Bahaya Upload Gambar Anda Di Pelbagai Website!!! (Khususnya Perempuan)



Rasanya sudah banyak artikel mengenai betapa bahayanya upload gambar di pelbagai website seperti Facebook, Twitter, Myspace dan segala macam lagi jenis website. Tapi apa yang XLAWS nak sampai dan tunjukkan kali ini adalah lebih bahaya apa yang korang semua sangka kan dan tidak terlintas di fikiran korang!!!.

Khususnya kepada semua perempuan di luar sana tu tak usah la upload gambar korang di mana-mana laman sosial ataupun mana-mana website. Tak payah nak tunjukkan kejelitaan, kecantikan, kesexyian, kecomelan, lurah-lurah dendam semua tu atau dengan perkataan lebih mudah "bajet cantik je". Korang nak tahu kenapa XLAWS cakap macam ni???.

Sebab fungsi Photoshop skang ni lebih maju kehadapan! haaa kalo korang tak percaya korang usha gambar kat bawah ni.


Before

After

 Scanned!

Dengan beberapa klik je kat Photoshop tu dah boleh nampak "barang" korang. Ni la akibatnya kepada siapa yang pakai sexy sangat, baju nipis ataupun tak pakai bra. Memang korang senang kena scan la kejap lagi. Jadi, kepada wanita di luar sana yang ada gambar sexy korang tu cepat-cepat la delete sebelum giliran korang pula jadi mangsa siber ni. Lebih baik kita semua menutup aurat seperti mana yang telah ditetapkan dalam Islam daripada mengikut budaya barat yang negatif ni.

Hikmah di sebalik menutup aurat ialah dapat mengelakkan kejahatan, maksiat dan menjaga maruah serta harga diri. Oleh itu, cara berpakaian lelaki juga mesti memenuhi tujuan tersebut.

Mempamerkan tubuh merupakan satu kesalahan kerana dikhuatiri boleh menjurus kepada perkara kejahatan dan kemaksiatan sekiranya mempamerkan tubuh dengan aksi dan gaya yang tidak sepatutnya untuk tatapan umum tanpa rasa malu apatah lagi sehingga menyalahi hikmah menutup aurat.

Apa yang XLAWS nak nasihatkan ialah jangan lah kita menunjuk-nunjukkan kecantikan luaran yang ada. Sebaliknya kita harus menunjukkan kecantikan dalaman seperti akal, minda, dan kelebihan yang ada pada kita. Sekian terima kasih.

Akhir sekali XLAWS nak minta maaf kalau ada kata-kata kesat yang menyentuh perasaan korang serta gambar-gambar sexy di atas ni. XD

Note: Jangan lupa manfaatkan Facebook Share Button untuk sebarkan dan beritahu rakan-rakan anda mengenai info yang sangat penting ini!.


We Appreciate Your Comments

14 Respones to "Bahaya Upload Gambar Anda Di Pelbagai Website!!! (Khususnya Perempuan)"

Noor Idayu binti Azmi said...

oh sereeeem, ak sendiri private gamba aku


May 29, 2011 at 12:11 PM
XLAWS said...

lebih baik Noor Idayu terus delete je. safe 100% ^^


May 29, 2011 at 12:46 PM
Caien said...

kalu laki mcm mane???? :p


May 29, 2011 at 11:14 PM
BroZooL said...

Betul tu bro..dengan photoshop ni boleh buat macam2..jadi kepada semua wanita termasuk laki berjaga2lah upload gambar tu...


May 30, 2011 at 6:24 PM
collb9 said...

bro nak tuto....
hahaha


May 31, 2011 at 5:06 PM
ADAM said...

hahaha...bagus 2 xlaw..patotnya letak kat fb..bersepah gambar bukan2 skrang..semua pakat nak tayang je..


May 31, 2011 at 10:38 PM
XLAWS said...

collb9: tuto carik sendiri. ni bukan ilmu baik. kalo baik da lame aku share. hahahaha

ADAM: kpd yg suka tayang2 tu jaga2 la sebelum jd mangsa seterusnyer...

sebarkan pada member2 korang sumer k? =D


June 1, 2011 at 2:11 PM
XLAWS said...

BroZooL: betul tu bro =D.


June 1, 2011 at 2:26 PM
Reffles Ace said...

Semua besar-2.haha.Macam mana diorang create erk ? Creative.haha


June 11, 2011 at 11:34 AM
Asch said...

dorg amek muka korg, paste kat gambar bogel korg nak ?
baek delete je....


June 11, 2011 at 5:41 PM
XLAWS said...

Ace: ada la tuto dia. hehe
Asch: delete jgn x delete..kang kantoi aib lak. huhu


June 17, 2011 at 2:33 PM
Qz said...

tuto belambak kat internet


June 27, 2011 at 2:11 PM
XLAWS said...

haha tnye pakcik google je. sumer dia taw.


June 27, 2011 at 4:38 PM
kecik said...

nie smua bleh mrosak kan akhlak...


November 2, 2011 at 3:28 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS