Kurangkan Screen Brightness Untuk Penjagaan Mata Anda!




Salam. Sekaran ni XLAWS nak bagi tips dan tutorial sikit untuk penjagaan mata anda yang sangat berharga tu supaya tak rosak kerana PC!.

XLAWS cuma nak ingatkan je pada korang semua, sebab perkara ni XLAWS sendiri dah pernah kena. Sampai mata XLAWS ni berpinar-pinar dan sakit kepala (seperti berdenyut-denyut) dibuatnya. Tempoh nak pulih memang lama setengah hari baru nak elok!.

Yang suka mengadap PC macam XLAWS berjam-jam ni sila ambil perhatian!. Kang tak pasal-pasal boleh rosak biji mata tu. Sebelum korang kena baik sediakan payung sebelum hujan. Nanti sesal tak sudah.

OK, kita mulakan tutorial.

Pergi cari tray icon macam gambar dibawah tu kemudian klik kanan dan pilih Adjust screen brightness.


Dalam kotak merah yang XLAWS tandakan tu, sila tarik dia ke sebelah kiri untuk malapkan lagi screen brightness korang tu. DONE!


Harap tutorial ni dapat membantu penjagaan mata anda. Nak mata yang sihat dan lawa lagi makanlah lobak merah, brokoli, telur dan untuk maklumat lebih lanjut sila rujuk link dibawah ni.

Tips & Info Untuk Mata: http://www.suhaimi-isa.com/2010/04/18/makanan-untuk-kesihatan-mata/


We Appreciate Your Comments

2 Respones to "Kurangkan Screen Brightness Untuk Penjagaan Mata Anda!"

BroZooL said...

Saya pun nak kena pakai cermin mata dah nampak ni sebab asyik tgk komputer jer hari2..hehe


April 6, 2011 at 11:47 AM
XLAWS said...

nak tengok PC hari2 boleh, tapi kasi adjust screen brightness tu pown da memadai. =D


April 6, 2011 at 12:23 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS