Games Yang Menghina Islam! (Wajib Baca!) Updated!



1) Devil May Cry 3


KUALA LUMPUR: Satu permainan komputer yang digilai remaja negara ini dikhuatiri boleh menjejaskan akidah pemainnya kerana ia mengandungi elemen menghina Islam apabila memaparkan kalimah Allah dan Kaabah.

Pemain permainan itu didakyah kononnya mereka berjihad untuk menentang syaitan kerana dikehendaki menewaskan makhluk itu untuk menembusi 12 pintu sebelum ‘penghulu syaitan’ menanti mereka di pintu terakhir iaitu pintu Kaabah.

Elemen penghinaan ke atas Islam jelas tertera apabila kalimah Allah dipaparkan di setiap pintu yang dikawal syaitan termasuklah di pintu kaabah.

Difahamkan, permintaan tinggi terhadap permainan itu menyebabkan pihak pengeluar kini sudah mengeluarkan empat edisi bagi permainan berkenaan sejak mula memasarkannya pertengahan tahun lalu.

Tokoh agama yang juga penceramah bebas, Hassan Mahmud Al-Hafiz menyifatkan permainan komputer itu satu penghinaan melampau kepada umat Islam kerana kaabah adalah kiblat dan tempat suci, begitu juga dengan kalimah Allah yang tidak boleh dijadikan bahan permainan sesuka hati.


Satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yang menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata dan yang membukakan pintu tersebut adalah karaker c.g.i. yang telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu hitam yang sememangnya Islam melarang amalan itu.

Ayat karaker c.g.i. itu ada membaca ayat, kalau tak silap lebih kurang begini permulaannya.

(Diterjemahkan dalam bahasa Melayu)
"wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan"

dan karaker itu membaca ayat itu didalam kitab yang dipegangnya. Kalau tak silap kitab bible. Pasal di akhir scene karaker tersebut ada menyebut 7 ayat kemusnahan yg tercatit didalam bible.

"Wrath, Sloth, Lust, Gluttony, Greed, Pride dan akhir sekali Envy".

Kalimah Allah pada 'Pintu' di dalam Permainan tersebut...

 Dibandingkan dengan Pintu Kaabah yang sebenar. Sama kan?

2) Clive Barker Undying


Permainan ini mengisahkan tentang perlawanan dengan syaitan. Tetapi ianya menggambarkan dalam istana yang diduduki syaitan itu terdapatnama-nama Allah di dinding istana tersebut. Ini seolah-olah menggambarkan bahawa sesiapa yang menyembah Allah itu adalah sekutu syaitan.
 

Berita mengenai permainan ini dirampas:
Permainan Undying dirampas kerana hina Islam

PERISIAN permainan komputer Clive Barker, Undying telah dirampas dalam operasi di sebuah pusat beli-belah di Kelang baru-baru ini kerana memaparkan beberapa perkataan dipercayai dipetik daripada al-Quran. Penolong Pengarah Penyelidikan dan Pembangunan, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Abdul Malek Ramli, berkata pihaknya merampas 50 keping cakera padat dari tiga premis di pusat beli-belah itu, hasil maklumat orang awam. Permainan itu mengisahkan watak utama, Clive Baker mengunjungi istana yang penuh ukiran artistik bercorak Islam termasuk ayat Al-Quran, yang dikuasai hantu dan syaitan.

Pemain permainan itu, menerusi watak Clive Baker perlu membunuh semua hantu dan syaitan bagi memperolehi sejenis tangkal bagi menghidupkan semula pemilik istana. Dalam laporan eMedia/Berita Harian yang disiarkan baru-baru ini Abdul Malek berkata, perisian cakera padat dipercayai cetak rompak yang dijual dengan harga RM10 itu, menggambarkan seolah-olah Islam berkompromi dengan syaitan.

Jika terbeli, beliau berkata, ibu bapa beragama Islam dinasihati memulangkan cakera padat itu kepada JAIS kerana ia boleh menpengaruhi kanak-kanak, selain menyalahi undang-undang.

Mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995, mana-mana orang Islam yang memiliki, menyimpan atau menjual bahan menghina Islam boleh dipenjara maksimum lima tahun atau denda RM5,000 ataupun kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan. Hukuman bagi orang bukan Islam yang terbukti menyimpan, menjual atau memiliki bahan itu, akan dirujuk kepada Kementerian Dalam Negeri.

Abdul Malek berkata, JAIS juga menerima dakwaan orang awam mengatakan, perkataan Allah dalam abjad jawi, timbul setiap kali Clive membunuh syaitan tertentu. “Jais masih menjalankan siasatan lanjut mengenai perisian itu dan ia mungkin mengambil masa tetapi serbuan terhadap premis lain akan dibuat secepat mungkin,” katanya.

3) Zack And Wiki


Luahan dari seorang gamer Wii:
Sebagai Avid seorang gamer Wii, saya sedang melihat trailer video game ini dan beberapa gameplay dari Zack and Wiki. Saya dibesarkan dalam sebuah keluarga Muslim dan melawat Pakistan beberapa kali. Oleh kerana itu, saya boleh mengatakan bahawa pada minit ke 0:20 dan 0:44 saat dalam video ini, anda boleh mendengar penghuni pulau sedang berdoa dengan suara panggilan Muslim untuk berdoa, "Allahu Akbar", dan kemudian meniru cara doa. Aneh dan agak mengerikan, saya sangat berharap laungan itu bersifat sementara sebelum diganti ke suara lain. Walaubagaimanapun, mengapa game tersebut dapat tempat pertama di sana?

Note: Korang boleh dengar laungan "Allahu Akbar" pada minit ke 0:20 & 0:44 pada video dibawah.



Tindakan yang dibuat:
The Council of American-Islamic Relations (CAIR) has announced that Capcom has removed what CAIR calls a "common Islamic phrase" from Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure on the Wii. The phrase's removal comes following complaints from CAIR and others.

The phrase in question is "Allahu akbar" ("God is most Great"), an Arab phrase frequently used in prayer. The phrase came to CAIR and several complainants' attention after it appeared in a promotional video for the game.

A Capcom representative told CAIR, "We have already contacted the team working on the game, and the phrase has been removed from the game and will not be heard in future videos released to the public."

"We appreciated Capcom's willingness to address Muslim concerns about the use of a religious phrase in an inappropriate context and applaud the company's swift response.

4) Prince Of Persia


Prince Of Persia Pedang pada watak tu ada tulisan Kaligrafi Arabic Alphabatic yang diatasnya ditulis,

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
(Sabda Rasulullah SAW)


"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar" (Surah Al- Ahzab:71)

Jika kita main game ini bermaksud kita juga menyokong apa yang mereka cuba sampaikan dan mereka lakukan; jadi semoga dapat disampaikan kepada saudara-saudara kita di luar sana.

5) Counter Strike Condition Zero Deleted Scenes


Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia. Kita kena tembak dengan askar-askar yang beragama Islam. Kalau kita sedar, masa kita tembak tu kita boleh dengar askar yang kena tembak menjerit "ALLAHUAKBAR" & "JIHADD".

6) Stronghold Crusader


Permainan Perang Salib. Pemain memain watak sebagai Crusader dan menentang musuhnya iaitu adalah orang Arab, dan ketika perang Salib, orang Arab semestinya orang Islam.

7) Guitar Hero 3 Legends Of Rock


Tidak cukup dengan karikatur dan filem pendek Fitna yang menghina kesucian Islam. Datang pula game komputer yang menghina kalimah Allah SWT. Kali ini game Guitar Hero 3 telah menghina kalimah Allah SWT. Guitar Hero 3 adalah permainan komputer yang memainkan lagu-lagu rock klasik.


Lihatlah bagaimana paparan kalimah Allah ini telah dijadikan paparan lantai dan kemudian dipijak-pijak oleh makhluk yang berupa “syaitan” bermain gitar. Sungguh biadap game ini. Game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dimiliki oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.


Jika kita tidak teliti, kita tidak akan perasan paparan kalimah Allah SWT ini. Pada sesiapa yang melihat permainan komputer ini sila uninstall game ini. Sungguh halus permainan golongan Yahudi dan Nasara untuk menyesatkan orang Islam. Waspadalah kita sebelum membeli mana-mana permainan komputer.

AZRINIZAM IBRAHIM
Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia

Ada 2 kemungkinan di sini.

a) Penghinaan Senyap
Memang sengaja menyelitkan unsur penghinaan.

b) Zodiak Virgo
Jika zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah, maka jadilah seperti bentuk dalam gambar tadi.

Zodiak Virgo:



Zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah:



Adakah simbol di dalam video game ini hanyalah zodiak Virgo yang terbalik atau memang sengaja menghina Islam?

UPDATED @ 5/3/2011
8) Resident Evil 4


Ni dia lagi 1 game yang menghina Islam iaitu Resident Evil 4. Resident Evil 4 merupakan game berdasarkan bahayanya biologi iaitu virus dan zombie. Ringkasnya, misi game ini adalah untuk menyelamatkan anak presiden Amerika yang diculik oleh kumpulan yang bernama "Los Illuminados".

Los Illuminados bermaksud “The Illuminated!”

Gambar berikutnya adalah lambang illuminati pada game tersebut.

 Lambang illuminati pada loket atau tangkal tersebut

 Screenshot dari gameplay Resident Evil 4

 Zoom pada pintu tersebut. 

Korang perasan tak apa yang tak kena dengan gambar di atas?. Agak-agak korang macam pernah nampak tak?

Kalau korang nak tahu itulah pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi, Madina. Macam mana boleh sesat dalam game ni pulak!!!.

Pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi

Apa yang lebih teruk lagi ialah pintu tersebut telah di Illuminati kan!!!. Lihat gambar di bawah ini.

Perbezaan pintu dalam game dengan realiti

Selepas meletakkan logo illuminti game tersebut

Memang melampau lah dorang ni!!!. Game ini turut dikeluarkan oleh CAPCOM sama dengan Devil May Cry. XLAWS pun tak taw la apa orang Jepun ni tak puas hati dengan orang Islam. Macam dah takde benda lain nak letak.

Kepada korang yang telah membaca post ni harap sebarkan pada keluarga, kawan-kawan dan orang Muslim yang lain secepat mungkin!.

Kesimpulannya, semua orang Islam diharamkan main games yang mempunyai unsur menghina agama-agama di dunia. Orang Islam haram main games yang ada unsur menghina agama Islam, hina agama Kristian, hina agama Yahudi, hina agama Buddha,hina agama Hindu, dan lain-lain fahaman dan kepercayaan yang berunsur keagamaan.

Kalau kita main juga, bermakna kita telah menghina agama-agama berkenaan dan bersubahat dengan penghina agama itu. Itu juga bermakna kita telah melanggar perintah Nabi Muhammad SAW.

Nabi kita Muhammad SAW melarang umatnya daripada menghina agama Islam dan semua agama yang ada di muka bumi ini. Orang Islam dilarang dan diharamkan daripada menghina agama lain.

XLAWS ada post lagi Games Yang Menghina Islam! (Wajib Baca!) Part 2

Sumber 1/Sumber 2 & pelbagai lagi


We Appreciate Your Comments

534 Respones to "Games Yang Menghina Islam! (Wajib Baca!) Updated!"

«Oldest  
‹Older
  201 – 400 of 534   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Boleh x tlg chek game Red Alert..game ni ada x unsur2 yang menghina agama islam?


Ginosaji said...

@The.Watcher

If you want to turn a blind eye then do that, we don't care. What is important that this message was delivered and spread. In later day we won't be questioned for this.

Ah anyway. I bet you didn't know about "subconscious mind control", am I correct? With that kind of thinking like "just a game" is JUST what they want. They make it so perfect, so beautiful and yet so systematically until the likes of you think it of "just this, just that".

Y'know what? You are pathetic.


Anonymous said...

assalamualaikum
tolong checkkan game Bulletstorm dan Dragon Age II..
terima kasih..


Anonymous said...

saya ade maen game nie, dia pon ader ckp bahasa melayu..nama game tu JUST CAUSE 2..BLEY tolong check gametu x?


Anonymous said...

WHY THEY MENGHINA ISLAM.I LOVE ISLAM


Anonymous said...

people please,mind your mannerism please,apa faedahnya ckp kuang ajar,hmm?nk kritik pn kritik r ngn bhsa yg elok,bkn susah pn kn,apa r anda2 nih.


Anonymous said...

ak pon penah maen game RE4 n DMC... x prasan la plak... haisyh... game best tp tu la ad unsur2 yg memburukkan agama kte agama Islam.... pe pon moh kte rujuk ahli2 agama yg lebih arif mcm golongan mufti....mintak penjelasan secara teliti.. sbb kte golongan muda ni x cukup ilmu agama lg....then,ble da tau hukum brserta dalil yg sahih drpd ahli agama trsebut bru la kte ambik yg drastik dgn membuang atau bako je game tu jika haram klau halal simpan molek2 tak soh maen da.... maen PES lg baguih V>.<V


Espr3zo said...

try check game Darksider..


Anonymous said...

Tq.Aku ni dh la games.Tpi game yg ada tu tk prnh main lgi.Nsib baik.Aku akn bgitau kt kaki2 games yg lain.Insya-Allah.


raizo said...

cis btol...moga ALLAH trun kan bala untuk mereka yg berdosa ke ats perbuatan ini..


Anonymous said...

sedih gler bler org len men kan agama islam..dan lg sedih bila org islam sendiri mempermaikan agama sendiri


Anonymous said...

mereka tidak beragama. agama pon sesat. kesian


Anonymous said...

MasyAllah..pttla kene bale jepun..bile la plak amerika ni


Mriki Arakawa Blog (アニメファン) said...

Call Of Duty Juga....


Thoha said...

Semoga kita semua dijauhkan dari terlibat dengan penghinaan ini. Semoga Allah mengampuni dosa2 kita..


nur ili inshirah said...

ASSALAMUALAIKUM..

>> ya perkara yg kecil watpe dibesar2kan.watpe an..buang msa kowt..cube ibaratkan kta naik perahu,suddenly perahu kta bocor..but..kte bio je..agak2 kte tenggelam ke timbul????beberapa jam kat tgh laut 2..sama juga dalam ISLAM..apabila benda kecil diremeh2kan akan mnjdi besar..akn mnjdi virus dalam kehidupan kta...!!sudah dikatakan umat akhir zaman akan diuji dgn hebatnya !!dari segi pemakanan,pmakaian,pembinaan,ideologi dan mcm2 lgi yg merangkumi khidupan seharian kta..cuma kita antara sedar n x sedar or ada yg sedar tpy buat2 xsedar....

ya..kta mmg xptut ckp mmg ptut mreka ditimpa tsunami..kerana itu semua kerja ALLAH..ALLAH yg mentadbir alam ini...jika DIA mengkehendaki "Kun Fayakun! Jadi, maka jadilah!"..kita hnya mnusia biasa..bukannya penghukum..!! hah nape x bangkang pusat hiburan kat malaysia neyh..?asal x bangkang kilang arak..disko...perempuan yg xttup aurat >>>????APASAL..????sbb kta xdek kuasa..ya xdek kuasa suke ke kilang arak besar ada kat malaysia,disko ??? dalam hti ckp xsuke an...??? >>>>>> Sabda Nabi SAW di dalam sebuah hadith (riwayat Muslim)
bermaksud: `Sesiapa di kalangan kamu yang melihat kemungkaran maka
hendaklah dia mengubahnya dengan tangannya (kuasanya), sekiranya dia
tidak mampu maka hendaklah mengubahnya dengan lidahnya
(teguran/nasihat) dan sekiranya tidak mampu maka hendaklah
mengubahnya dengan hatinya (membenci kemungkaran dalam hati), itulah
selemah-lemah iman'. hah skrang yg kta mmpu ape..?????mampu kta nak ubah dgn tgn ( kuasa )?? > huh sgt2 xmmpu la..mampu kita ubah dgn lidah...??? > hanya segelintir yg mmpu dgn hti..?? > yep..insyaALLAH mmpu..

cuba korng pkir la an kalu kte nak guna kuasa yg pertama iaitu kuasa tgn ( kuasa )..agak2 korang la an japgi korang gi klcc ke....pavilion ke..disko ke..korang ckp " aku nak korang robohkan klcc neyh " agak2 la ade ke org nak dengar ckp korang..hah..haruslah x..silap2 org ckp gila..ok itu situasi A la..situasi B..sekiranya perdana menteri kta YAB Dato' Sri Haji Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak..ckp " saya nak klcc dirobohkan.." agak2 ada org dengar x ckp dia..???mestilah dgr kan sbb dia ada kuasa....>>RENUNG2KANLAH..

> nak tegur org lain konon..dri sendiri pn xbape btul..solat pn tunggang langgang lgi..lek ar kubur lain2..asing2 kn..dosa msing2 tggung..ko2 aku2..> mmg kubur lain2 asing2 tpy yg kena seksa suma sekali..sbb ape..???sbb pentingkan dri sendri..dah taw buat itu salah ini salah..tpy diam xnak tegur kawan lain..dri sendri je nak masuk syurga..org lain lantak la..> hurm kalu nak tggu dri perfect bru tegur org lain..bla taun da..kta tegur org lain xsemestinya dri kta mmg or kna perfect..kta tegur sbb dri kta pn mlakukan kesalahan..sma2 perbaiki la..dah taw jlan salah xkan kta teruskan an..kang jauh plak nak ptah blik..dah rugi msa..dah taw awal boley cpt2 U-TURN ke jalan yg benar......!!yg mna perempuan xttup aurat sume 2..doakan untuk dri kta n dri mereka juga..moga hidayah sentiasa ada n sampai pda dri kita n mereka..xrugi pn kita mendoakan sesama ISLAM..

KONKLUSI >>>> org kafir/barat..ada keburukan n kebaikan yg mna baik kta ikut..yg mana bruk kta xyah ikut..tinggalkan..

>>>> mohon maaf jika terkasar bahasa ,ada menyentuh hti mna2 pihak...dri ney hya insan biasa,xlepas dri buat silap..sentiasa kna renovat / perbaharui..yg mna rsa nak marah..marah la..yg mna rsa nak maki silakan..terima seadanya..terima kasih..assalamualikum


Anonymous said...

game....game....pekara yang sangat melalaikan...kejam sungguh diorang nak cuci minda budak2 dgn benda nie semua....


Anonymous said...

..sesiape yg kutuk agama Islam dekat komen blog nie..siap lu org!!!!


Anonymous said...

Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman.

“Artinya : Barangsiapa mencari agama selain dari agama Islam, maka sekali-kali tidaklah akan diterima (agama itu) daripadanya, dan dia di akhirat termasuk orang-orang yang rugi.” [Ali ‘Imran: 85]


Anonymous said...

..klau Amerika@USA kene tsunami@gempa bumi..aku rase diorg akn tros mundor..Ya Allah,turunkanlah peringatan mu kepada golongan yang mencaci agama sucimu ini..amin ya rabbalaalamin!!!


Anonymous said...

Aku tgk comment2 korang..ade yang comment main2..korang ni haih, aku taktau la nak kate ape..org bersungguh2 nak bantu daripada sesat boleh pulak main2..lu pikirla la sendiri.


gamerz said...

thanks 4 de info ...
and i think u should try 2 look on dota gamez


Anonymous said...

why dont u guys just report this officially?


Anonymous said...

cer story pasal prince of persia 2? kt c2 nk cakap ap sbnarnyer?? menghina ke x???


Mohd Yusuf said...

kena main dan periksa betul-betul nie....hehehheee


Anonymous said...

biorla diorang nak kata buat apa janji kita seronok main game ni sudah korang tahu kenapa org melayu2 ni tak maju2 ni lah salah satu sebabnye memekirkan perkara buruk tentang negara lain mcm ni ke islam ingat korang sapa tuhan nak jatuh kan hukuman sesuka hati .i play game for fun not for insulted muslim sebelum post beringat dulu games for fun ok .game main untuk seronok bukan nye nak menghina islam .janji kita tak tinggal perkara wajib2 mcm sembahyang,puasa dan mcm2 lain amalan yg wajib benda kecik mcm ni pun korang nak besar2 kan.


Muhammad Arif said...

astagfirullahalazim..
dunia akhir zaman...
tq 4 da info dan Mohon share ye... :D


Anonymous said...

subhanallah.. sesungguhnya umat islam dihina dengan pelbagai cara..

http://akuislam.com/blog/mauidzah/jika-benar-kamu-mencintai-kami/#axzz1LtxbiEQ2


Faizal said...

org kafir takleh tengok org islam senang


Anonymous said...

sye bukanlah penganut islam...tp bg saye islam adlah satu agama yang murni n bekkk...wlaupun sye nie non muslim tp pd pndapt sya,x plu menghina agme islam atupom agame2 len..bek kor seme check kt laptop/kompter korg mst de lambg zionis...caranye:
1.local disc c,klik kt program files,then klik kt microsoft office,pas 2 klik kt media,klik kt CAGCAT10..then cri gambo 285629...2 la simbol zionis...klu x jmp cri satu2...sye pom xgat kodnye..rse tol da..seme lap/kom di duni de simbol 2.tp sbg sorg yg prihatin,sye bukanlah nk menghina islam,tp sye berniat iklas tok membantu...lihatlah yahudi telah menyesatkan umat islam secra halus dgn meletakkan lmbg zionis 2 dlm lap/kom yg sebilangan besa digunakan oleh org islam...dgn care 2 scre x lnsg umat islam diibaratkan tlh menyokong yahudi...JAHAT KAN MEREKA..to yg pentg sme ats niat or nawaitu seseorang....perjuangkan agama mu..


Anonymous said...

big deal.. who cares about what the game says... you muslims did insults other religion, even if you deny it... right? kafir are the one who will definitely goes to hell... I used to be a muslim and I know what you all say in the mosque and in your prayer... what makes you all better than non-muslims? these are just games, don't take it too seriously and you won't feel insulted... be matured about this issue...


Anonymous said...

jap2!!!
saya xpaham yg psl PRINCE OF PERSIA tu
game nye kite boley maen ke x ni??


Anonymous said...

Astaghfirullah, teroknye... saya hampir2 nak beli game devil may cry 3 2, huhhu
syukran


Anonymous said...

try check sejarah game angry bird...skrg femous..dengaar citer game tu tentang zionis hancurkan rumah penduduk Palestin...


Anonymous said...

siot btol la diorang ni...da le game best2 yg hina islam~!!! x bleh nk nafikn game DMC3 dgn RE4 ade kat umah aku...mmg best main~ tp terpakse tgglkn game tu~


Anonymous said...

Subhanallah....JEPUN nie emang x kenang budi!! MALAYSIA sbgai negara islam telah memberi bantuan makanan,pkaian dan sebagainya ketika negara tersebut ditimpa bncana..p pe sume nie?? JEPUN malah mngina agama kita(ISLAM)..mmg patut JEPUN dlanda TSUNAMI!!


Anonymous said...

sumer game yg disebot tuu....sumer nyer aq men sampai abes...n favaurite aq lakk tue...x sangke lakk....thanx bro kasi ini peringatan.....


Anonymous said...

game2 semue dh outdated sebelum kes tsunami jepun laa~~


Anonymous said...

thanks 4 da informations...i'm very surprised 2 know bout all da popular games u've found...so,as muslims,we have 2 be more very careful of this world today...


Anonymous said...

assalamualaikum, kepada orG yg usaha uNtuK bongkar smua nih, keep it up.. xbleh di biar kan nih.. entah2 ada bnyak lgi kot... apa2 pun kita kena berhati dan PEKA.. syabas dan truskan usaha anda...


Anonymous said...

even though im not islam i think this is true..


Anonymous said...

banyak america cakap i am a god


Anonymous said...

god is good all the times..


zatie zul said...

terima kasih ... mtak share..


Anonymous said...

ne sume angkara yahudi ne...


Anonymous said...

korang flash game tu hina jugak game dia osama


Anonymous said...

nasib bek aku x minat game mcm nie.


Anonymous said...

aku layan PES n FM je..hahahaha


Anonymous said...

DOTA ade tak yang menghina isla,?


Anonymous said...

blh tunjuk x video bukti yg condition zero ada mngatakan jihad@allahuakbab...spaya rmai yg lg sdar...i want to share with my friends,...tq,..


Anonymous said...

nasib baik ak x main game2 nieh...


Syazana Aziz said...

memang melampau! rasa macam nak tembak kepala yang buat game ni. diorang memang nak menjatuhkan Islam!


Anonymous said...

dunia nak kiamat....salah satu cara bagi kemunculan dajjal...


Anonymous said...

dunia nak kiamat salah satu cara bagi kemunculan dajjal


Anonymous said...

aahhhhh..korang ni bangang semua...paranoid nak mampus...aku dah main semua game tu,xde pun sesat akidah ni..korang ni je yang lebih2..ntah apa2...sikit2 agenda yahudi,sikit2 freemason...takut simbol2 daripada takut Allah..ciss..hipokrit!


Anonymous said...

tlg check game Black shot...pls..


Anonymous said...

subhanallah...
kaunter strike 2 mmg da meluas dah....
semoga sedar la semua yg suka main game2 nie...


Anonymous said...

Astaghfirullah !
ni lah cre org yahudi nak mnyesatkn org islam..
game resident evil tu x pnah tahu pown ade cmtu..


Azie Azman said...

wah. dasyatnya..
thanks for the info =)


Ismail said...

donno wat to say...tapi seb baik yugioh x de dalam senarai.....ape pun kite x bleh marahkan diorg sebab kekadang salah diri sendiri gak...dok main game tu sal? lagi satu jangan nak jadi hiprocrite kat sini dengan mengutuk org lain....serta lihat lah diri kita dulu sebelum meng-attack org lain...dan sebagai muslim kita harus banyakkan bersabar....aku pun gamers cam korang gak....

yang benar,
hamba yg naif


Hamba Berdosa said...

adeh...psl game...mmg sesetgh nmpk xserius..tp kalu kite dok beli je game tuh..nmpk sgt kte dok sokong je...lenkaly diorg ske la...nnty kluarkan yg lg mghina...nk ke???...kalu bleh kte boikot je...yg serius event tuh pon..kalu bleh tlg 2 bleh tp dgn cara yg bijak...setiap bnde ade strateginye...prtame, boikot luh(kalo xbleh on the spot, bt la berperingkat..)...kalau sume org Islam boikot, sah la diorg rugi..kalau la korg taw dh bpe ramai org Islam kt dunia nih, dn trus meningkat...Boikot adlah cara yg paling lemah tp kalau ramai2 efektif...


are_mer32 said...

hahaaaa..slamt aq maen fifa 11 je...hehehee


NormaLiza Mah said...

http://xlawsknowledges.blogspot.com/2011/04/games-yang-menghina-islam-wajib-baca.html
Klik link utk menabung... TQ...saya ni kaki game... berguna entry ni.


Anonymous said...

Jdi ap lgi?jgn la main game2 barat..atau jepun....


Anonymous said...

terpaksa batalkan niat nk beli game stronghold crusader tuh.walauape2pun demi islam!!!!!!!


ahmad said...

bodo dulu pa pasal benda ni asal


Anonymous said...

sape yang buat games nie????kuang ajar btol lar!!!!!!!!!!!


Anonymous said...

x phm la cmne prince of persia tu mghina..


♥arissa arabella♥ said...

gila betol la ... jahatnam punye owng kafir ...


Anonymous said...

mohn share ya, tq :-)


Anonymous said...

Oh, xperasan plak game PoP tu...sy main xprasan plak wording2 tu...tp stakat ni dlm game tu xde plak unsur2 provoke Islam.

Utk game generals tu sy xrase ia satu offensive yg besar....sbb GLA tu pun xde plak dibubuh nama kalimah Allah dan Muhammad dalam logo or game tu...so kite leh kate team GLA tu mgkin pasukan non muslim...tp kalo game Devil May Cry tu mmg xpatutla...dahle jelas nama Allah kat pintu tu...pastu dikatenye pintu kegelapan... aku bru ja nak layan game tu...tp memandangkn da camni lak jdnya..xjdla beli


Anonymous said...

Bestnya main game, just for fun , release tension. apa salahnya?

So wats up ngan isu agama lak?

At least game ni menghiburkn.


Anonymous said...

age of empire III bole pilih nk lawan tentera mne .. aq xpnah pilih Turki sbagai lawan ..!!


Anonymous said...

game mne dengan Game RAKION ?


Anonymous said...

sorry , mcm mne dengan GAME RAKION ?


Anonymous said...

no point!!KESIMPULAN stop playing game lerr!!


Anonymous said...

mohon share ye,,,


Red Dany said...

KAFIR like Shit . F u c k Kafir !!!


Anonymous said...

mmg bangsat cpe2 yg menghina islam ni..!!
pt0tnye kte sbgai umat islam,memb0ikot sumenye yg berkaitan dgn org2 kafir..ini tak,krjaan lbh mementingkn bhsa yg d'gnekn kafir drpd bhsa kebangsaan sndri..fkr2 kn lah wahai org2 islam..!!!
klu kte trus mngutamakn hal2 yg berkaitan dgn org2 kafir..mane tdak nye org islam mudah dan sering d'tipu dan d'per 'BODOH' kn..???fkr2 kN lah..!!!!pcya lah jika kte memb0ikot trus sgala2nye berkaitan kafir,,hal2 sebegini dpt kte elakkn...insyALLAH..!!


Nadia said...

gwe dari kecik lagi main game-game diatas tapi tak pernah terpesong pun akidah.pon tak perasan semua diatas tu..lainlah kalu pegi kelab malam kah atau tengok akademi fantasial


Hayabasa-sensei said...

hmmmmm patutnya kalaw tunjuk anak2 muda kat kite , senang larh x yah nak suruh berhenti men game. x pon bdak2 bhenti tros men game


Syein said...

Satu lagi game yang menghina islam adalah Hitman 2 membunuh orang islam pada chapter ke 4 dan memijak ayat suci al quran


NazRyn Fitri said...

kalau aq tahu spe yg create game cm nih..
mmg aq bunoh.. grrrr....
ske2 dy jea..


Ami said...

sbr sume..
even mrka hine Islam, kite mmg wajib prthnkn Islam..
but, we need to follow Nabi Muhammad, jgn hine merka smula..


Anonymous said...

Nice Info may god damn those fucking game maker!!


Anonymous said...

kebanyakkan game mempunyai unsur2 negatif dan diharamkan..tp knp game cam ni masih ada kat negara ini????Takkan mereka pandang remeh je


Anonymous said...

ya allah saya tak tau pulak semua benda2 ni
dah lah game kegemaran saya resident evil 4 last year bru main game tu
and devil may cry tu pun pernah main tpi tak perasan pulak ada kalimah2 allah.. aduh byk dosa aku dah buat


hamba Allah said...

assalamualaikum.. minta saudara semak game warcraf III... sy ada trnampak penggunaan nama Allah dan ada satu watak Nabi Muhammad... huhuhu sedih ar.... minta saudara semak n sebarkn ek. ramai jg yg main game ni..... sy sudh abis main tp slps membaca blok ni, sy mgkaji game warcraf dan trnyata mghina islam..... tq


Anonymous said...

thanks bro...ak mmg dok main crusader tu....


mat said...

cube check game "Grand Thief Auto San`andress , tempat disco sebijik bentuk masjid.........


Anonymous said...

TULAH KAN ZAMAN SKANG NIEY


Anonymous said...

terima kasih bagi info ini.. saya sangat menghargainya..


Anonymous said...

x gune mnyer game....dah le hine agame islam...moga2 sume budak2 yg men game tuh....tlg la delete blik


Aien Zarin said...

astaghfirullahhalazim ...
celakalah bg mereka yg mghina islam dgn izin allah ..
azab pedih akn menanti mereka !


Anonymous said...

kite men game yg mnghine agme kristian xpape plak ea???dyeowg rilek je...kalo kte tngok btol2 lg bnyak lmbang2 kristian lam game..kne baling,kne bakar,n mcm2 la...ni sume ad lam sjarah..dr sume game kat ats uw cket je yg mngkin mnghine Islam...N TLONG JGN NK MMAKI KAT CNI..KORG TU ORG ISLAM..INGAT!!!


Khalid93


Anonymous said...

dlm game resident evil outbreak ade gak ke unsur2 yg menghina agama islam setakat nie aku maen hanye tembak zombie je


Anonymous said...

1 lagi pasal game online iaitu ryl (Risk Your Life) ade x unsur2 menghina islam


Anonymous said...

aku dah maen sampai tamat dah game RE4 dan DMC3 x sangka plak jd macam nie!!! Tapi tadi aku ade baca komen yang Devil May Cry 4 menghina agama Kristian...betul ke??? Sila komen bos......!!!


Anonymous said...

Kurang ajar spa yg buat game ni .makan taik babi !


Anonymous said...

halamak...berat2....YA ALLAH..AKU MOHON PADAMU..BERIKANLAH PETUNJUK KEPADA ORANG2 KAPIR...BERILAH BALASAN PADA MEREKA..KERAN HANYA ENGKAU SAHAJA YANG MAMPU MEMBALASNYA...AMEEN


Secret said...

Agak2 Game online pon ade gak ke?


Anonymous said...

hemmm.kafir lecit


Anonymous said...

clake punye game...mmg ntang ar...allahuakbar


Anonymous said...

GLERR LAA GAME ZAMAN SKRG , MCM X DE BENDE LAEN , DYEOWUNK NK MSOK KAN , MENGEDIT-EDIT LAK TUH . SEMEMANG NYERR ORANG KAFIR X TAU APE MKNE DOSE DAN MELAWAN ALLAH SWT .


Anonymous said...

GLERR LAA GAME ZMN SKRG , MCM X DE BENDE LAEN DYEOWUNK NK MSOK KAN , MENGEDIT-EDIT PLAK TUH . SEMEMANG NYERR ORANG KAFIR X TAU APE ERTI DOSA DAN MENGHINA ALLAH SWT .


Anonymous said...

thanks 4 da info;)


Anonymous said...

thanks 4 da info;D


Anonymous said...

setan giler....nate berok


sYaFiQa said...

Salam...mohon share yer, terima kasih


Anonymous said...

YANG PENTING DIRI KITE SENDIRI...CUKUP KAN AMALAN KITE DAHULU..ITU YG PLING PENTING...KERANE..ITULAH SNJATE PALING KUAT UNTUK LAWAN MEREKA..SEMBAHYANG HARI INI PENUH...?????....TNYE DIRI SENDIRI DAHULU...


Anonymous said...

bla3. . .C.S.O lagi xbleh main...banyak kutu MALAYSIA(iaitu cina)


Anonymous said...

fuck israel..


Anonymous said...

Kalau boleh segala games yang dikeluarkan oleh orang kristian jangan main. lagi selamat dan tak melalaikan.


aiman98 said...

bapak argh!!!...kat pc aku mmg ade CZ pon, pastu mule2 aku x caye yg first stage tu..aku cube la, skali mmg aku dngr!!! Astarghfigrullahalazim!!!!


Syafiq No Fear said...

dragonica ade x??


ad_eq said...

kurang ajar btl lha !


Anonymous said...

PATUTLA JEPUN KENA TSUNAMI. . .hambik hampa org jepun. .dahla sepek,pendek. . .MALAYSIA jgak yg nak tolong

~Jingga


Anonymous said...

mmg anjing org kafir ni..selalu anggap islam sebagai penganas..kafir xganas ke?selalu tindas dan rogol org2 xbersalah..kanina cibai...don call la..


Anonymous said...

thank kerana sudi meluangkan masa demi maruah agam islam...bermakna tanpa kita sedar dalam kita bergembira seronok main game..rupe-rupe orang kafir dah permain kan kite...perbanyak kan lah kite bertaubat pada ALLAH kerana lalai menjaga maruah agam islam...


Anonymous said...

kepada @umlot.... yg cs(counter strike) tu kn dia ckp ALLAHUAKBAR dgn JIHAD mse diorg kna bunuh..tu mknanye die mnjtuhkan islam ah...kan die bnuh rg islam tu...yg PoP lak kn ptg die ade tulis LA ILA HA ILALLAH kan....cba tgk die bunuh ape....prmpuan jht hntu dn sbgainya.....mcm mghina la tu...kalo bnuh msuh islamx pe gak....
sekaadar britau apa yg thu)


Anonymous said...

yang guitar hero tu sbnanye lmbg zodiak virgo...tpi kalau dtblikkan jdi nma Allah...aku dh prasan dh ni...tpi ni mgkin diorg x prasn atau mmg sgja....tapi

DON'T BLAME THESE GAMES IF UR FAITH ISN'T STRONG


Anonymous said...

eh jap2...yg PoP tu kte x tau sgt la....


Anonymous said...

jgn slhkan game2 ni...kalau akidah kte sndiri dh kcundg...bkn game je lgu2 rck,baju......bnyk sgt cra diorg nk mnghncurkn kte...moga kte dplhara oleh Allah....tgklah btapa penyabar nye Allah...walaupun dihina,dikeji,dituduh ada anak & istri dia tetap tidak mghukum kte dgn hukumn yg brt....Subhanallah


Anonymous said...

sbnanye game2 cnggini hnye buang mse la....lbih baek korg maen game tradisonal ke,bola kan berfaedah...ni maen game pc dh la bazir mse & eletrik....mrosakkn mte lak uh so better x yh main


Rízkãñ Cýg-Pàýữ Nöw'ñ-förêvêr said...

Mmang Gila Drng Apasal Diabuat Cam Tu tak de benda laen ka?


Anonymous said...

sesungguhnye yahudi ni mmg dh melampau....akhir zaman nih penuh penghinaan terhadap org islam...tunggulah diakhir zaman islam akn bngkit...nescaya jahanamlah kamu(org2 kafir) sehngga org kafir lari dn bersembunyi di blkg batu,pokok dn lain.....mka disaat itulah baru mereka tahu bahawa sememangnya mereka akn kalah....JAGALAH WAHAI YAHUDI AKAN KAMI MUSNAHKN KAMU SEHANCUR DEBU YG BERTERBANGAN!!


Anonymous said...

tk dopek laa maen dmc3 lg~


Anonymous said...

xlaws....bleh x cba checkan bbrapa game ni sbb saya memang suka sangat dgn game2 ni
1.god of war
2.god hand
3.prince of persia :rival of swords
....tu jer kot...sory susahkan....time kaseh bebanyak


Anonymous said...

Assalamualikum...xlaws...thnx 4 d' info kay? =)....Umm...can you investigate these games....they are my fav....
1.god of war
2.prince of persia - rival sword
3.god hand -my fav game
4.harry potter...
sorry if it's a burden and thnx....btw....idk why prince of persia-sand of time is insulting Islam...can any1 explain it??


FaRaH_fUnKa_WeIrD !! said...

astaghfirullahalazim...law aku taw game counter strike n stronghold tu mnghina gama aku sndri..aku xkan maen game nih!! cilaka tol kafir nih.


Anonymous said...

sial punyer kafirr~


Logan Henderson Lovers said...

ada 4 game yang aku suka !
DMC 3, Prince of Persia, Cs Cz, dan Re 4!

Oh man !!


zara said...

mari lh kita menunaikan solat hajat agar umat islam jauh dari penhinaan in


Anonymous said...

teruknya orang kafir! semoga muslimin dan muslimat tidak bermain game ini, amin...


Anonymous said...

bangsat kapir laknatullah..!!!


Anonymous said...

haaa masa sih guitar hero3 ada lambang kaliamh allah perasaan gk ada kok lantaix aja bersih sedikit pun gk ada tulisan zzzzzzz soalx gue sudah pernah main game itu


Anonymous said...

Ahh cmon, wats next? ban all the games? Ban streamyx? Ban Computers? Ban tablets? Ban phones? let's back to the cave!! Dont watch Astro or even TV! Don't read news!! Don't drive CAR , BIKE even bicycle! they are all made from Japan and USA! Don't wear clothes! Don't wear UNDERWEAR!! Blame ppl but never think twice! Idiot!


Anonymous said...

nien arkh verruckt this fucking bitch that game you now


Anonymous said...

aku suke sumer game2 tu..bkan nak kate aper..tpi..ianya Terpulang kpd diri sendiri..nak sesat or??pndai2 lah jage diri...


haikal97 said...

bolwh check game warcraft 3 frozen throne tak....??? map dota....


Anonymous said...

sapa the watcher tu?macam sial..phuuiihh


Anonymous said...

http://www.facebook.com/add_email.php#!/permalink.php?story_fbid=239110379451111&id=239103226118493&notif_t=like


amar safuan said...

Habih Jahanam......sail punya ORANG yang buat buat GAME tu...HARAM JADAH sungguh.....


Anonymous said...

Ko org ni melampau serious la dgn smua ni.

Ni smua GAME sahaja. Aku rasa org2 yg buat game2 ni TAK ADA niat nak menghina agama Islam atau apa2 agama pun.


Anonymous said...

Membongkar Tentang Game ni dh kira menghina org kafir lh ni... Org yang menyelidik tntg game ni sngaja nak melagakan islam dgn agama lain.. xder keje ke org yang memaparkn tntg game ni?? Malu lh sikit... Kalau pandai sgt, Buat lh game sendiri. jgn beli game yg mcm ni. Mgkin smua yg ada dlm game ni kebetulan jer... Sebab diorang nak yg rasa logik dan lbih nyata tntg game... dan kebetulan smua sma ada kaitan dgn islam. Mcm lh Kita Ni Xpernah buat kesilapan... Jgn slhkn org... cermin diri tu sendiri... -Junaidi-


izzat said...

maaf kerana menggangu saye ingin memberitahu anda bahawa game persona 3 dan persona 4 mengandungi perkara2 yang menghina agama islam dan memuja agama lain. kepada orang yang mahu menolong kami sila report perkara ini kepada jais.untuk maklumat lanjut sila pergi ke website ini :
http://www.youtube.com/watch?v=ZoWw0NHag3c


Anonymous said...

PADAN MUKA JEPUN kene tsunami....buat game hina islam....mcm ahspedaduu ! hahhaha


Anonymous said...

assassin creed revelations boleh main x?


Anonymous said...

Assalamualaikum..
Saya sangat meminati game

a)DMC 4
b)All COD Series
c)NFS
d)Assassins Creed
dan sangat kecewa apabila terdengar tentang DMC 3, harini.
Saya memang dah beli DMC 3 dan Resident Evil 4 tapi tak tahu kenapa tak tergerak nak main. Saya ada gaming komputer yang paling latest dari Dell, 2011 tapi still tak dapat main game tu. macam tak sedap ati. mungkin Allah nak selamatkan hati saya daripada benda2 tu.

Sepanjang saya main DMC 4 dari grade A sampai SS (Kira banyak kali men), saya rasa takde pape unsur yang menghina Islam. That's why saya ingatkan DMC 3 takde isu ni. Jadi, apa pendapat saudara tentang DMC 4?
tambahan, DMC5 dah nak keluar, boleh main tak? saya risau sebab Dante (DMC 3,2,1) jadi watak utama sekali lagi dalam game tu...
Tapi saya lebih sukakan Nero (DMC 4)

Kalau tak boleh jugak... biar saya buat game sendirik la...


suarez said...

tak baik la orang kafir nanti kena seksa taktahu balasan korang nanti kau kena jawab dengan tuhan kita orang saya nak pesan kalau awak tak delete saya pun tak tau nak kata


Anonymous said...

ccd nian game ini dak usalah di buat


Anonymous said...

alhamdulillah.
dont only blame the west but it turn to ourself
insyaallah akan ada perubahan


Kyra said...

Ini sudah melampau


Administrator said...

lagi.. lagi.. nak tau larr mne game yg haram utk main.


sekar smp 1 dagangan said...

ya allah ternyata ... qw jg hrus hti' ni spya g brpngruh 5 gtu2n


Orifice said...

Sangat susah nak sedarkan mereka yang dah addict pada game2 yang macam ni..hhuuupphhh...


Anonymous said...

yahudi Fuck Men!!!


FuFrootz said...

MKsih Info nya Bro!


Anonymous said...

kalo bleh koment ni, mungkin benar mereka menghina islam mungkin, tapi gak menutup kemungkinan bahwa yang mereka ambil itu kayaknya bagus juga segi artekstik apalah


Anonymous said...

agree with Leon....

kite ni plak xyah ler..nak aib2 kan org2 yg buad tu sume..last2 kite jgak yg dpt dose free...suke ati la dyorg nak wat pew pon..salkan dyorg bahagie...its just a game..kite bleh buad plihan nak maen atau buang tros...RE4 my fav..memang la x prasan ble maen an..tp klo kite maen jgak x semestinye kite menghina islam rite???as long as you believe in your faith is enough...stop judging others..kalo ye pon nak mengate,caci japan..tengok la sume pralatan kat malaysia neh..kebanyakannyer dari sane gak an?? sy x menyebelahi memane pon...cause i'm muslim too and i really do love a lot things from japan...ble dah tau nii..surprise la gak an...but its just a game..its for fun not for insulting others..kalo ye pon antare org yg buad game tu benci kan islam..pe yg kte bleh buad?


Ardiansyah said...

nice info

thanks...


Anonymous said...

GAMES MUST BUY!!


fendi said...

Masyallah
astaghfirullaahhh....
sebarkan bende ini kpd saudara kita yg lain........sebelum terlambat.....sesungguhnya aq syg kan ISLAM......


jai f10 said...

games skg ni bnyk mmpngaruhi mnda umat Islam secara halus...tnpa kte sdri...kta trut trbabit dlm games ni....umat Islam prlu peka dgn isu ini agar prkara tdk mnjatuhkn akidah kte sbgai umat Islam....


jai f10 said...

games bnyk mmpngaruhi minda masyarakat namaun phak lain cube mengunakan games utk tjuan menjthkan akidah umat Islam.. oleh itu,kte prlu peka dgn media massa supaya kte dpt mngetahui tntang hal2 yg blh mnjtuhkn akidah kte..


Anonymous said...

Fitnah akhir zaman.


Anonymous said...

gitar Hero ternyataa.... --'

istighfar lah.


Anonymous said...

Fuck you radical Muslims. What do you expect? Every game developers to snub dirt on Buddha's face? Or maybe Christ's? Again, fuck you! This is for entertainment purposes only. Most wouldn't realise its existence there. If the game developers snub shits onto other religion, like fuck would anyone of you take it to attention such as this. Open your eyes and look properly. Most terrorists are Arabians. So, what's wrong having an Arab guy stripping his clothes showing his body covered in bomb? If he's a real terrorist, then there's no problem. It only adds the game to another level of realism. No big a deal. Such nuisance living in a world full of overwhelmed Muslims. What you've done here is blasphemy!


ih-one said...

sebenrnya agama mereka sendiri pun di hina.. yang resident evil 4 bertemakan gereja yng kotor, di huni makhluuk yg menjijikkan.. dasar bodoh...


Anonymous said...

KAN SENANG IF KITE SEMUA TAK PAYAH MAIN GAME2 SEBEGITU. SEBAB TU LAH RAMAI REMAJA SANGAT LEKA SEMASA MAIN GAME2 DI CC DAN RUMAH. SETIAP BENDA YANG DICIPTA ADA TUJUAN NYA SENDIRI. MCM NON MUSLIM, MEREKA ADA TUJUAN NYA TERSENDIRI. BAGI KITA UMAT ISLAM, TAK PERLU KITA MARAH2. MAKI2. JUST STOP MAIN GAMES AND TINGKATKAN LAGI DAKWAH2 TENTANG ISLAM. DAN PERGILAH BUKTIKAN KEPADA REMAJA2 YANG SEDANG KUSYUK BERMAIN GAMES. SEBAGAI UMAT ISLAM, KITA TIDAK DI AJAR UTK MEMBURUKKAN ORG, TAPI KITA DIAJAR AGAR MENASIHATI. JADI, RAMAI2 KITA SEBAGAI UMAT ISLAM MENASIHATI, MENGAJAK RAKAN2 SUPAYA HENTIKAN BERMAIN GAME SEBEGITU DAN MENGUATKAN IMAN KITA. DGN MAIN2 GAME NI, BANYAK YANG KITE RUGI, DUIT, DAN MASA. MASA ITU EMAS. terima kasih :)


Muhammad Mustaqim said...

sapa yg main game ni di rumah ataupun cc.cubalah ingat agama sendiri dan beritahu orang lain tentang game ini sebarkanlah di facebook keer yahoo atau twiter kerana game ini sudah menghina agama kita dan allah yang maha berkuasa.jika anda mahu beli game dari mana mana game haram ini tanyalah kawan yg dh tau                                                                                                   assalammualaikum pada sesiapa yg membaca


SëptïÄn D'Bieterz said...

Gue Gx Tau Kalau Residen Evil 4 Juga Meng Hina Islam


SëptïÄn D'Bieterz said...

Kristen Anjink


Ardi_brigez14 said...

siapa lah yg bikin game yg menghina islam itu namanya sirik, kita tdk boleh menghina agama islam nanti akan ada balasannya oleh allah


Leon_umberella said...

 tai kau


siti mahirah said...

bodoh punya orang yg cipta games tu pegi mampus lh kau,kau siapa nk tentu kn kalam Allah?
 


Amer Iskandar said...

Tidakkkk ... Resident Evil 4 ~ Setelah 4 thun aku main , Bru aku sedar , Ya Allah !


Kerenz_adam said...

dasar game tidak berguna


priyo said...

dasar game tdk berguna


tiatia said...

permainan yg tak bergunooo


hamba ALLAH said...

sesungguh ny di dunia ni tiada kebetulan..smua telah dtakdirkn ALLAH MAHA ESA..
semua yg baik dtg drpd ALLAH , yg bruk dtg dr mnusia itu ats klemahan msing2x..
bukan niat mgjar..utk mcari KeReadhaan ILLAHI..ilmu hrus di kngsi2x..-main mata-


naufal said...

dasar tu yg menciptakan games ini tidak punya otak??
 


Capokbehking said...

MAK KO YA NGEJEK AGAMA AKU JING KRISTAN MACAM MUKA BABIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII 3:)


Aidil_impian0 said...

babi  spe buat games nie


Arififien45 said...

sialan tuh yg buat, nnt d akherat ane ejek ente dr sorga...


Ikmallatif said...

yahudi babi x pakai otak bodoh setan


Muhamadaidildanish said...

YA ALLAH TOLONG LAH HAMBA MU YANG LEMAH INI TERLEPAS DARIPADA DIPERBODOHKAN OLEH ORANG YANG ZALIM


Ahlilkitab said...

well fuck u too u are use to fucking up up ur buddha and fucking up everybody around u and the way u talk u are really fuck because u dont give a fuck about anything.


Fcuk said...

fuck ya man. go die arh. what will you feel when ur religion were being insulted like this. fuck you!


Nurafidah Mustaffa said...

bila agama islam itu sendiri dpermainkan, diperlekehkan,direndahkan, disamakan dgn agama yg lain..maka kita umat islam wajib bangkit menentang sedaya mana kita mampu..tidak kira dgn cara apapun.Tegurlah scara lisan,hati dan perbuatan..kenapa mesti cakap its just a game?? bila ianya melibatkan agama islam kita sendiri ...its for fun not for insulting other? apa ni..bila game tu ada unsur penghinaan islam..maka itu bukan perkara yg perlu dianggap remeh..itu lah masalah umat akhir zaman, perkara yg merendahkan martabat islam, dosa-dosa kecil dianggap biasa di khalayak ramai..kenapa mesti apa kta boleh buat? macam2 yg kita boleh buat..banyak lagi game lain yg jelas takde unsur kesensitifiti agama..kenapa pilih game ini..bila ditegur ikut jelah..bukan susah..banyak lagi pilihan lain..nak have fun tu bersederhanalah sikit...jgn tabbaruj..hidup ni pinjaman je..nk kumpul amal ibadah dn mmperjuangkan islam hinga ke akhir nafas kita.teknologi dah maju..mcm2 cara lagi kita boleh buat utk pastikn org ramai tau game ini haram..memg sekadar share je..tapi ingat setiap perkara yg kita lakukan utk kebaikan islam itu walau sekecil kuman..tetapi dsanjung tinggi disisi Allah..dari kita terus main tapi niat kat hati just for have fun bukn utk hina islam baik tak payah main la beb....sebb tu maknenye ko x angakt tinggi islam tu sendiri sbagai agama penyuluh hidup kau dunia akhirat.jus islam atas kad pengenalan je...


shaiful nizam said...

kalau x silap, selain game kat atas ni, game lain pun ada hina islam. aku pun x sure game tu hina islam. game angry bird and cabal online. angry bird tu, bila shoot bird warna merah, dia ada sebut 'alhamdullilah' . as for cabal online, quest no 32, ada npc suruh bunuh monster untuk balas dendam kucingnya yg bernama 'nabi'. klu dakwaan saya salah. saya mintak maaf.... ^_^


Anonymous said...

aku baru main game ni. Ada satu level "The Keepers" masa kau tengah lawan dengan "The Templers" kau boleh dengar suara mcm orang azan. Aku pon tak sure sangat. 


أحمد لقمان said...

 Awas berita baru! Game Command & Conquer 3 Tiberium Wars menghina islam kerana game itu ada masjid pada kempen dan skinmirsh.Jadi janganlah main game yang menghina islam kerana berdosa dan masuk neraka jahanam.Lebih baik saya buang CD game C&C 3 Tiberium Wars.


Kristian bodoh said...

kristian bodoh fuck you


Marsyaamelia15 said...

ih gedek banget sma mainnan di atas ih nyebelin eh dasar games yang menghina agama islam anak islam wajib tahu


marsya amelia said...

ih siapa sih yang bikinin games baru tau siapa gue hantam lu yang bikinin emng gue takut ma,lu ayo berani gak paling yang buat ini sakit hati huuuuuuuuuuuuu...................... oh iya kan yang bikinin itu orang america mana mungkin dia bisa bahasa kita payah kmu gak ngerti bahasa kita (padahal dia cuma baca tpi gak ngerti hihihihihihihihi) aku bilangin ke police hu gembel huuuuuu sekali lg huhuhuhuhu ga sabar pengen bejek dia..................


marsya amelia said...

mksudnya tng bernama anonymos ngomong apa ember aku ndak ngerti hihihihihihi


marsya amelia said...

bagimu kau dapat pahala bagiku kau dapat dosa


marsya amelia said...

hy orang orang yng g berguna seluruh hidup nih yng tidak memenuhi perintah allah tentu saja yang bikinin gamess ini pasti dia masuk neraka kan seharusnya dia harus menghormati sesama agama dia malahan menghina agama kita trus dia maksa maksa kita harus masuk ke agama kristen padahal kan allah itu ada kristen tuh ga mau percaya padahal dia udah ngasih kebesaran biar semua nyembah allah yaitu awan bertulis allah batu dipinggir pantai batunya itu bersudjud menghadang kibat atau allah anak bayi ada tulissan allah dan lain lain dan ikan bertulis allah dan bungan melati bertulissan allah agma kita yaitu islam sungguh ajaib aku sungguh menyukimu yaitu agamaku i love you islam


«Oldest ‹Older   201 – 400 of 534   Newer› Newest»

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS