Games Yang Menghina Islam! (Wajib Baca!) Updated!



1) Devil May Cry 3


KUALA LUMPUR: Satu permainan komputer yang digilai remaja negara ini dikhuatiri boleh menjejaskan akidah pemainnya kerana ia mengandungi elemen menghina Islam apabila memaparkan kalimah Allah dan Kaabah.

Pemain permainan itu didakyah kononnya mereka berjihad untuk menentang syaitan kerana dikehendaki menewaskan makhluk itu untuk menembusi 12 pintu sebelum ‘penghulu syaitan’ menanti mereka di pintu terakhir iaitu pintu Kaabah.

Elemen penghinaan ke atas Islam jelas tertera apabila kalimah Allah dipaparkan di setiap pintu yang dikawal syaitan termasuklah di pintu kaabah.

Difahamkan, permintaan tinggi terhadap permainan itu menyebabkan pihak pengeluar kini sudah mengeluarkan empat edisi bagi permainan berkenaan sejak mula memasarkannya pertengahan tahun lalu.

Tokoh agama yang juga penceramah bebas, Hassan Mahmud Al-Hafiz menyifatkan permainan komputer itu satu penghinaan melampau kepada umat Islam kerana kaabah adalah kiblat dan tempat suci, begitu juga dengan kalimah Allah yang tidak boleh dijadikan bahan permainan sesuka hati.


Satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yang menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata dan yang membukakan pintu tersebut adalah karaker c.g.i. yang telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu hitam yang sememangnya Islam melarang amalan itu.

Ayat karaker c.g.i. itu ada membaca ayat, kalau tak silap lebih kurang begini permulaannya.

(Diterjemahkan dalam bahasa Melayu)
"wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan"

dan karaker itu membaca ayat itu didalam kitab yang dipegangnya. Kalau tak silap kitab bible. Pasal di akhir scene karaker tersebut ada menyebut 7 ayat kemusnahan yg tercatit didalam bible.

"Wrath, Sloth, Lust, Gluttony, Greed, Pride dan akhir sekali Envy".

Kalimah Allah pada 'Pintu' di dalam Permainan tersebut...

 Dibandingkan dengan Pintu Kaabah yang sebenar. Sama kan?

2) Clive Barker Undying


Permainan ini mengisahkan tentang perlawanan dengan syaitan. Tetapi ianya menggambarkan dalam istana yang diduduki syaitan itu terdapatnama-nama Allah di dinding istana tersebut. Ini seolah-olah menggambarkan bahawa sesiapa yang menyembah Allah itu adalah sekutu syaitan.
 

Berita mengenai permainan ini dirampas:
Permainan Undying dirampas kerana hina Islam

PERISIAN permainan komputer Clive Barker, Undying telah dirampas dalam operasi di sebuah pusat beli-belah di Kelang baru-baru ini kerana memaparkan beberapa perkataan dipercayai dipetik daripada al-Quran. Penolong Pengarah Penyelidikan dan Pembangunan, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Abdul Malek Ramli, berkata pihaknya merampas 50 keping cakera padat dari tiga premis di pusat beli-belah itu, hasil maklumat orang awam. Permainan itu mengisahkan watak utama, Clive Baker mengunjungi istana yang penuh ukiran artistik bercorak Islam termasuk ayat Al-Quran, yang dikuasai hantu dan syaitan.

Pemain permainan itu, menerusi watak Clive Baker perlu membunuh semua hantu dan syaitan bagi memperolehi sejenis tangkal bagi menghidupkan semula pemilik istana. Dalam laporan eMedia/Berita Harian yang disiarkan baru-baru ini Abdul Malek berkata, perisian cakera padat dipercayai cetak rompak yang dijual dengan harga RM10 itu, menggambarkan seolah-olah Islam berkompromi dengan syaitan.

Jika terbeli, beliau berkata, ibu bapa beragama Islam dinasihati memulangkan cakera padat itu kepada JAIS kerana ia boleh menpengaruhi kanak-kanak, selain menyalahi undang-undang.

Mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995, mana-mana orang Islam yang memiliki, menyimpan atau menjual bahan menghina Islam boleh dipenjara maksimum lima tahun atau denda RM5,000 ataupun kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan. Hukuman bagi orang bukan Islam yang terbukti menyimpan, menjual atau memiliki bahan itu, akan dirujuk kepada Kementerian Dalam Negeri.

Abdul Malek berkata, JAIS juga menerima dakwaan orang awam mengatakan, perkataan Allah dalam abjad jawi, timbul setiap kali Clive membunuh syaitan tertentu. “Jais masih menjalankan siasatan lanjut mengenai perisian itu dan ia mungkin mengambil masa tetapi serbuan terhadap premis lain akan dibuat secepat mungkin,” katanya.

3) Zack And Wiki


Luahan dari seorang gamer Wii:
Sebagai Avid seorang gamer Wii, saya sedang melihat trailer video game ini dan beberapa gameplay dari Zack and Wiki. Saya dibesarkan dalam sebuah keluarga Muslim dan melawat Pakistan beberapa kali. Oleh kerana itu, saya boleh mengatakan bahawa pada minit ke 0:20 dan 0:44 saat dalam video ini, anda boleh mendengar penghuni pulau sedang berdoa dengan suara panggilan Muslim untuk berdoa, "Allahu Akbar", dan kemudian meniru cara doa. Aneh dan agak mengerikan, saya sangat berharap laungan itu bersifat sementara sebelum diganti ke suara lain. Walaubagaimanapun, mengapa game tersebut dapat tempat pertama di sana?

Note: Korang boleh dengar laungan "Allahu Akbar" pada minit ke 0:20 & 0:44 pada video dibawah.



Tindakan yang dibuat:
The Council of American-Islamic Relations (CAIR) has announced that Capcom has removed what CAIR calls a "common Islamic phrase" from Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure on the Wii. The phrase's removal comes following complaints from CAIR and others.

The phrase in question is "Allahu akbar" ("God is most Great"), an Arab phrase frequently used in prayer. The phrase came to CAIR and several complainants' attention after it appeared in a promotional video for the game.

A Capcom representative told CAIR, "We have already contacted the team working on the game, and the phrase has been removed from the game and will not be heard in future videos released to the public."

"We appreciated Capcom's willingness to address Muslim concerns about the use of a religious phrase in an inappropriate context and applaud the company's swift response.

4) Prince Of Persia


Prince Of Persia Pedang pada watak tu ada tulisan Kaligrafi Arabic Alphabatic yang diatasnya ditulis,

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
(Sabda Rasulullah SAW)


"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar" (Surah Al- Ahzab:71)

Jika kita main game ini bermaksud kita juga menyokong apa yang mereka cuba sampaikan dan mereka lakukan; jadi semoga dapat disampaikan kepada saudara-saudara kita di luar sana.

5) Counter Strike Condition Zero Deleted Scenes


Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia. Kita kena tembak dengan askar-askar yang beragama Islam. Kalau kita sedar, masa kita tembak tu kita boleh dengar askar yang kena tembak menjerit "ALLAHUAKBAR" & "JIHADD".

6) Stronghold Crusader


Permainan Perang Salib. Pemain memain watak sebagai Crusader dan menentang musuhnya iaitu adalah orang Arab, dan ketika perang Salib, orang Arab semestinya orang Islam.

7) Guitar Hero 3 Legends Of Rock


Tidak cukup dengan karikatur dan filem pendek Fitna yang menghina kesucian Islam. Datang pula game komputer yang menghina kalimah Allah SWT. Kali ini game Guitar Hero 3 telah menghina kalimah Allah SWT. Guitar Hero 3 adalah permainan komputer yang memainkan lagu-lagu rock klasik.


Lihatlah bagaimana paparan kalimah Allah ini telah dijadikan paparan lantai dan kemudian dipijak-pijak oleh makhluk yang berupa “syaitan” bermain gitar. Sungguh biadap game ini. Game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dimiliki oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.


Jika kita tidak teliti, kita tidak akan perasan paparan kalimah Allah SWT ini. Pada sesiapa yang melihat permainan komputer ini sila uninstall game ini. Sungguh halus permainan golongan Yahudi dan Nasara untuk menyesatkan orang Islam. Waspadalah kita sebelum membeli mana-mana permainan komputer.

AZRINIZAM IBRAHIM
Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia

Ada 2 kemungkinan di sini.

a) Penghinaan Senyap
Memang sengaja menyelitkan unsur penghinaan.

b) Zodiak Virgo
Jika zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah, maka jadilah seperti bentuk dalam gambar tadi.

Zodiak Virgo:



Zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah:



Adakah simbol di dalam video game ini hanyalah zodiak Virgo yang terbalik atau memang sengaja menghina Islam?

UPDATED @ 5/3/2011
8) Resident Evil 4


Ni dia lagi 1 game yang menghina Islam iaitu Resident Evil 4. Resident Evil 4 merupakan game berdasarkan bahayanya biologi iaitu virus dan zombie. Ringkasnya, misi game ini adalah untuk menyelamatkan anak presiden Amerika yang diculik oleh kumpulan yang bernama "Los Illuminados".

Los Illuminados bermaksud “The Illuminated!”

Gambar berikutnya adalah lambang illuminati pada game tersebut.

 Lambang illuminati pada loket atau tangkal tersebut

 Screenshot dari gameplay Resident Evil 4

 Zoom pada pintu tersebut. 

Korang perasan tak apa yang tak kena dengan gambar di atas?. Agak-agak korang macam pernah nampak tak?

Kalau korang nak tahu itulah pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi, Madina. Macam mana boleh sesat dalam game ni pulak!!!.

Pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi

Apa yang lebih teruk lagi ialah pintu tersebut telah di Illuminati kan!!!. Lihat gambar di bawah ini.

Perbezaan pintu dalam game dengan realiti

Selepas meletakkan logo illuminti game tersebut

Memang melampau lah dorang ni!!!. Game ini turut dikeluarkan oleh CAPCOM sama dengan Devil May Cry. XLAWS pun tak taw la apa orang Jepun ni tak puas hati dengan orang Islam. Macam dah takde benda lain nak letak.

Kepada korang yang telah membaca post ni harap sebarkan pada keluarga, kawan-kawan dan orang Muslim yang lain secepat mungkin!.

Kesimpulannya, semua orang Islam diharamkan main games yang mempunyai unsur menghina agama-agama di dunia. Orang Islam haram main games yang ada unsur menghina agama Islam, hina agama Kristian, hina agama Yahudi, hina agama Buddha,hina agama Hindu, dan lain-lain fahaman dan kepercayaan yang berunsur keagamaan.

Kalau kita main juga, bermakna kita telah menghina agama-agama berkenaan dan bersubahat dengan penghina agama itu. Itu juga bermakna kita telah melanggar perintah Nabi Muhammad SAW.

Nabi kita Muhammad SAW melarang umatnya daripada menghina agama Islam dan semua agama yang ada di muka bumi ini. Orang Islam dilarang dan diharamkan daripada menghina agama lain.

XLAWS ada post lagi Games Yang Menghina Islam! (Wajib Baca!) Part 2

Sumber 1/Sumber 2 & pelbagai lagi


We Appreciate Your Comments

504 Respones to "Games Yang Menghina Islam! (Wajib Baca!) Updated!"

«Oldest  
‹Older
  1 – 200 of 504   Newer›   Newest»
wannurakmal said...

sangat gila.


APEIKZ said...

BLEH X CUBE CHECK GAME DANTEN INFERNO


Anonymous said...

Mknenye slame ni game yg rmai org main game yg menghina islam lah? Astaghfirullahahlazim..


Haz Teriz said...

Celaka Betul Orang Kafir Yang Menghina Islam....
Sesungguhpun Islam Tidak Pernah Pun Menghina Agama Mereka....
Kenapa Mereka Hendak Menghina Agama Kita....
Jawapannya:
Dunia Akhir Zaman Yang Penuh Dengan Fitnah Dari Darjal Supaya Umat Islam Tersesat Dan Menjadi Pengikutnya....
Sedarlah Sahabatku....
Pemainan Yang Dicipta Oleh Orang Yahudi & Orang Kafir Kebanyakkannya Adalah Menyesatkan....
"Allahu Akbar" "Allahu Akbar" "Allahu Akbar"
Laknatlah Mereka Yang Menyebarkan Keburukan Ini....


farhan yusof said...

penghinaan dan propaganda dalam bentuk hiburan (games,lagu,movie n mcm2 lg) harap kita lebih peka


Anonymous said...

tengs 4 da info ;)


Anonymous said...

terima kasih psl info nie..
da trbukti dari dlu lgi org kafir nie mmg nak menyesatkn
umat islam..


Anonymous said...

Dalam sabdanya Rasulullah saw. mengatakan bahwa syirik yang berkembang di kalangan umatku bermula dari syirik khofi yang berkembang ibarat seekor semut hitam legam yang merayap di atas batu hitam pada kegelapan malam yang pekat.
penyakit ini sangat tersembunyi dan sulit diobati, namun setiap penyakit pasti ada obatnya. Oleh karena itu jika kita sudah terjangkit atau mewaspadi penyakit ini dalam diri kita


Anonymous said...

kita hidup sebagai islam,, tapi tgk la amalan kita,, semua dibelenggu dngan amalan yang merosakkan diselitkan oeh orang2 kafir.. ape2 pun thanks for the info..


Anonymous said...

patot la jepon kene tsunami . .kurang ajar sgt


Anonymous said...

kalau ada lagi,tolong share ye..


Anonymous said...

owh...tq very much,,teruknye si jahil laknatullah ni...konpirasi untuk mnjatuhkan islam secara mainan minda,,,,,,tolong share lagi ye lau ada pape,,sebaiknye buat satu group dalam fb khas untuk kumpulkan tentang perkara ini,,untuk membuka mata umat islam....bi taufiq wannajjah,,,assalamualaikum


Anonymous said...

Ini patut kita sedar!!
Harap mereka semua sedar mengenai perkara ini...


Anonymous said...

terima kasihlah sebab sedarkan saya. selama ni saya main je, tak sedar pun. tapi sekarang dah sedar. insyaAllah kita boleh menghalang benda ni


Anonymous said...

bia betul..ishh2 dlm diam2 kite xtaw rupenyew game yg kite maen tu adlah mnghina islam,..astaga..


asmyydaedrus said...

teruk nyaaaaaaa , mintaaak share okaaaay :)


Anonymous said...

org kafir mmg xde kje laen.....slain mgkafirkn umat Islam dgn cara mnyesatkn....pasni stiap tindakan...kne peka...thanks pd sape yg memberi info...thanks sgt2...


umlöt said...

Setuju semua kecuali 2, yakni Counter Strike dan PoP (Prince of Persia). Dalam Counter Strike, orang kena tembak, sebut 'Allahuakbar' dan 'Jihad', salahkah itu? Orang mati ditembak sebut Allahuakbar itu salah? Dalam game itu mereka membunuh pengganas (baca: extremis islam) (yang sememangnya wujud).

PoP menulis ayat quran pada pedangnya, salahkah itu? Saya ini jahil, maaf jika terlanjur kata, tetapi Prince of Persia (atau Iran) itu, asal usulnya, jika dilihat sejarah, memang ada kait.

Maaf jika soalan ini terlalu bodoh, saya cuma ingin tahu.


Anonymous said...

nasib baik ak x pernah main game game yg da tunjukkn kt atas....tp ehn...boleh x check kn game bername mana khemia?


sara's diary .. said...

its really damn ! urgh ! ><


Anonymous said...

Dah tentulah Agama Islam tak hina agama lain sebab kita memang tak dibenarkan menghina agama lain kerna takut mereka menghina Allah tanpa pengetahuan. Itu tunjukkan betapa kebenaran agama kita.


Muhammmad hafizuddin said...

boleh terangkan tntg gempur jin x.? aku pernah dengar tp x pernah tengok...org cakap ia menyesatkan


Anonymous said...

game command and conquer general juga menghina islam dengan menunjukkan bangunan berbentuk kubah masjid sebagai rumah pengganas dan azan juga ada di laungkan (dalam sebutan yg salah) dalam game tersebut. kafir laknatullah ni akan terus berusaha menghina islam


Ary ariasputera said...

ada saje jalan untuk die org mainkan agama kita


aKu nir_oNe said...

game dante inferno lgi dasat rasanya...cuba xlaws slongkar ckit game tu...~~~


Anonymous said...

x sangka Resident evil 4 ade....dah lah best


Anonymous said...

main game memang dah haram kan? so buat ape nk buat lagi? kn ada larangan utk umat islam agar jangan melakukan sesuatu yang membazirkan masa dan melalaikan. main game tidak lain dan tidak bukan, adalah untuk membazirkan masa dan melalaikan.


Anonymous said...

xsangke..devil may cry ak men mnghine islam..unintsaal la pasni...


Anonymous said...

Masih tak faham tentang Prince of Persia punye penghinaan. Bukan ke tulisan kaligrafi arab jugak ditatah ke atas pedang Saidina Ali ? bukankah watak baik mahupun jahat juga org islam? bukankah parsi itu sendiri negara islam ? yang saya boleh faham hanyalah penggunaan magic (Time sand) yang mungkin sedikit mencela Islam. kalau salah tolong betulkan.

dan teguran kepada yang lain, tolong jaga bahasa. sewaktu Rasulullah S.A.W dihina org kafir, Baginda tak pernah hina dan mengeluarkan kata2 kesat dekat mereka.


Anonymous said...

halus betul permainan org yg bncikan islam..... LICIK...!! terima kasih ya sbb tlg dedahkan... Alhamdulillah..


Wan Azril Syazrin said...

ya Allah..dalam kita tak sedar diorg kafir wat camni...
ish3...agak2 dalam Devil May Cry 4 ade jugak ke???saye ade main yang tu..


Anonymous said...

laknatlah sesiapa yg mereka game ni


Anonymous said...

ada yg konfius dgan game cs n pop...maybe tu kita fikir,,,,niat diorang lain kita mane la thu,,,so amik la iktibar...jgn nk tegakkan benang yg basah,,,maaf jika terkasar


Anonymous said...

di ikut kn setiap game didunia ni mengandungi benda2 tersebut malah tiap game online MMORPG mesti ade warrior/knight pada pakaian mereka tanda cross


Anonymous said...

makin mnjadi2 la dorg ni....


Anonymous said...

hampir semua game tu aku ada..Astaghfirullahahlazim..kenape lah dengki sangat..uninstall lah lepas ni


Anonymous said...

memang kafir laknatullah, semoga kita semua beroleh rahmat dan perlindunganNYA Amin


Anonymous said...

cbe pk +ve ... mgkn dorg bminat ngan seni Islam..??? kejadah ape y korg nk kesah psl sign2 tu...?? niat nak main game, bkn nk kutuk agama sendiri...lebih baik kita jaga solat kita drpd mgkaji benda2 xpasti...kdg2 aku sendiri hangin kat org2 yg wat 'kajian' nih; kdg2 bnda xde diade2kan...mcm cilaka pn ade...tlg la jgn jadik org xde otak,ikut saja pe org kata, ...


Anonymous said...

asal ade jek kajian yg spt ini, msti ade jek komen2 yg bajet syg agama; ''mkin mnjadi2 org kafir nih'', ''celaka org kafir'', ...pe kejadah nye sume ini? tlgla paham, dorg kafir, mmg la dorg x reti pasal Islam...yg kite nih reti, tp tinggal gak solat..beromen, ..hish...xya la keco..xya la buang mase..mase bjalan gak..selagi kita hidup, jagalah solat...


cik ery said...

haishh.

macam ney sekali ye depa cari jalan nak hina Islam..


semoga kita tak terpengaruh :)


far-eastazman said...

so unbelieveable.......sangat detail la diorng ni dalam usaha mystkn dan meranapkan agama islam....

naseb baik da x main lg dah....


Anonymous said...

Info Bergune ! Tengs :)


Anonymous said...

1 lg lu x prasan bai. dlm game Dragon Age : The Origins. Ada 1 tempat ada , ada kambing bernama Halla. Cuba Halla <<-- = Allah. kan?


Adi said...

kalau game assassin creed tu ade pape x ?


Anonymous said...

time kasih....at least tw psl nih....
ini just slh satu yg dpt kite lihat....
yg lain tuh wallahualam....


Anonymous said...

Assasin Creed. Xsure. Tp game tu ada psal 3 agama langit. Ada azan masa main game tu


Anonymous said...

hurmm..ak xphm la ngan pop...ce terng kan lagi pasl bende 2...ayat2
" Jika kita main game ini bermaksud kita juga menyokong apa yang mereka cuba sampaikan dan mereka lakukan; jadi semoga dapat disampaikan kepada saudara-saudara kita di luar sana." ce bg mklumat detail lagi....state la game ni menghina ke x....kalu dari segi ayt yg ditulis ak ase mcm bunyi menyokong penyebaran islam...n satu lagi main game ni pndai2 la bg mase...biler dah msk waktu stop la kejp...kalu mcm game PS or wat ever yg bkn pakai internet blh kowt pause kejap..yg online game pun blh jer tulis "afk sat"..."nak p solat"


Anonymous said...

saLam bRo..
mintak shere yee..
kekawan gua ramai games...
nak shere la,kasi dioRng tahu sikit..
tq bro..blog lu mmng terbaik la..


Anonymous said...

kenape la jadi sampai mcm nih......masyaallah...subhanallah...angry birds ade jgk ker...bley tlg check


Anonymous said...

budak2 zaman sekarang terlalu giler game on9....sampai pnuh CC tu duk giler main game...kadang2 bkn budak jer...org tua pon ikut skali...cuba2 la buat benda lain plak...menyampah aku tgk budak2 zaman sekarang duk buat perangai dalam CC...


CikHoneyBee said...

astagfirullah al-azim.


NuraftinaDewi said...

ALLAHUAKBAR... sampai mcm ini sekali?? huhuhu.. menakutkan...:(


amal BUNGEKS said...

mintak share :)


Anonymous said...

hmmmmm......game yang x elok mmg patot di bann.......tapi saudara semua, semua ini telah dirancang......ape yagn saudara boleh buat ialah perbaiki diri sendiri, dan saya menasihatkan saudara sekalaian supaya berubah dan menasihari diri saya sendiri, kalau nk taw lebih lanjut, boleh tgk the arrival,the devine book, dan phase 3......


Anonymous said...

lol korang buat lawak nabil gaban siut


Mohd Fahminuddin said...

alhamdulillah..aku bukan lah seorang yang kaki game..jauhkanlah dr semua ni..:)


Anonymous said...

aduh... aku dah abis men RE4 bnyak kali..... X prasan la plak :(


Anonymous said...

boleh tgk x game ASSASSIN CREED. saya perasan game 2 ada lambang freemason..tp x nmpk lambang suci Islam..boleh tolong survey x?? mintak email pada saya jan10dns1bacap@gmail.com..

terima kasih. sama2 memartabatkan ajaran Islam


Anonymous said...

astaghfirulahalAziim,semoga kita semua dalam pelaharaaan Allh dari tipu helah kafir laknatullah


Anonymous said...

perasaan saya jadi benci melihat propaganda utk memusnahkan agama Allah dan umat Islam seluruhnya.Dengan ini sebagai hamba Allah yang lemah saya menyeru kepada umat Islam ..bersatulah memerangi jenayah ini walaupun berlainan ideologi politik..tingkatkan martabat akhlak kita,perelokkan budi..perkayakan budi bahasa,tingkatkan ilmu,muhasabah diri,jadilah bangsa yang bersatu..........Amin.


Anonymous said...

dorg 2 tujuan nak mlagekn kte je....
cm skrg kte da tau dorg hine agme kte...
kte nak maki hamun sume kate dorg mcm2 da jd dose da...
btol x...dorg jd bdo bia dorg jd bdo...
kte nak ikot same watpe....bkn mksd ny aku suke agame islam dhine...
tp kte sdri blh nmpak umat islam sdri yg byk lg mghine islam drpd org kafir...kalo kite xde yg amal ilmu hitam xkan dorg nk hine suke2...lg 1 aku nk tny...slah sorg yg comment kat ats ni freehair...
ape comment korg plak...?
pke la sdri...
kte hormat agame kite dlu bru kite ajak org agame laen hormat same...
1 lg jgnla kite suke2 mgkafirkn org slag kite blom ajak dorg msok islam....
ok...Wassalam..


Anonymous said...

korg ni da same cm org kafir...
korg pon aku rse da kne racun...
korg kate dorg mcm2 watpe lahai...
korg tgok dri korg 2 dlu...
ok...aku ikot gak la...
jgn maen game yg dorg wat...
tp g pavillion, sunway pyramid, klcc, tgk crite2 yg dorg wat...
mkn kat MACDONALD ye x...hahahaha...
bdo2 jugak org yg ic dy ade tercatat ISLAM kat c2....
hhahahahahahaha....sedar2 la wahai umat...
taubat la...korg kate mcm2 sbb xreti maen game 2...kalo korg da byk kali maen xkn korg nk kecoh2 komen...hahahahaha....
assalamuaalaikum....ssngguhnya ALLAH cipta OTAK & AKAL untok korg supaya berfikir...
bkn fikir nk cri salah org je..
CERMIN DIRI...!


Anonymous said...

1 lg...
ape 2juan korg maen game...?
ape 2juan korg mkn kat mcd...?
ape 2juan korg g pavillion, klcc, sunway pyramid...?
ape 2juan korg...?
jawab sdri & bia dri sdri je yg tau...
kalo 2juan korg gune kmudahan yg "kafir & yahudi" ni sdiekn slame ni mmg towk tlg dorg musnahkn islam baik korg jgn gune da...
kalo niat sbgai gune kmudhan xjd msalah kalo dtruskn...
pape xpuas ati cri aku kat fb...
Raziel Firefox email-blackprince199277@yahoo.com
assalamualaikum...

MAY 5 2011 - 5.57pm
6.15pm
aku pny post


Anonymous said...

Pendek kate, kite bako jew!! jgn bg chance orang orang yg menyesatkan Islam ni!! kite bako!! kite bako!!


Anonymous said...

makhluk asing tol...cmner aq leyh ta prasan...dh lh game faverit aq...celake ko yahudi!!!


Anonymous said...

nacib bek ler aq tak ske sngt men game... huhuhuhuhuhuhuhu... kbnykn game cm tu rupernyer...


Anonymous said...

hahaha..lol..mostly sumer game tuh ak da main.. tp x prasan lak ad bende2 nih.. ooppss.. huhu.. :D


Anonymous said...

mekasih bg info


RaFe_ArcHi said...

as salam.. terima kasih sharing cuma kbnykan game yang dinyatakn dah outdated... mcm devil may cry.. dan sbgainya... kebanyakan game2 diatas.saye pun pernah bermain..tp time tu kita niat untuk bermain dan x perasan bende2 sebegitu.... kalau dah tahu ni berwaspadalah semasa memilih game.. cuma segalanya berbalik kpd org yg bermain..xde lagi dengar berita org songsang akidah semata2 bermain game.. kalu songsang kerana g kelab malam ker,disko ker...mungkinlah.. kita nk maki2 pun xleh halang diaorg.. diorg wat jer.. terpulang pada kita nk men ke x.. kerajaan pun bukan amik kisah..kalu x xdelah game mcm tu lepas masuk..

dan.... jgn slahkan bnde2 ni kalau akidah kita sndri yg x kukuh..hiburan melampau,kelab2 disko tertayang kat malaysia ni... bnde yg kita nmpak terang2 menyongsangkan. game2 ni dah kaji baru perasan.. tu pun lmbat.. dmc tu aku main mase thun 2006..skrg dah 2011..xde lagi org kat malaysia jadi sesat sbb men game sepanjang 5 tahun tu. ape pun.. sbb dah tahu jgn la men lagi... ok... as salam


pingu kutub said...

biar kafir di neraka buat selama lamanya


Black_roses92 said...

macam2 cara dorg nak sesatkan ank2 muda islam sekarang. apatah lagi games online mnjadi satu trend. huhu..nauzubillah.


Anonymous said...

>6) Stronghold Crusader

Asal lak game ni dalam list? Game ni kita boleh main sebagai orang arab dn lawan balik tentera salib tuh. Cukup adil


Anonymous said...

game call of duty modern warfare... ader tak unsur2 menghina islam..


Anonymous said...

DOTA cane lak...aku main pc game je!!!


Anonymous said...

tnx sbb share maklumat yg bgs....


Anonymous said...

kuajaq tul la depa ni.nmpak sgt2 tu..ini bukan kebetulan..ini da kompen menghina da ni..game guitar celaka tu,mmg duk kt kaki da kalimah


Anonymous said...

u banyak senang ka? =.="


Fathiong Amran . said...

Astarghfirullahalazim, apa salah kita ? I love Islam.


Leon said...

GUITAR HERO 3 LEGEND OF ROCK-
Definitely zodiac signs. Not Gemini, but Virgo actually, and next to it is clearly the Taurus sign.

STRONGHOLD CRUSADER-
This is based on history. Take offense if you must, but the crusades come up in books, films, every media there is, and Muslims are not usually portrayed fairly.
Maybe you can find a game on the holocaust and play as Hitler or something huh?

RESIDENT EVIL 4 (I love this game)-
A case of copy-paste design. It's a mansion and they needed a fancy-ass door to match. To make it their own, they added the logo on it (quite dumb). If they're trying to achieve something by putting the "Illuminati" logo over the Islam-related door, yeeeah tell me what would it be? Islam is the Illuminati? I don't get it.
No one cares, non-Muslims don't care, they just wanna shoot some zombies.

COUNTER STRIKE CONDITION ZERO DELETED SCENES-
First, they're AMERICANS. If you're happen to watch the news, you'd notice America is already at war with Muslim nations. Muslim terrorist soldiers in a combative game make sense. Did you expect zombies or what? Replace them with Latinos, Africaans, Arabs, Chinese, anyone, it'll still be offensive.
Second, they are DELETED. The game creators probably had been advised that such content is deemed offensive and nicely took it out from the actual release, so that will not offend you.

PRINCE OF PERSIA-
The game creators don't talk/write/understand Arabic. So let's copypasta some popular Arabic calligraphic phrase. Maybe they found it beautiful or that it sounded nice. The Prince himself is supposedly Muslim, so again, it makes sense.
What exactly "they're trying to send across"? Nothing. You played the game, I'm sure your faith wasn't affected by it or I'd be so sorry for you.

DEVIL MAY CRY-
Devil worships/cults are common in the world, Christianity took the most hit. In this one rare instance, Islam is mixed up with it. YES THIS IS OFFENSIVE, JAIS should check on it. Meanwhile, you continue to listen to metal.

ZACK AND WIKI-
Maybe the dude who worked on the audio did hate Islam and wanted to squeeze in some hate in it,sure, but how do you think other people who worked on the game would even notice it (they didnt even know what it was at all)? the company had been alerted, they had sense to respect it and agreed for it to be removed. FAIR ENOUGH.


I'm not defending these games, but just look at it objectively without going all lets-start-a-mob on these gaming companies.
THESE ARE GAMES, you have the choice to buy or not to buy, like every single offensive material out there. GET ANGRY AT SOME REAL-LIFE EVENTS THAT DO MATTER which actually affect the society.

-A Muslim-


man gamerz said...

mntk share.....


Anonymous said...

kebanyakan game di atas sume aku da maen.. tp 1 pown aku xprasan.. >.<
ty byk2 coz share


khai said...

setuju dengan Leon.

aku suka gila main stronghold crusader. aku pilih orang arab, pastu bantai tentera salib.


Anonymous said...

men game PES jela!hahahaha


Pijisketch said...

saya main game Clive Barker Undying sampai habis.. memang sah ianya terdapat unsur-unsur penghinaan terhadap Islam.

Lagi satu, istana dalam game yang dinyatakan diatas bukan sahaja terdapat kalimah Allah, tetapi menurut pemerhatian saya, struktur Istana tersebut kelihatan seperti kompleks Masjid Al-Aqsa

BLOG LUKIS2 SAYA - PIJISKETCH


Anonymous said...

devil may cry tu terang terang dicipta oleh oleh golongan illuminati....lambang salib kaki pendek tu lambang knight's templar...mmg misi mereka untuk menghapuskan semua agama dekat dunia ni....dengan cara brainwash...melaga-lagakan agama dekat dunia ni...jgn terpengaruh...org jepun mmg bnyk illuminati...sbb tu game game die lain mcm sket


Anonymous said...

sbb tuh Allah uji Jepun dengan berbagai bencana alam.. kalau tgk jepun antara negara yg paling banyak kena bencana.. sbb tuh tsunami serang jepun.. Allah dah datangkan bala kat Jepun x kan orang jepun still x nampak..


mohd_rosdi89 said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

cube tgk game world of warcraft ada tak, or DOTA...??


Anonymous said...

ala korang bukannye beli original pon.takde effect duit diorg


Anonymous said...

I agree with some of commenter such as Leon.

The only game that I noticed that use the element of Islam is probably Clive Barker.

Apart from that, the rest are just people's paranoia. You have to remember that ancient Arabic art is one of the respected art and used as reference in many things. Games also use cathedral and gothic structure which is in close to elements of Christianity to portray evil. It is just coincidence.

When the games really insulted a religion, it will have to go through the council and most of them have been banned.

And who says muslims never offend other religions? Look at your comments... this my friends are called hypocrisy.

As one of he commenter stated, our Prophet never say bad things or hold any grudges to any of the kaffirs that offend or hurt Him. Instead the Prophet just smiled and hope that Allah will open their heart. Now that's true Islam.

Why can't we defend our beautiful religion how it supposed to be? By peace and understanding, instead of hate and name calling?

We don't need others to make us stray... look inside ourselves and see that our emotion and our quick to believe rumours and our tendencies to shun the non-believers to lead us astray from the path of Islam. Our greatest enemy is within ourselves.


Anonymous said...

ni angkara REZIM ZIONOS la ni... bodoh...celaka


Anonymous said...

sekrang kbykan di jepun byk org dh menjadi freemason..sbb 2 kebykan game keluaran jepun iaitu capcom keluarkan game utk menghina islam..kalau korang tgk kebykan movie n citer diorang kebykan byk menggunakan logo 1 mata iaitu freemason......

sekadar ingin share


Anonymous said...

Syukur kerana masih ada org islam sedar dan tak leka dibuai arus teknologi.
Terima Kasih kepada saudara yang Alert tu.....


Hadi Al-Fatih said...

mohon share! tq


Anonymous said...

sunguh2 biadap org2 kafir nie...


khairul said...

YA ALLAH...! ORG KAFIR MMG BRMATIAN TOWK MNYESATKN UMAT AGAMA ISLAM... NY BARU GAME... LPS NY XTAHU G PE DORG MNPNGRUHI KTE.. NTAH2 ADE LG BNYK SLAIN GAME NY...


Anonymous said...

jepun yg bnyk kluarkan game2 camni kan?? padan la kene gempa bumi aritu,,tu pon org kite klam kbut bg sumbangan ape bagai..


Amer KaiXa said...

game faymous ''little big planet'' PS3 yg ramai ckap game cute tu sekarang dah jd isu.. cuba search


Ti Anne Mohd Yassin said...

cuba cari dalam DOTA kegilaan ramai pulak


syeraheenim said...

SYERA NAK SHARE OK ?


Anonymous said...

gilew memang kurang ajar la. mcm ny xnk aku maen game da..


Anonymous said...

Thanks a lot 4 this information coz mmg xprasan pn lambang2 tu sume. Mostly Devil may cry,Prince of persia n counter strike. Hopefully bole detect yang lain2.Thanks again. sharing is caring :)


Anonymous said...

cuba check resident evil 5???
game ni bleh maen x????


he_got said...

penghinaan game itu satu, tpi mengapakah kite umat Islam masih ade masa lagi utk bermain benda2 xberfaedah cmni.. sedarlah ,kite dalam dunia penuh dengan masalah, diskriminasi, penindasan dan ketidak-adilan.. dah tahu ke klu amalan kte ckup utk bdepan ngn Tuhan?.. masih sempat kite membuka dan ralit melayan perkara2 imaginasi lg?? sudah2 lah... kite ade tugas lebih besar skrg..


Anonymous said...

org kapir mmg laknat !!


Anonymous said...

When I saw the Resident Evil 4 screenshot , the illuminados gate , I think it may be a pure coincidence . Plus , have you realize that in the game , the gold part that reveal the shape of the illuminados symbol is OVAL . While the door of Saidina Omar bin Khattab is CIRCLE . So you can't say it imitates the door of Saidina Omar bin Khattab . And please stop insulting the Japanese . Haven't all of you realize , that most of our technologies are from Japan ? It's not like i'm on by their side but , Islam taught us not to insult at others rite ? So why must you guys insult the Japanese ? I'm just a 13 years old teenager so I don't have the right to say about politics or some what but please ...


Anonymous said...

ak xmaen gem da skg ni :) paling koman pn kdg2 tu men game bola j :P


DaZania said...

What is their problem actually?!!!!
memang patOt diOrang tuh kenA Tsunami!!!
Subhanallah.....


EYNA SALYNA said...

astgfirllah !! awt jd lagu ni !kojaq betoiy arrrrrrrr !!!
hope tuhan bayaq cash teros !!


myszichaho said...

TERUK & melampau gile !


Anonymous said...

Secara jujur saya seorang gamers. Saya setuju bahawa Devil may Cry 3 memang menghina secara terangan. Tapi game2 yg lain tu rasenya it just a pure coincidence. Tak perlulah kita membesar-besarkan sangat perkara kecil ni. Saya teringat bahawa kejatuhan kerajaan Abbasiyah adalah disebabkan mereka memikirkan perkara2 kecil yang tak berapa membuahkan amal seperti ini. Saya yg main game sejak dari kecik lg, sebagai hobi atau hiburan saya. Tak salahkan? Bagi saya certain game dapat menajam pemikiran..baguskan. Salam, cheers.


amirrulhanifah said...

yang lain boleh terima tp yg stronghold crusader tu... tang statement "orang arab semestinya Islam" ... itu tidak benar. Kaum Arab tak sama dengan Melayu ... Arab ada arab kafir. Wallahuallam


Anonymous said...

Kta mmng bley nk komen.... tpi yg perlu bertanggungjawab ialah pihak yg membenarkn game2 ni semua msuk pasaran malaysia..... klau dh thu... camne game ni smua bley msuk lgi?????


Anonymous said...

Anyway...... CAPCOM done some game on the list... so the other company not dont yet the same thing... One more thing..... Not all japanese or american are bad.... like malaysian.... we still got good guys.... AM I right?????


Ugly Fox said...

Game Prince of persia dikluarkan oleh Ubisoft, aku kurang sangat men siri game prince of persia.Tp aku layan gak yg pertama n yg kedua.Aku cume men game assasins creed yang Ubisoft wat.Ape yang aku nak kata kat cni bg aku dua2 game yg aku men ni xde langsung unsur2 untuk menghina islam bg aku. Sekurang2nya dalam game PoP ader gak putera dari empayar negara islam jd hero n bwak pedang untuk menegakkan Islam.Dlm assasins creed lak watak yang aku bwak 2 brnama altair n mengisahkan tentang organisasi pembunuh upahan islam yang cube menghapuskan Knight of the templar yg menjadi pengasas kepada freemason skang.Assasins creed berdasarkan kepada fakta n sejarah.Ubisoft tidak bleh dipersalahkan.Len la Game god of war dari sony yg terang2 wat kita kononnya kawal seorang Tuhan perang Greek yg memberontak n membunuh tuhan2 len.Sbnarnya bukan image je yg bleh merosakkan akidah.Tp intipati game tu sendiri.Jgan tengok pada dasar je......


nephronzkrs92 said...

"Allah has cursed those who disbelieve, and prepare for their fire-flame (Hell)." (Al-Ahzab: 64).

-Those who oppose the truth

"O you who have been given the Bible, believe in what We have revealed (the Qur'an), confirming that there is in you, before We change the face, then we curse them as We cursed the people (of sins) on Saturday, and the ruling of God inevitable. "(Al-Nisa ': 47)


Anonymous said...

mohon share gak...thanks..


Anonymous said...

yeah thats right, some are good some are bad... dont judge them by their religion~


Anonymous said...

bodohnye korang...
apesal bg padan muke kat jepon plak..
ini topic game...
ko ingat kat jepun tuh tade orng islam ke?
kawan aku ade sorang mati kat sane...
sbb tsunami....
islam g...
ko padankan muke die gak ke?
ko kne ingat mse kite kne tsunami tuh negare 1st hantar bntuan adalah negare jepun...

ko fikir ko sape?
tuhan?
nak menghukum ngan sedap mulut ko?
klo korang para wali tape gak...
apesal ko x nak bangkang hiburan2 yg ade kat malaysia nie?
pusat judi terbesar...
kilang arak terbesar...
disco sana sini...
otak letak kat mne?
yg pakai pmpuan pakai suar ketat tayang lurah bntot korang x ckp plak yg diorang tuh lahanat?
nie yg kafir nie memang lah diorang jahil...
tatau psl islam...
doakan lah mudah2an diorang peluk islam...
nie x...
korang 2x5 jek ngan diorang tuh...

AZHAR


nephronzkrs92 said...

Those who cursed in the Prophet's hadith :

He said: "There were five people applied, the curse on them and all the prophets agreed with that: (1) The person who added the book of Allah and leave the Sunnah, (2) those who reject the destiny of God, (3) the person who says halal on behalf of my family, what is forbidden by God, (4) the person concerned himself in the spoils of war is lawful for him, (5) who invites him to do well while others leave or forbid him to sin while doing it. "(Al-Wasail11: 271).


Anonymous said...

Takde siapa pun terfikir yang kebanyakan game kt sini lagi banyak menghina agama Kristian dari Islam. Devil May Cry 4 terang-terang menghina agama Kristian. Ada ke diorang buat bising?


Anonymous said...

game call of duty 4 banyak unsur2 penghinaan islam....


Anonymous said...

lam video game Zack and Wiki tu,,,kat ade 2 tmpt kedengaran suara Allahu Akbar...mcm ade stu lagi la...tp kurang jls sikit...mase minit ke 0.26...


Anonymous said...

sesungguhnya memfitnah tu lebih berdosa daripada membunuh seorang manusia.
mintak maaf kalau tersilap tapi aku rasa itulah yg btul
cerminlah diri dhlu. drpd sibuk dgn bende cmni.
mne tau ada kenyataan yg tersalah, boleh dkira fitnah kan?
kita sbg umat islam,kena menutup aib org lain.
kalau org yg buat game tu salah,kita tegur/nasihat dia.
janganlah kita perbesar2kan kesalahan dia dan menghina dia.

slayersylbitz@yahoo.com


Anonymous said...

Cet..jgn jdik hipokrit la~ time2 perasan ader org kutuk agama kitorang, bising gler nk mampos! Smpi2 nak wat siasatan ala2 CSI lak tuh~ Tpi disebalik kbykn kter nih, xder la wat byk lam aper2 yg berkenaan ngan agama kiter sbelum nih! Terpengaruh ngan game2 nih ke x, kter sendiri je yg tau.


Anonymous said...

kalo awak2 ni da ckop smyg 5 waktu sklpon jgnla ske2 maki2...
tgk...org yg korg pggil2 kfir 2 da bjye da...
mse korg maki2 2 dorg siap glak bguling ag...
kowt korg la..aku da psan...so tggjwab aku da slsai towk tego korg...
-Razie'l_Firefox-


Anonymous said...

Game Alexander the Great jugak


Anonymous said...

lg 1 game..ps2..Cold Winter...Plz check this game..aq rase ni same gak...


Anonymous said...

Haha,

sempit betul la pemikiran orang yg baru je baca sikit dah mula
menghina jepun la, itu la, ini la, padan muka kena tsunami la....

perangai macam setan, betul ke muslim macam tu??
orang2 muslim di malaysia ni sebegitu mudah
terpesong?

memalukan betul la.


Anonymous said...

ASTAGFIRULLALAZIM..Saling mengingati itu penting, tapi berbahasalah seindah bahasa Rasulullah SAW RAKAN2. Memang maklumat2 tersebut adalah benar, penyampaian secara rahsia dan halus telah di gunakan sejak zaman Rasulullah SAW lagi. Sebagai seorang beragama Islam rajin2lah hayati sejarah Islam, Al-Quran, Hadis2 supaya kita mengenal strategi MUSUH ISLAM secara mendalam.

وَالَّذِينَ كَفَرُوا وَكَذَّبُوا بِآيَاتِنَا أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ.
"Dan orang-orang kafir yang mendustakan ayat-ayat keterangan kami, mereka itu ialah ahli Neraka, mereka kekal di dalamnya."
(Surah Al-Baqarah: Ayat 39)

"But those who reject Faith and belie Our Signs, they shall be Companions of the Fire; they shall abide therein."
(Surah Al-Baqarah:Verse 39)

Tahukah rakan2, apabila teknologi semakin tinggi dan mencapai tahap di luar pemikiran manusia, ketika itulah kiamat hampir tiba dan dunia menjadi "zero". Kita( kalau hidup lagi)akan kembali menjadi manusia purbakala tanpa alatan serta teknologi. PERCAYALAH JIKA ANDA SEORANG MUSLIM SEJATI!! Kata2 kalian sebenarnya seolah2 mencabar PEMILIK SEMESTA ALAM. Tiada sesiapa pun yg boleh mencabar ALLAH.ALLAH akan menarik segala hakNYA yg dipinjamkanNYA. Beringat wahai teman2, ADAKAH KEHIDUPAN ANDA MEMBOSANKAN HINGGA ANDA MENYANGKAL APA YG RASULULLAH TELAH BERITAHU PADA KITA TENTANG STRATEGI MUSUH2 ISLAM INI? Ingat kebosanan yg menimpa diri tanda anda TIADA MATLAMAT DALAM KEHIDUPAN. Ingatlah ayat ini:

وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً ۖ قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَنْ يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ ۖ قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ
"Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu berfirman kepada malaikat: Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di bumi. Mereka bertanya (tentang hikmat ketetapan Tuhan itu dengan berkata): Adakah Engkau (Ya Tuhan kami) hendak menjadikan di bumi itu orang yang akan membuat bencana dan menumpahkan darah (berbunuh-bunuhan), padahal kami sentiasa bertasbih dengan memujiMu dan mensucikanMu?. Tuhan berfirman: Sesungguhnya Aku mengetahui akan apa yang kamu tidak mengetahuinya." (Surah Al-Baqarah: Ayat 30)

"Behold thy Lord said to the angels: "I will create a vicegerent on earth." They said "Wilt thou place therein one who will make mischief therein and shed blood? Whilst we do celebrate Thy praises and glorify Thy holy (name)?" He said: "I know what ye know not."
(Surah Al-Baqarah: Verse 30)

Rakan2 mengerti akan peranan kita sebagai umat Islam?Fikir2kanlah..
Renung2kan dan selamat beramal..InsyaALLAH moga ALLAH sentiasa tunjukan kita ke jalanNYA.Fisabilllah..

p/s: "Saya hanyalah hamba ALLAH yang alpa yg ingin membimbing kalian ke jalan yg benar. Maafkan saya jika ada kenyataan saya yg mengguris hati.Semoga ALLAH merahmati kalian semua selalu."

"I'M JUST A MUSLIMAH PERSON WHO WANT TO GUIDE YOU TO THE RIGHT PATH..FORGIVE ME FOR ANY STATEMENT THAT MAKE YOUR HEART FEEL HURT.MAY ALLAH BLESS YOU ALWAYS.."


Anonymous said...

Tunjukkan Lah Mereka Kepada Jalan KEbenaran Mu Ya Allah...


HALIM said...

Mintak share ye bro. Sharing is caring ^_^


eszol raar said...

pergh!


Anonymous said...

bodohnye org yg buat game ni...


meor said...

Boleh ta check game Disciples


Suria said...

ya'allah!!
apa nak jadi ngan game zaman skarang nie..
teruk2 lah


Anonymous said...

selame ni kite x sedar yg main game pon boleh merosakkan akidah....tq untuk pesanan ini....sy cube share untuk kawan kawan lain....


Anonymous said...

dlm diam x diam je kite sume dipergunakan..ditipu oleh permaenan yg melalaikn kite sume..mmg hebat la pncipta game ni utk mghina umat Islam..nmpk x nmpk jer..


Anonymous said...

gempak beb ! xD


Anonymous said...

nauzubillahiminzalik.........
astagfirullah.........
ittaqullah........
org yg x ttup aurat perbaikilah diri anda sendiri..........
jngn mngajar org cermin dri dlu.....
ishx123456789


Anonymous said...

astargfirullah =.=
thanks for sharing the information


wati said...

hari tu org iraq ajak brjihad tentang org kafir. semua org islam diam. apepasal diam.sekarang org usa pulak ckp org iraq pengganas org melayu pulak percaya.1 lagi tentang science org kafir ckap bumi brputar mengikot arah jam dah tentu matahari terbit dari barat ke timur. sekarang timur ke barat.science org islam pulak ckp bumi tak bergerak yg bergerak matahari dan bulan.tu apasal trjadi gerhana matahari dan bulan. tak nak pulak ko kaji bender ni. tak nak pulak ko pikir science yg ko brlajar dah brcampur dgn Kitab Injil. penah ko kaji.


Faizz said...

tengss sedarkn aku tentang bahaya games ni. tp aku rase Prince of Persia x salah kot kalo main coz dia letak ayat2 al-quran kat pedang dia...maaf lah kalo aku salah :)


Anonymous said...

DOTA ADE X??


Anonymous said...

Dota game paling famous pun ada kalimah Allah SWT. cuba check kat roshan. 2 tiang berkembar tu atasnya tertera kalimah Allah SWT berwarna kuning. :(


muhammad said...

yang sye peliknye knp xde lak game GOD OF WAR?


Anonymous said...

astagfirullahalazim...;(


Anonymous said...

rase macam nak bakor jew syarikat diorang tuh...


Anonymous said...

ya ALLAH YA TUHANKU KORANG sepatut nya tolong2 padahal ni perkara kecik je lain la devil may cry aku tak pernah main condition zero aku selalu main tak ade ape2 pun


Anonymous said...

laa...x sgke bnde ue jdi cmni...


Anonymous said...

aku selalu main semua game atas tu. dah sesat rasenye aku skarang ni. lagu ape set mood sesuai untuk menyucikan diri ni balik, as-sahar ke slipknot?


Ginosaji said...

Certain muthafukka like Leon up there is da' shit, who cast aside the existence of Freemason's unseen tactics which they have planned LONG LONG time ago. This is not about paranoia or what. This is about what they do. Even a PIECE OF SHIT they wanna put their influence at. Can't you see?
You all could call it "just a game". Anyway if you're damn good, then can you please think about the others? Well, say you can "resist" such "subconscious mind control" but WHAT about MILLIONS of others in the world? Blame the parents?
Leon and his kin should have their brain adjusted so this "just a game" kind of thinking can be abolished out of their mindset.

Tell you what. This thing has been done ever since ancient times. They design it so systematicaly, so careful and so perfect until as what we see now : mere coincedence look-like things, which creates people with such hideous minds like Leon and the like. They make it so we : "relax it's just a game", "wow don't paranoid", "it's coincedence".
Learn what is 'mind control through subconscious'. That is, if you DO know about psychology. Or else you're totally NOTHING.

Just a game huh. What a selfish son of a bitch.


Anonymous said...

salam..pasal prince of persia 2..dia tulis kat pedang dia..sebarkan lah agamaku walaupun satu ayat..rasanya macam dia cuba sebarkan islam dr menghina islam..xtau la..cuma pendapat..kalau salah..tolong betulkan..:)


Yap_Akatsuki said...

cuba check game digimon


Arya Putra said...

dasatnya..aku harap cepat2 la game ni lupus..


Anonymous said...

Aduhai...macam tu pun sensitif? Tak pa,stop playing these games and go back to the old traditional games like Congkak,layang-layang,bola takraw,stay away from computer games.


Anonymous said...

whai shabt seakidahku, dulu ak pun sma spt kalian selalu sgt blame org kafir(kristian, yahudi & lain2) ak katakan sbb merekalah plbagai perkara buruk terjadi, namn stlh tersedar ak mula terfikir apakah mereka salah(ya, mmg salah) nmn kita pula bgaimana?? terlalu seronok dgn hiburan yg diorang cipta, apakah kita ptt terus salahkn diorang lg sdgkn kita sendiri yg leka, jd ak menyeru pd kalian jomlah ubah pergkt by prgkat & berhijrahlah menjadi yg lbh baik agar kita xkn tertipu lg & pelbgai perkara buruk akn terhindar InsyaAllah... Wallahualam...


Anonymous said...

saya suka main DMC yang ke 4...


Anonymous said...

try korang sume tengok wanita islam yg x pakai tudung...tdak kah itu menghina islam...


hazim[ajim] said...

cilaka pnyerrr org kafirr


Anonymous said...

sbb nya senang,allah sendri berfirman, org yahudi dan nasrani(kristian) x akan redha dgn org Islam, sbb tu la mereka x henti2 nak hina kita Muslim ni.


Anonymous said...

tindakan perlu dr percakapan :) pihak yang bertanggungjawab perlu.. Mengambil???hhaaaa pikir ,malas nak bgtau


Anonymous said...

counterstike? hehe u lack of knowladge my brotherhood.. why? coz if u know "jihad" and "Allah" we can change it voice with other mode.. u play that can of mode.. of course u heard them .. geez.. u can change other mode.. u should play it, learn it how it function.. dont just take it just that.. (i shoot them and thier voice scream " aauuw" << coz we can change or record them") study it first before u post again


Anonymous said...

6) Stronghold Crusader << u already now this crusade war.. why u need to play it .. hehe only this is logic for here


Alan Rizque said...

Petut pun Jepun seolah-olah macam diturunkan bala..Nauzubillah.


Anonymous said...

bukan game je, lagu, cara pemakaian kite sekarang...smua dh trend orang putih...so pikir2 la...senang..jom main GT5 ps3.. :D ...


Anonymous said...

juz nk bgtaw

prince in prince of persia is not a muslim..

Asrul.


Anonymous said...

askum... aq nak terang sikit...

korang pernah x terfikir game ni mengkhayalkn ????

ada ke ptt azan korang masih main game ???

y psal bdk kt cc tu .. sesetangah ada yg nak lpak main game dgn member.. tpi xde kacau korang ??? pasal pakcik2 yg g cc tu ... dorang main poker... itu dah kes dosa besar... lpas tu main duit btl..???

kalo korang pandai control diri kejalan yg benar dan ingat allah sentiasa..serius la x dosa pon...

aq ni bkn ape ... sbb aq ni gamer...ok


Anonymous said...

damn! gme gtar hero pun dew..aku sllu men gme tu. x prasan.. thx for the info btw :) ps: pdn mke adik aq, ps3 dia rosak..ptut r, ade hkmah upenya.


Anonymous said...

kafir laknutuallah tu secara halus cuba merosakkan minda kita....
Ada setengah kengkawan kata 'tak ada apa pun main game tu" , kita kena ingat pekara yang kecil tu lama2 jadi besar...hati lama2 jadi GELAP.
Orang Kafir tu SENGAJA cari Gaduh kat kita orang Islam.....


Anonymous said...

Assalamualaikum...memang meghina sgt dyeorg nie....sy slalu men guitar hero, counter strike n devil may cry...thanks sbb dh menerangkn sume 2....ribuan time ksh byk2...


justchair said...

ALLAHUAKHBAR


Anonymous said...

Kepada mereka yang sibuk nk kutuk2,perli JEPUN. Islam ade ajar ke kutuk negara lain.. it shows peribadi korang..ingat Jepun tu xde ISLAM.bukan hak kita nak kata tu bala ke aper.. Hanya ALLAH je yang taw.

Yahudi hina ISLAM..tapi aku x nampak pun orang ISLAM tu sendiri cuba memartabatkan ISLAM. Ni yahudi hina ISLAM.. yang orang ISLAM hina ISLAM? pgg tgn bf gf? g disko kelab mlm? tutup aurat? .

pikir2 la sendiri


nazif jaafar said...

cube tengok game ni..pun same jugak.
game ni baru realeased kat pc.buln lps.
Actually game ni dh lame dh kat iPhone / iPod Touch mase 2009 lagi
Guerrilla bob
http://www.youtube.com/watch?v=zIqhQbSIPRY

cube tgk boss dlm game ni......
http://www.youtube.com/watch?v=JHao0MA0fUw&feature=related


Anonymous said...

Woi bangang , Jepun pun ada rakyat beragama islam lah.


clientexpertz said...

WTF.kuang aja USA haizzzzz


clientexpertz said...

gitar hero tu game Freemason ,Jewish . dajjal , black metal.. diorng ni memang kuang ajar. klau k0rng rasa ragu2 baek korng men Super Mario je wakkakaakakka


Ana Mulyana Al Dhyna said...

Afwan,, Ana izin share yaa


Anonymous said...

macam tah ku tau kali game an menghina islam ;s aku tau main saja D:


mohd saini said...

org islam yg prihatin mst le rase agak gelisah..namun org yg tak de rase iman akan sanggup pule olok2kan peringatan ni..itu le nilai iman kite..kite dpt ikur sendiri kan..subhanallah..walau sebesar mane pun org kafir hine islam..allah tetap akan memeliharenye..krn islam adelah ugama terakhir dan yg diredai oleh allah..walau mereka nk hine rasulullah mcmmane pun..tetapi baginda telah wafat dan baginda telahy menerima ape yg telah dijanjikan oleh allah..rasul tak rugi..islam tak rugi..org islam yg komited tak rugi..sebaliknya merekalah yg rugi..


Elmo said...

sapa2 yang obses sgt pasai game mau beringat la pasni


naeem said...

kita tibai je...orang yg menghina orang islam....


AreChik said...

astarfirullah...xsngka sungoh...dpa menggunakn kelemahan kita sbgai kekuatan kpd mreka tok menysat kan kita...hrap2 kpd kwn2 ku yg sdg asyik bmain tu...berhenti lah....
SAMA@ KITA HENTIKAN....


Anonymous said...

1) mengucap 2 kalimah syahadah
2) sembahyang 5 kali sehari semalam
3) berpuasa di bulan ramadhan
4) membayar zakat
5) menunaikan haji (bg yang berkemampuan)

buat semua rukun islam ni dulu sebelum anda layak berkata yang lain..


asri said...

masya allah...... tu, lah, kita dok syok main game, dia org guna kesempatan... dah kita sendiri pun xsey bersatu... payah betul nhttp://tweetmeme.com/story/4919377379/i....


Anonymous said...

babi punye israel.... x leh pkai... gi mati lh...


Anonymous said...

banyak jugak game yang ada ni aku main...damn x perasan plak..
kalau ada lg mintak kongsikan


Najwa Kornain Official Blogspot said...

thanks info ni. minta izin copy paste n will credit to you ok :)


Anonymous said...

pernah x dgr tentang game defence of the ancient...... dalam bhasa ringkas dota... cuba tolong tgk2kan kat tower n dekat roshan... ada kalimah Allah dan Muhammad... kat tower ada lambang dajal....


Anonymous said...

Sesungguhnye skcil-kcil prkre mnjdi bsr skranye dtemeh-remehkn, dosa yg skcil2 pn jd bsr jka dkumpul2kn... jd lbih baek dtnggal2kn yg mn subhah atau yg dragukn drpd kte mnnggung dosa akhrat kelak..sorry leon, ur statements aren't right, mybe they look like mere coincidences, but these game are clearly shows some unbearable insults & yet so despicable indeed, insulting our & only religion, Islam.. 4 muslims, dont fall 4 these.. remember,
If you abide by His rules & void off what He forbids,
Hold firm to Quran & stand by side to Sunnah,
Never you shall be astray from the path of truth,
As Allah never cast aside the one who seek salvation from Him


Anonymous said...

aku jarang main game2 ni...


Anonymous said...

askum askum...
ape askum...
nak mengajar orng konon...
kamon lah...
assalamualaikum lah...
ayat tuh panjang...
eja lah panjang2...
askum tuh maksud die ape?
korang penah fikir x?
ckp cm orng akidahnye tnggi...
tp eja ayat quran pon gune short form...
pigidah...
ckp orng lebih dri sndri lbh kurang...


Az Har...


Anonymous said...

omg. this game got this game got that.


whoever posted this, reposted this blog including those who never play any of the games and stupidly want to repost the blog is paranoid, self delusional, and wouldn't be needing much of help. just start off by throwing away your pc, ps3, xbox or whatever consoles u have. also dont listen to radio. sometimes they might deem offensive to you. you know the catchy tunes. tv also no need watch. the subtitles too you know sometimes offensive. especially when its in other language and the audio also other language. so like u hear chinese and tamil one at a time.


the best is to just live in a cave. or forest. easy to find food. grape. be primeapes. easy to pray also. no distraction. no distraction of saving other damned souls when you yourself have a hard time trying to save your soul. am i right?


i have to say lah ah. some muslims are too overreacting here. WHY?have u ever thought what ever happened to Christians in the middle age? christians who tried to proof God and the bible in scientific ways(actually more story to that but im not gonna explain it all here so find it yourslef out. very damn long), were considered as heretics, then imprisoned, tortured, executioned and all sorts of inhumane treatment.


this situation is almost similar to what is happening now. lucky for you, we are civilized people, if not, already blindy go rampage (but sad truth. already happening globally. i MEANT THE SELF SUICIDAL JIHADIST SQUADS). like einstein said, "Science without religion is lame, religion without science is blind."


so please lah ah, better think rationally and not one sided. they are just games. games comes in and go. games are fiction of imagination which INTENTIONALLY add religious materials so just too you know.. like got the 'ooomphh' feeling ? u try see mmorpg game these days, the characters all like demons and angels and all sorts so more oomph. dont you think you should also write a blog about all that OH MAYBE NOT. BECAUSE ANGELS AND DEMONS ONLY EXISTS IN CHRISTIANITY. WHATEVER THE FIGURES ARE. THEY'RE ALL MADE UNDER THE MINDS OF WESTERN.


so is like, to make it short lah, if we are in a book. then im a werewolf(TEAM JACOB!) of course have to take the best part :P and you guys are vampires(ALICE CULLEN~~) then suddenly someone create a hybrid between us two. then liek automatically the hybrid is consider as an abomination, and must be killed. because these two beings like, cannottt be together bah and will always be at war with each other. but why does it have to be like that? do you get it? why your life has to be set in a path just like the author wanted to? the author not as in God, but people who blindly like.. like this lah like this blog >=( u think lah, we dont need to listen to this thought provoking crap, this abomination as something to fight for. this blog is just selfish, bias and... hais dont want to say already

-The.Watcher


Anonymous said...

alot of typos if u translate it from english to malay so dont! READ ORIGINAL.


Anonymous said...

shallow shallow malaysians


Anonymous said...

i see alot of hypocrites here


Anonymous said...

The Watcher...
i pray days and night so that in the end u will be thrown into the hell...aminnn:)


Anonymous said...

Masalah nyer , DEVIL MAY CRY 3 , 4 , 5 aku da habis main .
Mmg best , btw aku men games tuh untuk entertain , xde nk komplot ngn drg org KAFIR. Btw time aku men mmg da perasan lama , tp aku mls nk blog or watever sebab aku xlarat nk sebarkan.
Resident Evil 4 pun aku da habis main.
games yang len sumer aku tak tahu menahu.
SEBAB BENDE NI DAH TERSEBAR LUAS HINGGA KE SURAT KHABAR METRO ,
DENGAN RASMI NYA , AKU PEGI PATAH DAN BAKAR DVD ORIGINAL GAMES
DEVIL MAY CRY 3 , 4 , 5 & RESIDENT EVIL 4 yang aku beli dekat AMAZON(dot)com. Sama la macam , games SOUTH PARK time PS1 , letak GAMBAR SADDAM HUSSAIN , time tersalah ambil power , tetiba SADDAM HUSSEN nyer muke keluar dekat SCREEN , means KONONNYA kacau pemandu tuh la , hingga MENGAKIBAT KAN ACCIDENT.
Walaupepon , Kita mesti MEMPERJUANGKAN KEBENARAN ISLAM!
KAFIR DI DUNIA SAHAJA MEREKA BERKUASA , TETAPI DI AKHIRAT MEREKA ADALAH KAYU API NERAKA BUAT SELAMA-LAMA NYA!.
-Sky


Sahabat said...

Smoga ALLAH melindungi agama ISLAM diatas muka bumiNYA...
Sedarlah ea kwn2 ku!!


Anonymous said...

PoP tu ayat dia ok kot... "Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
GH3 terang2x lambang Virgo, kan ader lambang zodiak lain?
Ada lagi game lain korang x sebut:
1. Cold Winter - Arab muslim = terrorist
2. Age of Empires III - guna/lawan dgn turkey
3. Red Alert II - leh guna/lawan Iraq
4. Command & Conquer: Generals - terang2x terrorist tu Arab kan? siap ader suicide bomber...
5. Resistance: Fall of Man - lawan kat Manchester Cathedral! Eh, tu Christian...


«Oldest ‹Older   1 – 200 of 504   Newer› Newest»

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS