Cara Install Custom Theme Win XP/7



Macam mana nak tukar theme Windows XP/7? Hah! tak payah nak pening-pening kepala. Gunakan Software TuneUp Utilities 2011. Software ni boleh permudahkan lagi kerja-kerja menukar theme secara automatik dgn beberapa click daripada guna cara manual. Kalau guna cara manual takut tersilap langkah di system32 yg boleh menyebabkan explorer jadi corrupt. Di bawah ni adalah cara-cara memasang theme dengan mudah dan lebih selamat.

1. Mula-mula download Software TuneUp Utilities (Download Here)
2. Sediakan custom theme windows XP/7 anda. (Download Here)

Pertama sekali, pergi ke tab Customize Windows>Visual style.


Atau untuk cara lebih mudah lagi dengan tulis styler pada start button search anda.


Selepas itu, tekan Add>Load visual style from a file...


Pilih file theme anda.


Tekan Apply. DONE!


Senang je kan nak tukar theme windows ni. =D


We Appreciate Your Comments

0 Respones to "Cara Install Custom Theme Win XP/7"

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS