Check Download Link Dengan Mudah



Tutorial kali ni adalah untuk macam mana nak check download link seperti Megaupload, Fileserve, Hotfile, Rapidshare dan banyak lagi link dengan mudah!. Apa yang mudahnya ialah dia akan auto check kan sama ada link tersebut masih hidup atau mati. Kalau hidup ada icon tick warna hijau. Untuk link mati pula dia akan tanda pangkah.

Pertama sekali korang mesti pakai Mozilla Firefox.
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/new/

Kedua, korang install Greasemonkey.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/greasemonkey/

Ketiga, korang install Rapidshare Links Checker (ni adalah script untuk Greasemonkey)
http://userscripts.org/scripts/show/9467

Terakhir Sekali, Restart Mozilla Firefox korang.

List yang autocheck link.
  • rapidshare.com
  • filefactory.com
  • fileserve.com
  • filesonic.com
  • megaupload.com
  • megarotic.com
  • megaporn.com
  • megavideo.com
  • netload.in
  • hotfile.com
  • uploading.com
  • usershare.net

Ni XLAWS letakkan 3 screenshot sebagai bukti.

Note: Yang tick hijau maknanya link masih hidup. Kalau merah pula menandakan link mati.




Lepas ni senang la kerja korang nak mendownload. Tak payah nak bukak website link checker lagi. =D


We Appreciate Your Comments

5 Respones to "Check Download Link Dengan Mudah"

Ery@GM said...

nice share daam .
memudahkan dan menjimatkan masa .
keep up the good work okki .


May 6, 2011 at 3:42 PM
XLAWS said...

Az thanks. =D anyway aku rasa jumpa mende ni kat SH. bila aku cek xde daa...so aku buat sndri.


May 6, 2011 at 7:20 PM
~aMi~ H-S said...

aq prefer the cavern link checker - gm script
sbb lg handy


May 7, 2011 at 11:24 PM
Ery@GM said...

cavern link checker de certain file host dye x detect .

adoyai .

but still atas diri masing2 gk .

de prefer yg tu , de prefer yg ni . :guling:


May 8, 2011 at 1:11 PM
XLAWS said...

tapi aku guna yang nie memang terbaik la =D


May 8, 2011 at 2:00 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS