Evolusi Facebook



Mark Elliot Zuckerberg dilahirkan pada 14 Mei 1984 adalah seorang pengaturcara komputer dan usahawan. Sebagai seorang mahasiswa dari Universiti Harvard, dia telah mencipta website sosial network Facebook bersama rakan sekolejnya, Dustin Moskovitz dan Chris Hughes. Pada hari ini facebook adalah laman rangkaian sosial paling popular di seluruh dunia dan Zuckerberg menjawat jawatan sebagai CEO Facebook sejak kemunculannya pada tahun 2004.

Di awal kemunculannya kontroversi telah timbul dimana orang mempersoalkan asal-usul perniagaan dan kekayaannya. Time Magazine menambah Zuckerberg sebagai salah satu dari The World’s Most Influence People 2008 di bawah kategori Saintis & Pemikir dalam fenomena web dengan kedudukan 52 daripada 101 orang.

Evolusi facebook dari tahun 2004 sehingga awal 2011


 Facebook 2004: Di awal kemunculannya Facebook dikenali sebagai THEFACEBOOK.


Facebook 2006


Facebook 2007


Facebook 2010


Facebook 2011


~ Facebook 2012 Timeline ~



We Appreciate Your Comments

6 Respones to "Evolusi Facebook"

Hyper said...

2010 lagi best....


April 25, 2011 at 12:02 AM
XLAWS said...

haha aku tak kesah yang mana2 janji dapat chat dgn kawan2. =D


April 25, 2011 at 8:40 AM
Hyper said...

mana ko menghilang daam...da lame ak x nmpak ko..ak nk tnye pasal Aegisub pon x dapt...ko xde..on jap nnti ea..


April 25, 2011 at 9:56 AM
XLAWS said...

Hyper ni sapa ek? ala ko nak contact sent je msj kat fb aku. aku on9 hari2 jgn riso la. hahaha


April 25, 2011 at 11:37 AM
nKhaR said...

wat 2012 plak.. ade timeline.. hoho


March 30, 2012 at 2:59 AM
XLAWS said...

aku da update :)


March 30, 2012 at 2:59 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS