Video Tutorial Aegisub Untuk Beginner




Apa-apahal biar XLAWS terangkan dulu mengenai Aegisub ni. Aegisub adalah freeware yang digunakan untuk subs movie/anime/music video pada masa kini. yeah, XLAWS pun sekarang ni menggunakan software ni untuk subs music video kegemaran.

Kebanyakkannya digunakan oleh fansub untuk subs anime. Apa yang paling menarik tentang Aegisub adalah korang boleh buat karaoke effect pada fonts tersebut. Haaaa tak percaya ke?. Kalau tak percaya cuba lihat video di bawah ni sebentar. Memang cool la effect dia!. hahaha =D

Aegisub Karaoke Effect



Tapi tutorial ni XLAWS tak ajar macam ni lagi. Korang kene belajar yang basic dulu OK?. Kepada korang yang nak belajar sangat-sangat Aegisub ni sila lihat video di bawah.



Kalau nak download boleh je.

Mediafire
http://www.mediafire.com/?5hbp453735afu1b

Kalau ada rezeki XLAWS akan buatkan tutorial Aegisub seterunya OK? =D


We Appreciate Your Comments

7 Respones to "Video Tutorial Aegisub Untuk Beginner"

Hyper said...

ehem-2..da tau x bgitau ak ada karaoke....caittt....


April 25, 2011 at 10:09 AM
Hyper said...

ajar la yg karaoke 2..adesss..tak kan show je bro.nak belajar ni..


April 25, 2011 at 10:11 AM
XLAWS said...

InsyaAllah ada masa nanti aku buat video tuto baru ok? uhuhu


April 25, 2011 at 11:34 AM
Aliya said...

dah setahun setengah pakai Aegisub....ajarlah yg karaoke punya....


June 7, 2011 at 6:30 PM
Anonymous said...

slm..tutorial karoke plz


August 11, 2011 at 10:18 PM
XLAWS said...

waaa aku lupa lak pasal nie. aku akan usahakan . sory2 :P


August 13, 2011 at 4:00 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS