Apple Menghina Islam!

Pertama sekali XLAWS nak minta maaf sebab artikel ni memang dah lama. Waktu kejadian pada Oktober, 10, 2006. Tapi XLAWS nak beritahu kepada semua pengunjung supaya untuk pengetahuan ramai.

"Projek Apple Mekah" Membangkitkan kemarahan umat Islam
Mesej yang dihantar oleh MEMRI.

Pada Oktober 10, 2006. 1 website Islam telah post mesej untuk mengingatkan semua Muslim mengenai penghinaan baru pada Islam. Menurut mesej, bangunan berbentuk sama dengan Kaabah yang dibina di New York City, di Fifth Avenue di antara 58 dan 59 jalan di tengah bandar Manhattan, sangat jelas bertujuan untuk membangkitkan kemarahan umat Islam. Kenyataan bangunan itu menyerupai Kaabah yang disebut "Apple Mekah". Bangunan tersebut dibuka 24jam sehari seperti Kaabah, dan paling teruk sekali, di dalamnya mengandungi bar menjual minuman keras. Memang sangat jelas ianya bertujuan untuk menghina Islam!!!.

Masalah tersebut selesai apabila projek tersebut berakhir. Pembinaan bangunan tersebut tidak kelihatan sama seperti Kaabah sama sekali, melainkan semua struktur-struktur bentuk kiub ialah dilarang kepada orang-orang kafir.We Appreciate Your Comments

4 Respones to "Apple Menghina Islam!"

dream writer said...

bagus le dah kene bans :)


May 4, 2011 at 2:03 PM
XLAWS said...

haha tapi mintak maap sbb mende ni mmg dah lama. just nak bgtaw je =D


May 5, 2011 at 12:18 AM
afi' py said...

bagus la abng ni


May 9, 2011 at 12:47 AM
Anonymous said...

klau da beli brg jename apple ni nak wat pe.. arap2 la x kutuk islam klu beli apple punye brg..huhu


May 24, 2011 at 1:22 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS