Mengenali YouthsaysYouthsays merupakan satu laman web komuniti di mana anda akan dibayar untuk setiap kempen yang dipromosikan. Bayaran akan dibuat sama ada melalui wang tunai (RM) atau credit point (CP).

Berbeza dengan nuffnang, Youthsays memberi peluang kepada anda mempromosi unique link anda di mana-mana tempat yang dibenarkan seperti Facebook, Twitter dan juga blog anda.
 
Jumlah bayaran juga agak lumayan. Bagi setiap unique click, bayarannya ialah sebanyak RM0.20. Lebih menarik lagi, purata sponsored campaigns/ads dalam sehari adalah antara 1-3 links. Ini bermakna anda boleh mendapat semaksimum RM0.60 untuk setiap unique clicks bagi ketiga-tiga links tersebut.


Kelebihan Youthsays berbanding Nuffnang.

100% ads avalaibility
Untuk setiap sponsored ads disiarkan, anda akan diberikan satu unique link yang tetap untuk dipromosikan kepada rakan-rakan anda. Berbanding nuffnang, setiap ads yang disiarkan menggunakan unique link yang sentiasa bertukar-tukar dan avalaibility untuk ads tersebut juga terhad.

Persaingan Kurang
Disebabkan ramai yang lebih fokus dengan Nuffnang berbanding Youthsays, jumlah persaingan dalam platform ini boleh dikatakan masih lagi rendah.

Kaedah Promosi Yang Pelbagai
Youthsays membenarkan anda mempromosi iklan/kempen di mana-mana laman sosial seperti Facebook dan Twitter. Selain itu, anda dibenarkan untuk menggunakan email sebagai salah satu daripada alat mempromosi. Anda juga diberikan unique link untuk setiap kempen/iklan. Anda boleh memanfaatkan link tersebut dalam blog atau membuat banner untuk link tersebut. Semuanya bergantung kepada kreativiti anda.

Bagaimana Youthsays Berfungsi?
Seperti yang diceritakan di atas, untuk setiap unique click bagi iklan/kempen anda akan dibayar sebanyak RM0.20.

RM0.20 per unique click

Dalam satu hari purata iklan/kempen disiarkan ialah antara 1-3.

1 iklan/kempen RM0.20 per unique click

3 iklan/kempen (RM0.20 x 3) = RM0.60 per unique visitor click

Jika terdapat 20 pelawat yang klik iklan/kempen tersebut

20 x RM0.20 = RM 4

Dan setiap pelawat tersebut klik ketiga-tiga iklan/kempen tersebut

RM4 x 3 = RM12

Dalam masa sehari anda akan dapat RM12. Jika sebulan

RM12 x 30 = RM360

Walaupun saya percaya, untuk mendapat 20 unique visitor yang klik iklan/kempen dalam sehari merupakan satu langkah yang agak sukar. Tapi, ianya bergantung kepada cara anda mempromosikan iklan/kempen tersebut.

Jadi, tunggu apa lagi? DAFTAR SEKARANGWe Appreciate Your Comments

0 Respones to "Mengenali Youthsays"

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS