Cara Convert Link Torrent Ke Direct Link!




Salam semua kepada kaki download. hahaha, post kali ni special kepada semua kaki download dari mana-mana especially Torrent. XLAWS kali ni nak ajar korang macam mana nak convert link torrent menjadi direct link. Mungkin antara dari pembaca post ni dah tahu cara ni. Tapi XLAWS nak share pada sesiapa yang tak tahu lagi. Tanpa membuang masa jom follow tuto XLAWS buat ni.

Pertama sekali korang mesti register pada laman web ini macam biasa:

Selepas register, cari file torrent apa yang korang nak download. (File software/movies/music video dan apa-apa saja asalkan dari torrent).

XLAWS suka download file torrent kat sini:
http://thepiratebay.org/

Lepas tu copy link location file torrent macam gambar di bawah ni.

Note: Sila klik gambar untuk besarkan jika tak nampak ye.


Lalu pastekan dalam ruangan kosong di website torrific seperti gambar di bawah dan tekan button get.


Seterusnya dia akan bagi details apa yang terkandung di dalam file torrent tersebut. dan tekan button initiate bittorent transmission.


Selepas tu dia akan generate kan direct link untuk korang dan tekan link yang diberikan untuk download.


Apa yang bagus tentang torrific ni?
  • Download secara direct link, bermakna tak perlu gunakan account premium untuk download.
  • Download boleh resume kembali sekiranya korang nak sambung download balik pada bila-bila masa.

Keburukannya XLAWS tak jumpa lagi buat masa ni.

Torrific ni juga membenarkan korang convert file torrent kepada direct link hingga 10GB sahaja. Kalau nak lebih daripada tu, kene bayar untuk dapatkan premium akaun dengan tanpa had nak convert lebih 10GB.

Sekarang ni XLAWS pun tengah convert link torrent 4GB. Tapi untuk file besar-besar ni ambil masa sedikit untuk convertkan kepada direct link. Contoh macam gambar dibawah ni:


Dia siap beritahu bila tempoh file tersebut akan siap convert. XLAWS punya lagi 45 jam lagi. Tapi XLAWS tak kesah sebab janji boleh download direct lepas ni dan nak sambung download bila-bila pun boleh. Daripada nak tunggu download pakai client torrent memang payah sebab file torrent tu pun ada 2 seeders je. huh! memang berabad la kalau nak tunggu macam tu!. hehe

Sampai sini je tutorial XLAWS kali ni ye. ehehe =D


We Appreciate Your Comments

11 Respones to "Cara Convert Link Torrent Ke Direct Link!"

WakafKita11 said...

terbaik lah daam.. aq nk stdy sal ni weh ! hehee


April 15, 2011 at 9:50 PM
XLAWS said...

study jer. sonang keje nak mendownload dari torrent pasni. haaa


April 15, 2011 at 10:57 PM
Asch said...

download guna firefox ke?


May 19, 2011 at 4:19 PM
XLAWS said...

guna IDM la bro lagu laju. haha


May 19, 2011 at 6:43 PM
Kurono Kei said...

XLAWS macam mna nak download di torrents yg lain mcm JIWANG TORRENTS??


May 29, 2011 at 8:34 AM
XLAWS said...

kat jiwang torrent tu aku x bole masok la plak. sbb xde acc... lgpown kene byr x salah aku utk jd ahli. hmmm.. tp kalo ko ada acc ok la. ko copy link location torrent tersebut, jgn download file torrent tu. pstu paste kat torrific.com. tgk jd ke x. try and error bro kalo x jadi ^^


May 29, 2011 at 10:10 AM
Kurono Kei said...

ok..tq..aku ingt yg jdi ..kt thepiratebay jee...tq


May 29, 2011 at 2:02 PM
Rose said...

thanks untuk tutorial yang sangat menarik nie.. hehehe.. jadi saya buat... terima kasih2


June 12, 2011 at 9:00 PM
XLAWS said...

Kurono Kei: owh itu ke. orait2
Rose: sama2. xde hal punye =D


June 17, 2011 at 2:29 PM
Yofaizal said...

gooddddddddddddddd drpada 2 seeder ni lgi bgus


June 24, 2012 at 6:48 PM
DeathSilence said...

link dh mati


June 1, 2013 at 12:26 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS