Trick Windows Paling Mustahil




Kali ni XLAWS nak cabar korang. Kalau korang berjaya buat memang LEGEND la. hehe.

OK cabarannya ialah, korang create 1 new folder. Lepas tu rename folder tu dengan list nama di bawah 1 per 1. Kalau boleh memang korang Legend! SERIUS!. Kalau tak boleh jangan sedih macam kakak kat atas tu. hahaha =D


1. CON
2. PRN
3. AUX
4. CLOCK$
5. NUL
6. A:-Z
7. COM1
8. LPT1
9. LPT2
10. LPT3
11. COM2
12. COM3
13. COM4


Amacam? tak boleh kan?. Ada keluar amaran "the specific device name is invalid". hahaha sebenarnya perkataan-perkataan ni telah di reserve oleh sistem windows. Memang korang tak boleh ubah, tak kira la format gambar/lagu/video/shortcut dan pelbagai lagi. Kalau dapat ubah pun mungkin nanti OS korang jadi bengong sikit.

Apa sebenarnya 13 perkataan tu?

1. CON - Keyboard and display
2. PRN - System list device, usually a parallel port
3. AUX - Auxiliary device, usually a serial port
4. CLOCK$ - System real-time clock
5. NUL - Bit-bucket device
6. A:-Z: - Drive letters
7. COM1 - First serial communications port
8. LPT1 - First parallel printer port
9. LPT2 - Second parallel printer port
10. LPT3 - Third parallel printer port
11. COM2 - Second serial communications port
12. COM3 - Third serial communications port
13. COM4 - Fourth serial communications port



We Appreciate Your Comments

7 Respones to "Trick Windows Paling Mustahil"

BroZooL said...

Pernah test dulu trick ni bro..memang xleh buat sebab perkataan2 dalam sistem windows sendiri..pernah gak cari camner nak edit,tapi xpernah jumpa..=) Kalau bro sendiri dapat buat, memang salute la..


April 14, 2011 at 12:37 PM
XLAWS said...

haha memang x ley tukar rasanya. kalo bole takut OS ni jadi gila pulak nanti. huhu


April 15, 2011 at 10:07 PM
HerNameIsSha said...

ooo baru tau.. hihi3


April 19, 2011 at 11:05 PM
XLAWS said...

Boleh buat ke Sha? kalo bole memang LEGEND la. hehe


April 19, 2011 at 11:43 PM
HerNameIsSha said...

hehe3 legend lah sgt. of coz la.. xmmpu~ hehe


April 20, 2011 at 8:28 AM
XLAWS said...

memang mustahil nak ubah mende dah permanent ni. huhu hanya pro je yg tahu.


May 16, 2011 at 2:39 PM
Anonymous said...

boleh je buat pakai sopware daripada hexrut iaitu Copy paste Lover :: ini link untuk melihat sopware tersebut = http://w3.tbd.my/thread-10417.html


February 24, 2012 at 8:44 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS