Korea Akan Meningkatkan Sambungan Internet Broadband Kepada 1Gbps Pada Akhir 2012
Suruhanjaya Komunikasi Korea telah merancang akan meningkatkan kelajuan broadband di negara itu sepuluh kali ganda pada akhir 2012 ini. Ini bererti, Korea akan mendapat mengakses perkhidmatan internet 1Gbps pada tahun 2012. Kelajuan ini adalah 200 kali ganda lebih cepat dari 5Mbps sambungan DSL yang dijual di Amerika.

Pada masa ini, Korea boleh mendapatkan kelajuan hingga 100 Mbps daripada pembekal perkhidmatan broadband mereka. Ketersediaan sambungan berkelajuan tinggi seperti ini telah membolehkan Korea untuk muncul sebagai pemimpin dalam MMO tersebut dan industri game online. Bahkan broadband berkelajuan tinggi akan mengungkap senario yang banyak penggunaan baru, yang boleh menyebabkan banyak penubuhan syarikat baru.

Selain usaha kabel broadband, KCC mengharapkan broadband wayarles untuk mendapatkan kelajuan 10x untuk 10 Mbps vs kelajuan sehingga kini. KCC mempromosikan standard WiBro Homegrown sebagai cara untuk meningkatkan kelajuan. Ini akan kembali membekalkan spesifikasi 800 MHz dan 900 MHz dengan keutamaan diberikan kepada pembekal yang baru dan lama. KCC ingin memperuntukkan spesifikasi tahun depan dan berharap bahawa perkhidmatan akan bermula pada bulan Jun 2011. IPTV adalah bidang fokus lain KCC.

Usaha ini akan memberi peluang yang besar kepada pakar IT korea. Menurut KCC, projeknya akan menelan belanja sebanyak $24.6 bilion dan akan mewujudkan 120,000 peluang pekerjaan. KCC telah ditubuhkan disebabkan oleh penumpuan telekomunikasi, siaran dan jalur lebar industri. Kami perlu FCC kita untuk mula berfikir pada setiap garis dan membuat beberapa perubahan drastik agar dapat kami mencipta lagi satu ultrabroadband pada masa depan.We Appreciate Your Comments

0 Respones to "Korea Akan Meningkatkan Sambungan Internet Broadband Kepada 1Gbps Pada Akhir 2012"

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS