Edit Facebook Dengan Mudah!




Hari ni XLAWS nak ajar anda semua bagaimana nak hack facebook! ahahahaha!. tapi bukan hack akaun orang. Tetapi cuma hack tukar ayat je. Trick ni memang sesuai nak kenakan kawan-kawan biar terkejut beruk nanti. Hahaha.

Gambar Asal Login Facebook


Gambar Selepas Kena Edit!


Percaya tak?apa tak cukup bukti yang XLAWS dah hack Facebook? Ni XLAWS tunjukkan lagi bukti-buktinya.

Facebook Kawan XLAWS Sebelum Kena Edit


Selepas Kena Edit!


Sekarang percaya kan?. Haaa... Sebenarnya senang je nak buat. bukan susah pun dan XLAWS nak minta maaf kepada sahabat baik XLAWS iaitu Safwan Khan sebab hack Facebook tanpa kebenaran. Jangan marah ye! =D

Pertama sekali buka laman Login Facebook, kemudia copy code berwarna merah di bawah ini.

javascript: document.body.contentEditable = 'true'; document.designMode = 'on'; void 0

Kemudian, paste code ini di Address Bar dan tekan Enter.


Cuba ubahsuai apa-apa tulisan yang terdapat di Facebook tersebut dengan ayat anda sendiri. XLAWS rasa semua boleh ubah.

Macam mana kawan-kawan? Teruja? Tergamam? Terpaku? Senangkan? Sebenarnya, XLAWS bukanlah hacker nak ajar anda semua hack Facebook orang lain. XLAWS cuma nak dedahkan cara yang menarik untuk kenakan kawan-kawan anda semua tu. Kalau kena marah jangan salahkan XLAWS ye!. =D

Jangan marah kat XLAWS ye!. Artikel ini hanyalah sebagai gurauan dan pembelajaran sahaja. Anda juga boleh melakukan kaedah yang sama pada laman selain Facebook dan boleh juga mengenakan kawan-kawan yang lain dengan mengatakan "Anda telah HACK laman mereka". Hahaha

Akhir sekali, XLAWS ingin mengucapkan terima kasih kepada BroZooL kerana dia lah yang telah mengajar XLAWS trick menarik ni. =D kalau anda tidak keberatan sila la lawat laman web BroZooL ya!.

#Update
Setakat ni trick ni XLAWS berjaya buat di web browser Google Chrome, Comodo Dragon & Mozilla Firefox. Web browser yang tak menjadi setakat ni Lunascape. =(



We Appreciate Your Comments

19 Respones to "Edit Facebook Dengan Mudah!"

BroZooL said...

wah..mantap theme baru sekarang XLAWS..
terbaik bro..thanx for sharing..


March 21, 2011 at 2:45 PM
XLAWS said...

ehehe. terima kasih kepada BroZool gak =D


March 21, 2011 at 3:36 PM
Reffles_ace said...

Haha..Ni Dye Save X..Haha...Sekadar Edit Pastu [Prt Sc] kan..Haha..
Ace Tau..

Tetapi Ace Gne Google Chrome..Dan Ace Hanye Install At G.Chrome..
Ace hanya tekan F12 je..
Dan Terus Edit...huhhu


March 21, 2011 at 11:59 PM
XLAWS said...

haaa bgtaw la pakai plugin apa tu?sharing knowledge la ye =D


March 22, 2011 at 12:25 AM
Arya Putra said...

tak jadi la bro..isk..isk..


March 24, 2011 at 3:59 PM
XLAWS said...

ada sesetengah web browser x jadi.setakat ni Google Chrome, Comodo Dragon dengan Mozilla Firefox menjadi. Lunascape x menjadi la pulak. uhuhuhu


March 25, 2011 at 7:29 AM
Anonymous said...

dye tak save kan??mknanya kite sorng je lah yleh tgk kan?


May 4, 2011 at 7:39 PM
XLAWS said...

haah dia tak save. kita ubah tapi tak effect kat system dorang. ni kalo nak prank kat member2 boleh ar. hahaha


May 5, 2011 at 12:11 AM
'MiloSejuk sukegilerlukisanime Pastuorngkateburukjelezlatuh said...

XLAWS wat care susah lah... care senang cam nih.. korng kne on9 kat google chrome... pastu highlightkan perkataan yg nak tukar.. pastu klik kanan kat perkataan yg dihightlight biru tu, pastu klik inspect element... pastu korng nmpak ade perkataan yg dihightlight tu... pastu klik kat perkataan tu, pastu delete.. pastu kalo perkataan yg dihightlight tersembunyi, korng klik kat smbol ">" yg dihightlight pastu korng akan jumpe perkataan yg same mcm dihightlight tuh and the klik dan delete perkataan tersebut dan ubah lah sesuka hati anda dan tekan enter, tapi kalo perkataannye x tersembunyi.. .. pastu ubah lah ayat yg korng nak pastu tekan enter..good luck

'MiloSejuk Sukegilerlukisanime Pastuorngkateburukjelezlatuh
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001940565547
add me..


May 8, 2011 at 6:24 PM
XLAWS said...

inspect element? ko pkai plugin apa?


May 8, 2011 at 10:20 PM
Arya Putra said...

bukan plugin tapi 'Inspect Element' ni hanya perlu klik kanan, then pilih la..


May 30, 2011 at 4:16 PM
Anonymous said...

owww nie kacau script je la kan


June 2, 2011 at 11:12 PM
XLAWS said...

Arya: dekat mozilla xde lak. pkai browser apa?

Anon: lebih kurang la. haha


June 3, 2011 at 5:06 PM
Dani Gee Rawkstar said...

gune Opera 11 pun boleh .. haha . style la bro ~


August 13, 2011 at 2:37 PM
XLAWS said...

sebenarnya guna semua browser boleh.


August 13, 2011 at 3:31 PM
Anonymous said...

x jadi pun sifu..
xleh nak edit pun


September 16, 2011 at 10:03 AM
Yofaizal said...

google chorme xleh laaa use Mozilla


June 22, 2012 at 7:40 PM
Nik Aliesya said...

Kenapa xleh nak wat guna google chrome. :/


October 11, 2014 at 2:51 PM
Nik Aliesya said...

Dah tau.Highlight pastu delete.Senang :D Hahaha


October 11, 2014 at 2:54 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS