Apa Itu Silent Install?




Software Silent install? Apa benda tu?. Mungkin perkataan tu kita tak pernah dengar, tapi untuk para pakar komputer yang sering menginstall software mungkin sudah tahu apa yang ingin XLAWS jelaskan. Tapi alangkah baiknya XLAWS menjelaskan dulu apa itu software Silent Install.

Updated! (23/4/2011)
Ketika korang sedang menginstall software ke dalam komputer, biasa korang akan nampak license agreement, kene tick sini, tekan button OK, next, masukkan serial key, akhir sekali mesti nak crack Betul tak?. Dengan Silent Install ni korang tak perlu nak buat tu semua lagi, cuma install dan tunggu, secara automatik software yang korang install tu akan siap di install dengan pantas. Selepas tu korang boleh gunakan macam biasa.

Buat masa ni XLAWS hanya nak terangkan je apa tu Silent Install. Untuk tutorial buat software Silent Install akan XLAWS postkan tak lama lagi. InsyaAllah. Sabo jela =D


We Appreciate Your Comments

7 Respones to "Apa Itu Silent Install?"

HerNameIsSha said...

ooo nice info am~ ^_^"


April 23, 2011 at 7:22 PM
Ahmad Fikrizaman said...

Tak payah masuk serial number?? Maksudnya semua software silent instal ni crack*d la??


April 23, 2011 at 7:32 PM
XLAWS said...

Sha: sama2 Sha~ :P

Fikri: crack pown tak payah ^^


April 23, 2011 at 7:48 PM
collb9 said...

terbaek... nk blaja gak buat software silent install...
biase tau gne jew....


April 23, 2011 at 11:57 PM
benji said...

nice share.info yang bagus
keep it up.
sentiasa follow blog anda


April 24, 2011 at 11:56 AM
XLAWS said...

Benji aku kenal ko. hehe budak Gempak gak kan? ^^


May 16, 2011 at 2:37 PM
nKhaR said...

Bro Daam! buat tuto! ekeke..


July 17, 2011 at 8:15 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS