Ranking Terbaru Antivirus 2011



Memilih antivirus sesuai untuk laptop dan desktop bukan satu langkah yang mudah. Oleh itu, ranking terbaru yang dikeluarkan oleh iransetup.com boleh membantu korang memilih perisian sekuriti sesuai dengan laptop anda. Di sini, terdapat tujuh antivirus yang dipertandingkan iaitu Kaspersky, Nod32, Avast, AVG, BitDefender, Avira dan Norton.

Setiap perisian sekuriti ini mempunyai kelebihan dan keburukan masing-masing. Jom sama-sama kita lihat ranking terbaru top 7 antivirus pada tahun 2011.

OK, mari kita mulakan.

Ranking berdasarkan keupayaan untuk mengesan dan membuang virus, Trojan, Malware, Worm, HackTool dan lain-lain malware.


Ranking berdasarkan beban perisian antivirus terhadap kelajuan sistem komputer (paling tinggi, paling ringan).


Ranking berdasarkan user-interface friendly (paling tinggi, paling mudah digunakan).


Ranking berdasarkan tempoh masa diperlukan penguna untuk mematikan sistem antivirus bagi mengelakkan sesebuah file dipadam (paling tinggi, paling mudah untuk disable sistem perlindungan antivirus sementara).


Ranking berdasarkan kekerapan update database (virus definisi) (paling tinggi, paling kerap update).


Ranking yang dipilih oleh IranSetup.com


Note: Dalam permerhatian XLAWS berdasarkan maklumat tersebut. Avast & Avira gak mantop. Sebab tak pernah nak kurang daripada 90%. Hmmm macam mana ni? XLAWS pun pakai MSE (Microsoft Security Essential) antivirus free je. Rasanya nak tukar kepada Avast la. Hehehe

Korang macam mana pulak?.



We Appreciate Your Comments

5 Respones to "Ranking Terbaru Antivirus 2011"

Arya Putra said...

Aku kekal dengan ESET SMART SECURITY 4 dan ESET NOD32 ANTIVIRUS 4..
ni la yang terbaik..


April 12, 2011 at 11:19 AM
XLAWS said...

ko pkai ESET ori ke bro?


April 12, 2011 at 4:55 PM
Arya Putra said...

ori bro..download dari official site..
username n password plak mmg ori jugak..tgk kat blog aku..ade aku tulis pasal ni..


April 12, 2011 at 9:42 PM
Anonymous said...

abg XLAWS ade x installer avast yg terbaru skli ngn crack..haaaa rse2 mcm na tuka jgk laa...
anta kat nuraini_jefry@yahoo.com
tens!


May 9, 2011 at 8:49 PM
XLAWS said...

nak avast ye. cuba try link ni. XLAWS pun x pakai lagi avast tu. http://cyberplara.blogspot.com/2011/02/avast-internet-security-60934-mn.html


May 9, 2011 at 10:43 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS