Mempercepatkan Loading/Buffering Video Tanpa Software



Selamat sejahtera semua para pembaca. Hari ini XLAWS nak mengajar sikit bagaimana untuk lajukan loading/buffering video di mana-mana laman web. XLAWS tak tipu memang betul-betul laju!, kerana XLAWS sendiri sudah cuba. anda bila lagi? Hehehe. OK, jom tengok cara XLAWS buat. Zaaaaasssss!

Pertama sekali, buka run dan tulis system.ini di ruangan yang telah disediakan dan klik OK.


Nanti ada keluar notepad macam gambar di bawah.


Jadi, apa yang anda perlu buat adalah copy kod yang berwarna merah di bawah ini dan paste ke dalam notepad tersebut.


page buffer=1000000Tbps
load=1000000Tbps
download=1000000Tbps
save=1000000Tbps
back=1000000Tbps
search=1000000Tbps
sound=1000000Tbps
webcam=1000000Tbps
voice=1000000Tbps
faxmodemfast=1000000Tbps
update=1000000Tbps


Ni contoh gambar XLAWS bagi. Pastikan sama dengan XLAWS punya OK.


Selepas itu, tekan File>Save As...>dan namakan file notepad tersebut sebagai system dan savekan di desktop anda.

Seterusnya copy file system tadi tu ke Local Disk (C:) anda dan paste ke dalam folder Windows.
My Computer>Local Disk (C:)>Windows




Siap!!! cuba anda buka website www.youtube.com, saksikanlah bertapa lajunya dia loading/buffering video.
Tamat sudah pengajian kita kali ini. =D


We Appreciate Your Comments

15 Respones to "Mempercepatkan Loading/Buffering Video Tanpa Software"

Kert ZA said...

ini sangat membantu ! thx


May 7, 2011 at 12:00 AM
Anonymous said...

apsal aku lamabat...


May 14, 2011 at 10:40 PM
XLAWS said...

Anon: Aik orang laen pakai lagi cepat ko lak lagi lambat? pelik @_@

LS: Orait No Probs! ^^


May 16, 2011 at 6:25 PM
Kert ZA said...

errr rsanya first aku buat jea ok . lps tu lmbt sgt sgt . apsal eh ? btw , aku guna broadband


May 16, 2011 at 8:34 PM
XLAWS said...

aku rasa lambat sebab ko share internet dgn org laen kot.


May 18, 2011 at 2:50 PM
Anonymous said...

nak run tu kat mana ? help


June 22, 2011 at 3:29 PM
Anonymous said...

erk,yg copy dlm windows 2 kne copy n replace ke x pyh replace?


June 24, 2011 at 1:33 AM
XLAWS said...

Anon: ko tekan button lmbang windows + R pastu tulis system.ini

Anon 2: dah siap buat pastu replace je kat dalam folder windows tu.


June 24, 2011 at 5:32 PM
Anonymous said...

same jerk..x laju x lambat =="


July 2, 2011 at 11:05 PM
XLAWS said...

mungkin ada beza cket kowt. cuma kita x perasan


July 3, 2011 at 1:07 AM
Anonymous said...

wow,,,, tk yah buffer tu,,, mcm unifi da...
tnx bro..


July 6, 2011 at 7:22 PM
XLAWS said...

ko buat x payah buffer video???


July 6, 2011 at 8:12 PM
Anonymous said...

first buat x buffer...
shutdown laptop..
on kn blek da slow gler...


July 6, 2011 at 9:39 PM
mamat said...

yg copy ke file window kene replace ke x>??


June 8, 2014 at 9:57 PM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS