MAC Style Stack At Window 7




Inginkan Window 7 anda mempunyai fungsi yang sungguh bergaya ini? Tiada masalah punya!. Kamu semua juga boleh buat. Tanpa membuang masa jom XLAWS terus tunjukkan tutorialnya.

Pertama sekali anda mestilah download software ini StandloneStack 2 | Author Page

StandloneStack 2 ni mempunyai fungsi yang sama macam Stack pada MAC. Tapi software ni kita tidak perlu install. Memang sangat senang digunakan! =D

Selepas sudah download mestilah kena extract.

Buka StandloneStack 2 macam gambar di bawah ini.


Selepas itu dia akan keluar macam gambar di bawah ni dan anda klik New Stack yang di dalam kotak merah tu.


Gambar seterusnya ialah data-data yang XLAWS dah masukkan. Anda juga bole buat apa-apa folder untuk games,softwares, kerja-kerja dan sebagainya. Selepas sudah siap semua, klik pada button Create Stack, seterusnya, Create Shortcut dan save di mana-mana yang anda suka. XLAWS biasa save di desktop je. =D


Selepas sudah save shortcut di desktop, anda boleh ubah icon stack tersebut kepada apa-apa icon yang anda mahu. Seterusnya pin icon tersebut ke taskbar.


Ni effect stack tersebut, cuma klik sahaja pada icon dia akan jadi macam gambar di bawah ini.

Yang ni effect stack.

Yang ni effect Grid.

Memang hebat & best kan? =D Untuk Windows XP pula, XLAWS belum cuba lagi. Siapa Pengguna Windows XP cuba la. Kalau jadi beritahu ye! Huhu =D


We Appreciate Your Comments

5 Respones to "MAC Style Stack At Window 7"

Anonymous said...

hebat2..good job bro..


May 4, 2011 at 7:48 AM
XLAWS said...

owh terima kasih =D


May 4, 2011 at 9:09 AM
Ariff said...

bro lu pkai THEME Mac kan??? gua pkai AB (angry bird) pnye theme. aku pkai Custopack.


September 2, 2011 at 11:18 AM
apiz said...

lau aku da padam shortcut tu,pastu aku nk wat nama shortcut tu balik nape xleh??dia kate name already exist...hmmm...
cmne nk wat nama tu balik??


December 8, 2011 at 3:45 PM
XLAWS said...

@Ariff - aku da x pakai Custopack... berat, pakai default je skang nie :)

@apiz - ada la file yang still wujud tu. ko cuba double check.


December 14, 2011 at 10:20 AM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS