Cara Backup Semua Post & Komen Blogspot Anda




XLAWS nak share tutorial yang amat berguna untuk pengguna blogspot. Perkara ini amat perlu diambil berat oleh semua pengguna blogspot kalau tak menangis nanti. Bukan apa, cuma cara ini untuk sediakan payung sebelum hujan jikalau blog anda tiba-tiba kena DDOS atau hack. Haaaa, sapa yang susah. Kalau korang semua dah backup data blog anda kan senang. Blog kena hack pun muka masih senyum je (buat muka). Hahaha

OK, tanpa membuang masa lagi jom kita mulakan tutorial kita bersama!.

Pertama pergi ke Dashboard>Settings


Selepas itu, pergi ke Settings>Basic>Export blog.


Akhir sekali, klik download blog button tu seterusnya save file dan klik OK.


Piece Of Cake kan? =D


We Appreciate Your Comments

2 Respones to "Cara Backup Semua Post & Komen Blogspot Anda"

Ahmad Fikrizaman said...

Eh??????? Blogspot pun kena buat backup ke??


April 8, 2011 at 7:08 PM
XLAWS said...

Mestilah bro, untuk menjamin yang blog kita selamat. Sediakan payung sebelum hujan. ehehe


April 8, 2011 at 7:20 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS