Hitman 2: Game Tembak Orang Melayu




Baru-baru ni XLAWS ada post pasal Games Yang Menghina Islam. Tapi kali ni XLAWS nak beritahu korang semua pasal games yang menghina orang Melayu pula.

Tak habis-habis dengan agenda Yahudi ingin menghina Islam, tetiba lak ada game yang menghina bangsa Melayu. Apa kejadahnya?. Game Hitman 2 ni yang berkisah seorang karakter berkepala botak! ingin melunaskan misinya dibantu oleh pendeta dengan mencari dan membunuh boss mafia (kalau tak silap aku).

Bukti mereka hina orang Melayu pada gameplay dibawah:



Banyak perkataan Melayu disebut antaranya ialah:
Perkataan "lu gila!!" banyak disebutkan
"banduan" masa 1:44
"apahal ni?" masa 1:48
"boleh tahan" masa 1:49

Memang banyak disebut dalam gameplay tersebut!.

Yang aku pelik, masa minit ke 1:56 ada tulis, "Screw you, Haji".
Apa maksud Haji ni? Tembak Pak Haji ke???

Mereka ingat orang Melayu ni macam bodoh je. Ramai pak guard tewas di tangan seekor mamat berkepala botak ni.

Note: XLAWS pun terkejut gak tengok gameplay tu, pakaian polis kat dalam tu macam pakaian polis zaman dulu-dulu je. Dorang ni memang ada tak puas hati dengan polis Malaysia ke apa?. Ntahla, nilai lah sendiri.



We Appreciate Your Comments

53 Respones to "Hitman 2: Game Tembak Orang Melayu"

Anonymous said...

kalau macam ni la..semua game jgn main la senang cter..hina org tu,hina org ni..dah tu klu ko main game2 dr dulu lg memang babitkan bangsa,african la,arab la,mcm2 la..ade diorang kecoh?open your bloody stupid mind la..kembang kan sikit pandangan..jgn jd babi bwh tempurung..


May 4, 2011 at 2:57 PM
Anonymous said...

cube bce blog nie.. http://aku-macjay.blogspot.com/2011/04/piramid-melayu-tersembunyi-di-lautan.html aku rse sbb nie la kot..


May 4, 2011 at 10:34 PM
XLAWS said...

ok bro thanks for sharing about the blog.


May 5, 2011 at 12:17 AM
Anonymous said...

sah game ni tak popular, dan pengeluar ada kaitan dengan rakyat malaysia yg terlibat


May 5, 2011 at 3:48 AM
Riuz said...

ada level dalam game tu latar tempat dia di Malaysia
so no wonder NPC berbahasa melayu


May 5, 2011 at 7:39 AM
XLAWS said...

owh yekew. aku just share je. tak penah maen pown game ni.huhu


May 5, 2011 at 8:42 AM
Anonymous said...

new episodes untuk game Hitman : Blood & Money. Terima Kasih XLAWS. aku dah nk beli dah game nie.


May 5, 2011 at 5:38 PM
Anonymous said...

x fikir ke ia nye accident ataupun what so ever la . Lgpun , scare logiknye , perkataan 'boleh tahan' x de kene mengena pun ngn game ni . perkataan ' banduan ' lak mungkin slh dgr jadi ' what you want ' . Perkataan ' lu gila ' lagi la x masuk akal . apsal lak nk ckp bebanyak perkataan lu gila . Ish ! X fikir scare logik ke !?


May 5, 2011 at 8:05 PM
bolymoly said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

xsilap aku ada scene di KLCC.. tu yang ada speak melayu tu... correct me if im wrong..


May 5, 2011 at 9:54 PM
Anonymous said...

GILA NAK UP TRAFFIC. TAK MALU GILA KAU.


May 6, 2011 at 2:38 AM
khai said...

woi. nampak sangat video editting la. haiya. mula2 usha blog ni seronok, macam banyak info. lama lama mengarut je banyak. haha


May 6, 2011 at 3:41 AM
syeraheenim said...

hye syera nak share boleh ?


May 6, 2011 at 6:53 AM
jemacho said...

banduan=what u want.WAKAKA


May 6, 2011 at 1:27 PM
Anonymous said...

Kjp video 2 cam kna edit la.... Sya main x da pun bunyi 2 smua 2.... Klau smua ckp melayu... apsal ada ckp 'what do you want'' ?????


May 6, 2011 at 6:14 PM
@DiB said...

cube dengar elok mase minit 2:55 hingge 2:58... dengar cam die ckp jgn begerak


May 6, 2011 at 8:43 PM
@DiB said...

Pas2 Leh Tak Check Game God Of War Tu...


May 6, 2011 at 8:50 PM
Anonymous said...

korang jgn la main game ...pesan kat adik2 korang.. oke ..


May 6, 2011 at 10:34 PM
Anonymous said...

klu was2 jgn la main game tu ..ape ye hukum klu was2? hmmmmmm


May 6, 2011 at 10:36 PM
entahla said...

aku budak drjh lagi xmen gem aku men game RO je.haa tlg checkkan RO plak
tau tak Ro tu ape
RAGNAROK ONLINE pon ade unsur2ni keh?


May 7, 2011 at 12:07 AM
eszol raar said...

apa author ni?


hang jgn troll org boleh dak?


May 7, 2011 at 9:37 AM
Anonymous said...

paranoid..sume bende ko nk conspirasikan..xde modal


May 7, 2011 at 10:37 AM
Anonymous said...

ade dgr x dia ckp "jgn bergerak" kt minit 2.57-2.59


May 7, 2011 at 11:14 PM
Anonymous said...

Seperti katak di bawah tempurung.Banyak game juga ada tempat tempat macam ni.Sikit-sikit sudah marah,aduh...Ada game yang memerlukan character untuk pergi ke China,tentulah akan tertembak orang Cina...Jadi,character pergi Malaysia u maoo apa orang? American?Brazilian? Open up your mind la,jika u tak accept,habis la,kita ni tak boleh kembang seperti negara lain...jika u cakap cam ni,jganlah main game,jgan cari semua ni and find fault,tak payah nak susah diri...jika ur faith in Allah is strong,then all this will not even bother you...


May 8, 2011 at 1:38 AM
Anonymous said...

cam bangang jer


May 8, 2011 at 2:16 AM
Anonymous said...

betul la..... dah game ni latar belakang dia kat KLCC... memang la bahasa melayu..... kita just main for fun... why so serious? (cakap stail joker dalam dark knight)


May 8, 2011 at 10:26 AM
Anonymous said...

btul tu.. saya setuju dgn komen kamu,kalau later tempat dia dekat Malaysia, takkan tiba2 dia bunuh orang Afrika??
Haiz... pakai la otak sebelum cakap yang game2 ini menghina ok?

kalau tak puas hati, tak payah main la.. tak payah nak ungit perkara2 yang remeh temeh macam ini...

IF U HAVE FAITH, U ALL DONT NEED TO WORRY ABOUT PLAYING THE GAME...


WELL IT JUST MY OPINION(SORRY IF ANYONE HURTS)


May 8, 2011 at 12:51 PM
clientexpertz said...

orng USA memang camtu.. diorng x puas hati ngan malaysia sebb ramai orng USA duduk kat malaysia.. hahahax .


May 8, 2011 at 3:06 PM
Anonymous said...

klu cm2 baik jgn sntuh game trus...nk yg game ni x bleh...nk men game tu x bleh....klu la btul game2 yg DICERITAKAN oleh anda tu MENGHINA ISLAM!!! mungkin sbb diorg NOOB/X PAHAM/X MENGERTI/X TAHU/BLUR psal islam...depa merasakan GAMBAR2 PSAL ISLAM YG DI INTERNET tu adalah CANTIK...itu bleh dikira pujian kepada islam...org2 bkn islam tu depa x mengerti apa maksud perkataan di INTERNET tu...sbb tu diorg salah gnakn gmbar2 tu...diorg wat bnda tu sbgai keburukkan sbb diorg bkn islamkn~...klu diorg phm...diorg xkn ambil gmbar tu utk wat game...n klu kami dh beli game tu...xkn kami suma nk BUANG!!! bknkah itu membazir...dan membazir itu adalah AMALAN SYAITAN!!! so next time...THINK FIRST sblom menuding JARI DKT SYARIKAT2 GAME CAPCOM, EIDOS n lain2 lagi...aq tau ko jeles sbb ko x pandai buat game mcm diorg...


May 8, 2011 at 3:32 PM
Anonymous said...

ape kaitan kalau dorg tu ckp banduan,lu gila ape2 tu menghina org melayu?LOL


May 9, 2011 at 11:55 AM
Anonymous said...

astaga...
kalau pasal keseronokan bermain game tu...ko nak gadaikan agama ko...
better ko gi minum arak jela...better bergelar kafir...
sesungguhnya...kalau ko nk ckap orang kafir nie x tau pasal islam...ko silap...
dyrang nie...sggup buat ap saje...ntuk pesongkan akidah kita...
ak rase...dah ad sorang dah yang kene...ko dah kompem kne...
kalau ko nak cakap membazir amalan syaitan....ak rase...better ak mebazir...dari jd ahli neraka....
disebabkan price game yang hye 100 kebwah...ko sggup jd api neraka...
ak xsggup...x tw la ko...
pasal jeles x rety buat game tu...
kamon laa...xde sebab nak jeles xrety buat game kalau game yang dibuat tu...memesongkan islam...
better ak jadi orang bodoh jea...kalau bile ak pandai...ak makin jauh ngan islam....
komen nie...ak tujukan ka anonymous yg komen at may 8,2011 3.32pm....


May 9, 2011 at 2:19 PM
Idham mokhdzir said...

yo dude...ko baru je mengkafirkan sesama muslim yang cuma nak bukak minda sesetengah pemberi komen yang tak sedar...dok asyik teori konspirasi je...depa baru ja cakap skit, lu dah '.ko nak gadaikan agama ko...
better ko gi minum arak jela...better bergelar kafir...' Apehal nih?? nih ker imej islam lu nak bawak?? pasal game tuh pakai sesetengah istilah arab...buleh jadik mereka tak tau dan hanya anggap tuh cultural arts semata2....kalo yer pon mereka berniat jahat, kita yang dah di ajar dgn ilmu2 islam patut dah boleh beza antara baik dan buruk instantly. nak lagi senang....tak yah main dan tak yah overreact...selesai.DUHHH.....hipokrit. Aku tujukan comment ni kat mamat anonymous May 9, 2011 2:19 PM


May 9, 2011 at 6:15 PM
Idham mokhdzir said...

and one more thing....that astaga word, is it short form for astaghfirullahalazim??? no such word dude....better correct thyself first homie.


May 9, 2011 at 6:20 PM
Anonymous said...

..jap2..kalo korg men same gak korg bunoh adek bradik@kawan korg..nk ckp bodo x..ish3..piki gune akal laa sedare2 Melayuku..


May 12, 2011 at 9:34 PM
Anonymous said...

..korg yg komen 'mcm' pandai tu..ko start dri skung buat game sendiri..buat game menyebarkan DAKWAH ISLAM..lepas tu burn dlm CD banyak2..n jual..xnk jual..bagi je kt sume bebudak MELAYU..korg rase diorg nk maen x?? ALHAMDULLILAH kalo diorg nk maen..selepas2 itu..korg promosi game korg tu kt blog..ak nk tegok korg kene komen bape juta ratus ribu million org..ak cabar korang!!

Muhammad,29,Muar,Ijazah Multimedia dan Elektronik,SDKA P1..


May 12, 2011 at 9:51 PM
V said...

Lu ni carik publisiti murahan pun jgn la sampai jatuhkan maruah sendiri...


May 14, 2011 at 7:53 PM
pandangan said...

sebelum dia tembak org melayu dia ada puji KLCC XD...dalam cut scene tu...diorg simpan sejarah dan data negara kita ni sejak zaman dahulu...yg pak guard tu bukan org melayu pun...paham2 jer la...diorg dah tggalkan malaysia 58 tahun XD...baca comment aku kat http://xlawsknowledges.blogspot.com/2011/05/games-yang-menghina-islam-wajib-baca.html?showComment=1305556155708#c6758983580388184976 bru korg sedar yg korg tak perlu la sibuk2 ckp benda camni...dalam game hitman 2 ni siap ada tembak org tgh solat lagi kat arab tak silap..background bunyik adhan...


May 16, 2011 at 10:48 PM
Anonymous said...

hoi....
dia dah mintak izin dr malaysia dan kalau pandai main kite x kan bunuh org melayu .... aku dh main game tu tp x de aku bunoh org melayu de...


May 18, 2011 at 7:30 PM
Anonymous said...

woi..
dia bkn ckp banduan...dia ckp what do you want


May 18, 2011 at 7:32 PM
Anonymous said...

"kalau macam ni la..semua game jgn main la senang cter..hina org tu,hina org ni..dah tu klu ko main game2 dr dulu lg memang babitkan bangsa,african la,arab la,mcm2 la..ade diorang kecoh?open your bloody stupid mind la..kembang kan sikit pandangan..jgn jd babi bwh tempurung.."

bg yg ckp bnde nie... klo ko yg kne hina melalui permainan nie mcm mana... n dri pelbagai sumber yg lain.. perasaan lu bro... lu ad otak pikir... klo main x main games langsung leh mati ker... otak kat mana... lutut.. or worse.. tapak kaki... otak yg 'harus' dipijak..


May 18, 2011 at 8:42 PM
Anonymous said...

Just skadar game..game 3D,game real...klu main game x real kn x best? nma Hitman.hero dlm game...stiap hero ad misi..klu kt Msia msti la bunuh org Msia...tpi yang jahat la.. ap ni skit2 hina... internet yang ko pakai ni spe yg cipta?bapak ko?org barat la...jdi fikir yg positif...jgn yg negatif je...


May 20, 2011 at 2:40 PM
Anonymous said...

oo... piksel2 dalam pc aku tuh melayu ropenya... dosa la tembak piksel ni.. hmm...
satu lg kalau dah otai main hitman ni, bunuh target je, pehal nak bunuh ramai2 orang??


May 22, 2011 at 6:20 PM
Anonymous said...

pendedahan yg sebenar ada di blog ni..
www.agentsil.blogspot.com


May 25, 2011 at 3:05 PM
Anonymous said...

hadoi game je pun.dia bunuh orang amerika jugak. kalau dia bunuh orang amerika so orang amerika tak payah main ah -.- kalau dia bunuh orang russia kira dia hina russia ah . hapa tah


May 27, 2011 at 8:03 PM
tembakbangsasendiri said...

author blog ni paranoid.minda tak berkembang.


May 28, 2011 at 10:04 AM
Anonymous said...

korang ni cam bodo je.komen mcm2.


November 13, 2012 at 11:09 AM
Anonymous said...

OWNER BLOG NI BODO. BENDA CAMTU PUN MENGHINA. KO DUDUK BAWAH TEMPURANG LA. TAK HABIS-TAHBIA KONSPIRASI


January 26, 2013 at 1:02 AM
Didiehamdani Osman said...

memey la dah org melayu mestilah cakap melayu habis cakap apa lagi


November 16, 2014 at 7:30 PM
Didiehamdani Osman said...

misi ejen 47(ejen botak dengan kodbar) adalah untuk membunuh targetnya bukannya tembak org yg x bersalah sesiapa yg menembak org melayu dia la yg menghina sebenarnya


November 16, 2014 at 7:42 PM
Didiehamdani Osman said...

ya setiap hero ada misi. tetapi misi hero dlm game ni adalah utk membunuh targetnya yg bernama charlie sidjan sahaja. yg lu tembak orang melayu knape


November 16, 2014 at 7:51 PM
Didiehamdani Osman said...

sya sokong pendapat itu


November 16, 2014 at 8:01 PM
Didiehamdani Osman said...

mungkin author blog ni x pndai bahasa inggeris


November 16, 2014 at 8:03 PM
Didiehamdani Osman said...

klau camtu jgn la tembak


November 16, 2014 at 8:05 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS