Cara Install Bots Dalam COD Modern Warfare





Kepada sesiapa yang gila game COD Modern Warfare ni yang teringin nak main secara LAN dengan rakan-rakan tapi tak tahu macam mana untuk LAN dengan bot sekali XLAWS ada cara jalan penyelesaiannya. Mudah sahaja. Sila ikuti langkah-langkah yang XLAWS dah sediakan ini.

Pastikan anda dah install game COD Modern Warfare terlebih dahulu. Selepas itu sila download Mod Pezbot ini.

Download Pezbot

Selepas itu, extract terus ke folder game COD Modern Warfare>Mods

Contohnya macam ni.


Selepas itu create shortcut baru terus ke desktop. XLAWS punya shortcut asalnya nama iw3mp, tapi tak tahu kalau anda punya nama shortcut tu berbeza dengan XLAWS punya. Maksud mp itu adalah multiplayer.


Tekan kanan pada shortcut iw3mp tadi dan pilih Properties dan delete apa yang ada di dalam kotak merah tu.


Selepas itu, sila masukkan kod di bawah ini.

iw3mp.exe" +set fs_game "mods/PeZBOT" +exec pezbot.cfg

Kod di bawah ni contoh XLAWS punya.

"D:\Games\COD 4 Modern Warfare\iw3mp.exe" +set fs_game "mods/PeZBOT" +exec pezbot.cfg
Selepas tu tekan button OK.

Selepas itu cuba run game COD Modern Warfare tersebut dengan klik pada shortcut yang anda buat tadi.

Untuk bermain multiplayer dengan rakan-rakan pastikan kita masukkan key game ini dulu.

Ni XLAWS bagi sikit key game dia.

DL2J-8PY4-4Q22-GE48-88D2
SL2T-EUEW-P8MU-JTQ2-744C
GXK7-N7WT-BKRW-7X7B-E021
8E8P-4MGQ-LP8Y-PYWE-3380


Selepas itu start server game macam biasa dan apabila dah masuk server, nak masukkan bot tekan button '~' pada keyboard anda (alah, macam main counter-strike tu kan nak buat bot_kill tekan button '~'). Tulis kod di bawah ini.

/svr_pezbots 24

Contoh gambar XLAWS di bawah.


Anda dah berjaya! Nanti sumer bot join 12 VS 12. haa..cuba tengok lagi screenshot di bawah ni.


Siap!!!

Note: Sory la, XLAWS punya graphic tak cantik sebab XLAWS lowkan graphic. Sebab laptop ni noob cepat panas...



We Appreciate Your Comments

2 Respones to "Cara Install Bots Dalam COD Modern Warfare"

yooooou said...

nie bley create class x??


September 25, 2012 at 2:05 AM
Abdul Karim said...

halo kawan

setelah saya coba step by step seperti di atas

ko tetap tidak bisa yah?

terdapat keterangan seperti ini:

terimakasih


July 7, 2013 at 10:04 AM

Post a Comment

Blog Fansub XLAWS

J-Rock | J-Pop | Visual-Kei Fansub
 
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Edited By XLAWS