Berkongsi File Lebih Pantas Dengan Kaedah P2P



Assalamualaikum semua. Kali ni XLAWS nak berkongsi dengan korang semua 1 kaedah macam mana nak transfer data menggunakan kaedah P2P. kaedah P2P ni sama je macam Torrent. Berkongsi file cuma dengan menggunakan web browser sahaja. Dengar macam mudah kan?


Contoh, kawan mahukan data kerja dalam PC korang. Tapi korang takde pendrive pula nak transfer data. Jadi, korang tak perlulah upload ke tempat lain seperti Mediafire, Hotfile dan bagi download link tu semua. Kerana ianya buang masa. Korang cuma perlu buka website dibawah ni sahaja.

Contoh di sini XLAWS menggunakan jetbytes.

1. Klik button Browse... dan pilih file yang korang nak transfer tu.
2. Selepas tu jetbytes secara automatiknya akan cipta 1 link download baru untuk file tersebut.
3. Copy download link tersebut dan berikan pada kawan dan suruh pastekan pada web browser kawan korang.



We Appreciate Your Comments

6 Respones to "Berkongsi File Lebih Pantas Dengan Kaedah P2P"

aixoruz said...

owh! amat berguna.. thanks.. i got problem to send my assignment to my friends .. haha :) tqvm


May 27, 2011 at 12:05 AM
XLAWS said...

sama2 aixoruz. mmg mudah cara mcm ni serta jimat masa.


May 27, 2011 at 9:42 AM
Arya Putra said...

tapi fail tu tak tersimpan dalam web tu kan?
sebab ia bukan web hosting fail macam mediafire kan?
(soalan kanak2 sekolah darjah 3..hehehe..)

terbaik!


May 27, 2011 at 10:19 AM
XLAWS said...

haah dia x simpan. ni just direct ke user laen je. xde nak simpan kat mana2 server.


May 27, 2011 at 8:14 PM
Anonymous said...

fileovermiles pon boleh :D


July 31, 2011 at 9:34 AM
XLAWS said...

thanks bro.. aku da add dalam list :D


August 1, 2011 at 12:18 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS