 30 juz ayat2 suci al quran,bila kita da mampu mengimamkan isi masjid kita,baru kita pandg perbuatan org2 kafir tu...
hey,its just an opinion...freedom to talk...


Anonymous said...

sokong komen diatas .. korang melenting kenapa..nampak sangat takut akidah tu goyang..kalu iman dah kuat..xyah risau bndde ni.. aku men game dari dlu smpai skrg.. niat aku men game untuk bersuka ria... time solat..aku stop.. tu jer.. korg nk berhenti men game? same la mcm korang ckp xyah mkn Mcd,xyah guna Apple,Intel .. Barang sekeliling kita kebanyakan semua dari Yahudi.

lagi satu, islam ade ke ajar hina agama lain? nk kate maki hamun.. tu dah tjuk peribadi korang camne.

nak kisah pasal islam? check balik diri.. solat cukup? pgg tgn dgn gf/bf? tutup aurat? tupun dah satu penghinaan kpd islam oleh umat islam sndri.


Anonymous said...

aku sokong 100% komen di atas... Well its just a game rite??
iya terpulang dengan pendapat@pandangan masing2.. if u think it True then u should do what U must do.. kalau nak terus main, main la... kita pun belum tentu tahu yang Blogger ini betul ke tidak,(it just opinion) because mungkin pembuat Game tersebut campur unsur2 tersebut kerana mempunyai Pendapat mereka sendiri or disbabkan oleh sejarah yang menarik.....

Well.. kalau nak kata game ni menghina agama, Tengoklah diri tu sendiri bak kata perpatah debu di seberang sungai kita boleh nampak tapi gajah di depan mata sendiri tidak nampak...

Ini cuma pandagan saya ...
Harap tiada yang tersinggung..


Anonymous said...

..bodo gile ar..nie sebab org Islam skrg xprnh menang..sebab kutuk2 tau..buat xtau..
..org Islam dulu ade maen game2 nie??? ish2..cube bwak ngucap...


KITA said...

Salam..adohai...senang citer kita renung sejenak...fikir tntg keindahan islam...kita byk2 mnegucap...yg penting korang kena set niat dgn btol..ape tujuan korang main game tsebut?nk hilangkn stress or nk mhina agama?pckpan jugak kita kena jaga jugak...nk maki2 dalam post nie tu kira trikut dgn org kafir la..Rasulullah S.A.W kena maki2 or ape2pun stay cakap dgn ramah n lemah lembut..ati jgn dikuasai dgn syaitan...solat pd waktu mlm supya dpt ptunjuk..insyaALLAH if korang mmg btol2 sygkan islam korang akn dpt ptunjuk..yg penting kita perlu bsatu..kita kena kuat utk mlawan..ingat kita satu saudara seagama.. jujur saya jugak main game dota n ape2 game tp niat kita btol insyaALLAH kita dipelihara..yg pnting kita kena kuat mhadapi sumer ancaman puak2 kafir...Alhamdulillah krn kita dpt bbincg tntg isu ini bsama2..ape yg baik sumer dtg dari ALLAH n yg buruk dtg dri saya sdiri..maaf if tkasar..WE LOVE ISLAM..Sadlam..Daa


Anonymous said...

Assalamualaikum..
hmm ntahlah..sedih bile aku baca komen korg..terang2 agama kite dihina,korg masih tak rasa ape2?"it's just a game"..then bila nabi muhammad dihina.."it's just a game"..bila Kaabah diibarat pintu iblis..korang masih boleh cakap "it's just a game"..sedarlah wahai saudaraku sekelian...


Anonymous said...

yeah.... bab2 agama takleh main2.... "juz a game"?? takleh terima kalo dier libatkan agama kita.... agama bukan permainan....


Anonymous said...

aku setuju dgn komen di atas, walaupun cuma game tp korg ske nabi korg dihina??ske tgk org pijak2 perkataan Allah??ske tgk pintu kaabah jd pintu neraka??

xperlulah ckp tentg amalan masing2, cukup atau x 2 antara Allah dgn diri masing2...sebagai umat Islam, kita kne sedar yg bnde2 ni da hina agama kita tp kita xperlu hina agama diorg balik, nabi kita pn xpernah ajr umat sahabat2 wat cm2, ape yg kita boleh wat cube elakkan main game2 berkenaan, klu da gian sgt pn kurangkan la main game 2...

aku pn gamers gk, bile aku tau bnde2 ni aku xmen game2 nih...walaupun aku teringin nk main game2 2...cume dota je aku susah nk elak, tp aku da kurg main....


Anonymous said...

bagus lagi men game chess titan d dlm laptop or pc..hehehe....
^_^ damai untuk semua..


Anonymous said...

solitare pn lg ok agknye....^_^


afi' py said...

sekarang bru aku tau


afi' py said...

saya harap, kite sebagai saudara islam sama2 menjaga kesucian agama kite. inilah umat akhir zaman fitnah dajjal semakin berleluasa jadi berhati2 semua


Anonymous said...

Assalamualaikum...adoi korang ni...korang sedar tak skang korang tgh gadoh? Sape yg gado? Kita. Org Islam. Padahal pasal benda ni je. Awal2 ckp baik je..pastu korang gado pasal beza pendapat..gila ke?
Dunia ni skang mmg da takdir akan kiamat. Kite x leh elak apa yg Yahudi da wat. Sal apa?? Sbb ari da nk kiamat. Al quran da tulih inilah ptanda2 nk kiamat.Kite x leh nk elak lg.Biar la yahudi nak hina2.Kita bole mara.Kita kena ban game2 cmni.Mana bole ckap it is just a game?? Apa yg kite leh wat..kite wat. Saje nk bg pndapat..yg pnting lau da terang2 hina Islam..ada patut ke nak main game2 nih? pkir2 la wahai kawan2...salam :)


Anonymous said...

ramai yang tak sedar bahawa inilah cara musuh Islam menyuntik benih2 kebencian mereka untuk menghancurkan umat Islam sebenarnya...do you care 'bout 5S+3F they had created -5S: Sport, sound(sing & song), sex, screen. -3F: Food, Fun, Fashion
tapi itu yang 'best' kan? kita hanyut dalam permainan mereka...fikirkan secara mendalam


Kalito said...

cmne lak ngan game counter strike bkn ke terrorist tu islam???


...azizie... said...

cara orang yahudi mempengaruhi pemikiran budk2 zaman skrg...kita cume sedar tak sedar je..jgn mudah terpengaruhi dgn benda2 yg baru...


Anonymous said...

how about game high street 5....ad unsur2 menghina islam x???


Anonymous said...

pada aku laa an..game yg de kutuk2 islam nie x yah laa kite maen..
better kite maen games laen yg lebih harmoni..
then,bile games yg korg maen leh wat korg tinggal solat,stop that games.kembali ke pangkal jalan.
aku pon de terkhayal gak mase maen game,tap bile dah realize bende tu,cepat2 aku stop.
x yah nak bahaskan ttg games yang hina Islam.
klu dah de unsur penghinaan,terus delete.x perlu nak sedap kan ati then cakap ianya hanya games then kite leh terus maen.
klu korg prasan,lg korg bahaskan psl comment orang,bende nie x kan settle n leh wat gadoh je.
pada aku,better korg bace jew pe yg XLAWS letak nie,then x yah comment.
aku pon x kan komen lg,tp tpakse supaya kite sedar beb.
anyway,Congrate to XLAWS for the info.
that shown you're really concern about out path.


Amer Asyraf said...

game medal of honor pulak? ianya tentang peperangan antara orang putih yang mrnyamar sebagai orang arab berlawan dengan orang arab? kera nya tak leh main gak?


Anonymous said...

penat den baco ==


Anonymous said...

kepada Kalito yg menulis "cmne lak ngan game counter strike bkn ke terrorist tu islam???"...maknanye kau kata islam tu pengganas?


Anonymous said...

sial punye kafir.....ayah eh nak hine islam.....x payah hidup la ka[ir....


ahmad said...

well..aku da post ni dan jugak part 1 sblom ni. aku pon maen jugak game, bukan kaki gamer sjati la, tp maen la jugak. first thing, game yang ade unsur islam (ade allahuakbar, bismillah segala..), tak de rase bende tu mcm mmbawa unsur islam kepada audience ke? mcm game budak2 ape tah post sblom ni(part 1) ade sbut allahuakbar, tak kedengaran unsur caci maki agama islam, just sbut tu. cuba kalao org islam buat game lah (ade org melayu mesia ni maju nk buat game hehe) korg msti nak martabatkan agama islam melalui kerja korg, so boleh selit2kan bende camtu. tapi, kalo terang2 menghina islam mcm terang2an kate muhammad masuk neraka tu, no komen la sape2 yg nak maen, jawab ng tuhan nt.byk lg game laen yg bes. my point is, jangan cepat melatah. kaji dlu bende2 ni, org mlayu mesia ni mmg cukup mudah melatah kalau disaji dgn berita2 hina islam, kutuk islam, konspirasi sini konspirasi sana. balik2 ke dunia realiti cek diri sndiri kluarga same2 bangunkan islam kt sekeliling kita dulu. ape macam brader? game je pon kan...ko buat berniage pisang goreng lg advance kalo nak majukan ekonomi islam.


ahmad said...

1 lg, jangan mencarut kt sini boleh? korg tahu x bukan melayu islam je yg reti bahase melayu? buat malu agama je (aku ckp terus terang je).


Anonymous said...

Assalamualaikum..

Saudari saudari,
kita semua bersaudara.. jgn la bertelagah sesama kita..
XLAWS hanya berkongsi benda yg sgt baik utk kita memperbaiki diri masing2..

Saya fikir ada baiknya kita jauhkan diri kita drp perkara2 yg boleh menjatuh akidah kita.. ukuran IMAN sesorg hanya Allah yg tahu.. tapi lebih baik mencegah kan? tak semestinya kita solat penuh, IMAN kita dah cukup mantap jika kita masih melakukan dosa2 kecil tanpa kita sedari..

Saya sokong XLAWS sbb rajin mengkaji game2 ni & berkongsi.. Smoga awak diberkati Allah slalu, insyaAllah..

tak boleh gak nak salahkan org kafir yg lain sebab matlamat diorang memang nak menjatuhkan Islam dgn apa cara skalipun.. pendekatan yg mudah,& secara tidak sedar, contohnya seperti permainan games ni.. Secara tak sengaja kita kufur pd Allah, menghina Rasulullah... itu yg mereka mahu..

Semoga kita sentiasa dlm peliharaan Allah SWT..
wassalam.


Anonymous said...

salam . citer psal game dota . cube pikir balik . sape yg bt game tu ? zeus tu sbenar nye sape kalau dalam sejarah ? ape name laen doom bringer ? kenape kne ade item name SATANIC ? bnde tu xcukup jelas ke ? semua karakter dlm tu ada unsur yg menghina dan menyesat kn . bkan nk marah . cuma nk berkongsi .


orang islam dan benci kepada kafir said...

kurang hajar punya kafir


major ocelot said...

alaaa korg ni lame gle men dota...skg org men HON la snang..xde name2 satan2 ke prohpet xde daaa.. sbuk ngan dota yg bosan 2..


HarizKyousuke said...

haha...aku sokong..
main jek HON...
tade unsur hina2..
klau ade pn..
mngkn terlepas pandang..
tp..overall aku main game tu..
xpnah perasan diorg hina2 islam..
:)


Domo said...

game RYL(rise your life) pule cm mnew ??


hadi said...

game cso www.cso.cibmall.net ader tak ???????


Anonymous said...

Kesimpulannya, org yahudi sekarang menggunakan pelbagai cara untuk menjatuhkan islam seperti melalui Hiburan (macam game2 ni) dan Pemakanan ( Contohnya, terdapat segelintir perempuan zaman sekarang yg sudah hilang sifat malu. Perkara ini boleh dikaitkan dengan kes pembuangan bayi . Ingat eh contoh sahaja, minta maaf jika menyinggung perasaan). Kita sebagai umat islam perlulah menjadi lebih berhati-hati dalam semua perkara melalui sekarang!Jika ada terbeli game2 lain yg menghina islam, uninstall the game and get rid of it, dan jangan lupa kongsikan apa yg dihina tentang islam di website seperti ini ataupun website yg sepertinya (Xkisah ah kat mana, janji orang lain pon dapat tau).

Kalau boleh, kita janganlah menghina atau membalas dendam terhadap org2 yahudi ni. Sebagai umat islam, hidup kena tenang,berlandaskan agama islam dan sentiasa berdoa kepada Allah untuk kesejahteraan.Kalau kita bajet membalas dendam, nnti berlaku pertelingkahan dan akhirnya berperang (pertumpahan darah, satu zaman yg hina).

P/S Thank you Xlaws. Website ini amat berguna.


erewr said...

aku bace xder pun kena mengena ngan dota/// ape yg masalah kat dota tu..stakat character setan n kafir tu biasalah... playing game,,, bukan beriman pun padanya,,, org yg gusar adalah org yg tidak kuat akidanya..dan org yg was2 adalah pendekatan terbaik pada syaitan untuk senang menyesatkan org yg gusar mencari maslah..biar kafir dengan cara nya,,,, sebab kerana benda yg camnie jer nak bersorak kg.. tu yg jadi org islam yg mengherdik dan mengutuk pada org2 yg berbikini ditepi pantai hawaii... xpun org islam yg ingin jabtan agama islam menutup kedai kopi kerana menjual jelly babi yg terang2 xder logo halal kat situ... maksud yg lebih tepat..muslim yg bodo dah tauw sesuatu perkara terjadi itu utnuk kaum2nya sahaja... yg terhina bila kite marah pada kafir nya game itu... dan islam pada pandangan mereka hanya amarah dan protes... sudahinya,,, main game dota tu bagi aku same jer macam aku lalu kat bandar.... dikelilingi wanita melayu yg xbertudung n skirt legging sane sini.. dn yg bertudung tapi pakai legging.... yg umpamanya sangat tepat iaitu menghina "islam"...tapi lagi baik main game dota.. kerana org yg cipta terang2 org kafir... tapi lalu tgk skirt2 baby t n legging tu semua sawo matang... yg kompem kat ic islam.. jadi mane agi best... org kafir dengan cara dia... yg islam dengan cara dia menghina agama islam... jadi...marah pada diri sendri sebelum marah pada org kafir yg terang2 gayanya untuk kaumnya...


Anonymous said...

dalam game command and conquer general pun ada mghina islam , dekat menu game tu dia ada tnjuk yg tntera USA (yahudi) menakluk kwasan yg dklilingi masjid , kmudian askar GLA(islam) serang askar USA ttapi tkde lgsung yg askar USA yg mati , brbanding dgn askar GLA (islam ) smua yg mnyerang smua mati . kat situ ditnjukkan bhawa tntera islam tdak dpat mncacatkan prtahanan tntera yahudi wlupun seinci .


Anonymous said...

pale otak ko sekadar game... bangsat... lupe diri.. Islam bkan agama mainan.. bodoh...


Anonymous said...

dimana mereka cuba menjauhkan Muslim dengan agama mereka iaitu Islam


Anonymous said...

dah2, korang gaduh ni salah satu cara org yahudi nk hancurkan islam , lagi banyak korang gaduh, lagi senang org yahudi nk hancurkan kita


Anonymous said...

penat bace


Anonymous said...

seb baek aku suka main game racing.. je.. tu pun sekejap2.. lau game2 umba kereta pun ada celaka gak taktau la... aku pening yg game prince of persia tu boleh main ke tak


Anonymous said...

peringatan pada diri juga..setiap perkara yang ditulis dan disebut akan disoal balik di akhirat kelak..


Anonymous said...

ada lagi lah game america yang hina tu dia flash game


Anonymous said...

assalamualaikum kalau aku ada terkasar bahasa ni minta maaf pasal game ni nak buat mcm mana .dante inferno memang aku ade buat kajian senelum beli game ni .dmc3 we play just for fun not to insult islam .aku pun ade pernah wat silap sebenar nye perkara2 mcm ni kenapa nak besar2 kan kenapa korang tak maki korg yg sambut valentine day ,kenapa tak maki org yg pegang2 tangan tanpa ikatan yg sah why ,why,why .apa nak kena ngan org islam zaman sekarang korang ingat dalam dmc3 tu ade unsur hina islam saja ada jugak hina kristian memusnahkan gereja mereka.so perkara2 ni bukan nye apa korang tahu tak ada kawan aku dia try ambik ujian bahasa arab dia dapat 90 markah tau .dia tu hindu malu la sikit sebelum kita nak mengajar org,sedarkan org kita .god of war game ni aku memang main sejak first release tak ade pun unsur2 menghina islam zeus tu bukan wujud pun aku main aku bukan percaya pun semua tu wujud .maaf ye xlaws dan semua saudara islam ku kalau terkasar bahasa ini cuma peringatan je so jom kita perbaiki diri dengan melakukan semua amalan wajib dalam islam.PEACE ^_^


Anonymous said...

jdi game prince of persia 2 bley maen la kn??


pandangan said...

Pelik arr..biarlah diorg nak hina pun hina la..kutuk je la..bukan der effect dgn kita pun...kita tak berjuangan dari game...cara kita lain...daripada korg duk sibuk komen ntah apa baik korg usahakan something...dekat mesir sini budak2 melayu semua senyap jer study sbb kita tahu suatu hari islam pasti bangkit..yg akan bgkitkan tu kita..dan kita perlukan ilmu...jadi daripada korg nak sibuk2 pasal isu yg sakitkan hati korg ni baik korg senyap daripada tmbh dosa sbb nak mempermusuhkan satu, mghidupkan api bila korg tak prepare lagi..ingatla...menyumbang walau sikit...walaupun korg takkan nampak kbgkitan islam tu tapi korg masi blh jadi base, jadi terasnya...kalo takda teras takkan bgkit punya...aku ni main game gak...semua bnda atas dunia ni 90% asal dia niat...kalo main bnda korg tak sng takyah main kan sng..niat kena perbetulkan..sbb main game ni sbg terapi supaya kita lebih efektif...bkn nak cari salah org ker atau kalo main sungguh...ok kalo korg mmg dah otak game tepu asyik fikir pasal game jer ni aku bagi dari unsur game pulak...assassin creed tau???hah mcm tulah kitorg nak jadi...altahir (hero) game tu muslim kalo korg sdr...dia ada organisasi...pasal bunuh senyap tu mmg dilrg dlm islam..tapi cuba ambil dari positif...dorg bunuh crusader kan???pastu korg nmpak base dia tak???base dia tu tmpt perkumpulan ulama2 dan pusat ilmu...kenapa diorg bergerak secara senyap??? (bukan bising2 tapi tak buat apa)..sbb community diorg masi sikit...cara dia ambil daripada???cara rasulullah berdakwah semasa mendapat tentangan...kalo korg perasan game tu sampaikan msj dgn kita supaya mula berjuang...tapi dgn cara yg teratur bukan membuta tuli...islam berkembang dari 0...sterusnya 2/3 dunia...proses dia melalui makkah>madinah>khalifah>abbasiah>uthman dan kembali menyerupai zaman makkah (zaman skrg) iaitu 0 dan ditindas..jadi kita perlu bermula dgn itu...dan game2 ni kalo korg nak main sbb nak tahu, tak salah...sbb kerajaan islam jatuh kerana org kafir belajar dari islam dan mengambil semua bnda...jadi tak salah jika kita masuk dalam setiap benda mereka dan mengambil apa yg baik untuk agama kita...tulah apa yg aku ckp...fikir positif..jgn pendek akal..dorg buat game tu nak sakitkan hati korg..kalo korg tak sakit hati ertinya dorg dah fail...gunakanlah masamu sebaiknya...sbb kita dalam masa menunggu kebangkitan islam semula...insyallah...


pandangan 2 said...

1.korg nak gaduh pew? baik takyah bincang kalo gaduh pecah belah...
2.pasal its just a game...ok kalo pun Muhammad nabi kita akhir zaman nabi termulia kena hina...gtau aku..ko nak buat pa???baik ko usahakan something mcm dlm my previous comment...
3.counter strike...terroris tu ko yakin ker islam???kalo dah mind set ko kata terroris tu islam tu salah ko la...kawan aku bkn islam blh jer ckp jihhad2 sbb dia ada mulut kan???belajar bio tak???suara tu kuar dari larynxx ikut kebenaran Allah...
4.takyah la sibuk2 nak buat gempak tnya2 game2 bru..nak main, main...tak nak suda...pemikiran melayu ni mmg susah terbuka..bila nak maju...
5.pasal pintu kaabah pulak...sukati jer pintu kaabah...aku tak nmpak serupa pun..kalo yer pun serupa korg nak buat apa???aku nak tnya...korg sembah pintu kaabah ker atau Allah???kalimah dia atau zat yg maha besar???korg sembah simbolik islam ataupun Allah yg maha besar???korg nak jadi mcm nasara???ada tuhan sembah anak tuhan (crist)...ada tuhan smbh salib dgn patung..tak ke bodo???fikir balik...
6.dgr sini...sblum korg nak post apa2 komen tak masuk akal lagi, korg baca dulu my previous komen...berusaha, menyumbang bru ckp...ni ckp kosong jer...
7.korg tau nak cari salah org jer...org kita mmg camtu...lemah sendiri tak nampak..nak tnya...korg blh buat game mcm diorg kafir buat???takleh kan???napa tak berusaha???diorg pun bukan dari lahir dah tau...aku dah ckp...berusaha la dulu bru ckp apa2...korg blh jer ambil kehebatan dorg tu utk tewaskan diorg...pelik tul pemikiran budak2 skrg ni...sempit...
8.apa2 baca my previous comment


Anonymous said...

pelik lah devil may cry 3 bila dante padang kat kaabah dia sepatut mati kehilangan dan kembar dia tu pun sama mati bila padang ke kaabah


HATIGUROS said...

MANE DE DOTA HINA ISLAM LAHHH, DEKAT BDN ROSHAN TU TAKDE PAPE LAHHH. SAPA CAKAP? AKU SALU TENGOK KAT BDN ROSHAN TU, TAKDE PAPE PUNNNNN. SUKATI JER


Anonymous said...

betul jugak budak yang kata pelik lah devil may cry 3 bila dante padang kat kaabah dia sepatut mati kehilangan dan kembar dia tu pun sama mati bila padang ke kaabah


FRanK said...

jom buat game agama kristian ...hehehe


zarith sofea zainon abidi said...

sem bek farmville xder unsur2 cmnih..huhu


Misz NE said...

jgn kte mnghina agama kte or mnghina agama org lain...biar shja..kcuali mreka yg non muslims tu brtindak melebihi batsan bole kte nk mmpertimbgkn..kte prlu brsatu padu dan x prlu selidik nie..kte ikut niat,contoh mkanan org ckp cococola x halal???knpa, dia boleh mnghakis perut org???klau camtu kte x leh la mkn kek..die bole brsihkn tandas because dlm air tu ade soda carbonat..dlm kek pun ade..tpi x dew pun dlm Quran tulis haram kte minum..maknan or minuman ape tugs die mesti lah jadi mknan ktekn..gula spew ckp haram??klau mcm tue slps nie kte kne buat gula sndiri la kn..air sndiri,beras sndiri,garam sndiri..kn org ckp haram..fikir fikirknlh..kte adeakal gunaknlh..


Anonymous said...

Assalamualaikum..
korg sume.. pe kate dpd korg ktok2 diorg ni bek korg doakn dorg jd org yg lbeyh bek..
bkn tu ke ape yg nabi buat ? dlu diorg trok najis tym nabi Muhammad (saw) tgh solat.. tp baginda x marah pn..
nabi Muhammad dlu siap kne bling batu n smmpai kat budak kcik dye bg epal.. nabi bce bismillah n budak tu masuk Islam..
tu la pe yg kne wat.. bnde jhat blas ngn bnde bek..
klau x bleyh wat pape ckop lah skadar bnci dgn hati.. saye ni bkn nye alim sgt pown tp ni ntok dri saye je..


Fairlani said...

assalamualaikum....

nk main blh game2 tu...yg penting nawaitu kena btol la...just utk suka2 ja...sekian,terima kasih!


Pemin said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

assalamualaikum w.b.t

mcm ni la..
Tujuan game diciptakan adalah untuk melalaikan kita drpd mengingati Allah S.W.T


Anonymous said...

Bagi pesanan sikit la,benda macam ni dah jadi mmng x boleh endahkanla tapi kalau hanya dengan kata2 mmng xkan jadi apa2.islam pun ada ajar cara kita hindar kemungkaran, dari tangan melalui kuasa, mulut melalui pesanan dan hati dengan membenci. bukan cakap kosong ni tu ni tu.dah benda nk berlaku kita jangan ulanginya,mcm game2 kat atas tu yang dah namapk ternyata ada yang menghina, pesan2 kat kawan2 jgn main.sedikit tindakan l;ebih membantu daripada percakapan yang banyak.Cakap Fairlalani betul jugak,Nawaitu tu yang penting..sekian


Anonymous said...

main game tetris,snake,pinball,puzzle, lam hanset sudah la pasni........x yah gadoh gadoh...smua game pn berhantu sebenarnya...masa terasa begitu pantas berlalu ketika sdg asyik memegang joystick,perut yg lapar terasa kenyang,mata yg mengantuk siapa sangka mampu bertahan sampai kedinihari.p/s kpd para gamerz jgn obses sgt men game..not good for healhty.. kalo yg terang2 ad unsur penghinaan terhadap agama islam mcm ni x yah la gatai2 tangan duk control joystick..lunyaikan jer dvd game tu.


prihatin said...

org yg wt sume game psl penhinaan nie mmg sial !


Anonymous said...

ko nih mesti banyak gila main game. "ustaz raja game"


Anonymous said...

ntah la, kelako je aku bace post yg kat atas ni, dah orang islam sekarang ni xpandai dalam semua segi, teknologi la, military warfare la, ekonomi la, memang la kena hina2. yang israel kat palestine tu, dah 70 taun dah kena hina, orang islam lain wat xtau aje.
ni sket2 pasal game ada hina2 islam, kita melatah, baikla bangunkan teknologi baru ke, sedekah kat pejuang hamas sana ke, hapa ke..
game pasal islam kena hina post sampai 2 ratus lebih... lawak betul..
kalau kita kuat, xdenya orang nak hina2 orang islam ni


Anonymous said...

Assalammualaikum,

hmmm tak perlu la nak gaduh pasal bende camni , xde satu game pun yg jelas menghina islam .. cume bayangan , kita je yg dok terpikir merasakan ia menghina islam, bende for fun je, xde pun dia letak tajuk game tu "ANTI-ISLAM" , ^____^ bawa bersabar la ye


Anonymous said...

game GTA SAN ANDREAS ade x unsur islam..???


Anonymous said...

saudara saudari... mmg... nawaitu tu penting... tp eloklah kita mengelakkan perkara yg lagha... masa bermain games tu pon dah dikira membuang masa n buang masa ni xelok dlm islam kan? saya yg menulis ni pon xkurang samanya dgn kalian... salah 1 tujuan game dibuat adalah utk melemahkan panca indera umat islam... tujuan utama? let see... reduce ur eyesight during war? isnt ? hehehe


Anonymous said...

GOD OF WAR CAMNE PLAK? Menakutkan la game god of war tu! sampai skrang da x nak maen game tu.


Anonymous said...

okla aku agak bengang dgn dyorang.. walaupon kalo ad lawyer dyorang menang.. nk bwk msuk soal agama dlm game pahal plak? sakai!


Anonymous said...

maybe dyorang suruh kite inggat agama kot. ingat Allah ckit. jgnla smpai nk memaki camtu.......


Anonymous said...

dah la tu memaki diorg!
fhm2 ajela diorg jahil!
kok ye pon doakan la supaya diorg terbuke ati msk islam!


Anonymous said...

rakion mcm mne ? ad unsur2 kafir tak ?


Anonymous said...

rakion , ad unsur menghina islam takk ?


dark's killer blade said...

http://www.blogger.com/profile/00953931894521978963 game farmville tu game budak2


Anonymous said...

laye kamen rider la sdak, henshin!! tatoba x3!


Anonymous said...

senang citer....smue game jgn main...pi msuk bilik bace al-quran....insyaallah smue nyer slamat


Anonymous said...

mende ni kita tak tau betol ke tak, jadi lebih baik kite elak..
kn main game tu melalaikan, tak de faedah langsung.. niat macam mane pon klu game tu mmng jelas2 hina Islam dan mengandungi unsur subhah x yah main ah.. baik pgy bace buku dri maen game, thu tak sebab ape umat Islam mundur, sebab malas membace... sibuk main game yg orng putih buad.. Sedar2lah wahai umat Islam sekalian..


Saiful Rosli said...

Tidak barel, meskipun itu hilang gawang
atau end-piece, pernah gapes sebagai salah satu yang saya
melihat robek kanan dari dagu ke tempat kita kentut:
isi perutnya menggantung di antara kakinya, satu melihat
itu tanda-tanda vital dan karung sengsara
yang membuat dari apa yang kita menelan kotoran.
Ketika saya sedang semua niat menonton dia,
ia menatapku, dan dengan tangannya ia menyebar
dadanya dan berkata: "Lihat bagaimana aku membagi diriku sendiri!
Lihatlah sekarang, bagaimana Muhamad adalah cacat! Dan dia
yang berjalan dan menangis di hadapan saya adalah Ali,
yang wajahnya dibuka lebar dari dagu sampai jambul.
Dan semua yang lain di sini yang anda boleh melihat
adalah, ketika hidup, Sowers dari pertikaian
dan skandal, dan untuk itu mereka sekarang dibagi.
Di belakang kami di sini, syaitan deck kami keluar
begitu kejam, kembali menempatkan setiap orang
gerombolan ini di bawah hujung pedang saat
kami telah membuat jalan kami di seluruh jalan rasa sakit,
kerana luka kita telah ditutup lagi sebelum
kita harus kembali bertemu pedangnya sekali lagi.
Tapi siapa kamu yang membuang masa di punggungan ini,
mungkin untuk melambatkan anda akan putusan
yang diucapkan pada diri anda-tuduhan?
"Kematian belum mencapai dia belum," master saya menjawab,
"Juga bukan rasa bersalah yang memanggil dia untuk menyeksa;
tetapi bahawa ia mungkin memperoleh pengalaman penuh,
Saya, yang sudah mati, harus membimbing dia di bawah ini,
untuk lingkaran selepas lingkaran, seluruh neraka:
ini adalah sebagai benar seperti yang saya bercakap dengan anda. "
Inferno XXVIII

ni translate untuk "sajak" kat ats..
aq gune google translater..
betapa hinanye islam pada dowang...
dowang uh yang bebal thap anjing..tade peggangan agama..
aq kdg2 geram jugak bler issue ny timbul..


GsShitzu said...

Bila Kita Nak Buat Benda HARAM Yang Kita Nak, Mesti Kita Akan Cari Jalan Untuk Menghalalkannyam Contoh Spt, Couple, Nak Buat Jd Couple Islamik La, APelaa...


Anonymous said...

kalu nak tau semua game melalai kan itu juga perkara yg x disukai allah


zharif said...

ingat tuhan la


naqib said...

assalammualaikum...ok saya budak sekolah sepintar dan berumur 14 tahu...disini saya nak bagi tahu sesuatu....kalo korang cakp ni game sahaja...korang tau tak....korang boleh dikatakan menghina islam kalo die(pembuat game)menyelitkan unsur islam kat dalm ni....contoh nye korang kena hancurkan...tiang yang ade nama nabi muhammad dan nama allah kat..situ kalo korang tau...yang kat situ ade nama allah dan nabi...korang still main jugak game tu...korang dikira murtad sebb korang mnghina allah...korang tau tak...dari segi permainan tu akidah korang rosak dan iman korang runtuh....korang talk leh nak cakp sambil main tu ingat allah makin lama korang main game tu makin teruk akidah korang..sebb diorang buat game ni dah dirancang.....bersama tiga belas orang yahudi yang bijak dan mempunyai IQ sebnyak 250-300.....so diorang dah kaji otak manusia ape yang akan terjjadi dengan otak manusia kalo buat benda benda macm ni kalo main benda benda macm ni....cammon lah korang.....korang takkan tak tahu kot.....korang senng lah cakp dah buat sesuatu yang jahat bertaubat...tapi kalo korang bertaubat tapi masih buat perkara tu...dosa korang still tidak di ampun kan lagi.........ok itu sahaja daripada budak sekolah berasrama penuh integrasi rawang....umur 14 tahun...http://www.facebook.com/blurbub


Anonymous said...

benda nie sume nye haram , sial , illuminati nie sial kalo korang nak tau la !!


nero spada said...

harap maklum illuminati dan freemanson tak pernah wujub devil may cry ade dia suruh hancurkan pintu ape2 jelah


Anonymous said...

kafir bodoh,bengap...


Anonymous said...

dante's inferno tak ade unsur2 hina islam ye harap maklum aku dah main game ni sampai habis


Anonymous said...

Assalamualaikum,
dlm hal ni tak yah nak kecoh2, nakpanggil org muratd pun agak2 la. bukti masih blum ckp kukuh. klu nak diikutkan sapa langgar perintah Allah dah kira murtad. JAdi sapa yg tak ikut 100% al quran dan sunnah maka jawabnya murtad la. oleh sbb itu nabi kita telah beri keringanan buat apa yg mampu, klu tak mampu tak pew. zmn dulu org habiskan masa blajar memanah menunggang kuda. tapi skang macam mana. aq pun main dota tapi aq anggap benda tu cuma untuk meluangkan masa. sapa tahan zikir jew bile ada masa lapang, ada masa lapang sembahyang klu tak baca quran. iman kita tak sekuat para sahabat. tapi sya diajar supaya ptg jadi singa mlm jadi bayi. Kle ptg buat lah apa yg suka blie mlm duk lah surau. sekurang kurangnya balance dosa buat hari tuw dgn mlm duk surau blaja. umat islam di negara lain bersatu mmg sume mrh ble ada org kutuk islam, tpi klu tak suka janganlah kutuk2 org. manusia lupa tntg rukun iman dan islam. kaji blik kenapda rukun in perlu ada dlm diri. iman tu pun blum tentu da dlm diri. kita slalu tengok sungai kita kata ia dri gunung tapi kita lupa Allah la yg menggerakkannya. jadi siap blum yakin pda Allah melakukan segalanya dia msih belum sempurna rukun iman yg pertama dan rukun islam pertama membawa maksud tiada tuhan mealinkan Alla dan Muhammad itu pesuruhnya. jadi siapa yakin ada yg menggerak menjadikan sesuatu adalh selain allah maka tak sahlah islamnya. klu dah rukun 1 tak sempurna macam mana nanti dpn Allah di hari pengadilan. selamtkanlah diri dahulu sblum membenci org lain. mana tau org yg kita benci(yahudi or kristian) menjadi saudara kita. tak elok lah saudara kutuk saudara. jadijanganlah tengok kesalahan org tengok diri sblum kata apa2. maka sya disini hanya sekadar beri pendapat. HARAP maaf jika ada salam dan silap


Anonymous said...

XLAWS cmner lk dengan game forsaken,war of angel dn runescape???ader x unsur2 trsebut


Anonymous said...

kalau game 'WolfTeam' ??
cam clear jee..
x pon 'SDO-X' ??


Anonymous said...

sesungguhnya yahudi tlh menyesatkn kiter dri dulu lgi
sejak yahudi brtapak di plestin
maka brmulalah invasion yhudi trhdp agama Islam
mule2 dier hntr muzik dan hiburan untuk menyestkn kiter
untuk melupakn AL-Quran merek menghantr muzik dn lagu2
untuk melupkn sembhyng mereka menghntr sume jnis game
sedngkn kiter x sdar yg sume gme buatan mereka adelah mnyesatkan kiter
bukalah mata kita bngkitlh dri tidur kiter kiter ni suda trsest

INGATLAH PESAN RASULULLAH SAW PDA KHUTBAH NYA YG TRAKHIR
'BERPEGANLAH PDA AL-QUARN DAN SUNNAHKU NESCAYA KAMU AKAN TIDAK TERSESAT SELAMA-LAMANYA.'


Anonymous said...

cube kalau malaysia buat syarikat game n buat game yg x hina islam..


Syazwan said...

woi korang sapa ada nintendo ds dan games inazuma eleven games inazuma eleven tu korang bakar aje lah

sebab game ni menghina islam gak cth:kuase dia,god hand dan god catch yang lain aku lupe


herris said...

heeiiiissshhh gram nye aq...!!!die hine islam...


oyeeah said...

mintak izin copy..untuk disebarkan


Daniel said...

Astaghfirullah al azim....aku da byk kali main dota,tapi x tau plak ade unsur2 hina islam.

nak taubat ark,x nk main dota lagi :(


Daniel said...

kalo HON ade tak??


shark kl gangster said...

aku main game main gak la sial aku sembahyang2 gak bukan 24 jam aku main game aku time makan aku makan gak bukan kang sekor2 makan tapak kasut aku kot


Anonymous said...

macam mana dgn smile RO ? ada unsur 2 menghina islam gop ke ? saya nak thu..


Anonymous said...

Tiada setong, walaupun ia adalah harapan yang hilang
atau akhir keping, sebagai salah satu Siapa yang pernah saya Gapes
melihat mengoyakkan kanan dari dagu ke mana kita kentut-Nya:
usus beliau digantung Antara Kaki-Nya, seorang melihat
Nya vitals dan karung sengsara
Itu menjadikan apa yang kita menelan atau najis.
Ketika aku sedang semua niat pada memerhatikannya,
dia memandang saya, dan dengan tangan-Nya dia merebak
dadanya dan berkata: "Lihat bagaimana saya sendiri berpecah!
Dicacatkan melihat bagaimana Muhammad sekarang! dan salam
menangis dan orang yang berjalan di hadapan saya adalah Ali,
Dibuka adalah muka yang luas dari dagu ke ubun.
Dan yang lain semua Siapa sini anda boleh melihat
adalah, Apabila masih hidup, itu penabur dan fitnah
dan skandal, dan untuk berpecah ini Mereka Sekarang.
Di belakang kami di sini, dek syaitan kita keluar
begitu kejam, Re-Meletakkan setiap satu
dari kerumunan ini di bawah pedang pinggir Apabila
kami telah dibuat cara kami di seluruh jalan sakit,
Kerana luka kita ditutup lagi sebelum
Kita telah kembali ke ujian bilah-Nya sekali lagi.
Tetapi yang anda yang berlengah-lengah pada rabung ini,
Mungkin untuk memperlahankan anda akan keputusan itu
Itu adalah ketara pada tuduhan diri anda?
"Kematian TELAH tidak Mencapai beliau lagi," tuan saya Dijawab,
"bersalah Itu juga bukan saman dia azab;
Yang boleh dia tetapi mendapat pengalaman penuh,
Saya, yang sudah mati, mesti panduan dia di sini di bawah,
kepada bulatan selepas bulatan, Sepanjang neraka:
ini adalah sebagai benar seperti yang saya bercakap dengan kamu. "
Inferno XXVIII


Anonymous said...

Tiada setong, walaupun ia hilang menyimpai
atau akhir keping, pernah gapes sebagai salah satu yang saya
melihat ripped dari dagu di mana kita kentut:
isi perut mereka yang digantung di antara kakinya, seseorang melihat
vitals dan karung sengsara
yang membuat apa yang kita menelan najis.
Ketika aku sedang semua niat memerhatikannya,
dia memandang saya, dan dengan tangannya dia tersebar
dadanya dan berkata: "Lihat bagaimana saya berpecah diri saya sendiri!
Lihat sekarang bagaimana kudung Mohammed! dan dia
yang berjalan dan menangis di hadapan saya adalah Ali,
dibuka adalah yang muka yang luas dari dagu ke ubun.
Dan semua yang lain di sini yang boleh anda lihat
, apabila hidup, sowers daripada fitnah
dan skandal, dan untuk ini mereka kini berpecah.
Di belakang kita di sini, syaitan dek kita
begitu kejam, semula meletakkan tiap-tiap seorang
berduyun-duyun ini dibawah tepi pedang apabila
kami telah membuat kami di seluruh jalan sakit,
kerana luka kita telah ditutup sekali lagi sebelum
kita telah kembali untuk memenuhi bilah sekali lagi.
Tetapi yang anda yang berlengah-lengah di permatang ini,
mungkin perlahan akan keputusan itu
yang ketara atas tuduhan diri anda?
"Kematian tidak sampai kepadanya lagi," tuan saya menjawab,
"tidak bersalah yang saman dia azab;
tetapi dia boleh mendapat pengalaman penuh,
Saya, yang sudah mati, mesti petunjuk kepada di sini di bawah,
kepada bulatan selepas bulatan, seluruh neraka:
ini adalah sebagai benar seperti yang saya bercakap kepada kamu. "
Inferno XXVIII

aku tranlate gak sajak ni tpi kt google lah...sje bitau wlauun dh ade org bitau


Hamba Allah Yang Lemah Lagi Hina said...

Assalamualikum wahai saudara/saudari sekalian......Islam ajar kte spaya x mghina agama lain....kalau korg nmpk ade org buat jht dpn korg prgilah dgn tgn korg,kalo x mmpu prgilah dgn lisan korg(cakap2),kalo dh trsgt x mampu prgilah je lah dgn hatimu(iaitu doa)....so kesimpulannya...kte prgilah tpi kte jgn mghina agma diorg sbb diorg ni blom dpt HIDAYA dari ALLAH S.W.T....so doakan jer lah diorg tu jgn2 kutuk2 diorg....korg nk ke makan dging saudara yg telah mati...walaupun ini kezaliman dn dhruskan mgumpt....tpi diorg ni jahil(x thu ape2 ) laenlh kalo diorg tau Islam,mnykutukn Allah tu dosa,mghina nbi Muhammad s.a.w. tu dosa....Wallahuallam..
ps:// aku bknlah org alim ulama tpi hak sesma muslim ialah sling nsht mnsihati kan so aku nk nsihtkan korg...sori ade trlnjur kte...slh fakta ker...wallahuallam


Hamba Allah Yang Lemah Lagi Hina said...

Atagfirullahhalazim trambil url org lak


Hamba Allah Yang Lemah Lagi Hina said...

sila jga tutur bhasa anda....cmmne org yahudi x hormat islam bhse cam ape walaupun aq sndiri pnh ckp cmtu krg2kan lah...lme2 akn trhakis...org yahudi prnh ckp


"aku tidak akan gentar kepada umat islam sehinggalah bilangan yang menunaikan solat subuh di masjid sama seperti bilangan yang menunaikan solat jumaat"

wallauallam


akarimomar said...

Tahniah atas tulisan/ulasan ini.
Boleh baca Mustahil Dante Seorang Pluralis Kerana Dia Hina Nabi s.a.w.
http://akarimomar.wordpress.com/2011/02/15/mustahil-dante-seorang-pluralis-kerana-dia-hina-nabi-s-a-w/

Wassalam, Karim


Anonymous said...

xlaws game dante's inferno memang bebas unsue meghina agama islam


Anonymous said...

kalo korg kate "its just a game", cube korg bayangkn kalo gmbr EMAK korg dletakkn dlm neraka dlm game ni. korg masih nk kate "its just a game" ?


Anonymous said...

lagu fell the 02 jam;

http://www.youtube.com/watch?v=oYh-zl86ASs&feature=share

hummm
xlaws...mnx slidik pasal godhand eh....


BBCKyung said...

adoii , macam mana korang boleh kata "it's just a game ?" Islam bukan permainan . Korang still nak main game ni walaupun ada unsur2 yang menghina Islam ? Senang-senang dapat dosa . Tu belum kira akidah , perangai semua .


Anonymous said...

guys....juzz wanna say happy ramadhan al mubarak
don't fight eh????we are brothers and sisters.....


Anonymous said...

game ni fuck


KyRuL_Me said...

jum kita main game mario.. ^^ ~ LUPAKAN YG LAIN ~


Anonymous said...

susah sgt men je la game angry birds~


Anonymous said...

assalamualaikumm tolong check game pc yang hina islam dia pasal game tu bunuh malaikat guna shotgun


myTeam said...

alamak ada geng yahudi la plak kat sni.. tobat depa ni jenih blajaq x beh.. apa lancau plak "'islam' x ley klh kn yahudi"? 'islam' ke ko je y salu klh? bnyk je genius2 islam kat luar sna.. tp depa x buat la gem2 cm ni sbb melalaikn.. jgn la taksub sgt gn yahudi smpy sejarah islam sendiri x penah nk kaji.. renung2knlah org2 y dok bela yahudi ni..


Anonymous said...

klu kat badan pkai baju nike..perut kenyang mkn mc D telinga dngr lagu kebaratan je..di mana islam nya tu ..xkn smpn dihati je...


Anonymous said...

yang tgk arrival uh, xkan kaw xfaham lagi bila dah tgk..
kaw suh org tgk tp kaw yg da tgk pon kaw x phm..

xkan kaw xpaham lagy sape yahudi ngan kristian..
kaw tgk balek..
dorang xpnah bersama tp dorang boleh bersama sbb ade sebab yg laen..
kaw tgk la balek


KMF STOP CENTRE said...

Admin,

Harap boleh masukkan game Sudden Attack, SDO-X dan Jin Online
Fakta-fakta beserta gambar ada di sini
http://kmfsc.blogspot.com/2010/06/cross-counter-banned-at-kmfstopcentre.html

Saya tidak kisah untuk tuan mengambil maklumat di situ, mengubah atau apa-apa sahaja tanpa memberi kredit kepada saya.

fairuz


Hazizi said...

ade yg senang-senang ckp "its just game"..
tetapi tahukah mereka, ini berkaitan dengan akidah umat islam...

boleh ke nak cakap "its just a game" bile perkara tu mensyirikkan Allah..

fikir-fikirkanlah


Anonymous said...

aduh..... couter strike deleted scenes pon ada??!! baru nak cari & download game tu


Anonymous said...

test2


Aqhmal X said...

macam mane lak ngan final fantasy x dan final fantasy yg lain2..???


Anonymous said...

cbe korg post pkai akal sket. maen post je, klu btoi xpe jgk. sakai !


Anonymous said...

ps2 game yg hina islam , tp org x tau .
Fugitive Hunter , Cold Fear .

main dulu baru tau .


myms said...

battlefield 2 macam mana pulak,di map Gulf of Oman?


myms said...

Dan Battlefield 1942 secrect weapon of ww2,Di map Hellendoorn.


Anonymous said...

GAME YG MENGHAKIS PEMIKIRAN KITA SEMUA...bahaya2 utk masa depan generasi negara kita...kita semua mesti sentiasa berhati2...dan sentiasa memantau anak2 dan diri kita sendiri dari secara x sedar main game mcm ni...
sye harap kementerian ambil tindakan...diorang kena kaji selidik dalam2 dulu sebelum masukkn game dlm dan luar negara utk dimainkan org2 kita...


GRF3 said...

aku nk tanye korg kenape assassins creed x diharamkan oleh islam yang revelation punye aku tau sebab tpi aku nk dengar sebab dri krg.


Anonymous said...

assassins creed sebenarnya ada terutamanya assassin's creed 1. Watak utamanya bernama Ibni La Ahad yg dikatakan seorang pembunuh terbesar dalam negara Israel dan tempat disitu berdekatan dengan negara Islam iaitu Ottoman. Klau koang main game assassin's creed 1, koang cube naik kat 1 menara. Kat situ, terdapat beberapa kalimah-kalimah Allah..
Aku da taubat men game assassin's creed 1. skg tengah cari assassin's creed 2 plak


«Oldest ‹Older   1 – 200 of 259   Newer› Newest»

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS