Games Yang Menghina Islam! (Wajib Baca!) Updated!



1) Devil May Cry 3


KUALA LUMPUR: Satu permainan komputer yang digilai remaja negara ini dikhuatiri boleh menjejaskan akidah pemainnya kerana ia mengandungi elemen menghina Islam apabila memaparkan kalimah Allah dan Kaabah.

Pemain permainan itu didakyah kononnya mereka berjihad untuk menentang syaitan kerana dikehendaki menewaskan makhluk itu untuk menembusi 12 pintu sebelum ‘penghulu syaitan’ menanti mereka di pintu terakhir iaitu pintu Kaabah.

Elemen penghinaan ke atas Islam jelas tertera apabila kalimah Allah dipaparkan di setiap pintu yang dikawal syaitan termasuklah di pintu kaabah.

Difahamkan, permintaan tinggi terhadap permainan itu menyebabkan pihak pengeluar kini sudah mengeluarkan empat edisi bagi permainan berkenaan sejak mula memasarkannya pertengahan tahun lalu.

Tokoh agama yang juga penceramah bebas, Hassan Mahmud Al-Hafiz menyifatkan permainan komputer itu satu penghinaan melampau kepada umat Islam kerana kaabah adalah kiblat dan tempat suci, begitu juga dengan kalimah Allah yang tidak boleh dijadikan bahan permainan sesuka hati.


Satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yang menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata dan yang membukakan pintu tersebut adalah karaker c.g.i. yang telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu hitam yang sememangnya Islam melarang amalan itu.

Ayat karaker c.g.i. itu ada membaca ayat, kalau tak silap lebih kurang begini permulaannya.

(Diterjemahkan dalam bahasa Melayu)
"wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan"

dan karaker itu membaca ayat itu didalam kitab yang dipegangnya. Kalau tak silap kitab bible. Pasal di akhir scene karaker tersebut ada menyebut 7 ayat kemusnahan yg tercatit didalam bible.

"Wrath, Sloth, Lust, Gluttony, Greed, Pride dan akhir sekali Envy".

Kalimah Allah pada 'Pintu' di dalam Permainan tersebut...

 Dibandingkan dengan Pintu Kaabah yang sebenar. Sama kan?

2) Clive Barker Undying


Permainan ini mengisahkan tentang perlawanan dengan syaitan. Tetapi ianya menggambarkan dalam istana yang diduduki syaitan itu terdapatnama-nama Allah di dinding istana tersebut. Ini seolah-olah menggambarkan bahawa sesiapa yang menyembah Allah itu adalah sekutu syaitan.
 

Berita mengenai permainan ini dirampas:
Permainan Undying dirampas kerana hina Islam

PERISIAN permainan komputer Clive Barker, Undying telah dirampas dalam operasi di sebuah pusat beli-belah di Kelang baru-baru ini kerana memaparkan beberapa perkataan dipercayai dipetik daripada al-Quran. Penolong Pengarah Penyelidikan dan Pembangunan, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Abdul Malek Ramli, berkata pihaknya merampas 50 keping cakera padat dari tiga premis di pusat beli-belah itu, hasil maklumat orang awam. Permainan itu mengisahkan watak utama, Clive Baker mengunjungi istana yang penuh ukiran artistik bercorak Islam termasuk ayat Al-Quran, yang dikuasai hantu dan syaitan.

Pemain permainan itu, menerusi watak Clive Baker perlu membunuh semua hantu dan syaitan bagi memperolehi sejenis tangkal bagi menghidupkan semula pemilik istana. Dalam laporan eMedia/Berita Harian yang disiarkan baru-baru ini Abdul Malek berkata, perisian cakera padat dipercayai cetak rompak yang dijual dengan harga RM10 itu, menggambarkan seolah-olah Islam berkompromi dengan syaitan.

Jika terbeli, beliau berkata, ibu bapa beragama Islam dinasihati memulangkan cakera padat itu kepada JAIS kerana ia boleh menpengaruhi kanak-kanak, selain menyalahi undang-undang.

Mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995, mana-mana orang Islam yang memiliki, menyimpan atau menjual bahan menghina Islam boleh dipenjara maksimum lima tahun atau denda RM5,000 ataupun kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan. Hukuman bagi orang bukan Islam yang terbukti menyimpan, menjual atau memiliki bahan itu, akan dirujuk kepada Kementerian Dalam Negeri.

Abdul Malek berkata, JAIS juga menerima dakwaan orang awam mengatakan, perkataan Allah dalam abjad jawi, timbul setiap kali Clive membunuh syaitan tertentu. “Jais masih menjalankan siasatan lanjut mengenai perisian itu dan ia mungkin mengambil masa tetapi serbuan terhadap premis lain akan dibuat secepat mungkin,” katanya.

3) Zack And Wiki


Luahan dari seorang gamer Wii:
Sebagai Avid seorang gamer Wii, saya sedang melihat trailer video game ini dan beberapa gameplay dari Zack and Wiki. Saya dibesarkan dalam sebuah keluarga Muslim dan melawat Pakistan beberapa kali. Oleh kerana itu, saya boleh mengatakan bahawa pada minit ke 0:20 dan 0:44 saat dalam video ini, anda boleh mendengar penghuni pulau sedang berdoa dengan suara panggilan Muslim untuk berdoa, "Allahu Akbar", dan kemudian meniru cara doa. Aneh dan agak mengerikan, saya sangat berharap laungan itu bersifat sementara sebelum diganti ke suara lain. Walaubagaimanapun, mengapa game tersebut dapat tempat pertama di sana?

Note: Korang boleh dengar laungan "Allahu Akbar" pada minit ke 0:20 & 0:44 pada video dibawah.



Tindakan yang dibuat:
The Council of American-Islamic Relations (CAIR) has announced that Capcom has removed what CAIR calls a "common Islamic phrase" from Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure on the Wii. The phrase's removal comes following complaints from CAIR and others.

The phrase in question is "Allahu akbar" ("God is most Great"), an Arab phrase frequently used in prayer. The phrase came to CAIR and several complainants' attention after it appeared in a promotional video for the game.

A Capcom representative told CAIR, "We have already contacted the team working on the game, and the phrase has been removed from the game and will not be heard in future videos released to the public."

"We appreciated Capcom's willingness to address Muslim concerns about the use of a religious phrase in an inappropriate context and applaud the company's swift response.

4) Prince Of Persia


Prince Of Persia Pedang pada watak tu ada tulisan Kaligrafi Arabic Alphabatic yang diatasnya ditulis,

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
(Sabda Rasulullah SAW)


"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar" (Surah Al- Ahzab:71)

Jika kita main game ini bermaksud kita juga menyokong apa yang mereka cuba sampaikan dan mereka lakukan; jadi semoga dapat disampaikan kepada saudara-saudara kita di luar sana.

5) Counter Strike Condition Zero Deleted Scenes


Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia. Kita kena tembak dengan askar-askar yang beragama Islam. Kalau kita sedar, masa kita tembak tu kita boleh dengar askar yang kena tembak menjerit "ALLAHUAKBAR" & "JIHADD".

6) Stronghold Crusader


Permainan Perang Salib. Pemain memain watak sebagai Crusader dan menentang musuhnya iaitu adalah orang Arab, dan ketika perang Salib, orang Arab semestinya orang Islam.

7) Guitar Hero 3 Legends Of Rock


Tidak cukup dengan karikatur dan filem pendek Fitna yang menghina kesucian Islam. Datang pula game komputer yang menghina kalimah Allah SWT. Kali ini game Guitar Hero 3 telah menghina kalimah Allah SWT. Guitar Hero 3 adalah permainan komputer yang memainkan lagu-lagu rock klasik.


Lihatlah bagaimana paparan kalimah Allah ini telah dijadikan paparan lantai dan kemudian dipijak-pijak oleh makhluk yang berupa “syaitan” bermain gitar. Sungguh biadap game ini. Game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dimiliki oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.


Jika kita tidak teliti, kita tidak akan perasan paparan kalimah Allah SWT ini. Pada sesiapa yang melihat permainan komputer ini sila uninstall game ini. Sungguh halus permainan golongan Yahudi dan Nasara untuk menyesatkan orang Islam. Waspadalah kita sebelum membeli mana-mana permainan komputer.

AZRINIZAM IBRAHIM
Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia

Ada 2 kemungkinan di sini.

a) Penghinaan Senyap
Memang sengaja menyelitkan unsur penghinaan.

b) Zodiak Virgo
Jika zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah, maka jadilah seperti bentuk dalam gambar tadi.

Zodiak Virgo:



Zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah:



Adakah simbol di dalam video game ini hanyalah zodiak Virgo yang terbalik atau memang sengaja menghina Islam?

UPDATED @ 5/3/2011
8) Resident Evil 4


Ni dia lagi 1 game yang menghina Islam iaitu Resident Evil 4. Resident Evil 4 merupakan game berdasarkan bahayanya biologi iaitu virus dan zombie. Ringkasnya, misi game ini adalah untuk menyelamatkan anak presiden Amerika yang diculik oleh kumpulan yang bernama "Los Illuminados".

Los Illuminados bermaksud “The Illuminated!”

Gambar berikutnya adalah lambang illuminati pada game tersebut.

 Lambang illuminati pada loket atau tangkal tersebut

 Screenshot dari gameplay Resident Evil 4

 Zoom pada pintu tersebut. 

Korang perasan tak apa yang tak kena dengan gambar di atas?. Agak-agak korang macam pernah nampak tak?

Kalau korang nak tahu itulah pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi, Madina. Macam mana boleh sesat dalam game ni pulak!!!.

Pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi

Apa yang lebih teruk lagi ialah pintu tersebut telah di Illuminati kan!!!. Lihat gambar di bawah ini.

Perbezaan pintu dalam game dengan realiti

Selepas meletakkan logo illuminti game tersebut

Memang melampau lah dorang ni!!!. Game ini turut dikeluarkan oleh CAPCOM sama dengan Devil May Cry. XLAWS pun tak taw la apa orang Jepun ni tak puas hati dengan orang Islam. Macam dah takde benda lain nak letak.

Kepada korang yang telah membaca post ni harap sebarkan pada keluarga, kawan-kawan dan orang Muslim yang lain secepat mungkin!.

Kesimpulannya, semua orang Islam diharamkan main games yang mempunyai unsur menghina agama-agama di dunia. Orang Islam haram main games yang ada unsur menghina agama Islam, hina agama Kristian, hina agama Yahudi, hina agama Buddha,hina agama Hindu, dan lain-lain fahaman dan kepercayaan yang berunsur keagamaan.

Kalau kita main juga, bermakna kita telah menghina agama-agama berkenaan dan bersubahat dengan penghina agama itu. Itu juga bermakna kita telah melanggar perintah Nabi Muhammad SAW.

Nabi kita Muhammad SAW melarang umatnya daripada menghina agama Islam dan semua agama yang ada di muka bumi ini. Orang Islam dilarang dan diharamkan daripada menghina agama lain.

XLAWS ada post lagi Games Yang Menghina Islam! (Wajib Baca!) Part 2

Sumber 1/Sumber 2 & pelbagai lagi


We Appreciate Your Comments

534 Respones to "Games Yang Menghina Islam! (Wajib Baca!) Updated!"

«Oldest  
‹Older
  401 – 534 of 534   Newer›   Newest»
muslimin sejati said...

yg anonymos tu jual body kat chowkit ke..........anonymos go to jambanlah berak tersekat sekat nak komen islam mcm tu....kalau nak jdi kafirun sejatilah sangat...pergi bwt bnda baikla..............


telur bsr pnye anonymous said...

woi anonymuuuuusssss kau tak tau ker islam tu ajaran yang benar atau betul...najib pun ckp ummatiummati...


MAKE SENSE LOR said...

KALO GAK SUKA GAK SUKA MAEN
KALO GAK BISA CREATE GAME GAK USAH CARI2 KESALAHAN ORANG LAEN
KELIATAN BEGO SENDIRI


Confession said...

Game tu boleh dikategorikan sebagai 18 tahun ke atas. Ia tidaklah menghina Islam (saya telah pun habiskan game itu) tetapi Persona-persona yang kita boleh panggilkan adalah tidak sesuai bagi budak2. Ini kerana terdapat persona yang pelik (seperti Satan, Metatron, Sandalphon, Vishnu, etc). Namun begitu, permainanya tidaklah menghina agama. Selagi kita tidak dipengaruh dengan Persona2 dalam game itu, tiadalah masalan.


Confession said...

C&C 3 memang mumpunyai bangunan seperti Masjid & surau. Namun begitu, terdapat juga bangunan seperti Gereja dan Temple di map2 lain. Selain itu, map2 yang selalu dimainkan tidak ada bangunan2 seperti itu langsung. Kalau setakat mempunyai bangunan2 seperti itu boleh dikatakan hina, ada game yang lebih teruk lagi


confession said...

You guys. Calm down. Firstly, do not insult people. While protecting our religion is a must, Prophet Muhammad also said that we must sabar and do not get offended. If we can't change them with out hand, use our mouth, yet as far as I have seen, most of my brothers in religion is easily offended. We need to change their thoughts with kindness and compassion, not thought insults and direct actions. Worst thing, we could just take it to our heart, and don't reply to them at all.


@Anonymous: Sorry for my fellow brothers. Just, don't start trolling here. They can get angry very easily.


Confession said...

Walaupun begitu, janganlah kita cuba menentang mereka dengan perkataan mencarut. Memang kita perlu menentang, namun kita tidak boleh melawan begitu sahaja. Jika kita betul2 mahu menetang, suruh kerajaan buat game yang menunjukkan apakah Islam itu sebenarnya. Civilization, sebagai contoh. Game tu memang ada element Islam, namun ia tidak menghina, malahan ia menunjukkan bahawa Islam merupakkan agama yang baik. Kita yang perlu memberikan contoh baik kepada dunia dahulu, supaya mereka tidak menghina kita.


Confession said...

DMC 4 itu lebih banyak kepada elemen Kristian daripada elemen Islam. In fact, DMC 3 hanya mempuyai pintu Kaabah itu sahaja, yang lain semuanya Kristian. DmC pulak (baru punya DMC, ejaan m kecik) pula tidak tahu, sebab game tu tak best. Tak main pun.


Confession said...

The Keepers tu bahagian Altair kan? Memang bahagian Altair mempunyai element Islam kerana Masyaf itu masih mempunyai penduduk Islam.


No-name said...

That's right, game is for entertainment. Don't take it too seriously. If you don't like them, then don't play them. You can't stop them from making the games. and whatever the religion, I don't care about that.


shamin@azi said...

tautakpe!!!


trololo said...

bagi aku , CSCZ tu aku boleh tukaa jadi sound arrggghh dll. yg lain x tau la sbb aku modder cs je


tony said...

pd pendapt ak ko slp org, klaun smua org bfkrn cm ko hbs la islam akn d prmainkn.. so sblm nk bckp bpk dlu.. kte kena pk long tem not short tem


lu fikir lah sendiri said...

fuck you shit!


Peace said...

that's true bro ... if people keep on attacking and getting angry for this kind of things, the whole world will threat them as terrorist and such .. we must be calm and pray to god .. all of you cursing and saying bad things about other religion all of you will get dosa/sin .. i admit some of the game creators should think and respect other religion before putting sensitive things in the game .. but if people keep on getting aggressive about this things .. it will never end, so if you want to make the world a better place for all religion just try to solve this kind of things without violent and with calm !! PEACE


Anonymous said...

orang yahudi dan kristen dah melampau, smnjak kejadian 9/11 terbukti bhwa trnyate yahudi penyebabnye, maka mreke mulai memfitnah islam sampai detik ini.


aku macho said...

masyaallah!!!!


Shamsul Bahriel said...

game tu dhlah bndo hk wk mung jd tinggal sembhyang...pstu plok mung main game hk menghina islam, samolah mace mung hino islam jgok...samolah mace yahudi...mung kno ngaji lagi...


Muhd Hafizi said...

kn devil may cry 3 ngn resident evil 4 bley wat MOD mne tau tu mod org yahudi ke yng wat


reaper13 said...

same la kite


reaper13 said...

you've all lost it. Nabi Muhammad did said not to insult our religion and also other religion. Why sitting here saying f this f that. I know I'm not a perfect muslim. I made sins. So please stop


Nur ismahani Irdina said...

Kami sayang Allah!!!!!!!


noone said...

fuck kristian


Erlangga said...

Sebaiknye Hapus Je Lah Games Yang Menghine Islam Tuh Tak Nak Lah Main Macam - Macam Tu


Erlangga said...

Celaka Betul Orang Kafir Yang Menghina Islam....Sesungguhpun Islam Tidak Pernah
Pun
Menghina Agama Mereka....Kenapa Mereka Hendak Menghina Agama
Kita....Jawapannya:Dunia Akhir Zaman Yang Penuh Dengan Fitnah Dari
Darjal Supaya Umat Islam Tersesat Dan Menjadi Pengikutnya....Sedarlah
Sahabatku....Pemai...


andika rajin main PB said...

waduh aku gx mau lah main game itu,aku tak mau untuk menghina agamaku


anamuslim said...

Salam semua muslim/muslimat


Game, sapa yang tak suka game? game elektronik mahupun bukan
Persoalannya bagaimana kita nak adept game?

ingat Islam tidak menghalalkan cara, walaupun "Game semata-mata".


Ada diantara kita ni yang hardcore game dan medium, ingat apa yang kita buat ditanya kelak "hari kemudian" apa yang kita buat di Dunia.


Dah kafir yang buat game, tidak mustahil dia ada unsur2 yang menjatuhkan agama Islam. Kita yang muslim dan tahu tentang penghinaan ini, bagaimana tindakkan kita?


1. Lantaklah, depa (mereka) yang main bukan aku yang main.
2. Ish.. tegur karang (nanti) kena marah,kutuk pulak.
3. Enjoy its a game bro.. relax for release tension dowh (bro).
4. Ya Allah, aku dah pernah main, aku ingat game tu tiada unsur2 hina Islam..
5. Nanti2 lah berhenti main game ni, sikit lagi nak menang/habis mission.


itu antara saya fikir yang mungkin pernah berlaku pada diri saya. Soalannya
bagaimana kita nak berhadapan golongan yang menghina Islam dalam era/ zaman yang serba modem? antaranya iaitu :


1. Jangan kutuk2 kepada rakan2 yang pernah main atau hina kepada mereka.,
kerana kita ini semua manusia kawan semua, ada bahagian dosa mereka buat, dan ada bahagian dosa kita buat tetapi berlainan situasi.
2. Beri kata2 yang boleh kita ajak kepada kebaikan, contohnya Hari ni senang ja kita main game2 berunsurkan penghinaan macam ini, bayangkan betapa "Susahnya Nabi Muhammad dan para sahabat berjuang untuk tegakkan agama Allah.
3. Ingatlah kawan2 semua ni game, entah kubur panggil bila, kemungkinan sewaktu kita bermain game ini "game berunsurkan penghinaan Islam" waktu itulah ajal kita.


itu antara contoh yang saya dapat beri, jadi jangan kutuk, mengata, perlekehkan kawan yang lain. Apa yang kita kutuk kawan2 komen dalam website ini pun ada habuan diakhirat. ingat jari, mata telinga semua jadi saksi walaupun kita tegur, tetapi teguran kita kearah mengutuk, cacian, hinaan. Jadi cuba singkirkan dalam hati kita semua.


Saya tertarik ada yang komen dibawah ni, jangan buang masa, masa itu emas
sesuai Imam al Ghazali berpesan, Yang Jauh itu "masa" kerana setiap yang berlalu tidak dapat diundur, dikembalikan.


Saya minta maaf seandainya ada tulisan saya menyebabkan terguris mana2 pihak, saya mohon ampun banyak2, saya menulis ini kerana saya pun suka main game, jadi saya tidak mahu saudara muslim/muslimat caci antara satu dengan yang lain kerana kita pasti akan berjumpa diakhirat dengan amalan masing2. jadi kesempatan ini, saya mohon andai sesiapa yang menyakiti atau pun disakiti bermaaflah sesama yang lain, kerana mungkin sedepa lagi kitan masuk syurga, tetapi hanya dengan komen kita yang menghina kawan dalam website ini, menyebabkan kita masuk neraka. saya memohon kawan yang menulis komen bermaaflah sesama kita ye, mungkin kita memaafkan orang yang menyakiti kita berkemungkinan kita yang sedepa lagi nak masuk neraka, dimasukkan kedalam syurga kerana sikap kita pemaaf, kerana apa kawan2


kerana kita ni nak masuk syurga ^_^, jadi ahli syurga tiada sikap hasad(dengki)
jadi mulai saat ini, belajar memaafkan kawan kita.


sekali lagi saya mohon maaf seandainya saya tersalah tulis, saya mohon maaf ya
Allah itu pemaaf, nabi kita pun pemaaf, apasalah kita jadi pemaaf ^^.


Akhir kalam dari saya sedekahkan bacaan kita kepada semua arwah2 didalam dunia ini, barangkali mereka terseksa disana, mudah2 apabila kita jadi ahli kubur
ada insan yang menghadiahkan pahala untuk kita,



Cantiknya ISLAM kawan2 (^_^) wassalam


Hakeem said...

Condition Zero... Aku main game tuh tapi aku suke ambik Terrorist-Askar pertama sbb pejuang tersebut seperti pejuang Islam... :)


Fadlantriananugraha said...

Aku lebih baik di tusuk tombak yg panas-panas Nya Dari pada main game yg menghina islan


mujahid said...

geme yahudi


imam said...

gameini seru tapi sayang suadh kubenci karna meghina agama ku


Hamba allah yang sejati said...

Astaghfirullahhalazim mudah mudahan kita sebagai umat islam akidah kita tidak terjejas aminn. Please Dont Play This Game!!!


norman haris said...

walaupun banyak sngt Game2 mcm tu diterbitkn. LEBIH BAIK MAEN GAME YANG MENGASAH OTAK SEPERTI PERMAINAN PUZZLE DI MINICLIP. KALAU NAK SANGAT MAEN MCM TU MAINLAH GAME YG X ADA KAITAN DGN ISLAM ATAU LAIN2 AGAMA


hawg Pro said...

aku harap ade la orang balas ...

aq maen game assasins creed revelations .. tetibe mase tengah jalan nampak macam ade bendera mcm berkalimah kat situ , ader kalimah Allah ngan Muhammad saw , ngan laen laen ... tapi dier tak de la mengutuk agama islam , dier mcm sangkut mcm bendera... x salah kan...reply asap!!


zamdilela said...

aku bnci gle dgn gme ni klu aku rt pdm of course aku pdm gme hina islm.knpe dirng bnci islm,ISLAM ITU INDAH SAYA SUKA ISLAM WE LOVE ISLAM


muhdd izzamudin bin rozali said...

aq bnci kristian


BOB said...

anjeng arh spe yg buat nie game n
ie jom arh gado aq bwk kaum bako diorng nie..........KITO BAKO


toceng said...

HEY KAWE sedeh betol cito awok


bobo said...

sial larh diorg nie.....menyirap betol aq


Silvia said...

ya allah, aku baru sadar kalau game resident evil4 juga menghina agama, tapi gimana ini aku terlanjur suka


CR7 said...

main Pes 2013 or Need for speed lagi best...takde nak campur2


MR.N said...

Malaysian.... -_- I don't really get why you r u thinking those games r looking down on your religion


Apiz Azhar said...

masalahnyer nape sampai nak mengutuk agame2 ni. bende ni bkn perlu di buat main2.. bile kite hina agame diorang nnti mrh, bile die hine agame kite buat derk jer..mane x sakit hatinyer.. yg penting kite perlu kuat kan iman.. klu rase was2 jgn main atau buang jer..


Hachi Moko said...

walaupun kita yang dianggap jahat dan dari neraka... itu tidak mengapa kita perlu sentiasa bersabar dan sentiasa mengikut sunnah Rasullullah terutamanya BERSABAR


Hachi Moko said...

bersabarlah dengan orang yang menghina kita... percayalah kita tidak akan rugi kerana apabila kita bersabar bertambah pahala kita
dan elakkanlah terjebak atau mendekatkan diri dengan sesuatu yang menghina agama kita... dan rakan-rakan sabarlah jangan mencarut... itulah yang akan membuatkan syaitan lagi gembira :)


IJ said...

emang setan yg bikin game itu , dasar anak haram yg bikin game menghina agama islam


karina indonesia ^^ said...

parah banget nih,yg buat game ini bakal masuk neraka jahanam


Syahruddin Al'Batawi said...

putih bagaikan burung merpati..licin bagaikan ular berbisa.'


alya nazila said...

biarin... nanti mereka yang buat game itu masuk neraka seumur hiduppppp.....!!!!!!


Anonymous said...

Eee islam ga berguna ngapain lu hina game gw??!!!
Emg lu bisa buat hame kya gitu???? Eee malaysia tolol idiot ga punya otak!!! Lu ngapain hina agama gue??? Lu percuma baca AL KURAN!! Malaysia tuh bisanya cuman nge hina doang padahal malaysia ga bisa apa apa termasuk islam.. Eee kita itu hidup ϑȋ̊ asia indonesia masa tulisanya arab! Skali lagi lu nghina game agama gue liat aja lu!


Andrian Prasetyo said...

astagfirullah alajim


Hamba Allah said...

jika kita sudah tahu, kita harus berhenti main game2 tersebut . mmg musuh Islam akan buat apa sahaja untuk jatuhkan Islam . mereka akan berkata " it's just a game, just for fun" bagi mereka mmg seronok . tuhan mereka Jesus pon mereka buat karakter macam2 . Janganlah kita jadi seperti mereka . kerana game yang bersifat sementara, kita hina agama kita. saya sudah pun patahkan CD game Resident Evil 4 kepunyaan saya dan tidak pernah bermain game tersebut lagi sebagai tanda benci . walaupun ada rasa sedikit sedih . Devil May Cry memang sebuah game yang menyesatkan ..saya sudah perasan pintU yang dinyatakan di atas semasa pertama kali main . GuitarHero ... tgk cover CD game pon saya dah benci .


krauser zack said...

jika kita sudah tahu, kita harus berhenti main game2 tersebut . mmg musuh Islam akan buat apa sahaja untuk jatuhkan Islam . mereka akan berkata " it's just a game, just for fun" bagi mereka mmg seronok . tuhan mereka Jesus pon mereka buat karakter macam2 . Janganlah kita jadi seperti mereka . kerana game yang bersifat sementara, kita hina agama kita. saya sudah pun patahkan CD game Resident Evil 4 kepunyaan saya dan tidak pernah bermain game tersebut lagi sebagai tanda benci . walaupun ada rasa sedikit sedih . Devil May Cry memang sebuah game yang menyesatkan ..saya sudah perasan pintU yang dinyatakan di atas semasa pertama kali main . GuitarHero ... tgk cover CD game pon saya dah benci .


Adam Halid said...

fikiran dah kene racun..cm ni la...kesiannn...setakat game x dpt masok negara sndiri,,tu pun nak kecoh ke,,boleh mati eh kalo game x masok negara sndiri??baik ko g wat amalan byk2 la dri mmbazir waktu..ni x,,haihh,,kesiannn,,
nnt bawak game ko kat kubur sok eh...


ria said...

subahana allah orang yang membikin game ini pun mendapat dosa yang besar dari Allah SWT.
mengapa orang sejahat itu menghina umat islam


Hamba ALLAH said...

guA Ngga mAu ISLAM dI HiNa

kUaTkan IMAN KaLIaN Saudara ISLAM


Amir Rusyaidi said...

wahai admin.. boleh update lagi games ape yg hina islam? sye resah sampai sekarang. Assassin's creed hina islam tak?


Anwar said...

macam cod 4,mw2,mw3 juga hina islam


Anwar said...

saya ada resident evil 4 tapi tdk main pun...


Yushiro Lan said...

huuu... punya hebat resident evil 4.... aku tak perasan rupanya game tu hina agama kita haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......!!!!!!!


andriosa said...

kami wajip peraturi agama islam dan tidak boleh meng hina islam seperti permainan resident evil 4 tidak boleh ditru


jawsattack said...

memang ada bukti yang kuat..
namun apakah ini semua akan menyebabkan kita semua jadi bertengkar satu sama lain....
pikir lah....
mungkin itu memang karena orang barat tidak tau menau soal islam ....
dan akhirnya kenapa kita sesama pemeluk agama harus bertengkar karena sebuah masalah besar dalam game...!!

#ThinkAgain


LINDO said...

WALAUPUN SUDAH BANYAK BUKTI TENTANG PENGHINAAN ISLAM DIDALAM GAME'' TERSEBUT BUT KITA KAN HANYA MENCARI HIBURAN SEMATA!
APA SLAH NYA!!


nordinsabahan said...

biasa lh bh tu org barat,, tiada utak, dorang tu bwat agama dorang main 2mcm tda agama,


sanu said...

mudah mudahan yg bkin dpet azab allah amien ex sanu


firman said...

guitar hero parah banget nginjek tulisan allah


billy said...

parah parah


billy said...

islam harus menang dari pada yesus spa dukung islam spa dukng yesus like 15 disini


Haneef Nazari (Islam original) said...

KITE BLACKLIST PERNIAGAAN ORANG ASING JER BARU TIDAK MEMBAHAYAKAN ORANG ISLAM BERMAIN PERMAINAN YANG MENGHINA ISLAM WALAUPUN PERMAINAN ITU BEST.


Anti Kafir On Board!LoL! said...

aku siap jual skali ya allah ampunkanlah dosaku huhuhu(T_T)


are ziey said...

apa yang kau mengarut ni?tu game ke apa ke,kalau diorang buat game TAK ADA niat nak menghina islam,macamana kalimah allah,pintu kaabah dan sebagainya ada dekat dalam game tu bahlol?


are ziey said...

you know, the game is insulting islam? (our religion) is in the range of the game's insulting words such as Allah, the door of the Ka'abah is in the GAME! so, whether clothes, televisions, and all products made from japan or USA we should not use it ? is absolutely NO! whether clothes, television and so there is an insult to our religion? NOT right? but if the games are indeed an insult to Islam, Muslims must BOYCOTT the game, because the game does not respect our religion, for example, there is a game that personally insulted you religion, would you be angry or pleased? thought consider


are ziey said...

That's always game to insult our religion! because the evidence is there on! right up your eyes! so do not blame malaysia, since we were doing with our own religion! we do not like to insult them! it does not respect our religion! so, please understand (#-.-#)


Faiz Abu Bakar said...

kau benci cristiano ronaldo??


mohamad izzat said...

babi betul orang kapir ni.buat game yang menghina islam


babongelo100@yahoo.co.id said...

aku tidak tahu bahwa residen evil4 bahwa geme terlarang


Bunda said...

Iya aq mendengarnya menit 0:20 trdengar sgt jelas menyebut asma Allahuakbar dgn keras. N menit 0:28. Hnya mndengar Allah..


Bunda said...

Allhamdulilah klo sudh tau


Gue Pencinta Game Sejati said...

Aneh Banget tuh resident Evil 4 Sama Guitar Hero III


jauzi sya bana putra said...

cacad tuh menghina allah, gw gibeng ni!!!!


aneesa syaheera said...

condition zero tak tahu pun game tu menghina islam....


Gamer1998 said...

Age Of Empires pun menghina islam sebab kena lawan dengan Turki.Walaupun Age Of Empires 3 mendapat anugerah Permainan strategi masa sebenar pada tahun 2005,tetapi Age Of Empires 3 memang menghina islam.Kalau bab 1 kena lawan Turki sebab nak bagi kubu dipertahankan oleh kafir dalam game tersebut.Dahlah jangan main game Age Of Empires III lagi.


Agi Lobita said...

kristen bawok


damar al faqih said...

aztaghfirullah haladzim padahal aku senang main game itu


alvin said...

wah kristen pantek


alvin said...

udah 1 tahun gua main resident evil4 baru sadar kl0 menghina islam grrrr


alvin said...

ka god of war hina islam gax


alvin said...

anjing kristen pantek


alvin said...

gile lo ndro tuh game sering gua mainkan


Mumaiyah Adilina said...

Adakah ini satu penghinaan kepada agama kami..anda tak tahu ka benda ini salah..teda agama lain ka untuk anda cari..cuba anda fikirkan?
Betapa hinanya anda mempergunakan agama kami..


aldoindrian said...

astaga padahal aku sering memain kan nya maaf kan aku ya allah


hamba islam said...

kos monyet nu nyien na ges teboga pikiran
bener teuu


similikith said...

beranian goblog !!


nur umairah said...

kita tak penah menghina orng kafir


.m.y said...

Tak tau lah mane perginye otak kau..


I'm Azyan said...

Yg GH:LOR tu mmg aq dah lama tau. Aq terus buang game tu. Main x sampai setengah tahun.


Imam Madridista said...

Sbnarnya yg merusak agama itu kita sendiri..
Mereka hanya membantu.


pengkaji said...

yesus atau jesus adalah nabi isa... kristian merupakan agama sebelum islam... tetapi setelah nabi isa diangkat ke langit...orang kristian telah memutar belitkan kandungan kitab injil.... kristian yang sekarang bukanlah ajaran yang pernah disampaikan oleh nabi isa... kisah jesus dan nabi isa adalah orang yg sama cuma jesus adalah nama inggeris.... dan fahaman orang islam tentang nabi isa adalah berbeza berbanding orang kristian... x kisahlah nama nabi kita dalam bahasa apa pun yang penting fahaman kita mengenai mereka. islam memang harus menang tetapi menentang kristian bukan menentang nabi isa


Mohd Yusop said...

Counter Strike selalu aq main akhirnya mengkhianat saya T-T


A. Nazrein said...

Nasib baik game inFAMOUS (PS3) tak hina agama Islam...Alhamdulillah!!!


A. Nazrein said...

Nasib baik game inFAMOUS Second Son (PS4) tak hina agama Islam...Alhamdulillah!!!


Anti-Illuminati said...

Please Do not be fooled, by this games, orng yng buat game is christian, but they are being controlled by (illuminati), These people are all time big enemies to all of us. See? How they manipulate you guys, hating each other, and you guys are stupid to hate each other religion because your fucked up brain couldn't think out of the box, Don't be racist and hate christians because you think they did the game... mmang diorng yng buat xpi disuruh oleh orng illuminati. Think out the box dear malay or malaysians


akramgiler said...

aku dh terpenah main game counter stirke aku mintak maaf ye sebab aku x penah pun dengar mase kene tembak ade sebut allahhuaakbar


akramgiler said...

game M.A.T pun ade tulis name allah kat dinding bahagian yang bawah plak tu dia


KeChixx said...

err klau prince of persia the forgotten sands xpe kan.... ????


huuuuu said...

game Angry Bird pun menghina islam.......


puteri said...

............


Mat Aanas said...

Minecraft menghina islam ke tak?


anti_YAHUDI said...

apsl lu bangang sgt stupid lu ye x sngaje wk mende ye tulis tulisn allah kt ats lantai....hah!!!!!!!!ce mg jwb klu mg nok sokong ngt ye hina islam tu lembuuuuuuu....!!!!


anti_YAHUDI said...

game yg hina islam mestilah threw and burn


anti_YAHUDI said...

gi johor tanye muo!!!!!


alip said...

pandai yahudi menghina islam secara senyap...


pradjha yamaguchi said...

minta pendapatnya dong
gua main game guild wars 2 (https://www.guildwars2.com/en/) dan gua kena marah ama om gua katanya game itu HARAM! semua GAME ITU HARAM ! sama MAIN GAME ITU PERBUATAN KRIMINAL bisa minta pendapatnya!
gk soalnya buat gua itu ngambil ke bebasan dalah ber ekspresi sama emang udah banyak orang juga nyari nafkah dari main game kan.. GMN MENERUT LO ADMIN? JGN CUMA NYONTEK AJA !


Dan said...

Bangang gila agama lain dah tk de kerja ke nak menghina agama islam


Aiman said...

Aku ada prince of Persia sands tu. Tak perasan pun. Lepastu tahu ni aku buang cd tu


Adzwira Said said...

Entah Buat Rugi Masa Je


Anonymous ... said...

if you are muslim and want to buy the game ... you're are very stupid ... if non muslim ... you're are stupid too ... hahaha ... stop from playing the game idiot !!! ...


guest said...

klau mcm tu kita perthankanlah agama kita
kita kasi tau kt org game ni x elok dan menghina islam tapi sebelum tu kita prbetul diri kita dulu


guest said...

ingat ye kita nie ISLAM
JANGAN SAMPAI ISLAM HANYA DI KAD PENGENALAN
RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL


guest said...

agree with confession


think urself said...

^ Said the person who can't accept to boycott the games.. Why so retarded? What to think? You think they invent the game overnite? And tomorrow they launch on market..? Who to blame then., the game itself??


nurdiana said...

Bertaubat lah kamu sebelum kamu ditaubat kan.Astaufirunallahalazim.


iwan said...

Aku ada game ni,nasib baik aku tak main dah.


Tengku Adani Tengku Yusrie said...

kenapa la kristiien sanggup menghina agama islam


yahyamnur said...

alhamdulila semua sudah tau gak boleh main lagi


yahyamnur said...

org kristen yg goblok residen evil 4 bukan rumah org kristen ada gerejanya kok ada makluk aneh


ahmad amin 04 said...

kolo battlefield 1 boleh ke


haziq said...

hi


haziq said...

you fuck you bitch you son bitch bullshit the people who is not islam


haziq said...

fuck you creator game of this web


haziq said...

bull shit


Adam Syafiq said...

Nak main game tu boleh tapi pastikan game yg kita main tu tak ada unsur2 menghina islam.


RAZKY ALGI said...

kalau gta menghina islam gak ?


akbar said...

kampang yang buat game ini >:O


«Oldest ‹Older   401 – 534 of 534   Newer› Newest»

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS